29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Milda 8.1.2008 16:12

Re: Svejnar neni demon zla

Dokažte, že dvojí občanství není v rozporu ze zákony USA. To že by nám vládl amík to necítíte jako rozpor? A co vlastenectví, národní hrdost? To nemáte? Příště vám nebude vadit rusák, číňan?

libero 8.1.2008 16:44

Re: Re: Svejnar neni demon zla

nebude, když se bude chovat inteligentně a nepoleze sockomoušům a EU do prde|e.

Eva D. 8.1.2008 16:48

Re: Svejnar neni demon zla

Tady někdo napsal že je demon zla?

Esmerald 8.1.2008 15:04

Prof. Švejnar jako ekonom.

V době, kdy pan švejnar vydal svoji práci http://www.jansvejnar.cz/?page=publikace jsem žil " za mořem" a po Internetu jsem četl mnoho úvah, které ukazovaly na tyto a podobné práce, tedy ještě v dobách, kdy s. Klus ještě svoji destrukci ani nezačal snad komponovat. Při  Klausovské "perestrojce" jsme se masově drželi za hlavy jak je možné, že "slavný odborník" nezná a nechce znát tyto práce, které popisovaly "jak" věci dělat, aby nedošlo k těmto astronomickým loupežím, krádežím, podvodům ( s následnými vraždami ), únikům daní, rozkradení bank a pod. Pan Klaus to MUSEL vědět a není myslitelné, aby tomu bylo jinak.

A teď něco vám, vážení antiameričané, antievropané, antiEMIGRANTI . Všechno toto jsme psali již tenkráte. Dostalo se nám akorád nadávek, spílání a naprosto stupidních nařčení, že "DĚLÁME CHYTRÁKYů, že vy to víte lépe, protože jste tady žili a protože Klaus je "fešák", nosí hezkou karavatu a ŠMYTEC !! Měli byste si dnes drbat hlavu a držet se Švejnara, pokud nebude úplně pozdě.

 

Švejnar na Hrad 8.1.2008 15:06

Re: Prof. Švejnar jako ekonom.

R^R^R^

Martin 8.1.2008 15:39

A zase další chytrák

Zahraniční chytráci neměli s předěláváním komunistického hospodářství na kapitalismus žádné zkušenosti, stejně jako je neměl Klaus a nebýt Klause, rozkradlo by se mnohem víc. Rady zahraničních chytráků byly sice skvělé, ale trvalo by to deset let, než by se to realizovalo a za tu dobu by se všechno rozkradlo i se základy, zářným příkladem je apokalypsa Východního Německa.

A Švejnara si v USA nechejte, ať si hledí svých věcí a nemontuje se do našich věcí.

Esmerald 8.1.2008 15:53

Re: A zase další chytrák

"Martine", byl bych rád, kdybyste měl alespoň "páru" o tom, o čem mluvíte. Měl byste být rudý až po kotníky studem za tuhle pitominu.

pepa 8.1.2008 16:00

Re: Re: A zase další chytrák

spravne, taky tu lidem radil kozeny

Skybird 8.1.2008 15:58

Re: A zase další chytrák

Martine, adoptovali jsme jednoho chlapce z Ugandy. Platíme mu školní vzdělání. Možná, že bychom "utahli" i Tebe. Potřeboval by jsi jako sůl alespoň dokončit tu základní školu !

[]

pepa 8.1.2008 16:02

Re: Re: A zase další chytrák

skoda ze za tveho mladi ty adopce nebyly

pepa 8.1.2008 16:02

Re: Re: Re: A zase další chytrák

i

Skybird 8.1.2008 15:55

Re: Prof. Švejnar jako ekonom.

!!!!!!!!

[]

Eva D. 8.1.2008 16:46

Re: Prof. Švejnar jako ekonom.

Vidíte, já jsem zase v r. 96 během stáže na universitě v USA v rámci školního výletu navštívila i Světovou banku, kde s námi nějací experti probírali transformaci ekonomik bývalého kom. bloku. Bylo mi trapné se ptát víc,  protože tu naši na rozdíl od polské, slovenské či maďarské chválili, tak aby si kolegové odtamtud nepřipadali blbě.Jediné co vám zbývá, je privatizovat bankovní sektor, vy už ale WB nepotřebujete, vám ráda půjčí každá banka.

Dodnes ty poznámky mám schované, je to zajímavé porovnat s tím, co doma slyším a čtu.  I jména těch expertů bych tam někde vyhrabala..

libero 8.1.2008 16:48

Re: Prof. Švejnar jako ekonom.

hele voni anti,

Švejnar to sepsal krásně perestrojkově, problém byl jen v tom, že ani neporadil, ani nepřijel a neudělal jak to politicky prosadit a technicky udělat (justice, policie, zákony) s tím, co bylo k mání. To se totiž nepovedlo ani v NDR a tam přišla justice, zákony a místy i policie od hotového a vyzkoušeného.

Takže ať do toho Švejnar kecá tam, kde tomu rozumí, je-li takové místo.

lary 8.1.2008 16:57

Re: Prof. Švejnar jako ekonom.

Tady ani tak nejde o to, kdo je jaký ekonom, protože pro výkon funkce prezidenta to nemá žádný význam. Důležité ale je, aby se nestal prezidentem usvědčený lhář a podrazák. Na web adrese kterou uvádíte byla ta lež smazána teprve včera a jeho podraz na švédskou královskou akademii mu zaručí, že už vícekrát dotazován nebude a v odborných kruzích a nejen tam má zaručenu pověst nečestného chlapa. Jeho žvásty, že je architektem české cesty k tržní ekonomice jsou rovněž lživé.

Jura Jurax 8.1.2008 14:37

No,

nejvíc mi vadí, že panu profesoru Švejnarovi nejspíš pořád nedošlo, že není volen jako Švejnar, ten je tady komukoliv ukradený, ale jako Antiklaus, navíc podporovaný socany. Prostě kdokoliv, jen ne Klaus, a když se takový, kdo byl ochoten toho Antiklause ztvárnit, našel až v Americe, taky dobře, sem s ním. Lepší by byl tuzemec, jistě, nebyly by problémy s občanstvím, ale když to žádný nechce ... :-/:-(

Švejnar na Hrad 8.1.2008 14:59

Re: No,

Tak to už většinou bývá, že protikandidáti proti stávající nomenklatuře jsou ti, které nikdo moc nezná a  mohou být většině ukradení. Však on i ten Klaus se jako řadový nosič vody komunistické diktatury vetřel do OF a byl dosazen do ministrského křesla.  Nemůžete mít v demokracii pořád jednu a tutéž figurku. Toho jsem si užil dost a dost.

Starý J. 8.1.2008 16:05

Re: Re: No,

Oni se členové OF do OF VTÍRALI???? Kdo přišel a přihlásil se, tak tam byl!  I Havel se tedy vetřel do OF! A vůbec všichni, co tam byli a co dostali po revoluci korýtka. Všichni byli v OF a všichni se tam vetřeli. Nevím o tom, že by někomu někdo bránil ve vstupu, aby se tam musel vetřít!

Další obrovská pitomost:..Tak to už většinou bývá, že protikandidáti proti stávající nomenklatuře jsou ti, které nikdo moc nezná a  mohou být většině ukradení. .... Vy jste snad některého z kandidátů v minulé volbě neznal a mohl Vám být ukraden? Pravděpodobně jste je opravdu neznal, tím hůře, že se odvažujete ostatní poučovat! V minulé volbě byli veřejnosti (jen trochu myslící) kandidáti známí. Vám asi bohužel opravdu ne!

Čím jste byl Vy za komunistů? Vy jste nebyl řadový nosič vody? Řadovým nosičem byl každý, kdo nebyl v partaji, protože se nemohl dostat na žádné vedoucí místo! Pokud jste Vy nebyl řadovým nosičem vody, řekl jste nám o sobě mnohé!

....Nemůžete mít v demokracii pořád jednu a tutéž figurku....Už jste protestoval proti PiNďovi, nebo Jičínskému, nebo Šojdrové, Kasalovi, Kalouskovi, Filipovi, Grebeníčkovy, Rujbrové a dalším a dalším, kteří jsou v politice stejně dlouho, jako Klaus? Na můj vkus je v ní předlouho už i Paroubek! Pravděpodobně Vám vadí jen ta jedna figurka? A ten Švejnar tvrdí, že pro republiku pracuje již od revoluce a co všechno zde pro republiku udělal! Takže další figurka jedna a tatáž. Ja na př. Švejnara znám od začátku, byl to on, kdo přijel s myšlenkou tolik proklínané kupónové privatizace! Asi o tom nevíte. Listujte v denících Bohemia asi dva roky zpět! Píše tam o tom!

VLADIMÍR 8.1.2008 16:19

Re: Re: Re: No,

Vás prostě nejvíce mrzí, že ten VK nebyl tím strůjcem v období revoluce a pouze  V.Havlovi nakukoval přes rameno a čekal jak to dopadne, kdo už měl mýt v OF, když né Havel.

Eva D. 8.1.2008 16:32

Re: Re: Re: Re: No,

Vy jste u toho byl, v OF? Vyprávějte, přehánějte.

VLADIMÍR 8.1.2008 17:10

Re: Re: Re: Re: Re: No,

Nebyl, buďme rádi, že je to za náma i když je to určitá nostalgie:-D

Eva D. 8.1.2008 20:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: No,

Já byla tenkrát u lecčeho, a pak jsem se divila, jak to dle vyprávění těch, kdo tam tedy rozhodně nebyli, vlastně bylo!  Proto mě to zajímá.

U nás mimo Prahu se do OF "vtírali" jen ti, kteří po publikování Cibulkových seznamů rychle zmizeli ze státní správy, neb najednou měli chuť podnikat. My ostatní jsme spíš trpěli tím, že nikdo kolem najednou neměl čas, zato pro nás měli občané spoustu úkolů, co bychom měli. I když, s přibývajícím časem bylo lidí trošku víc, ale ne o moc, "co kdyby se to zase zvrtlo, že jo"...

Člověk se hodně naučil, o sobě, o lidech kolem...

Eva D. 8.1.2008 16:35

Re: Re: Re: No,

R^R^R^ Od řadové nosičky vody !

Meescha 8.1.2008 14:01

Ještě jedna věc k volbě

Pokud má ODS schopné vyjednavače, nemůže Klaus prohrát, ať si kdo chce co chce říká, pokud by nebyl zvolen, padne vláda a to by se KDU-ČSL asi moc nelíbilo, ODS by pak mohla s ČSSD prosadit většinový systém a lidovci končí. Do televize se můžou politici zaříkávat, že tak to není, ale já si myslím, že je to zcela jasné, to by museli být lidovci sebevrazi - předčasné volby + kauza Čunek (nevím, co je v té kauze pravda a co ne, to se těžko kdy dozvíme, ovšem lidovcům škodí stále) = konec lidoveckého vlivu v PS.

Jura Jurax 8.1.2008 14:09

Re: Ještě jedna věc k volbě

A víte, že konec lidoveckého vlivu v PS by za to stál :-D a prosazení většinového systému by bylo jen k dobrému ...

Meescha 8.1.2008 14:16

Re: Re: Ještě jedna věc k volbě

Zatím o tom nejsem stoprocentně přesvědčen, ale začínám být většinovému systému nakloněn. Víc bych ovšem přivítal volby do PS po vzoru Senátu, volily by se víc osobnosti a možná by to nakonec nebyly takové loutky předsedů stran. Teď by hlasování mohlo klidně proběhnout v pěti lidech :-/

Švajnar na Hrad 8.1.2008 14:19

Re: Ještě jedna věc k volbě

Určitě má ODS schopné vyjednavače. Dohodly opoziční smlouvu, podporu u komoušů při volbě Klause, exhibici Grebeníčka na Lánském balkoně apod.  Je jistě hračkou to zopakovat i s Filipem, zak to bude nejlepší.

Meescha 8.1.2008 14:28

Re: Re: Ještě jedna věc k volbě

Jsi stejně kritický i k ČSSD, která má v úmyslu vládnout s komunisty? V porovnání jednorázové podpory a pozvání na Lány to je ale asi prkotina ;-) Jinak při první volbě Klause byli důležitější poslanci ČSSD, nějak se na to zapomíná...

VLADIMÍR 8.1.2008 14:59

Re: Re: Ještě jedna věc k volbě

Bohužel má, což je všem ke škodě bez rozdílu.

Meescha 8.1.2008 13:57

Švejnar není špatný, ale na prezidenta to zatím není

Já budu spokojený, ať už bude prezidentem kdokoliv z těch dvou kandidátů - oba pravicoví ekonomové, to musí levice být zcela pomatená, že prosazuje Švejnara. To občanství je velký problém a ještě větší způsob, jak se k tomu postavil. Měl se ho vzdát hned a bez vymlouvání. Když chce zastávat funkci prezidenta, nemůže mít cizí občanství, to prostě nejde a myslím, že v zákulisí je to jeden z dobrých argumentů proti jeho volbě levicovými poslanci.