16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

POLITIKA: Quo vadis?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
chytrý horák 15.2.2008 1:37

Re: Re: Re: Re: Re: Ježiši

Knížku si určitě přečtu, díky za tip. Nemohu polemizovat s tvrzením o Klausově zásluze na černých obchodech a následných národohospodářských ztrátách. Nemám dost relevantních informací z obou stran, abych se vůči takovým vyjádřením mohl jakkoli vymezit a pokud je máte Vy nebo (nezaujatý) autor knihy, závidím Vám. Při tvorbě svých postojů jsem limitován dostupnými a ověřitelnými informacemi, z nichž největší váhu přikládám Klausově netlumočeným vyjádřením a ta mě přesvědčují, že je dostatečně ekonomicky kvalifikovaný, zásadový, názorově i mravně konzistentní, jakož i dostatečně reprezentativní a inteligentní pro funkci presidenta. Mezi jeho oponenty naopak často nacházím populistické křiklouny a prolhané nactiutrhače, což sice není pozitivum VK, nicméně mě to motivuje přiklonit se na jeho stranu. Nejsem kompetentní ke kvalifikovaným vyjádřením v oblasti makroekonomiky, slušnost a sprostotu ale rozeznat umím.

derik 15.2.2008 1:31

Re: Bém

Je fakt divnej. Nejdriv se v TV vychvaluje ze prisel podporil kandidata ODS aby pak po treti volbe rekl ze to nebylo dobre pripravene a ze za to nese odpovednost vedeni. Vypada to, ze si chtel pripsat zasluhy v pripade zvoleni VK ale neuspech hazi na jine.

Republika 15.2.2008 1:10

Re: Re: Re: Re: Ježiši

No jsem rád, že je tu příznivec ODS, se kterým se dá rozumně a realisticky diskutovat, který nedělí všechny občany ČR do dvou táborů - voliči ODS a komunistická rudá bolševická prasata (takových je po diskuzích habaděj).

Ale k věci - že jsou strany jen nástroje k přerozdělování peněz. I já vidím hlavní problém v tom, jak tlusté ty penězovody budou, ale právě proto jsem přestal volit ODS, že jsem si uvědomil, že navzdory svému image (schopní dynamičtí magažeři) tahle strana za současné situace není schopna prospěšné hospodářské politiky. Platební bilance, obchodní bilance, rozpočet, kurz, nic z toho nedokázala ODS přivést k nějakému úspěchu. Zaprvé je to tím, že skutečným odborníkům a realistickým ekonomům, kterých má ODS asi třikrát víc než ostatní strany dohromady, váže ruce ten idealista z 19. století a "politonom" na Hradě, a také protože to šíbrování zkrátka přepískla a stát teď vinou černých obchodů uzavíraných za Klause a oposmlouvy přichází o desítky miliard. Následkem toho je reakce druhé strany, tedy podnikatelských kruhů stojících za čssd, které na silový postoj reagují dosazováním Grossů a Paroubků a žalobami za další miliardy (čsob, nomura a spol.) a celá situace se eskaluje.

(při této příležitosti doporučuju knížku Kmotr Mrázek od Kmenta, velmi poučné čtení....tenhle názor ostatně nemám jen tak z vlastní hlavy).

Řešení je jednoznačné - musí odejít Klaus a jeho vliv musí pominout, pak se teprve začnou dostávat do špiček obou politických křídel "normální" klientelské struktury, běžné ve všech zemích.

baltahsar 15.2.2008 0:50

Re: Re: Re: nejlepsich?

No vy teda budete zejtra na tý sjezdovce pěkná mátoha, s touhle životasprávou ;-D

chytrý horák 15.2.2008 0:48

Re: Re: Re: Ježiši

Sám jste to vystihl docela dobře: "Jde jen o to, kdo bude u penězovodů ke státním zakázkám. " Jen doplním: také jde o to, jak tlusté ony penězovody budou. A věřím, že na tom, kdo vede v posilování role státu - tedy ve ztlušťování penězovodů - se shodneme. Odtud můj názor na největší a nejmenší zlo.

Republika 15.2.2008 0:40

Re: Re: Ježiši

Ok, beru, pak ale vysvětlete - nejmenší zlo v čem? Nejmíň ze všech uplácí, nejmíň švindluje při státních zakázkách, používá nejméně špinavé triky, má nejméně ostré lokty ze všech stran? V čem nejmenší zlo? A s ideologií na mě nechoďte, pokud jste tak uvědomělý realista, tak jistě víte, že žádná strana, možná až na legrační zbytky KSČ, nebere svou levicovost nebo pravicovost nebo křesťanství vážně (zelení se ještě zásad jakž takž drží, ale u koryta taky brzy poznají, že to nemá smysl). Jde jen o to, kdo bude u penězovodů ke státním zakázkám. Tak mi teď řekněte, v čem je ODS nejméně špatnou žábou na prameni?

clay 15.2.2008 0:38

Re: Re: nejlepsich?

módní a poměrně rozšířená a levná póza;-)

clay 15.2.2008 0:37

Re: nejlepsich?

kdo nebo co bude stanovovat, kdo je nejlepší? Ruleta, robot, generátor náhodných čísel? Ať se vám to líbí nebo ne, budou to zase jenom lidi. A ti vybírají zase jenom z lidí. Pravděpodobně o nic horších, než vy.

chytrý horák 15.2.2008 0:31

Re: nejlepsich?

Jestli preferujete upřimné mouly, pak opravdu nevím, jakou stranu Vám poradit:-)

clay 15.2.2008 0:31

Re: Čtu dobře?

třeba máte "klipové čtení"

Jirka 15.2.2008 0:30

Re: Re: Ježiši

R^R^R^

clay 15.2.2008 0:29

Bém

ještě nedozrál a v horách nadhled nezískal...:-/

chytrý horák 15.2.2008 0:26

Re: Ježiši

Hezké slohové cvičení, ale meritum otázky mi uniká. Čeho by se musela ODS dopustit, aby zakolísali ve své víře v CO? Nevšiml jsem si totiž, že by zde někdo objahoval mravní neposkvrněnost ODSky. Jsem toho názoru, že většina jejích příznivců ji jen považuje za nejmenší zlo (s čímž se ztotožňuji), tak z čeho by měli procitat? Snažíte se z jejích příznivců dělat fanatiky a děláte to docela primitivním způsobem.

baltahsar 15.2.2008 0:17

Re: nejlepsich?

A copak to může v politice znamenat jinýho ?8-o

Republika 15.2.2008 0:16

Ježiši

Panebože, co, CO už by se muselo stát, CO už by současná ODS musela provést, aby to lidé jako pan Bárta nepokládali jako zcela přirozené, normální a vlastně zdravé. Rozkrádání, klientelismus, vydírání, úplatky, tunely, podvody, oposmluvní handly, intriky, výhružky a nejspíš i vraždy, to je přece všechno v pořádku, protože špičky ODS jsou soutěživé, ve volném a svobodném prostředí je dovoleno vše a nahoru se vydrápou jen ti nejlepší že? Nejlepší v čem? Ti s nejostřejšími lokty, s nejdravějším instinktem, ten nejschopnější spin-doktor?  Proč pak ale odsmani tak nenávidí ostatní, hlavně levé strany? Vždyť tam se děje úplně totéž, a pokud jde o socdem, tak dokonce možná i v podobném měřítku (přinejmenším kdysi za Zemana a Grosse)!

Takže ještě jednou, z vědecké zvědavosti, otázka na neochvějné příznivce ODS - zapojte představivost a řekněte mi, co by vaše strana musela provést, čeho by se musela dopustit, abyste zakolísali ve své víře?

Joska 15.2.2008 0:14

Čtu dobře?

Zdá se mi to, nebo je to pravda? Je ten autor opravdu takovej v.l?

Pavel72 15.2.2008 0:12

nejlepsich?

"To je v pořádku, ODS je vnitřně velmi soutěživá strana a její úspěch je založen na tvrdém výběru nejlepších"

No jenom aby se slovo "nejlepsi" nezamenovalo za "s nejvetsimi lokty" nebo "nej vy chcanejsi".