12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. 26.4.2006 13:53

Re: Re: Re: Mediální pražský pravicový kafemlejnek

Jste si jist, že při sezónním kolísání cen v řádu desítek procent by bylo zvýšení DPH z +5 na +15% znatelné?

Všiml jste si na trhu, kolik různých položek převedla ČSSD v roce 2004 z e sazby +5% do +22 resp. + 19% ? Tehdy vydělala neplánovaně cca +30 miliard Kč z DPH do rozpočtu, ačkoli tvrdila, že změny budou "daňově neutrální", t.j. celková daňová zátěž občana zůstane stejná...

Haf 26.4.2006 13:52

Vyvolení Adolescenti

Nejhorší bylo na tý politice ODS zklamání očekávání voličů - změny majetku nebudou do kapes bejvalejch ! To postavilo bolševickej marast na nohy a teď všichni čuměj, jak uměj, nemůžou se z toho probrat, že soudruzi taky kradou. Systém parlamentní demokracie je zabetonovanej volebním zákonem, jen jeho změna může přinýst změnu klimatu. V Politice. Prvky přímý demokracie rozbijou monopol na moc, pomůžou taky snížit korupci. nevolte parlamentní strany, ty změnu nechtějí.

Milda 26.4.2006 13:50

Článek páně Jelínkův je přesně takový, jaké články na politická témata bývají

trochu pravdivý, tochu zavádějící a přehánějící, trochu si autor vymýšlí, či spíše projektuje své vlastní představy a postoje do reality. Pečlivě jsem pročetl všechny komentáře. Věcného přístupu, ať souhlasného nebo kritického, jako pověstného šafránu.

Ale jednomu poznání se nelze ubránit - jak tradiční tak současní příznivci (a logicky soudím, že potenciální voliči) ODS se evidentně nervují. A jejich nervozita, projevující se především v siláckých slovech, roste s blížícím se termínem voleb do PS. Proč? 

Lájoš B. 26.4.2006 13:45

Re: tenhle

tady jste celej nažhavenej, ale nechápu, že vám to neevokuje mobilizační bláboly V.Klause ?

To bylo keců a pak OPO smlouva, posty ve správních radách, ... a nakonec hlasy komunistů hupky na Hrad.

Šolty 26.4.2006 13:43

40%

Článek je sice hezky napsaný, ale není fér podobně jako kampaň ODS mínus, zkrátka shrnuty pouze špatné věci, často dost spekulativní nařčení atd. O ostatních stranách by se dalo psát podobně. Nicméně se mi líbilo to přirovnání k trucovitému puberťákovi ;-) A taky je pravda, že ODS má ty nejschopnější lidi v regionech a lidi jako Tlustý, Langer, Říman a spol. by měli uvolnit místo. Kdyby se ODS poučila a trochu se změnila mohla by klidně dostat ke 40%, takhle řadu svých potencionálních voličů znechutí a ti buď nepůjdou k volbám vůbec nebo budou volit zelené, nezávislé, balbíny nebo co já vím koho.;-(

 

Lájoš B. 26.4.2006 13:41

Re: Re: Re: pane Jelínku

jasně, že opozice je pro ODS trest, ale co takhle personální změny pro lepší volitelnost. Aby mě stejní lidé z období rozepisování darů krmili uši tím, že teď už jsou nejlepší, to nesežeru.

Tunafish 26.4.2006 13:41

Objektivita je prima věc,

ale proč, proboha, NP tiskne takový blábol?

Ještě by to možná mělo cenu jako něčí názor, pokud by autora neplatil jeden z největších vyžírek v socanském dresu. Na konci toho cancu mělo stát - Kdokoliv další  mi zaplatí víc, popíšu tak koho si bude přát a bude to ještě větší hovadina.

Lájoš B. 26.4.2006 13:36

Re: Re: Re: Re: Soudný člověk

Smutný právě je, že po těch 10ti letech se na mě z ODS usmívají víceméně stejné ksichty a slibují, že budou lepší.

Lájoš B. 26.4.2006 13:32

Re: Re: Mediální pražský pravicový kafemlejnek

ČSSD taky určitě dělá blbosti a slibuje kraviny. Ovšem superveletoč ODS byl s rovnou daní, kdy zuby nechty dokazovala, že zvýšení DPH na potraviny se vlastně nikoho nedotkne až se propracovala k tezi, že nejblbější je ČSSD, protože nedokázala v EU vyjednat 0 DPH. ;-D

Milda 26.4.2006 13:27

Asi opravdu nevyhrajou, ale sestavovat vládu budou...

Lájoš B. 26.4.2006 13:21

Re: Re: Smrtící tanec pan Jelínka

Jestli ODS pošle ČSSD na smetiště dějin stejně rychle, jako to udělala s komunistama, tak tady budou strašit nafurt.

Lájoš B. 26.4.2006 13:15

Re: Re: Re: prostoduchá analogie

nejde o to omlouvat 8 let vládnutí ČSSD. Jde o to, že po krachu vlády se ODS nedokázala věrohodně personálně obměnit, což je v zaběhnutých demokraciích základní podmínka volitelnosti v následujících volbách. Z tohoto pohledu je současná funkce V.Klause (za přispění komunistů) těžkou ranou standardnímu fungování politiky. A obávám se, že stranám vyhovuje, že si to nechávají voliči líbit.

Kateřina Dostálová 26.4.2006 13:09

Re: Z ODS již nikdy nic nebude.

Problém je v tom, že ODS i jako opozice je neskutečně slabá a nekoncepční - viz její bratříčkování s komunisty v letech 2003-2004, a nyní ostrá kritika komunistického nebezpečí. Oni mají fakt jen negativní trucovitý program. A nejhezčí a nejštíhlejší je Kateřina Dostálová. Miss su já.

Radek 26.4.2006 13:07

Re: Re: Jelínkova puberta....

ha ha ty jsi mě pobavil. Takže růst našeho hospodářství podle tebe táhnou zloději? Dle tvých slov "podnikatelé".

Radek 26.4.2006 13:01

Re: Zloatá slova!

A hlavně především sociálně demokratické.....Rv

JH 26.4.2006 12:30

Re: Jelínkova puberta....

No ale určitě ne po zlodějské sebrance ODSackých přisrávačů a hlavně zloděju "podnikatelů" a priori! Toho máme už skutečně dost!

JH 26.4.2006 12:25

Zloatá slova!

;-DMálokdy se vyvede charkteristika strany tak výtečně jako v tomto případě. Autore, skutečně díky Vám - je to mistrovské,inteligentní a výstižné!!!!!!

gerontusinza 26.4.2006 12:20

Kolego brzděte, ten článek je skutečně ubohý až blbý. Je neobhajitelný. On ASTON vědě proč jej sem dal.Re: Re: Re: Mediální pražský pravicový kafemlejnek

Hezký den

VP 26.4.2006 12:18

Senil kazdym coulem?!

Z tohoto prirovnani plyne, ze socdem se dostala do veku senilniho tez kazdym coulem.

gerontusinza 26.4.2006 12:17

Juro, sakra vás ten článek jako voliče nenas.al? Mne ano, a to jsem jejich pravděpodobný volič Re: Re: prostoduchá analogie

Idioti jsou nebezpeční ve všech stranách.

Bo 26.4.2006 12:17

Re: Re: prostoduchá analogie

Pokud se někdo po 8 letech velmi slabého vládnutí odvolává na to, že před ním někdo jiný vládnul také slabě a že by to určitě tehdy zvládnul líp prokazuje dost slušnou míru slaboduchosti... ;-P

Stejně tak neustále poukazovat na staré korupční skandály protivníka a jaksi "nevidět" mnohem čerstvější a četnější skandály svoje...  ;-)

Mno,  je čas přepřahat. Jestli Paroubek vydrží v ČSSD ještě 4 roky, tak pak ať si je znovu premiérem... Zatím v životě nic nevyhrál, pouze vrší velkohubá prohlášení..

gerontusinza 26.4.2006 12:14

pane, pokud toto má přinést kýžené hlasy, tak jen chovanců zvláštních škol.

Pokud něco tak stupidního je schopno být vyplozeno z okolí pana Zaorálka, pak musím sdělit totéž co říkám o ODS. Idioty nebrat z žádné strany, tedy ani ne z ČSSD, když má voliče za pitomce.

Jura 26.4.2006 11:58

Re: prostoduchá analogie

Ne ten článek popisuje jak se události odehrávaly. Píšete o špatných známkách. No nejsou zrovna excelentní v některých případech dokonce jenom vyhovující, ale ODS propadla. Ač měla mandát od voličů na čtyři roky, tak to nezvládla a musel to za ně odvést úplně někdo jiný. Proč by straně, která nezvládne sama sebe měl někdo věřit. Navíc jsou tam úplně stejný lidé. Představa, že mě povedou lidé jako Němcová, Langer, Tlustý, Topolánek a jiní mě zrovna moc neuspokojuje. Nevěřím a mám k tomu důvod, že to jsou Ti které bych tam chtěl vidět.

Křupan 26.4.2006 11:53

Re: Re: Re: Re: Re: Soudný člověk

Ano? A jak to, že je nezabásli??? Socani mají policii pod palcem, soudy pod palcem, nelegálně jim odposlouchávali telefony a lustrovali bankovní konta.  NAŠLI VELKÝ KULOVÝ. Jinak by si tu slávu zatýkání členů ODS určitě nenechali ujít.

Nezbývá, než plivat jedy. Ta lidi vašeho typu to zabírá.

orso 26.4.2006 11:37

Re: Re: Re: Mediální pražský pravicový kafemlejnek

ad 1: ČSSD tak udělala pod tlakem koaličních partnerů když viděla, že by se jí to mohlo vyplatit. M. Zeman v době akce "Čisté ruce" razil zcela jiné názory.

ad 2: O.K.

ad 3: Četl jsem již několik ekonomických studií na téma jak by to dopadlo, kdyby se to udělalo jinak. Odpověď je – JINAK. Nikdo ale nemůže říci, že lépe. Spíše převládá názor, že hůře. Ale záleží zase na tom, co člověk čte. ;-) Ztráty celé transformace a samozřejmě i dluh 40 let komunisté vlády (stav hospodářství, konkurenceschopnost) se soustředily v českých bankách a následně pak v konsolidační agentuře. Nakonec jsme to tedy z rozpočtu zaplatili všichni. Těch pár šmejdů, co si na tom nahrabolo mělo skončit za mřížemi. V tomto souhlasím.

ad 4: Tady stojím na úplně druhé straně. Řekl bych, že jsme vyráběli výrobky, které byly 30 let pozadu a byli silní v odvětvích, která šla ke dnu. S tím životním prostředím se bohužel hluboce mýlíte! Na trhu je mj. kniha "Životní prostředí v ČR v letech 1989–2004", kterou přes agenturu Cenia vydalo MŽP a tam je to pěkně černé na bílém. Zkuste si ji sehnat, možná by Vás to zajímalo. Tabulky a grafy – kde, kdo, co, jak a za co. 

Bo 26.4.2006 11:32

prostoduchá analogie

Sociální demokracie se nachází ve stejné věkové kategorii, akorát že je to puberťák se špatnýma známkama, poněkud obézní a i na puberťáka slabým sebevědomím, které maskuje velkohubostí. Pokud by se Mr. Jelinek chtěl dovolávat více jak staleté tradice sociální demokracie v zemích českých, pak by musel do té tadice zahrnout i Fierlingera a rozpuštění socanů v KSČ..což neučiní a bude tvrdit, že socani přešli do ilegality...:-D ze které se vynořili čistí jak padlý sníh a hlavně vyzralí s receptem na řízení zeměkoule. Nové tváře soudruha Škromacha a bratra Paroubka budiž toho dokladem...

Miroslav 26.4.2006 11:25

Re: Re: Re: Re: Soudný člověk

když už mluvíte o financování bydlení pana Grose, měl byjste jedním dechem také zmínit stejný problém u pana Topolánka a pana Tlustého.

Ladislav N. 26.4.2006 11:05

Re: ČSSD vždy tvrdila, že je možné snížit daně pouze za předpokladu zajištění základních potřeb, hrazených ze státního rozpočtu.

A proto ČSSD daňovou a odvodovou zátěž neustále zvyšovala a současně ještě přidávala  vládní dluhy v řádu téměř 100 miliard ročně (pro 2006 je "plán" 114 miliard deficit rozpočtu vlády ČSSD) , aniž by se starala, kdo ty dluhy zaplatí....

ČSSD: "Po nás potopa..."

Agent 26.4.2006 11:02

Re: Re: Re: Smrtící tanec pan Jelínka

To je jako reply na Jelínka? ... taky jsem v tom jeho textu nenašel nějaký věcný argument ... všechno to jsou nějaké jeho nepodožené dojmy ... akorát, co jsem se dozvěděl, že umí možná psát, ne-li jen diktovat.

Taraszátaras 26.4.2006 10:56

Re: Re: Mediální pražský pravicový kafemlejnek

ad 1: "urputné odmítání snižovat daně" je Vaše konstrukce. ČSSD vždy tvrdila, že je možné snížit daně pouze za předpokladu zajištění základních potřeb, hrazených ze státního rozpočtu. A díky příznivému vývoji ekonomiky tak při první příležitosti udělala.

ad 2: slib přepychového porodného bez konkrétně nastavených podmínek je politickou chybou. Souhlas.

ad 3: po bitvě je možné sečíst padlé. Škody, které vznikly hloupou, razantní, nepromyšlenou, zcela blblou kupónovou privatizací jsou nedozírné a viníci by měli být potrestáni, ne sedět na Hradě.

ad 4: fabriky vyráběly, byly schopny - při minimálních ochranářských opatření ze strany státu - během krátké doby (dva, tři roky) podstatně zkvalitnit, inovovat výrobky (i když současné produkty kapitalistického průmyslu jsou z poloviny naprosté šmejdy, to ty komunistické měly alespoň výdrž), jenže s nimi partička "fundovaných" ekonomů (kteří měli cosi mizerně načteno a praktickou ekonomikou nebyli vůbec políbeni) zametla jako s nepřátelským prvkem, vůbec nedostaly šanci. Životní prostředí se v prvních létech zlepšilo hlavně v důsledku propadu a likvidace výroby, pravičáci s tím neměli vůbec nic společného. Zbytek je Vaše subjektivní a Vaší předpojatostí ovlivněné hodnocení.