2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zuzana 10.2.2006 9:31

Re: pane BArton

Každé čtyři roky se vždycky objeví nějaká slušná pravicová strana, v které pak zřejmě jenom nějakým nedopatřením jsou lidé typu ministra spravedlnosti Pavla Němce. A tak za čtyři roky pan cer a ostatní naleznou další slušnou pravicovou partaj a při tom se nám tady plíživě roztahují bolševici. A já jsem se pořád divila, jak tady mohli v šestačtyřicátém vyhrát komunisti. Úplně snadno, k moci jim dopomohli takoví lidé, jako jste Vy.
Skeptik 10.2.2006 9:29

Re: Problém ODS je v neznalosti kompozitivní teorie jejími hlavními představiteli, která je odpovědí na otázku proč je kapitalismus lepší socialismu. Hluboké a komlexní znalosti tohoto typu, je možno zachytit pouze u Václava Klause.

Kajane, vy musíte být vtělení Járy da Cimrmana. ---- Ale vážně, vy jste prostě takový vtipálek provokatér, že, a bavíte se, jak vám všichni na to skáčou a polemizujou s váma.
Čumil 10.2.2006 9:29

Slyšte na moři výstřely o pomoc...

Tak mnoho štěstí...  !
Skeptik 10.2.2006 9:26

Re: Pane Veno

"méně vybrat, nechat to lidem" - to by bylo hezké, kdyby to byla pravda - zatím ovšem ze svých daní sanuju eufimisticky řečeno "náklady transformace" kterou zmršila ODS, která mi navíc nabízí ve své Modré "šanci" další obdobné velkolepé a neověřené experimenty, čili "méně vybrat", to je taková milá pohádka pro naivní školáčky. "Nechat to lidem" - tomu věřím - těm vyvoleným samozřejmě. Jak to říkával soudruh Štěpán onoho času, Dialog ano, ale ne s každým.  ---- Přesvědčete mě - dejte mi pádný argument pro tvrzení, že ODS je strana demokratické a racionální pravice - zbožná přání nejsou argumenty.
www racek 10.2.2006 9:23

no, fakt mě jímá děs ...

chlape, vzpamatujte se, jinak je všechno na příští 4 roky úplně ... atd. hlava topola  a tlustého je poněkud malá náplast... a možná ještě přijdeme o nejlepšího presidenta za poslední půlstoletí ...
Jana V. 10.2.2006 9:22

Re: Re: NESOUHLAS

A ještě jeden malý dotaz: co to je, prosím "oficiální názor"?
Jana V. 10.2.2006 9:21

Re: Re: NESOUHLAS

Milý ukřivděný Rokosko, tak s tímhle teda nesouhlas zase z mé strany. Vy jste si snad myslel, že odněkud přiletí andělé a dají to tu po 40 letech komoušů zázračným proutkem do pořádku? Jste opravdu tak naivní a nebo si jen léčíte komplexy? Snad mám nějaký názor, jak společnost může fungovat a jak ne, a pak stranické principy tolik nespojuji s konkrétními osobami, anebo názor nemám a pak lavíruji tu k těm, tu k oněm,¨odkud mi (aspoň podle slibů) asi víc kápne. Anebo proto, že ti andělé ne a ne přiletět, hořekuji, jaký jsou to všichni svině a já chudák si mezi nimi nevyberu. Lidi jsou i v politice halt takoví, jako je celá společnost, nic víc a nic míň. Nutné je dát k těm nepravostem co nejméně příležitosti - stejně se ale budou dít dál, jen třeba v omezenější míře. A co chci hlavně já: ať to tady funguje a nechají mě pokud možno na pokoji.
Kajan 10.2.2006 9:20

Re: Kajane, nemůžu si pomoct, ale vaše výkřiky mi pořád nějak asociují

Houby s octem, nevzdělanče !!! Dzp.
Samael 10.2.2006 9:19

Re: v teto souvislosti

vždy jde jen o moc, všechno ostatní jsou prostředky. bolševik jen nepochopil, že ovce kvůli vlně netřeba zabíjet, ale stačí je jen holit. kapitalista je moudřejší a holí. vivat kapitalismus! vážně...
Samael 10.2.2006 9:17

Re: Pane Rokosko,

jedna věc je, co nám partaje v programech nabulíkují a druhé, co pak skutečně udělají. mají-li voliči iluze o tom, že předvolební sliby se v reálné politice dají plnit, pak pámbů s náma a zlý pryč. pak se ovšem nevyhneme otázce, podle čeho kterou partaj volit, když máslo na hlavě mají všichni bez vyjímky? a co s těmi, jimž ho tam ještě není vidět jen proto, že na ně ještě nepadají světla reflektorů? existuje vůbec nějaké řešení, pominu-li osvícené absolutistické monarchy?
hodne neRath 10.2.2006 9:04

Re: analyza sem a tam, odbornici spekuluji..

a koho budete volit Vy a Vase okoli? nezalezi to nahodou na kazdem z nas?
C++ 10.2.2006 9:04

Kajane, nemůžu si pomoct, ale vaše výkřiky mi pořád nějak asociují

s výkřiky o jediném vědeckém názoru a straně jako předvoji pracujícího lidu
hodne neRath 10.2.2006 9:03

Vlali,

muzete sve tvrzeni dolozit nejakymi fakty? A nebo Vam vadi ze ti "zly bohati" zaplati sice daleko vic, ale na % stejne jako ostatni?
neo029 10.2.2006 8:52

v teto souvislosti

je treba pripomenout o co vzdycky jde bolsevikovi, o vasi>
- svobodu
- vase penize
 
nastesti v dnesni global Evrope/svete neni slozite aspon ty money dostat z dosahu nenechavych pracek rudochu..pak teprve uvidime co s tou svobodou..
neo029 10.2.2006 8:48

analyza sem a tam, odbornici spekuluji..

paneboze kazdemu s IQ nad 80 je vysledek voleb jasny..ODS by musel na vetsinovou vladu ziskat 45% + 5% cernoprdelnici.. to se nikdy nestane..a mensinova vlada ODS by byla pro srandu SocKom bande v parlamentu, ktera by se jim rechtala pri kazdem navrhu do xichtu..
takze na konci roku nam budou jednoduse vladnout bolsevici..at ruzovi nebo primo rudi, ve vetsinove nebo mensinove vlade.. uz se s tim proboha smirte..
Vlali 10.2.2006 8:44

Re: Pane Rokosko,

Nemáte, a musím přiznat ŽEL, pravdu! Program ODS není o tom jak co nejméně zaplatit za , uznávám zbytečný stát ten je jen o přerozdělení od nižších příjmových skupin k vyšším příjmovým skupinám. Až přijde se skutečným programem méně státu více rozhodování lidem pak vyhraje volby. Musela by ovšem dovolit referendum (přímá demokracie) a ne nechat komunistu dělat pravicový ekonomický program.
hodne neRath 10.2.2006 8:31

deticky v temnem lese

chcete nizsi dane a mensi stat? nebo nechcete? je Vam to uplne jedno? Tak proboha nechte tech nesmyslu a stanovte si sve priority. A hlavne - pak se NEDIVTE. Za Vase rozhodnuti nemuze Klaus, Paroubek a ani Martani - je to Vase volba a Vase vec. A volebni matematiku neoblafnete.
cer 10.2.2006 8:20

pane BArton

volby jsou stale dokola o vyrizovani uctu, vlastni program zajima jen malo lidi. Zapomonate na duveryhodnost a moralku samotne strany, to se potom muze ODS i rozkrajet, ale slusni lide, pokud si tedy nejdou vyridit ucty k volbam,  maji velke problemy ji volit. A kdyz jeste se do toho marasmu ODS priplete Dolezal s vyvlastnovanim soukromeho majetku, tak at tahnou do haje! Vubec mi nedela probelm zustat misto voleb doma, kdyz  to udela vic lidi,  vznikne  aspon potencial volicu pro novou slusnou pravicovou stranu.
TOM 10.2.2006 7:51

Re: Re: NESOUHLAS

Souhlas. Tedy s Rokoskou. Ale, prosím, když sem ta banda lumpů vtrhla, tak MAJÍCE máslo na hlavě. Nebo třeba bez přechodníků vůbec.
Kajan 10.2.2006 7:23

Problém ODS je v neznalosti kompozitivní teorie jejími hlavními představiteli, která je odpovědí na otázku proč je kapitalismus lepší socialismu. Hluboké a komlexní znalosti tohoto typu, je možno zachytit pouze u Václava Klause.

Pokud tedy metodologicky správná argumentace nebude z představitelů ODS jen sršet, a upozorňuji, že kompozitivní teorie dává dostatečné odpovědi na každou otázku, spojenou s existencí lidského světa, pak bude "nábor" voličů pro program ODS vždy velmi složitý. Lidé jsou totiž naučeni uvažovat v úplně jiných kategiriích, než by uvažovat ve vlastním zájmu, měli. Výrok mistra Hayeka, že lidé si o světě myslí něco jiného, než by si měli myslet, zde nabývá skutečně praktického významu. A ODS se prostě jejich orientačním bodem v tomto smyslu musí časem stát !!!!!!!Dzp.
Vena 10.2.2006 7:10

Pane Rokosko,

neberu Vám vaše přesvědčení o zlodějích. Ale zkuste zapomenout na pojmy ČSSD,ODS, na jména Dyba ,Kočárník apod. Vyberte si, co kdo nabízí. Levice - stále více vybrat, neco zpět všem rozdat,zbytek si nechat na vydaje státu. Pravice - méně vybrat, nechat to lidem, at si s tím udělaj jak uznaj za vhodné, přispět jen potřebným. Vím, je to zjednodušené, ale v podstatě o to jde.
Kajan 10.2.2006 7:01

Na to, nahradit Václava Klause, nemá skutečně nikdo z dnes žijících a již dospělých Čechů ! Dzp.

A.Sedláčková 10.2.2006 6:41

Pane autore, výborný článek

...a panu Rokoskovi doporučuji to, k čemu nabádá ostatní - myslete vlastní hlavou a nenechte si valit klíny do hlavy. Lidé jako vy mne fascinují - je spousta problémů v naší zemi, socani se projevují jako extra gauneři, komanči mají slušné procento voličů, hrozí nám vláda obou těchto seskupení, ale pro vás je jediným opravdovým nebezpečím ODS. Jste mimo mísu a je vás tam plno. Je to zoufalé.
Josef 10.2.2006 6:10

Pane Bartoni

zatímco Buldozer válcuje,Topolánka není vůbec vidět,je totiž plesová sezona  a Mírek vymetá taneční sály  ve valašském kroji.
BROK TATRNOHA 10.2.2006 4:42

Re: souhlas

Souhlasím. Hrůza mne a děs mnou třese, když šíří kolem sebe ty tuny neskutečného blábolu.
Asi jsme národ idiotů. Nebo  komunisti až za hrob. Ideální čas emigrovat. Jistě, že má pan Rokoska také pravdu, ale částečnou. Jak by však reagoval, kdyby nám věřitel dal nůž na krk a řekl :" Koukej teď zaplatit svůj podíl na státním dluhu!" Jak to například dnes chtějí distributoři léčiv a mají na to právo. Já jsem ten dluh neuděl, makám a platím poctivě daně. A dost možná, že mne to přestane bavit a nechám se platit Škromachem nebo Filipem. Možná, že se nechám zaměstnat do znárodněných podniků ,budu v odborech a dělat, jako že dělám a flákat se na chatě. Myslete pozitivně,pane Rokosko, huhu má recht.   
Kikina 10.2.2006 4:10

Re: ze by nebyli lidi soudruhu Bartoni¨;jsou, ale

po osmi letech čekání na korýtko , když už je v dohledu, přece "zasloužilí" nepustí nějakého "venkovana" před sebe. Hlavně nepředbíhat - o to a další čtyři roky zajištěné budoucosti pro ně tady jde. Přesně v duchu hesla : Co my vám vličům slíbíme, to vám po volbách nikdo nedá
Přeji hezký den !!!
Doktor 10.2.2006 2:45

Re: souhlas

Ano, třeba na případu poslance Krause Paroubek toto demonstroval.
ticha@dohoda 10.2.2006 1:37

ze by nebyli lidi soudruhu Bartoni

ja si nemyslim, ze by v ODS nebu CSSD nebyly rovnocene nahrady za soucasne nebo minule lidry, oni je totiz "korytari" nepusti k lizu, celou politickou scenu v CR totiz ovladaji stale komuniste a je uplne jedno , ze nekteri v KSC resp. KSCM nikdy nebyli. Paroubek byl jen vychodiskem v nouzi a nahodou to vyslo, ODS zrejme sveho noveho furhera najde podobnym zpusobem, az po zemetreseni
ROKOSKA 10.2.2006 1:10

Re: NESOUHLAS

Nechci se opakovat, ale co vlády těch výtečníků v první polovině 90tých let?T o obrovské, státem posvěcené kradení ve velkém? A jak si mám vážit kreatur, které bez uzardění vstupovaly v průběhu 90 let do politiky, maje zatrceně tučné máslo na hlavě?Jak obstojí před naším svědomím ti o kariéru se peroucí mladíci a mladice, kterým bylo buřt, za jakou stranu vlastně se angažují, hlavně, když budou z ní mít prospěch? A V SSM se mohli přetrhnout, kdo jaký je z chudých poměrů atd.Po listopadu tito výtečníci ucítili vítr a úspěšně zpracovávají mozky obyčejným lidem, zvyklým přežvykovat to, co jiom strana a vláda předloží.Z chudáků se přes noc stali majitelé a podnikatelé a z nás zas ta přižvýkující masa.Ti,co vládli za komunistů, se klidně prohlásí za pravý opak, my jim to zbaštíme a dál necháme stejnou klasu lidí nám vládnout a rozhodovat o našich osudech jako před tím...Myslíte, že ne?Tak se zamyslete nad některými pravicovými reprezentanty bývalého režimu jako komunisté: DYBA,KOČÁRNÍK a pod.A snaživými  SSMany jako Tlustý,Bobošíková a jiní.To nejsou ani "socani",ani komunisti.Ale jsou to lidé nepříjemně zapletení s bývalým Kvizlingovským režimem,kteří si myslí, že bez nich to nejde a že si musí na náš účet budovat svou vlastní kariéru.Těm je třeba sejmout masky a jim jednou prčo vždy říct: S vámi už ne!
Takže přátelé, nepřežvykujme co je již tištěno,ale MYSLEME VLASTNÍ HLAVOU. Minimálně si tak dokážeme, že nám nemusí pršet do krku.
ROKOSKA.
P.S. Nejsem a nikdy jsem nebyl komunista.Přesto mám jiný, než oficiální názor.     
,   
Vaněk 10.2.2006 0:34

Taky souhlas