23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Džejpí 26.4.2006 9:35

Blábol

akorát tak právě hodný periodika ve kterém vyšel - Rudého práva.

Taraszátaras 26.4.2006 10:16

Re: Blábol

Zase jenom hodnocení, měl byste napsat, v čem se autor mýlí, nejenom Váš umělecký dojem, na který koneckonců není nikdo zvědavý.

Valentina 26.4.2006 18:38

Re: Re: Blábol

že by ve všem? ;-D;-D;-D

Taraszátaras 26.4.2006 9:27

Mediální pražský pravicový kafemlejnek

vykonal v hlavách pravičáků pravou spoušť: jste schopni mlít kolem dokola jenom nadávky, žvýkat hloupá hesla, omílat nikdy neprokázané mediální bubliny a nenávidět. V diskuzi není jediný argumentačně podložený názor, který by Jelínkovi dokázal reálně oponovat. Důrazně se ptám: opravdu jsou čeští příznivci pravice tak hloupí a neschopní?

Procházka 26.4.2006 9:54

Re: Mediální pražský pravicový kafemlejnek

Jak byste, dobrý muži, reálně oponoval hamotinám typu "Václav Klaus se s chutí podepisoval do kupónových knížek"?

Taraszátaras 26.4.2006 10:10

Re: Re: Mediální pražský pravicový kafemlejnek

Václav Klaus se s velikánskou chutí podepsal do kupónových knížek, dobře si pamatuji na ten tlustý vytelený podpis. Takže té Jelínkově poznámce věcně oponovat nelze, je to fakt. Že Vy útok na Vašeho Guru cítíte jako osobní křivdu, ještě lepší muži, je věc jiná, nelze však vlastní frustraci ventilovat nadáváním po novinách.

Procházka 26.4.2006 10:44

Re: Re: Re: Mediální pražský pravicový kafemlejnek

Představujete si, že se třeba guvernér České národní banky s velkou chutí podepisuje na bankovky?

No a pokud jde o nadávání .. po jen velmi zběžném prohlédnutí diskusí vidím že jste toho tady nanadával mnohem víc. Nejspíš asi tak úměrně těm frustracím, dobrý muži.

gerontusinza 26.4.2006 12:20

Kolego brzděte, ten článek je skutečně ubohý až blbý. Je neobhajitelný. On ASTON vědě proč jej sem dal.Re: Re: Re: Mediální pražský pravicový kafemlejnek

Hezký den

Taraszátaras 26.4.2006 14:24

Re: Kolego brzděte, ten článek je skutečně ubohý až blbý. Je neobhajitelný. On ASTON vědě proč jej sem dal.Re: Re: Re: Mediální pražský pravicový kafemlejnek

Článek je předvolební agitkou, tím je dána forma, kterou také nemám rád. Ale něco jiného jsou tvrzení v něm obsažená, a s nimi se pravičáci neumí vyrovnat protiargumenty, jenom nadáváním.

Ladislav N. 26.4.2006 16:35

Re: Re: Kolego brzděte, ten článek je skutečně ubohý až blbý. Je neobhajitelný. On ASTON vědě proč jej sem dal.Re: Re: Re: Mediální pražský pravicový kafemlejnek

Proč by se s tím měl kdo vyrovnávat? To je tak akorát na smajlík ;-D a na pozdrav pro IV. cenovou, ať jim to chrochtá... ;-P

orso 26.4.2006 10:32

Re: Mediální pražský pravicový kafemlejnek

Jediná rozumná věc by byla na články tohoto typu nereagovat. Když ono to někdy nedá. Ale dobrá tedy:

Ad 1 – adolescent měnící názory: Nebyla to náhodou socdem, která léta urputně odmítala snižování daní, aby nakonec (donucena tíhou okolností) musela otočit? A ejhle, ono se na daních vybralo více. Nu což, alespoň je co prožírat...

Ad 2 – hory doly sliby: Asi žiju jinde. Kdo tady slibuje 60, 90, 120.000 Kč za narození dítěte? Fakt dobrej džob. Teda pro někoho. Čí ministr zdravotnictví nejprve prohlašuje, že to pacienty musí bolet, poplatky jsou nezbytné a pak pod vidinou korýtka otočí? Odpovězte si sám.

Ad 3 – rozbití OF. A co jiného zbývalo? Možná si pan Jelínek nevšiml, ale v roce 1991 se spustila spousta dost zásadních změn, které naši socialisticky plánovanou ekonomiku otočily směrem k civilizovanější části  světa. Na to by intelektuální partička OF prostě neměla. Apropo spousta s těch věcí přežila až do současnosti – i po 8 letech vlády ČSSD, která by se na něco podobného po roce 1991 vůbec nezmohla. Po bitvě je ale každý generál.

Ad 4 – likvidace tuzemského hospodářství: Likvidace čehože? Myslíte ty 30 let zastaré výroby zboží, které od nás nikdo nechtěl kupovat? Nebo to řádové zlepšování stavu životního prostředí, které od nástupu socdem kupodivu stagnuje? S tím leskem a bídou standardní politiky souhlasím. Kdyby ale byla v ČSSD kapka slušnosti, kterou projevil VK složením vlády v roce 1997, museli by po všech těch skandálech skládat vládu ob den! A takhle bych mohl pokračovat do aleluja. Má to ale vůbec smysl? Nemyslím tím mediálně oponovat panu Jelínkovi. To je 100% ztráta času!

Taraszátaras 26.4.2006 10:56

Re: Re: Mediální pražský pravicový kafemlejnek

ad 1: "urputné odmítání snižovat daně" je Vaše konstrukce. ČSSD vždy tvrdila, že je možné snížit daně pouze za předpokladu zajištění základních potřeb, hrazených ze státního rozpočtu. A díky příznivému vývoji ekonomiky tak při první příležitosti udělala.

ad 2: slib přepychového porodného bez konkrétně nastavených podmínek je politickou chybou. Souhlas.

ad 3: po bitvě je možné sečíst padlé. Škody, které vznikly hloupou, razantní, nepromyšlenou, zcela blblou kupónovou privatizací jsou nedozírné a viníci by měli být potrestáni, ne sedět na Hradě.

ad 4: fabriky vyráběly, byly schopny - při minimálních ochranářských opatření ze strany státu - během krátké doby (dva, tři roky) podstatně zkvalitnit, inovovat výrobky (i když současné produkty kapitalistického průmyslu jsou z poloviny naprosté šmejdy, to ty komunistické měly alespoň výdrž), jenže s nimi partička "fundovaných" ekonomů (kteří měli cosi mizerně načteno a praktickou ekonomikou nebyli vůbec políbeni) zametla jako s nepřátelským prvkem, vůbec nedostaly šanci. Životní prostředí se v prvních létech zlepšilo hlavně v důsledku propadu a likvidace výroby, pravičáci s tím neměli vůbec nic společného. Zbytek je Vaše subjektivní a Vaší předpojatostí ovlivněné hodnocení.

Ladislav N. 26.4.2006 11:05

Re: ČSSD vždy tvrdila, že je možné snížit daně pouze za předpokladu zajištění základních potřeb, hrazených ze státního rozpočtu.

A proto ČSSD daňovou a odvodovou zátěž neustále zvyšovala a současně ještě přidávala  vládní dluhy v řádu téměř 100 miliard ročně (pro 2006 je "plán" 114 miliard deficit rozpočtu vlády ČSSD) , aniž by se starala, kdo ty dluhy zaplatí....

ČSSD: "Po nás potopa..."

orso 26.4.2006 11:37

Re: Re: Re: Mediální pražský pravicový kafemlejnek

ad 1: ČSSD tak udělala pod tlakem koaličních partnerů když viděla, že by se jí to mohlo vyplatit. M. Zeman v době akce "Čisté ruce" razil zcela jiné názory.

ad 2: O.K.

ad 3: Četl jsem již několik ekonomických studií na téma jak by to dopadlo, kdyby se to udělalo jinak. Odpověď je – JINAK. Nikdo ale nemůže říci, že lépe. Spíše převládá názor, že hůře. Ale záleží zase na tom, co člověk čte. ;-) Ztráty celé transformace a samozřejmě i dluh 40 let komunisté vlády (stav hospodářství, konkurenceschopnost) se soustředily v českých bankách a následně pak v konsolidační agentuře. Nakonec jsme to tedy z rozpočtu zaplatili všichni. Těch pár šmejdů, co si na tom nahrabolo mělo skončit za mřížemi. V tomto souhlasím.

ad 4: Tady stojím na úplně druhé straně. Řekl bych, že jsme vyráběli výrobky, které byly 30 let pozadu a byli silní v odvětvích, která šla ke dnu. S tím životním prostředím se bohužel hluboce mýlíte! Na trhu je mj. kniha "Životní prostředí v ČR v letech 1989–2004", kterou přes agenturu Cenia vydalo MŽP a tam je to pěkně černé na bílém. Zkuste si ji sehnat, možná by Vás to zajímalo. Tabulky a grafy – kde, kdo, co, jak a za co. 

Valentina 26.4.2006 18:29

Re: Re: Re: Mediální pražský pravicový kafemlejnek

Hele a kdo sem tahá zahraniční investory, které valcují domácí podnikatele a dává jim za hubičku to, co si naši musí tvrdě oddřít? Kolik bylo fabrik, které tu zahraniční konkurent koupil a rozbil a za jaké vlády se to hlavně dělo? Za posledních 8 let jsme se stali montovnou Evropy. Až se jim nevyplatíme, potáhnou dál na východ.

Lájoš B. 26.4.2006 13:32

Re: Re: Mediální pražský pravicový kafemlejnek

ČSSD taky určitě dělá blbosti a slibuje kraviny. Ovšem superveletoč ODS byl s rovnou daní, kdy zuby nechty dokazovala, že zvýšení DPH na potraviny se vlastně nikoho nedotkne až se propracovala k tezi, že nejblbější je ČSSD, protože nedokázala v EU vyjednat 0 DPH. ;-D

Ladislav N. 26.4.2006 13:53

Re: Re: Re: Mediální pražský pravicový kafemlejnek

Jste si jist, že při sezónním kolísání cen v řádu desítek procent by bylo zvýšení DPH z +5 na +15% znatelné?

Všiml jste si na trhu, kolik různých položek převedla ČSSD v roce 2004 z e sazby +5% do +22 resp. + 19% ? Tehdy vydělala neplánovaně cca +30 miliard Kč z DPH do rozpočtu, ačkoli tvrdila, že změny budou "daňově neutrální", t.j. celková daňová zátěž občana zůstane stejná...

BRUNO 26.4.2006 16:54

Re: Re: Re: Mediální pražský pravicový kafemlejnek

NEPÍŠE SE NECHTY ALE NEHTY.JE ZDE VIDĚT VÁŠ DUŠEVNÍ OBZOR.PROTO MNE VAŠE NÁROZY NEPŘEKVAPUJÍ.

Realista 26.4.2006 8:22

Ale vždyť ODS se mimořádně daří

s takovým mizerným a nedomyšleným programem takové fantastické preference. Sázka na staré tváře se ODS povedla. Jednoduše řečeno...ODS má v čele charismatické osobnosti...Topolánka, Tlustého, Nečase, Bendla, Římana, Langera a proto tak přitahuje většinu obyvatelstva.

Haui1 26.4.2006 9:27

Re: Ale vždyť ODS se mimořádně daří

A ČSSD má zase slušnější a schopnější lidi na absolutně nevolitelných pozicích, proto odpuzuje většinu rozumného a slušného obyvatelstva.

orso 26.4.2006 7:28

Humor z dílny ČSSD, fakt dobrý

A co příště něco na téma, "...náš Buldozerek má první narozeniny a po zpucnutí všech dortíku v cukrárničce se nám chlapec na místě (samým štěstím) trochu pokakal".

P.S: Kdo to bude uklízet?

Petr Kohout 26.4.2006 7:28

ČSSD je zase každým coulem senilní. A stav se už bude pouze zhoršovat

Miroslav 26.4.2006 7:26

pane Jelínku

Váš článek se mi líbí, je napsaný fundovaně a má hlavu i patu, soudný člověk si ještě pamatuje na výsledky vlády ODS- ekonomická krize  a balíčky v roce 1997, na Harvardské fody pana Koženého a tisíce okradených akcionářů, kdopak asi veřejně prohlásil, že potřebujeme vice takových Kožených a dneska se k tomu nechce hlásit?, vytunelované banky, miliardové daňové úniky v kauze topné oleje a mnohých dalších.

Bolek 26.4.2006 7:37

Re: Soudný člověk

I lidé s krátkou pamětí si snadno vzpomenou na celou plejádu Sociáldemokratických "Šibalů" z posledního roku. Tato současná socialistická kumpanie je nejzkorumpovanější  pakáž  jaká tu kdy byla a doufejme, že po jejím odchodu do minulosti také kdy bude. Takže Miroslave, reminiscence minulosti je sice zajímavá z historického hlediska, ale 8 letá era socialistické čuňačiny v korupci je proti historii nebetyčně větší.

Miroslav 26.4.2006 8:09

Re: Re: Soudný člověk

ještě , jak vy říkáte k historii bych si dovolil připomenout nebožtíky, kteří zázračně vstávali z hrobů aby ODS zaslali sponzorský dar.

Křupan 26.4.2006 8:20

Re: Re: Re: Soudný člověk

Jestliže bučíte o deset let staré peripetii, se sponzorským darem, který měl ušetřit směšných pětset tisíc korun českých, tak toho na tu ODS moc nemáte. Ani úporná snaha osm let vládnoucích socanů nic neobjevila. Jen plácnutí do vody .

Jediný blb, kterému dokázali neprůhledné financování, byl pan Gross...

Jediný exot, kterého natočili, jak si říká o úplatek, byl socanský náměstek našeho premiéra... Atd, atd, přes zgarby a kakaa...

Drtivá většina lží, které se podařilo prokázat, vyblili sociální demokraté...

Miroslav 26.4.2006 11:25

Re: Re: Re: Re: Soudný člověk

když už mluvíte o financování bydlení pana Grose, měl byjste jedním dechem také zmínit stejný problém u pana Topolánka a pana Tlustého.

Křupan 26.4.2006 11:53

Re: Re: Re: Re: Re: Soudný člověk

Ano? A jak to, že je nezabásli??? Socani mají policii pod palcem, soudy pod palcem, nelegálně jim odposlouchávali telefony a lustrovali bankovní konta.  NAŠLI VELKÝ KULOVÝ. Jinak by si tu slávu zatýkání členů ODS určitě nenechali ujít.

Nezbývá, než plivat jedy. Ta lidi vašeho typu to zabírá.

Lerak 26.4.2006 19:01

Re: Re: Re: Re: Re: Soudný člověk

V čem je stejný problém financování bytů u uvedených?  Prosím o konkrétní popis, jinak vás můžeme považovat za vylízaného pomlouvače.

Lájoš B. 26.4.2006 13:36

Re: Re: Re: Re: Soudný člověk

Smutný právě je, že po těch 10ti letech se na mě z ODS usmívají víceméně stejné ksichty a slibují, že budou lepší.