5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Prosba pravdoláskařům & xenofobům

Při pohledu na celkem hutně zaplněné pražské Václavské náměstí musí valnou část nekoblihářů napadnout: „Tak fajn, fázi číslo 1 bychom tu možná zdárně měli rozběhnutou.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Loskot 12.5.2017 18:27

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Najděte si na internetu. U nás máme cca 800 000 živnostníků, z toho cca 600 000 v hlavní činnosti. Najděte si počty živnostníků v Rakousku.

V. Čermák 12.5.2017 18:25

Re: Mnozí diskutéři, machři

No on mu to podle zákona strhává z hrubého platu. Jen vy si myslíte, že nic danit nemusíte.

K. Loskot 12.5.2017 18:24

Re: Mnozí diskutéři, machři

Milá husičko, já na ty daně musím zaměstnavateli vydělat, stejně tak třeba na dovolenou apod. Nebo myslíte, že je za mě platí paní továrníková ze svého kapesného?

Ale nemohu si od těcgh daní odečíst třeba náklady na udržení svého přijmu. Cestovné, telefony, kvalikační kursy, odborné časopisy a někdy i oběd, že ? :-))

V. Čermák 12.5.2017 18:23

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

zbytečné. Paní Kyselková je ze všech EET potrefených hus ta nejpotrefenější. Doufá, že po zrušení EET opět nebude muset platit žádné daně.

J. Anděl 12.5.2017 18:23

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

No nevím, s tím počtem živnostníků ve srovnání s EU - máte nějaká čísla? Myslíte, že tu třeba máme nejvíc hospod, restaurací, barů a kaváren? Nejvíc instalatérů a malířů pokojů?

Co jestli tu máme nejvíc lidí, co dodávají poradenské služby v IT nebo bankovnictví na živnosťák - týká se jich elektronická evidence tržeb, když nemají tržby?

J. Kyselková 12.5.2017 18:21

Re: Mnozí diskutéři, machři

Pane Loskote, kam ty daně jako zaměstnanec chodíte platit ? Nikam ? Aha. Platí to za Vás Váš zaměstnavatel.

V. Čermák 12.5.2017 18:19

A královnou Psiska se opět stává pí Šichtářová.

Když ona se vžycky tak pěkně udělá na EET.....

K. Loskot 12.5.2017 17:38

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Když si bude někdo stěžovat na zloděje, tak mu řekněte zkuste taky krás sám a poznáte, jak je to těžké.

Tak nám sepište jaké jste dostala pokuty, pohlubte se tím kolik za rok vyděláte a přiznáte čistého a jaký máte majetek.

K. Loskot 12.5.2017 17:35

Re: Mnozí diskutéři, machři

Paní Kyselková, máte pravdu, někdy ti živnostníci jsou upachtění jako jejich dílo.:-)) Ale proč musí zaměstnanci platit daně z příjmu a různé odvopdy na sociální a zdravotní. A živnostníci ( někteří ) prakticky nemusí ? Tady je světová živnostenská rezervace pr ohrožený druh ? A proč je těch živostníků tolik jako kdyby naše země měla 20 - 25 milionů obyvatel ?

Cikáni jsou přírodní úkaz, jako slunce a dét a je hloupé se na ně vymlouvat, i když máte pravdu. Tak založte organizaci, která je bude "masakrovat" jako vás Babiš, či stát. Možná vám poděkují.

A Vietnamci. Jsou fakt pracovití a podniaví, ale někteří z nic by mohli ubrat. Nakonec po EET jich také dost zkončilo. Konopí by také nemuseli pěstovat v rozsahu jako Babiš řepku a ty jejich deklarované ceny u zboží z dovozu , je také prča, Třičko za pět korun až z daleké Asie.

M. Vondráček 12.5.2017 17:21

Re: Mnozí diskutéři, machři

Tak si od nich ty drogy nekupujte a oni toho nechaj :-)

J. Kyselková 12.5.2017 17:13

Re: Mnozí diskutéři, machři

Zase hledáte tu nejhorší pomluvu, pane Kaine ? O drogách nevím nic, nikdo mi ani mým přátelům drogy nenabízel. Večerka mi už vícekrát dobře posloužila. Ovoce probírají jak včelky. Všímám si ochoty a úslužnosti Vietnamců. Romové jsou opačné plémě.

V. Kain 12.5.2017 16:33

Re: Mnozí diskutéři, machři

To byste paní Kaselková chtěla aby už i cikáni začali obchodovat s drogami ve velkém?Ono úplně stačí,že s tím mají problémy němci dík našim podnikavým vietnamcům.

J. Kyselková 12.5.2017 16:12

Mnozí diskutéři, machři

tady pouští oheň a síru na upachtěné podnikatele, radují se z jejich masakru, bez důkazu je osočují jako zloděje ale což - neškodilo by kdyby třeba i Romové se živili sami i se svými početnými rodinkami podnikáním - třeba odkoukat od pracovitých a užitečných Vietnamců ?

M. Prokop 12.5.2017 15:51

Re:

Aktivní blb, zhouba všeho.

M. Prokop 12.5.2017 15:50

Re: Paní Šichtářová tak trochu nenápadně

Řekové a Španělé blbnou dost, hlavně mladí. Ta jejich nezaměstnanost je dost tragická (a oba asi víme, čím způsobená), z toho by nějaké revoluční blbnutí mohlo být.

M. Prokop 12.5.2017 15:47

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Presumpce viny. Nákladnost. Složitost. Zbytečnost.

J. Kyselková 12.5.2017 15:19

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Pane Nováku - to nepochopíte, zbytečná námaha !! Zkuste si sám podnikat - jenom třeba ze srandy a uživit se tím. To Vám otevře bájné dveře do ráje zákonných zmatků, byrokracie, záhad IT, obchodních příkazů - dodavatelů a třeba i psychologie zákazníků. A skousněte hned nadávky do Zlodějů, výhrůžné pohledy sousedů a zažeňte hrůzu z pokut Velkého bratra, který otevřel vrátka. Nikdo nepochopí Váš dobrý úmysl služby bližnímu.

Nejste Babiš - takže začnete pokukovat po nejbližším pracáku.

K. Pavlik 12.5.2017 15:06

Re: 1***

Je hezke mit sny. Jak se pravi v jedne me oblibene knize: Za mladi jsem strasne potreboval lehky kulomet - ani se nemusite ptat jak to dopadlo.

Ono dat si napriklad do programu neplatit dane je vyborny napad, funguje to opravdu skvele a velice casto je takovy program vitez voleb. Co se deje pak? No holt to zase nabizi nejaka jina strana.

K. Loskot 12.5.2017 14:56

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Tachovský, možná máš automobilku, která vyváží do Evropy a my o tom jen nevíme :-)) A kolik platíš daleko víc státu. Jestli máš 10 zaměstnanců, tak za ně celkem platíš víc , než jeden zaměstnanec. To je logické, matematiku :-))

P.S. Jistě nemáš dovolenou, stravenky a děláš 25 hodin denně.

Š. Hašek 12.5.2017 14:55

Re: Ty další postupné body se mi líbí

Též souhlas s článkem.

Zatím punkty nebudou naplněny.

Ale není všem dnům konec. Zde jeden ze zákonů ctihodného pana Newtona říká, "že se to změní/hne se to, když (to) bude nuceno". Volně. Zatím tedy "parlament/y setrvávají v pohybu rovnoměrném přímočarém". Zatím.

K. Loskot 12.5.2017 14:53

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Žádná podpora se jim platit nebude, protože oni si platí velmi malé sociální pojištění. Budou tedy žebrat o sociální dávky v nouzi, ale zde platí opatření, že se přihlíží k majetku :-)) Takže budou žít z úspor, které většinou nakradli.

Již dnes se živnostníci šikují, že mají malé důchody. Otázka je proč.A žádají, aby to vláda řešila. Proč ?

Zlodějinu máme tolerovat, jenom kvli tomu, že mi může někdy téci topení ? A proč ne voda, chytrolíne.

Živnostníků jsou mraky.

Š. Hašek 12.5.2017 14:50

Re: 1***

Přidávám se. S dovolením.

R. Fiala 12.5.2017 14:38

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Zivnostníci ani živnostníci tuhle zemi zcela jistě nedrží (leda snad pod krkem). Je smutné, jak se právě tihle zastánci soukromého sektoru vyjadřují hrubě a agresivně. Asi to bude tím, že nemají moc věcných argumentů! Nebo si tak jen kompenzují útlak, jemuž byli, resp. jejich předkové vystaveni za komunistů? To ovšem pláčou na špatném hrobě.

J. Kyselková 12.5.2017 14:29

Re: S výjimkou bodu 4 souhlasím.

Pane Aldo, referendum k EET a kontrolnímu hlášení je předem jasné ! Kdo nepodniká bude se drát o to, aby nadále drastický postih EET a KH podnikatelů fungoval - protože nemají zdání o čem se mluví.

Užitek ? Uspokojování hladu neúspěšných, aktivizace a odměna fízlů.

Babiš nelitoval peněz, aby k podpoře svých křiváren zakoupil media, která mu slouží k lživým zveličováním "obrovského" úspěchu - postižením až likvidací "zlodějů" (!!!) živnostníků. Pravdou je opak. Např. i bohulibé pořádání festivalů, knižních prodejních veletrhů apod. - akce 1 až 2x pořádané v roce se mění na blázinec s EET - (zapojení do 7 vteřin a potvrzení složenky (pár korun) Fin. správou !! ) Vždy není tržba, IT a vratka jednoduchá, pokuta však bývá jistá - přes zmatečné zákonné podmínky!

Konec. Zase budeme zastřižený kanadský trávník žeroucí v řetězcích (a řetězech !)

Nadarmo se magnát Babiš, (ministr financí, který lže, uráží a krade) neřeší až v Bruseli...

A. Trick 12.5.2017 14:21

Re: Můžete to dovést k dokonalosti

Jste nejen "tržní komsomolec", ale i demagog. Samozřejmě, že se zhoršuje. Ono to sportování není povinné, víte? Jsou rodiny, které zájmy svého potomka financovat nemohou. Ať tedy běhají po ulicích, když se narodily špatným rodičům, že? Jsou rodiny, kde nemohou platit ani obědy ve školní jídelně. No tak ať chcípnou, hlavně že zvítězí PAN TRH.

J. Pernica 12.5.2017 14:10

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Chcete raději tem lidem platit podporu v nezamestnanosti? Budte rad, ze kdyz Vam tece topeni, tak nejaky takovy manik prijede a za par korun Vam to opravi. Protoze to je kseft za par korun, tak se Vam na to kazda firma z vysoka.

Z praxe vim, ze lidi co nejvice podporuji EET tak v beznem zivote se snazi mit vsechno bez papiru a alkohol pali doma.

P. Švejnoch 12.5.2017 14:10

Re: Můžete to dovést k dokonalosti

Můžete mě označovat jako bolševika či komsomolce, jak je ctěná libost, milý pane Tricku.

Nicméně sám dokládáte, že dotace na hobby naší mládeže jsou úplně k ničemu - když tedy z Vašeho příspěvku vyplývá, že zdravotní stav naší mládeže se zhoršuje. Nebo jak to tedy je? :-)

J. Kanioková 12.5.2017 13:46

1***

V. Novák 12.5.2017 13:35

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Fajn - a teď bez odklánění: "Co je na EET tak strašného?"

V. Vaclavik 12.5.2017 13:21

Re: V podstatě vše,

"Tahle strana [ODS] je jednou z několika které přispěly k dnešnímu marasmu."

Dokud budete (budeme) hledat zakopaneho psa v jednotlivych stranach, nic se nezmeni. Jde totiz on nastaveny system, system treti cesty, ktereho se neminime vzdat, a s dusledky teto treti cesty nenadela nic zadna strana.

Hledani cesty ven sazenim na reci a programy politiku ruznych stran je v posledku jen perestrojkarenim, ktere je odsouzeno k nezdaru.