26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
bara 15.4.2008 12:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je to jinak

Nepředpokládám, že by někdo platil zaměstnance ZE ZISKU. Mzdy patří do nákladů, včetně odvodů.

Pavla B. 15.4.2008 12:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je to jinak

Dík za vysvětlení - nejsem ekonom, omlouvám se. Takže to bude asi stejné jako s těmi bankami, taky "nemají důvod" tvořit zisk.

Je to samozřejmě argument pro nepovinné komerční pojištění a ponechání možnosti být pojištěn u státní pojišťovny.

bara 15.4.2008 12:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je to jinak

Rozdíl mezi bankou a zdravotní pojišťovnou bych přece jenom nějaký viděla. Do té banky nemusím, ale k doktorovi asi jo.

Pavla B. 15.4.2008 12:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je to jinak

Do soukromé pojišťovny taky nemusíte - pokud se podaří prosadit kompromisní koncept zachování státní VZP.

Pxt 15.4.2008 14:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je to jinak

Tedy, můj přítel, zaměstnanec zbrojařské fabriky, byl ondyno u ředitele okresní pobočky VZP. I pravil: náš ředitel přijímal zahraniční zákazníky a měl perfektně vybavenou pracovnu, opravdu luxus, nadstadard, přepych. Ovšem proti pracovně okresního ředitele VZP to byla pastouška...

Pavla B. 15.4.2008 11:29

Re: Re: Re: Je to jinak

Tahla (nebo jiná) cifra bude v zákoně o pojišťovnách. Zákon by se musel novelizovat. Nemožné to samozřejmě není. Třeba budou v přístí vládě sosani a dovolí vracet do systému jen 50 %;-P

bara 15.4.2008 11:10

Re: Re: Další blábolící agitka

vlastní náklady ve výši 4 % z obratu a 15% ze zisku jsou nebe a dudy a nemají spolu vůbec nic společného. 

To první říká, že když ve firmě "protočím" milion(tj. velmi zjednodušeně:  na pojistném vyinkasuju od pojištěnců milion a za tento milion uhradím faktury doktorům, kteří léčili mé pojištěnce, a zaplatím zaměstnance a režii zdr.pojišťovny), může z toho být 40.000 vykázáno jako vlastní náklady pojišťovny (zaměstnanci a režie pojišťovny), klidně při tom můžu vyprodukovat zisk 200.000 (na výše uvedené jsem nevyčerpala celej milion, ale jenom 800.000), ale stejně tak můžu vyprodukovat ztrátu (vyčerpala jsem celej milion a ještě dlužím doktorům 50.000 za neuhrazené faktury).

To druhé říká, že teprve poté, když vyprodukuju nějaký zisk, můžu z toho rozfrcat  na nákup jachet akcionářů 15%, zbytek zisku musím znovu použít  (např. investice či rozšíření, nebo třeba rezervní fond do budoucna)   

BERAN 15.4.2008 17:25

Napadlo vás, že ze zisku musím hradit i jiné věci než jachty?

Například investice?

Pavla B. 15.4.2008 10:23

Re: Další blábolící agitka

Vše se privatizovat nemá - píšu o tom jinde. Koncept řízené péče má být dobrovolný. Takže tím snad i veškeré další vaše starosti o blaho pacientů mohou být vyřešeny.....

Antonín Hrbek 15.4.2008 10:58

Re: Re: Další blábolící agitka

A proč by nemocenské "pojištěni"  také nemělo být dobrovolné na základě smluvního vztahu mezi klientem a pojišťovnou? Je to přece věc pojišťovny a klienta a státu do toho nic není.

Pavla B. 15.4.2008 11:02

Re: Re: Re: Další blábolící agitka

Pokud by ústava nezavazovala stát poskytovat alespoň neodkladnou péči, tak by zdravotní pojištění nemuselo být povinné. Za stávajících okolností to asi nepůjde - nevím.

buj 15.4.2008 12:22

Jen upřesnění

Toníku! Nemocenské pojištění nemá se zdravotním pojištěním nic společného. Nemocenská se platí ze sociálního pojištění. Alespoň tedy v ČR. V některých státech je to ale v jednom. Sloučení by byl dost velký bič na simulanty. Dnes je v podstatě lékaři jedno, zda marodíte, nebo ne. Marodění se platí z jiné kasičky než z které dostává zdravotnictví peníze.

David 15.4.2008 9:53

Privatizace nic nezlepší, ale naopak to bude jeden z posledních velkých tunelů po roce 1989.

Chtěl bych upozornit na naprosto nehorázný způsob plýtvání s penězi pojištěnců za strany zdravotních pojišťoven. Konkrétně pojišťovna ministerstva vnitra vybraným protekčním profesím (např. policisté, zaměstnanci finančních institucí) dává každý rok zdarma balíček s vitamíny v hodnotě cca 300 Kč. Jednotlivým, chudým a řadovým svým pojištěncům nic takového nedává. A přitom podle nejnovějších poznatků vědy se zjistilo, že vitamíny ve formě potravinových doplňků mohou vést při častém užívání ke zdravotním komplikacím i k předčasnému úmrtí. Jsme čtyřčlenná rodina a dostáváme od pojišťovny tak velké množství vitamínů zdarma, že už je ani nestačíme jíst a uvažuji o tom, že je budu muset vyhodit, protože končí lhůta pro jejich užívání. Takže vážený pane ministře udělejte s tím něco, když děláte tu „reformu“! Až budou pojišťovny privatizovány, tak to bude ještě horší, protože když současní manažéři pojišťoven nedokážou dobře hospodařit dnes, nebudou to umět ani po privatizaci. Privatizace nic nezlepší! Bude to jen jeden z posledních velkých tunelů po roce 1989.

Pavla B. 15.4.2008 9:59

Re: Privatizace nic nezlepší, ale naopak to bude jeden z posledních velkých tunelů po roce 1989.

Proč jste přešel k tak pitomé pojišťovně, nutil vás snad někdo??? Pokud vím, původně byli všichni občané ČR pojištěnci VZP! Proč chcete, aby vaši blbost za vás řešil ministr???

Buďte rád, že nemáte v rodině vážnou nemoc. Pak byste terpve koukal, jak se na vás tyhle vykutálené zaměstnanecké pojišťovny vydlábnou.

David 15.4.2008 10:14

Re: Re: Privatizace nic nezlepší, ale naopak to bude jeden z posledních velkých tunelů po roce 1989.

Vaši reakci jsem dost dobře nepochopil, asi jsem se špatně vyjádřil. Mj. jsem chtěl říci, že vitamíny zdarma často dostávají ti, kteří je nepotřebují, a ti, kteří by je potřebovali je od pojišťovny nedostanou. Pojišťovna si tak jen tím uplácí vybrané profese (které hodně platí, ale málo čerpají). To se mi zdá nemravné. Ta podle vás "pitomá pojišťovna" přetáhla tímto způsobem pro sebe ty bohaté a ti chudí zůstaly na krku VZP, které pak zase chybí peníze, prože ti chůdí, nemocní a důchodci moc peněz pojišťovně něpřinesou.

Pavla B. 15.4.2008 10:18

Re: Re: Re: Privatizace nic nezlepší, ale naopak to bude jeden z posledních velkých tunelů po roce 1989.

Jak jste proboha zase přišel na tohle, že zaměstnanecké pojišťovny na sebe přitáhly bohaté? Pokud vím, tak se kdokoliv může pojistit kdekoliv, a zaměstnanecká nebo jiná pojišťovna dostává úplně stejnou část z jeho výplaty, jako by dostávala VZP (v případě státních pojištěnců úplně stejnou částku, jako by dostávala VZP)..... Ještě jednou se ptám, proč jste přešel k pojišťovně, jejíž služby vám nevyhovují? A proč chcete, aby za vás problémy tímto vzniklé řešil Julínek?

David 15.4.2008 10:33

Re: Re: Re: Re: Privatizace nic nezlepší, ale naopak to bude jeden z posledních velkých tunelů po roce 1989.

To byla jen určitá nadsázka, aby za mne řešil můj problém pan ministr. Chtěl jsem říci, že reforma, kterou pan ministr dělá bude naprostá katastrofa a posledním hřebíčkem do rakve našeho zdravotnictví. To co pan ministr "nevidí" dnes vidí už  i obyčejní laici. Jinak vidím z vaší odpovědi, že jsem se stále nevyjádřil tím způsobem, abyste můj názor pochopila. Jinak mně služby mé pojišťovny velmi vyhovují, právě proto jsme si celá rodina tuto pojišťovnu vybrali.

Pavla B. 15.4.2008 11:04

Re: Re: Re: Re: Re: Privatizace nic nezlepší, ale naopak to bude jeden z posledních velkých tunelů po roce 1989.

Aha. Tak že vám ta pojišťovna vlastně skvěle vyhovuje, to jsem z vašeho příspěvku opravdu nepochopila. Omlouvám se.

Pavla B. 15.4.2008 10:19

Re: Re: Re: Privatizace nic nezlepší, ale naopak to bude jeden z posledních velkých tunelů po roce 1989.

P.S. Vidím, že s komerčními pojišťovnami resp. jejich klienty si v budoucnu užijeme hodně legrace. Asi jako s kampeličkami a jejich klienty.

ddrak 15.4.2008 11:15

Re: Re: Re: Privatizace nic nezlepší, ale naopak to bude jeden z posledních velkých tunelů po roce 1989.

:-D A víte, že 8O % těchto doporučených látek po kterých budete žít nekonečně dlouho je neúčinných. A jek se díky vynikající reklamě prodávají a výrobci bohatnou!!;-O

kouzelník 15.4.2008 9:35

Kde vzít ty "dravé obchodníky"?

Když je kolem zdravotnictví většinou spousta "dravých" doktorů ,tunelářů , šejdířů a neschopných ministerských úředníků.

A. 15.4.2008 9:29

Vesele k privatizaci.....

 Nevěřím, že zdravotní reforma přinese pozitivum pro pacienta a rovněž nevěřím, že přivatizací jde především o blaho občana. Pokud pan Páral hovoří o nasměrování pacienta, k tomu by opravdu mohlo dojít, ten chudý půjde do staré nemocnice - pokoj s 10 lůžky a unaveným doktorem, ten druhý např. úspěšný tunelář do jednolůžkového pokoje s usměvavým prosperujícím panem doktorem. Něco jako kdyby to bylo napsáno od Kafky.....;-(

Xury 15.4.2008 9:42

Re: Vesele k privatizaci.....

To už ovšem může dnes. Ale to vám asi uniklo.

Pavla B. 15.4.2008 9:44

Re: Vesele k privatizaci.....

Vidím, že jste stále čilý jako rybička, když si nadstandard zdravotní péče představujete jako jednolůžkový pokoj s usměvavým a úslužným doktorem! Samozřejmě vám to moc přeju:-)

StandaT 15.4.2008 9:25

Jen ať se to rozštěpí na VZP a trh

Já bych řekl, že Julínkova reforma je v pořádku. Socani budou mít státní VZP a my ostatní si vybereme podle sebe. Očekávat, že po 40ti letech státního dirigismu a výmývání mozků tady bude celoplošně prosaditelné řešení postavené na osobní zodpovědnosti je naivní. Kdo je ideologicky ukotven v dobách svého mládí nechť tam i dožije. Ale ať si laskavě uvědomí, že nemá žádné právo bránit ostatním zvolit si svojí cestu, o které jsou přesvědčeni, že je lepší.

Jádro sporu není o funkčnost a efektivitě. Spor je ideologický - Julínek je o volbě samotnými občany, Rath je o volbě státu za občany.

Pavla B. 15.4.2008 9:30

Re: Jen ať se to rozštěpí na VZP a trh

Souhlas. Považuji dohodu o ponechání VZP jako státní za rozumný kompromis.

Pravděpodobně bude možné paralelní pojištění u státní i soukromé pojišťovny.  Tuto kombinaci pojištění bych považovala za nejbezpečnější.

PROKOP BUBEN 15.4.2008 9:24

NO ANO

Po trpkých zkušenostech je třeba se obávat zavedeného ZLATOKOPECTVÍ v našem Absurdistánu......

ddrak 15.4.2008 11:18

Re: NO ANO

:-DR^R^R^;-O

Budíš 15.4.2008 9:14

Kolik už bylo ministrů zdravotnictví

a ani jeden nezavedl do systému pořádek. Co to ale pořádek je.Hlavně si páni politici musí uvědomit , že reforma veřejných financí nemá být další a do nekonečna další vybírání peněz z kapes občana, ale řádné hospodaření s penězi již vybranými.Je velmi jednoduché uzákonit výběr peněz, s financemi špatně hospodařit né-li prohospodařit a když se nedostává na zdravotní péčí uzákonit další zvýšení plateb občana. Tak  dovede hospodařít každý trouba v Kocourkově a já si už tak připadám.Zátím nikdo řádně nepojmenoval, kam vlastně peníze občana jdou.Jinak nevím, jakým právem se mají stát mé a Vaše peníze určené pro zdravotní péči součástí tržního mechanizmu. Mimo jiné už dávno se tak děje a nikdo to nedovede otevřeně přiznat, jelikož se jedná o kšeftování s miliardami a falešných propagátorů trhu ve zdravotnictví bude jistě dost.Je to ovšem jeden velký podvod a velká hra s velkými cizími penězi a se zdrav. samotným to moc nesouvisí.Někdo jistě připomene, že i jiné státy v Evropě mají se zdrav.problém a neví jak z toho-ano, ale pak nechápu proč stále i v jiných problémových oblastech jejich problém bezhlavě kopírujeme-to dělá opravdu jen hlupák nebo podvodník.

MUDr Jiří Kilian 15.4.2008 9:16

Re: Kolik už bylo ministrů zdravotnictví

Za Prokopce pořádek byl , nějak extra se v něm ale nedařilo.