30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Štváč 8.10.2007 9:16

proč komunisti

Neuvěřitelně demagogický text, kde si sám kladete své otázka a sám si na ně odpovídáte. Hodnotit to nemá smysl. Jen je mi vždy podezřelé, že "bývalí " komunisté vidí v Klausovi takového proamerického liberála a neohroženého bojovníka za svobodu. Dal vám všem odpustek /a sám sobě/ za "statečnost", kdy Češi "bojovali" svou pasivitou  proti režimu. A to pohladí shnilou duši.

F.VÍZEK 88.100.57 8.10.2007 9:04

Ještě že máme EU !

Život bez nepřítele si Češi nedovedou snad ani představit.  V naší historii to bylo to jediné, co nás jakžtakž drželo pohromadě.  Kdokoli na "nepřítele" udělal tytytyty, byl okamžitě náš a okamžitě hrdina. Takže zase máme kliku, nepřítel je na obzoru: EU a Brusel.   Pro levný potlesk davu situace jako stvořená, i hlupák se dočká glorioly.  

Snažit se být lepší? Bojovat ZA něco? To nemusíme.  Stačí být - jenom proti.  

Šumavák 8.10.2007 9:44

Avy - jste pro ?

Bojujete ZA něco?

Za kolik?

Malý Aston 8.10.2007 10:25

Re: Avy - jste pro ?

Pan Vízek bojoval celý život.Napřed proti kapitalistům jako člen KSČ,potom proti svým spolustraníkům v KČS,potom proti socialismu a dnes zase proti kapitalistům a nehodným komunistům.Ano,pokud Vízek chválí Brusel,je to průser.:-D

emersonskej 8.10.2007 11:56

Re: Re: Avy - jste pro ?

Taky mám ten pocit...:-/

jirka.s. 8.10.2007 16:24

Re: Re: No, on francek chtěl původně "znárodnit" i svého fottra! Chtěl po něm totiž, aby začal konečně něco pořádného dělat!

___________________________________________________________________________

Re: Pane Vízku!:

Autor: F.Vízek IP: 88.100.57.xxx Datum: 29.06.2006 10:55

Můj otec, milý pane Starý, Alois Vízek měl živnost v Jablonci nad Nisou dokonce až do roku 1960.  Byl košíkář, měl dílnu a obchod na hlavní jablonecké třídě. Když jsem šel v kariéře dolů, byl jsem tudíž pokaždé syn živnostníka, i když otec vykořisťoval jenom manželku a nás čtyři děti. 

kat Mydlář 8.10.2007 12:41

Re: Ještě že máme EU !

Vízku, dobře ses v té KSČ vyškolil. Všichni co mají jiný názor než bolševická pakáž a dovolí si něco kritizovat, dle tebe bojují proti nepříteli. Ty jsi nenapravitelný bolševický hňup!

jamo 8.10.2007 12:44

to vízek

.. pro levný potlesk davu (lůzy) stačí být PROTI Klausovi.. i hlupák se dočká glorioly, co Vízku :-/

F.VÍZEK 88.100.57 8.10.2007 16:40

Názor proti názoru - to je normální !

Životní příběh pana Václava Klause mě neoslovuje.  Skutečnost, že selhal ve své profesi ekonoma (viz výsledky ekonomiky 1997) ho v mých očích také nijak nepovznáší.  A jeho prezidentské angažmá?  Za pár měsíců mu končí pětiletý mandát a zatím se nedočkal ani oficiálního přijetí v Bílém domě.  I tato skutečnost něco signalizuje.  Shrnu do jedné věty: Láska k panu Klausovi - pokud vím - uzákoněna zatím ještě nebyla.   Takže diferencovaný přístup není nic pobuřujícího.  Já bych Václava Klause nevolil.

jirka.s. 8.10.2007 18:21

Re: Názor proti názoru - to je normální !

No naštěstí do té volby, francku, už nemáš co kecat! A že by zrovna tobě vadilo jeho nepřijetí v Bílém domě? Já ti mám, francku, furt takový nepříjemný pocit, že ty jsi byl hlavně spokojený, když v dubnu 2003 jel do Kremlu a že jediné co mu vlastně vyčítáš je, že tam jezdí tak málo!

Saul 8.10.2007 8:46

Souhlas všemi deseti

R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^

pejrak 8.10.2007 8:42

nejen rudozelení

 souhlas, a ještě bych u zelených melounů nezapomínal na nenápadná hnědá jadérka.

Aleš 8.10.2007 8:05

ČR

je od roku 2004 členem EU. Pokud někam vstoupím mám zájem na tom , aby se dané uskupení rozvíjelo , co nejúspěšněji  a bylo prospěšné pro ČR a všechny signataře.

Proto  bychom měli zejména zastávat eurorealistický postoj- tento postoj nemůže být postoj V.K.- který např. odmítá základní princip EU soc. tržní hospo. a chce přetvořit EU na sdružení volného obchodu. To jsou postoje, které nemohou nalézt polit. podporu  a nemohou prospět ČR.

Přirovnání pro a proti, je tak subjektivní , že z pana žantovského dělá píšícího kašpárka.

EU prožívá velkou krizi, nezvládla a ani nemohla zvládnout rozšíření o 12 států a čelí tomu, že zájmY jejich signatářů se velmi liší a  hledat kompromisy je stále těžší a znamená to kompromisy, které jsou  většinou špatné. Proto by se mělo diskutovat jak dále, bez emocí a věcně, bez předsudků a  triviálních zjednodušení , které předvedl P.Ž.

Pro evropské jsou názory, které pomohou  analyzovat , zda je a jaká je cesta další EU a protievropské jsou názory, které jdou proti základům na kterých EU stojí a jedním z těchto pilířů je sociálně tržní hospodářství.  Tímzo pilířem je také proto, že na něm se shodné nejen socialistické , ale pravicové strany typu CDU v SRN nebo komzervativci v UK.

Malý Aston 8.10.2007 8:47

Re: ČR

Ano,máte pravdu.Evropská Unie nezvládla postavit další a další baráky pro nové a nové úředníky z nových zemí.Pokud má někdo kritické názory na řízení Evropské Unie,ještě neznamená že je proti Evropské Unii.Slepá víra v božské,neomylné poslání je politika špatná a špatný postoj.Pokud ale připustíme,že Česká republika se svými 10mil.obyvateli se rovná většímu městu,máte pravdu.Je potřeba držet hubu a krok jako za komančů.:-D

Ale 8.10.2007 10:45

Re: Re: ČR

pane vy si opravdu myslíte, že problémem jsou baráky pro úředníky, ale ne naprosto rozdílné myšlení a zájmy států jako jsou Rumunsko,  Bulharsko , Litva na straně jedné, dále např. Itálie. Portugalska, Slovinska, či dokonce Německa, Feancie A V.B.  To je to, že současná EU je naprosto nesourodé společenství států  a to je ten problém, že najít společnou řeč  při prosazovaní jakých¨koliv cest je stále těžší a těžší Držet hubu a krok,  na to hledat slušná slůvka je těžké..

Xury 8.10.2007 9:23

Re: ČR

Nesouhlasím s tím, že EU prožívá krizi. Podle mne se jen nevyvíjí podle představ některých politiků (resp. nevyvíjí se tak dostatečně rychle). Hlavní otázkou ale je, zda jsou tyto představy vůbc reálné a zda by jejich realizace nezavedla EU do daleko hlubší krize a možná až k jejímu rozpadu. Jde hlavně o přestavy, které implicitně vychází z budování evropského národa "shora" - jednotná zahraniční politika, jednotná hospodářská a fiskální politika atd. Přitom ty státy, které o evropském národu nejvíce uvažují (přesněji řečeno jejich politická reprezentace) zároveň kladou největší překážky volnému pohybu osob a služeb, které patří mezi čtyři základní svobody EU.

Šumavák 8.10.2007 9:49

"odmítá základní princip EU soc. tržní hospo. a chce přetvořit EU na sdružení volného obchodu. "

Máte to trochu pomotané ! EU vznikla jako sdružení volného obchodu a Klaus odmítá přetvořit ho na socialistické dirigitivní hospodářství.

Ale 8.10.2007 10:48

Re: "odmítá základní princip EU soc. tržní hospo. a chce přetvořit EU na sdružení volného obchodu. "

Jo a ČSSFR vznikla i pod heslem j¨nejsme jako  oni a vydrželo to asi rok.

Jirka 8.10.2007 10:04

Re: ČR

Drahou vlast a její "soc.tržní hospo." nám ovinuly nějaký mračna. Dlouho jsem se tak nezasmál.

Hezký den.

Malý Aston 8.10.2007 7:53

Souhlasím s autorem!

Ano je to tak a mohou postkomunisté,dnes hrdě hájící politiku socek,komoušů,zelených i části lidovců argumentovat jak chtějí,je to pravda.Podstata EÚ,volný pohyb kapitálu,osob,služeb je zneužíván pro vytvoření nějakého superstátu zcela neschopného ekonomického rozvoje a obrany.Heslo doženeme a předeženeme tady již jednou bylo a řízení všeho a všech také,jen místo Moskvy jsou paláce plné dobře placených úředníků v Bruselu.:-D

petrph 8.10.2007 5:42

zelení, červení, modří

obávám se, že definice ..".. strana, která je přesvědčena o tom, že je oprávněna, povolána či dokonce snad i povinna říkat světu, co je správné, a zakazovat mu činit věci nesprávné " se hodí na každou partaj (když se dokonce dostane i ke korytu). Nebo si snad někdo představuje že strany jsou tu od toho aby hájily oprávněné požadavky a zájmy svých řadových členů, neřkuli dokonce voličů?

Von 8.10.2007 9:26

Re: zelení, červení, modří

A neřku-li i voličů jiných stran!8-o

Milan 8.10.2007 0:30

Lidovců se to všech netýká.

Ti bigotnější lidovci už zjistili, že EU je protikatolická, a tak začínají být proti EU zaměření.

šakal 8.10.2007 0:12

Potěšil jste mě, pane!...

...Myslel jsem, že kromě mne už si nikdo na "klapoklidez" nevzpomene :-)

S pozdravem: ZA EU LEVĚJŠÍ!

šakal verheugen, podepsán vlastní prackou ;-)

šakal 8.10.2007 0:20

...Naproti tomu,...

..."být protievropský" NEznamená v očích Václava Klause být PROamerický!

To je jedna z jeho největších chyb, které jednou Klausovi dějiny vyčtou podobně, jako dnes historie vyčítá Benešovi jeho krátkozraké podlézání Stalinovu Sovětskému svazu...:-/

S pozdravem: ZA POSTOJ JASNĚJŠÍ!

šakal patton, podepsán vlastní prackou 

Pegas 8.10.2007 3:28

Re: ...Naproti tomu,...

šakale pattone, kolikpak jste toho dneska vypil?;-D

GRUNTORÁD 8.10.2007 7:37

Re: Re: ...Naproti tomu,...

PEGAS PEROUTKY SI UHAS