3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč Sobotka prohrává

Právě skončené krajské volby daly záminku k dlouhé řadě komentářů. Drtivá většina z nich se zabývala příčinami úspěchu hnutí ANO a neúspěchu sociální demokracie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Karda 11.10.2016 10:44

Re: Nevím o co jde kritikům Babiše v krajských volbách

Ještě bych dodal že volitelná není pro vás pane Götze ale docela dost lidí si to nemyslí.

V. Karda 11.10.2016 10:40

Re: Nevím o co jde kritikům Babiše v krajských volbách

Když je ODS nevolitelná tak kdo je tedy volil že měli skoro deset procent ?

P. Götze 11.10.2016 10:31

Re: Nevím o co jde kritikům Babiše v krajských volbách

Tak hrobnikem ODS je rpedevsim jeji predseda rekl bych. Ale to uz je vpodstate jedno, ODS je nevolitelna strana.

M. Šejna 11.10.2016 9:57

pane Ráži

já nepochybuji o tom, že politikové mají zkreslené představy o životě normálních lidí. Narozdíl o Vás a pana Polanského to ale nepovažuji za něco nenormálního. Myslíte si, že například pratři Kennedyové poznali normální život amerického "obyčejného člověka"?

Politika je prostě určitý druh profese, která vytváří určité prostředí odlišné od normálního života. Prostě to tak je. Politik asi těžko zvládne práci dělníka s lopatou, nebo soustružníka. A já to po něm ani nechci.

P. Lenc 11.10.2016 9:55

Re: Nevím o co jde kritikům Babiše v krajských volbách

Jsem rád, že patříte k dalším "hrobníkům" ODS. Vaším problémem je nedostatek lopat.

J. Ráž 11.10.2016 9:50

Nevím o co jde kritikům Babiše v krajských volbách

Já jsem volil u nás v kraji ANO, i když Babišovi kvůli EET nemohu přijít na jméno. Ale on na kandidátce nebyl, ale byli tam lidé, které osobně znám a vím, že jsou schopni plnit své sliby. A hlavně jsou připraveni uklidit ten bor**l, který v kraji socialisté za osm let vytvořili.

A jestli si myslí ODS, že jim pomůže když se spojí s ČSSD aby vyšachovali ze hry v kraji ANO, tak musí myslet na to, že si kopou definitivně hrob. To už jim, že se změnili, nebude věřit nikdo.

J. Ráž 11.10.2016 9:40

Re: pane Polanský

V budově Sněmovny nebo v Dělnickém domě se moc životních zkušeností nepobere. Politici jako je Sobotka, už na VŠ aktivní politik a hned po promoci do Parlamentu, o problémech lidí, kteří musí žít v prostředí, které jim politici svými rozhodnutími vytvářejí, neví vůbec nic. Sobotka v životě nepoznal nic jiného, než pokřivené prostředí zákulisních vyjednávání, kde dnes dohodnuté zítra neplatí, kde se podrazy cení víc, než mravnost. On ani netuší, že jinde to může fungovat jinak.

P. Götze 11.10.2016 9:35

Re: Mňo,

A jak to vite?

P. Götze 11.10.2016 9:34

RE

meli by si konecne uvedomit (a media taky a nedelat porad takove tanecky), ze babis tady proste je a ze pres jeho neprofesionalni vystupovani (ale budme uprimni, on neni politik, teprve se to uci) proste nova strana je potreba. A je potreba prave pro to, co se ukazalo. Zadna opozice neexistuje. Oposmlouva vpodstate funguje dodnes. Demokracie je o stridani moci a nasi papalasove na to uz davno zapomneli. Cim drive si zase vzpomenou, tim lepe prone. A pro nas vsechny.

F. Kusák 11.10.2016 9:32

Re: já to vidím podobně

Jo, taky to tak cítím. Fakt nechápu, proč ostatní strany, používají tak tupé a primitivní způsoby boje proti Babišovi.

F. Kusák 11.10.2016 9:28

Re: Mňo,

A z čeho by měli býti voliči tak unaveni? Nechápu. Co budou dělat, až přijde opravdu nějaká krize, tedy taková, kterou zažily generace před touto. A na krize je zaděláno v mnoha směrech, o tom není pochyb. Já jsem volič KDU-ČSL, ale moc velkou radost z této strany taky nemám. Právě tato strana by měla mít, myslím, jasné ideové zakotvení. Skutečnost je ale jiná. Bohužel. Je mně 65 let, ale že bych byl nasr...., unavený a nezodpovědný, tak tím se opravdu necítím. Možná, máte pravdu v tom, že bych nevolil ANO. Obecně vzato, používat negativní kampaň, urážky a podpásové argumenty, tak s tím nemohu souhlasit. Chci od politiků jasné programy. A mají je? Zdá se, že jen na papíře. V tom vidím zásadní problém. Jak se lidově říká:"sliby - chyby". Zítra jdu na operaci a tak vidím smysl života opravdu jinde.

M. Starý 11.10.2016 9:04

Re: pane Polanský

Tomu se říká životní zkušenost. Pokud celý život jí v parlamentní jídelně, pak si myslí, že stejné ceny jsou i za jejími zdmi.

M. Starý 11.10.2016 9:00

Ryba smrdí od hlavy

Pokud si Sobotka neumí jako předseda udělat pořádek ve své straně, pak je pochopitelné, že si neumí (a ani nemůže) udělat ani jako premiér ve "své" vládě. Navíc charisma: 0, schopnost zaujmout posluchače: 0. Sobotka má smůlu, že jeho Zeman žádným velvyslancem nejmenuje.

J. Laták 11.10.2016 8:57

Re: Mňo,

Jasně a přesně řečeno.

K. Frauknecht 11.10.2016 8:23

Mňo,

vítězi voleb jsou ty dvě třetiny unavených, na§raných, nezodpovědných nevoličů. Kdyby byla účast jako za bolšanů (99,7% :-)) tak Bábiš sotva proleze.

A úsměvná mi přijde formulace, že byl Bábiš někam "vystrkán".

M. Šejna 11.10.2016 8:13

pane Polanský

pokud se domníváte, že funkce ministra nebo premiéra znamená "v životě nemakat", pak těch nemakačenků máme v politice mnohem víc.

Váš názor na Sobotku mi ale spíš propomíná názory členů dělnické třidy, pro které byl nemakačenkem každý, kdo se neživil lopatou.

D. Polanský 11.10.2016 7:57

Nakonec Sobotka lidsky vzato neprohrává

Být v politice od skončení školy, v životě nemakat a žít si jako lord. Nevím, nevím, zda je to ta pravá prohra.

M. Šejna 11.10.2016 7:47

já to vidím podobně

Dokud budou socani házet Babišovi klacky pod nohy ruznými "lex Babiš", učíní z něho politického mučedníka a naženou k němu další voliče.

Na druhou stranu je potřeba pochválit ANO za to, že vyluxovalo komunistům jejich voliče. Nejvíce to bylo poznat v tradičních komunistických krajích Moravskoslezském a Ústeckém.

Sobotka měl ale přece jen v jedné věci pravdu: sečteme-li krajské volební zisky vládních stran (ČSSD, ANO, KDU), pak vládní koalice obhájila svou dominanci i v krajských volbách. A to tu dříve nebývalo.