17.6.2024 | Svátek má Adolf


Diskuse k článku

POLITIKA: Program coby maják

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Malý Aston 18.8.2006 15:00

Re: Prosím Vás všechny,

Souhlasím s Vámi. Tak jako můj otec nechal mne,udělat si sám svůj názor na politiku,tak i já svým dětem,momentálně studujícím na vysoké škole nechávám prostor. Mohu Vás ujistit,že ani moje děti ani jejich spolužáci,nemohou Paroubka ani vidět ne tak cítit.To socanské bezplatné školství,to zdanění jejich příjmů,když si chtějí jako studenti vydělat nějakou korunu a tím současně ohrožují dětské příspěvky svých rodičů,to je ten nejlepší argument do života a názor na politiku. Bohužel musíme ještě vydržet,než mladá generace vyroste a bude moci sama rozhodovat.

Malý Aston 18.8.2006 14:53

Re: S potěšením kvituji,

Souhlasím s Vámi. Žádný mladý demokrat,školený pro práci na internetu,žádný Major Milda,nikdo ani nepípne a nikdo jej nepodporuje. Já se domnívám,že je to zkušební test,zda a kdo a kolik občanů je připraveno přijmout někoho z KSČM do vlády.Filip dle mého mínění si nechá podporu,kterou dává ČSSD pěkně zaplatit. Proč by to jinak dělal? Ta příležitost být legálně ve vládě,se možná jemu ani KSČM nebude již nikdy opakovat nebo naopak.

BRUNO 18.8.2006 14:14

Re: Re: jelínek

JEN SLABÉ BRÝLE-VELKÁ PÍSMENA LÉPE VIDÍM. MYSLÍM, ŽE TO NENÍ NIC PROTI NIČEMU NEBO ANO???

Jura Jurax 18.8.2006 14:04

S potěšením kvituji,

že článek je tak pronikavě, dalekosáhle, široce, urputně a kolosálně blbý, že se jej v komentářích ani zarputilí příznivci socanů a rudochů neodváží zastat. Nevědět kdo to psal, měl bych za to, že je to potměšile poťouchlý kontrarevoluční podvrh z dílny pisálků pravice, poklonkujících imperialistům z Wall Streetu :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Eva 18.8.2006 14:01

Prosím Vás všechny,

nerozčilujte se. Podívejte se na autora: Mladý bobek bez životních zkušeností. Není to čtyřicátník se dvěma dorůstajícími dětmi, který pracuje za průměrný plat a platí nehorázné daně, aby financoval nedobrovolně "sociální spravedlnost". Tragédií ovšem je, že sociální demokracie už nemá na své zviditelňování nikoho kvalitnějšího než takového ideologického blba. Tak klid a buďme rádi, že naše děti nejsou tak blbé, aby hlásaly něco podobného.

Jura Jurax 18.8.2006 14:00

Re: Re: 16. zari

Marate, Vy jste padouch. To se v Čechách říkat smí - a koneckonců to píšu na Moravě.

Petr 18.8.2006 13:56

Zase další blábol soudruha Jelínka

Soudruh Jelínek s neochvějnou pravidelností produkuje jeden článek plný blábolů za druhým. Jeho obdiv nad stoletými tradicemi sociální demokracie s jejími opakovanými úlety směrem do lůna komunistické partaje je jistě jeho soukromou věcí, ale ať už s ním jde jednou do hajzlu a jde líbat zadek tomu praseti bradavičnatému.

Jura Jurax 18.8.2006 13:54

článek je blbý propagandistický žvást

Spolehlivou oporou sociální demokracie při reagování na naléhavé problémy současnosti je především dlouhodobý program, ve svém obsahu plně kompatibilní s moderními levicovými proudy západní Evropy a umějící uvádět dílčí témata do patřičného kontextu. Také jeho zásluhou je osmileté plynulé a zvratů prosté vládní angažmá ČSSD (pod Zemanovou, Špidlovou, Grossovou i Paroubkovou taktovkou), potažmo obecně vysoký standard života v České republice. O tom, že ČSSD ani dnes nezahálí, svědčí reforma odborného zázemí sociální demokracie, jež byla odstartována v minulých týdnech. ... tohle je lepší pohádka než o Smolíčkovi pacholíčkovi! Zejména výrok osmileté plynulé a zvratů prosté vládní angažmá ČSSD má sílu všech pohádek tisíce a jedné noci dohromady.

Komunisté před čtyřmi lety na vládnutí zralí nebyli - ale teď už jsou, jinak by se Paroubek se svými hlásky z voleb mohl klouzat, že ano. Vstali noví bojovníci a rudá záře začíná plát!

ČSSD pevně stojí na pozicích solidárního sociálního státu - to je hezký slogan pro opis méně vzletné skutečnosti, že si ČSSD marnotratným rozhazováním cizích peněz na sociální výdaje kupuje voliče. Fuj!

Pakliže nakonec vznikne vláda, která neudělá z občanů pokusné králíky a nevrhne je do víru sociálně-ekonomických experimentů, ... bububu, ti prostší se už děsí a vyděšeně čumí k Lidovému domu, cože to dopustil; nicméně reforma důchodů se musí provést co nejdřív, redukce rozmařilého sociálního státu taky, už aby tu byla spravedlivá rovná daň ; socani si vygenerovali rekordní dluh - nerozhazují jenom cizí peníze, co už vydřeli z těch, kdož daně platí (prosím vyhledejte si na internetu, jaké je rozložení platby daní mezi pracujícím lidem), ale i peníz, který ještě nemají ... a nechávají dalším vládám dluhy ... fuj ...

Článek by pěkně zapadl by tak akorát do Rudého práva, kde se soudruzi chlubili růstem životní úrovně lidu a úspěšnou odmítkou na Podřipsku.

Malý Aston 18.8.2006 13:47

Re: Trefil jste, Jelínku, jádro pudla. Nechtěně a mimoděk.

Souhlasím s Vámi. Aby stát dobře a efektivně hospodařil není potřeba žádná stoletá ideologie,tam se asi pan Jelínek popletl,ale normální ekonomické myšlení. Já osobně odmítám,že by naše ČSSD mohla být srovnávána s některou Sociální demokracií na západ od našich hranic. Ideologie naší ČSSD skutečně patří do období před Marxem a po Marxovi. Velká Britanie,vedená obdobnou politickou stranou se postaví za USA a naši jsou proti,oni zavádí to,co si u nás nedovolí ani ODS a ta si hodně dovoluje. Naše ČSSD jako strana sociálně demokratická,to mi připadá jako pobočka Filipa,který vystupuje mnohdy umírněněji než Paroubek. Pan Jelínek to celé nějak popletl.

Hudec 18.8.2006 13:36

Trefil jste, Jelínku, jádro pudla. Nechtěně a mimoděk.

Totiž: vytýkáte jiným, že mají jiný názor a hned z toho děláte závěr o "ideových odpůrcích ČSSD". Osobně např. já žádnou ideologii (která by mohla být nepřátelská k ideologii vaší) nemám. Já si prostě jenom přeji, aby všechno fungovalo rozumně, efektivně a ke spokojenosti co nejvíce občanů. Nic víc za tím není. Vaše fousatá, stoletá a neměnná "ideologie" přitom právě brání rozumnému, efektivnímu, atd. fungování společnosti.

Malý Aston 18.8.2006 13:34

Souznění ČSSD+KSČM

A tak jsem si přečetl,co za prachy vytvořil pan Jelínek a doporučuji aby všechna media,tento článek přetiskla. Pokud je ještě někdo na pochybách,že ČSSD+KSČM se nespojila,tak nám to ale pan Jelínek potvrzuje.My víme,že napřed byl socan a potom bolševik,to známe a můžeme doložit.Jak se vlastně rozeznává,kdo je socan a kdo bolševik? Není rozdílu. Byl ale není. Tím,že bolševik opustil ideu Leninovu,ale nejsem o tom přesvědčen,stal se nám bolševik socanem.Takže skutečně je to jedna politická strana.Jenže máme zkušenosti,že dvě stejné politické strany,které mají stejnou ideologii a program,mají problémy jak se odlišit a jedna dříve či později zanikne. Tento proces prošel pravicí. Nyní je na řadě levice. A kdo vyhraje? Bude to ČSSD nebo KSČM? Já se domnívám,že vyhraje KSČM. Paroubek na kolaboraci s ODS a KSČM doplatí. Nemůže stát jednou nohou u Filipa a druhou nohou u Topolánka.

Olinka 18.8.2006 13:23

Jezismarjaaaa....

...dychly na mne stare casy...a " osmileté plynulé a zvratů prosté vládní angažmá ČSSD (pod Zemanovou, Špidlovou, Grossovou i Paroubkovou taktovkou)" je naprosty blabol..

penzista 18.8.2006 13:07

Soudruhu Jelínku

Vetší blábol, než je tento: "Přiznejme však ODS právo na vývoj. Je stranou mladou, nevybouřenou. Na rozdíl od ČSSD - se staletými kořeny a propracovanými programovými materiály dlouho, středně i krátkodobými. Ony neochvějné základy vadí jejím ideovým konkurentům nejvíce." jsem už dlouho nečetl. Do do těch stoletých kořenů počítáte i dobu sloučení s KSČ, jejíž pohrobci jsou na čelných místech ČSSD??? 

jezevec 18.8.2006 12:57

Re: Ježíšmarjá, "neochvějné základy", kde já jsem to již slyšel?

nepamatujete na tu romantickou píseň z vojny?

přes spáleniště, přes krvavé řeky, . . . . .pluk za plukem jdem neochvějně dál

jezevec 18.8.2006 12:54

ó ano - ony neochvějné základy vadí odpůrcům ČSSD nejvíce

Ony neochvějné základy kolaborace s komunisty.

Obdivuhodná zásadovost socánků ve více či méně skryté lásce k národní frontě KSČSSD zpomalila i letošní povolební vyjednávání.

Naštěstí je dost arogantních blbů, majících z blbství maják, a dost hloupých aby to náležitě exploatovali. Vivat Jelínek, jen tak dál. Třeba tolidem konečně dojde a socánkové se vrátí zpátky tam kam patří (t.j.-do pr_dele).

čtenář 18.8.2006 12:31

Nejlepší tradice ČSSD

Privatizaci bank právě ČSSD, která ji do té doby blokovala (spolu s Luxem), právě velmi zvorala. Místo aby banky prodala i s dluhy za korunu a nechala je oddlužit až novým vlastníkům, oddlužila je na náš účet a stržené peníze, které oddlužení ani nepokryly, rychle prošustrovala. Spokojení vlastnící bank nás teď úspěšně dojej přes bankovní poplatky, které právě mohly jít na ty dluhy, ale místo toho plynou jejich acionářům. Zdroje jsou, říkával nynější eurokomisař Špidla, možná, že i v Bruselu má šanci chytit přezdívku monsieur Déficit, jako kdysi Marie Antoinetta. Paroubek sice tvrdí i jiné blbosti než nemluvný Špidla, ale do dluhů se propadáme stejně rychle ne-li rychleji. Skutečně v nejlepší tradici ČSSD.

LOJR 18.8.2006 12:13

Super Jelínku!

Tak jsem se nezasmál už dlouho. Hlavně se, až vylezete z příslušné stranické řiti, nezapomeňte umýt ! R^:-D:-D:-D

huhu 18.8.2006 11:56

revizionismus ne !

to jste to těm revizionistům nandal soudruhu Jelínku ! jak za starých časů....:-P

traktorista 18.8.2006 11:29

Re: Když je název zároveň obsahem...

Plný souhlas, tenhle L.Jelínek je pěkná s v i n ě a opravdový novinářský povl a hnuj(viz můj příspěvek).Pro tu partu co se nyní drží moci jak h.... košile platí sociální= Paroubek Jiří a naše korya  a ano o milimetr víc.

traktorista 18.8.2006 11:26

To jsme zase nepochopili ironii pana Lukáše Jelínka??? aneb stoleté kořeny ČSSD nebo Palermo české politky?

To jsme zase všichni skočili na špek nějakému vtipálkovi :-) Takový krásný ironický humor a vy se všichni čílíte....  Ježíš marjá NÉÉ, on ten L.Jelínek fakt existuje!!! A má svoji stránku www.socdem.info/magazin a má tam takové krásné články:... Např. Zeman a Šlouf, kamarádi z mokré čtvrti... cituji...

Pakliže se období Klausových vlád neslo ve znamení vážných chyb a nadbíhání věrolomným pseudopodnikatelům, tak za Miloše Zemana a Miroslava Šloufa nastalo Palermo české politiky. Rozeznat, kdo je politik, kdo státní úředník a kdo kriminálník, bylo v řadě případů takřka nemožné. Což dokresluje i vzpomínka Stanislava Grosse, že jediným, kdo již kdysi účelově operoval s páchnoucími materiály na Vladimíra Špidlu byl právě Miloš Zeman. Nechci dělat z dnešní tuzemské politiky selanku. Vulgarit, nepravd a podpásových ran si užíváme ze všech stran měrou vrchovatou. Leč cesta do minulosti, k Zemanům a Šloufům, je příznačně sypána žhavými uhlíky. Jestli jsou úctou či – po zpackané prezidentské volbě – studem vůči svému Spasiteli paralyzováni četní sociální demokraté, tak občanská veřejnost by si podobný luxus dopřávat neměla. Jinak se kydání hnoje a mafiánské praktiky stanou v mediálně-politickém prostoru normou, které se snadno nezbaví ani příští generace. Kéž si to jako první uvědomí ostřílení lovci, jež mají už měsíce políčeno na Jiřího Paroubka. Skutečná škodná mezitím s rozzářenou tváří a v nikotinovém oparu v rámci chladnokrevné marketingové kampaně velkomyslně rozdává rozhovory fascinovanému a masochismem vyhlášenému novinářskému „póvlu“.

Proti představě Zemana a Šloufa - kamarádů do deště, kteří vstupují do děje vždy, když ČSSD potřebuje pomoci, stavím obrázek těchto dvou coby kumpánů z mokré čtvrti. Mokré tak, že nás při naší pasivitě a nevšímavosti jednou může spláchnout všechny. ....

Měl by si to chlapec srovnat v hlavě. ;-€

 

Tomas 18.8.2006 11:22

Když je název zároveň obsahem...

Pan Jelínek napsal spostu bla, bla, bla... Je ovšem fascinující a pro socialisty (resp. komunisty)charakteristické, jak pracuje se slovy. Vše se točí kolem několika "etiket" na kterých je napsáno "sociální stát", případně "sociální spravedlnost", atd. Sama tato slovní spojení jsou obsahem socialistických "produktů" - s reálnou politikou strany samozřejmě nemají vůbec nic společného. Je to prostě značka/slogan, stejný jako "svěží dech" nebo "energie sbalená na cesty". Značka "sociální" má obrovskou hodnotu a socialisté ji mají, jak se zdá, propachtovanou na věčné časy. Stačí ji přilepit na cokoli a "produkt" najednou získá obrovskou přidanou hodnotu. Představte si např. "sociální schodek rozpočtu", nebo už trochu sofistikovanější slogan "sociálně únosné zvýšení daní",... Zkrátka, s několika slovy se dá udělat skvělý politický marketing a zvládne to i blbec (viz. dnešní článek - tady asi ne, ale v Právu mu čtenáři jistě dobře rozumějí).

Jinak současným programem socialistů je Jirka Paroubek. Tento program se plánuje s dlouhodobou perspektivou (t.j. vždy na týden dopředu) a s jeho naplněním skutečně stojí a padá celá soc. dem.

Dušan 18.8.2006 11:17

Ježíšmarjá, "neochvějné základy", kde já jsem to již slyšel?

Ano, v těch temných dobách, po kterých ParouBack a jeho bolševici tolik touží. Až z toho běhá mráz po zádech!

Saša 18.8.2006 10:32

Neochvějným základem je marxismus,

čili systém umně poskládaných bludů, který je lidstvu nepřátelský a nebezpečený.

Rony 18.8.2006 10:24

Když už pominu,

že jste si zjevně spletl periodikum, zajímalo by mně, proč ti hloupí čeští voliči váš "odpovědný" program nějak odmítají přijmout a snaží se vaši partaj odstavit od správy této země. Zřejmě jim došlo, že nechat váše koryfeje  páchat další škody by už možná bylo nenapravitelné.

Marat 18.8.2006 10:22

Re: 16. zari

Míro,nic proti tomu co píšete,ale mizery Wericha by ste se zastávat neměla.Byl to levičácký hajzl a ve třicátých létech jezdil do SSSR a potom oblboval občany v ČSR,jak je v Sojuzu ve všech směrech přenádherně.

Já vím,ono se v Čechách nesmí o některých padouších psát a říkat že byli padouší.

yyy 18.8.2006 10:21

Re: jelínek

Zapoměl jste Caps Lock? Nebo že by loket na Shiftu? ;-D

milan007 18.8.2006 10:16

Re: Re: "zasranej" maják

máte pravdu, omlouvám se za nepřesnost

baci 18.8.2006 10:13

možná

možná by bylo dobré,kdyby si autor dal práci a ty"ČSSD - se staletými kořeny a propracovanými programovými materiály dlouho, středně i krátkodobými. " kořeny si prostudoval jako první by mohl začít Peroutkovým budováním státu a z novější literatur Rebulika v nebezpečném světě/1918-1937

eTony 18.8.2006 10:06

Re: "zasranej" maják

milane007, nikoli státních, ale našich peněz.

KFP 18.8.2006 9:57

Levicový program

Skutečný levicový program je tento: nechat se znovu zvolit a to tak, že si vytvořím voličskou základnu například investičními pobídkami (zvyšujou imigraci, ničí místní firmy atd.), minimální mzdou (zvyšuje nezaměstnanost), podporou odborů (zvyšuje nezaměstnanost) a přitom se tvářím, že to přece nezaměstnanosti pomáhá. No a pak ty nezaměstnané podporuju tak, aby nešli zpátky do práce a volili levici, která to po nich ani nechce. Toto je moderní levicový program, platný s nějakým tím dalším okrádáním a zabíjením poměrně dlouho.