29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč se bát Taťány Malé a proč ji chránit

Dámám, jejichž nástup do úřadu ministryně spravedlnosti jsem mohl sledovat, snad s výjimkou Marie Benešové věnovali novináři zvláštní, převážně nepřátelskou pozornost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 7.7.2018 20:07

Re: Zkráceně

Máte na to právo...

K. Oldřich 7.7.2018 22:19

A hleďme, zase jasnovidec. :)

J. Zeman 7.7.2018 12:32

účelová demagogie?

Autor píše: "Trestní řízení lze „objednat“ nebo naopak znemožnit."

Mě na to okamžitě napadá, že jestliže pí. Malá už před časem navrhovala ono "odročení" stíhání A. Babiše, tedy vlastně navrhovala ignorování základních principů tr. práva, navíc ve vztahu k politicky exponované osobě, za jehož stranu kandidovala, přikláněl bych se silně k podezření, že je to jak důsledkem aktivní snahy A. Babiše a jeho kruhů znemožnit jeho tr. stíhání, tak důsledkem naprosto nedostatečného právního vzdělání pí. Malé, která by mu k tomu "odročení" viditelně ráda (podotýkám prima facie nezákonně) dopomohla.

Lze si totiž jen těžko představit, že člověk mající i jen základní znalost tr. práva, by něco takového jako pí. Malá vůbec, navíc veřejně, vypustil z úst. Soudný člověk by si řekl: proboha kde ta osoba studovala? -A tak pak opravdu není divu, že se někteří podívali na zoubek tomu, jak svůj právní titul vlastně získala, zjistili nanejvýš podezřelé věci a odborná i laická veřejnost začala volat po jejím odvolání.

Jestliže nám pak zde bývalý zástupce spolku Šalamoun (-byl ze spolku loni na podzim vyloučen a to patrně v přímé souvislosti s jeho tajemnou schůzkou právě s A. Babišem), sugeruje, že prý bychom měli pí. Malou chránit, nabízí se rovněž podobné otázky tj. kdo stojí za jeho snahou chránit pí. Malou (před důvodným podezřením z podvodu s diplomkami a koncipientskou praxí) a potažmo tedy A. Babiše -a nota bene je to právě p. Jemelík, kdo se nám zde snaží vsugerovat, že se prý nějak nejedná o snahu volat k odpovědnosti pí. Malou, ale je to prý proti A. Babišovi samotnému resp. prý proti jeho záměru "konečně dát zemi vládu s důvěrou" -tj. další jak už se říká prý "kampáň" "účelovka".

O panu Jemelíkovi kromě jeho článků a činnosti ve spolku Šalamoun, ze kterého byl podle všeho vyhozen, protože podle všeho notoricky ignoroval jeho stanovy, jedna za jeho zády, odmítal mu poskytovat důležité informace atd., totiž nevíme v podstatě vůbec nic. Není na čase se podívat, co je vlastně zač?

V. Čermák 7.7.2018 17:12

Re: účelová demagogie?

Šlo to i stručněji: "Nemám rád Babiše"

J. Zeman 7.7.2018 19:38

Re: účelová demagogie?

Způsoby páně Babiše opravdu nemusím, ale můj příspěvek se jeho osoby týká spíše jen okrajově.

Jeho hlavním smyslem bylo přinést čtenáři zřejmě pro něj obvykle neznámé informace o autorovi článku, honícím se za publicitou svých často až prapodivných názorů do té míry, že to mj. až vedlo k jeho vyloučení ze spolku Šalamoun resp. jeho možném motivu, proč tak viditelně demagogický článek vůbec sepsal.

V. Čermák 7.7.2018 19:54

Re: účelová demagogie?

No to je sice chvályhodné a i pro mě zajímavá informace, ale jak se říká " I mistr tesař se utne". Podle mě má v tomto případě pravdu...

J. Zeman 7.7.2018 20:00

Re: účelová demagogie?

Svou pravdu má kde kdo a komu jinému se hodí do krámu jeho názorů, ten ji často i za pravdu považuje. Ostatní ale nejsou tak náchylní skočit na špek tak jasné demagogii... ;)

V. Čermák 7.7.2018 20:10

Re: účelová demagogie?

Ale ale, nechte si svůj názor a ostatním ho nevnucujte. Svět kolem nás není dokonalý a chce trochu tolerance. Ale proti Nenávisti k Babišovi žádná toleranece Neexistuje, že?

J. Zeman 7.7.2018 20:17

Re: účelová demagogie?

Jestliže nám zde autor podsouvá své demagogie, nechte laskavě zcela na mě, jestli a jak se k tomu budu vyjadřovat. A ostatně já žádnou nenávist k p. Babišovi nechovám, ale takovou nánu, co si strčil na MS, to se mi tedy tolerovat opravdu nechce. ;)

M. Prokop 7.7.2018 20:45

Re: účelová demagogie?

Vy netrpíte nenávistí, ale co to je proti lásce 376? :-P

V. Čermák 7.7.2018 23:51

Re: účelová demagogie?

Ovšem Vy víte kulový, tak zde nestínujte....

V. Čermák 7.7.2018 23:49

Re: účelová demagogie?

Nánu? Protože něco zkopírovala? No to je opravdu Pádný důvod, zejména pro pisálky a zřejmě taky pro vás. A mimochodem, její předchůdce Pelikán se na to hodil?

M. Těhanová 7.7.2018 21:53

Re: účelová demagogie?

v Proboha v čem?

J. Krejčí 7.7.2018 12:07

Autor opět perlí...

Autorova posedlost tím, že by se soudci a státní zástupci měli podílet na náhradách za nezákonné stíhání je vyplývá z nepochopení základních principů trestního řízení.

Ono totiž finální rozhodnutí o nezákonném řízení je zpravidla důsledkem trestního řízení, jehož všechny části byl zákonné. Laik to asi těžko chápe, ale má to logiku.

Je to v podstatě analogie třeba s lékaři. Lékaře taky můžete postihnout za postup non legenda artis, ale nikoli za výsledek.

V. Kotas 7.7.2018 12:24

Re: Autor opět perlí...

Všichni, kromě politiků a soudců, jsou odpovědní i finančně na svých zmetcích.

J. Krejčí 7.7.2018 13:43

Re: Autor opět perlí...

Omyl, to v reálu platí velmi omezeně. Hlavně u profesí složitějších.

V. Čermák 7.7.2018 17:14

Re: Autor opět perlí...

Platí, ale je to Chyba. Chyby je potřeba řešit, nebo se aspoň snažit..

Z. Lapil 8.7.2018 9:07

Re: Autor opět perlí...

Věřte tomu, že chyby se řeší, i když ne nutně u soudu.

Možná jste minul: složitější profesí mínil pan předřečník nikoliv profese vědecky/technicky náročnější, ale to, že cokoliv někdo neudělá sám, je kolektivním dílem (stavba, stroj, soudní řízení...) a selhání bývá kombinací více chyb a nedostatků, přičemž mnoho těchto chyb může být kolektivním dílem. A pracovnímu kolektivu můžete udělit titul Brigáda socialistické práce, ale nemůžete mu předepsat kolektivní pokutu. Kolektivu coby souhrnu fyzických osob, právnickou osobu odsoudit můžete.

M. Vondráček 7.7.2018 11:05

Pane Jemelíku

Trochu mi vaše obhajoba připadá 5o-tá léta. Poctiví komunisté co se snaží vybudovat blahobyt a zrádná opozice, média aj. jim nedají klid na práci.

Jste si jist, že v Čechách není nikdo lepší na pozici ministra spravedlnosti ??

Opsala paní Malá části obou diplomových prací nebo ne ??

V. Čermák 7.7.2018 11:54

Re: Pane Jemelíku

A když jako každý normální člověk opsala, tak CO?

M. Vondráček 7.7.2018 12:20

Re: Pane Jemelíku

Tak by měla jako každý normální člověk opustit místo ministra spravedlnosti , jelikož ji tento fakt k její škodě a škodě celé vlády budou stále otloukat o hlavu . Ale když se jako každý normální člověk nechová pan premiér , tak ji to asi nedochází , že ten prostý fakt diskvalifikuje k výkonu veřejné funkce ...

V. Čermák 7.7.2018 17:00

Re: Pane Jemelíku

Proč by měl normální člověk opuštět svoje místo kvůli hlupákům, kteří ji vyčítají opsaný počet bobků za den, když se má pokusit řešit dlouho neřešené úkoly na MS? A vůbec, Vy jste přece rád, že nenáviděnému Babišovi lze něco o hlavu otloukat. Tak otloukejte. Vláda musí být odolná právě proti nenávistným hlupákům a závistivcům, tak musí odolnost prokázat i ministrině, že? Pokud bude Neschopná, tak ať jde pryč, ale to si budeme muset společně počkat...

J. Zeman 7.7.2018 19:54

Re: Pane Jemelíku

Proč by hloupá husa, která nebyla ani svou diplomku schopna opsat bez chyb, co udělal už ten, od koho ji opisovala, či veřejně říkala, že by se tr. stíhání jejího šéfa mohlo odložit, proč by taková osoba měla opustit post ministra spravedlnosti? Jednoduše protože nebudí důvěru, viditelně nerozumí ani základům základů práva a je dokonce nebezpečí, že by své pravomoci ve prospěch svého šéfa mohla nezákonně zneužít.

V. Čermák 7.7.2018 20:03

Re: Pane Jemelíku

Pane Zemane, jelikož stále úporně argumentujete tím, že když někdo něco nepodstatného zkopíroval, musí to jistě být hloupá husa, tak pak vám musím připomenout, že Babiš vyhrál drtivě volby, stal se premiérem, a proto si vybírá ministry a zase je odvolává. Jestli se vám to nelíbí, musíte si zvolit Jiného Premiéra. Zkrátka, musíte se víc snažit a méně kecat...

J. Zeman 7.7.2018 20:22

Re: Pane Jemelíku

Že někdo získal se svou stranou hlasy cca 18% oprávněných voličů ještě neznamená, že si může dělat naprosto co se mu zlíbí. A ostatně zatím jsme teda viděli, že mu ty ministry už musí vybírat i prezident... :)

M. Prokop 7.7.2018 20:46

Re: Pane Jemelíku

Nepochopí, protože nechce pochopit.

J. Zeman 7.7.2018 21:09

Teď jsem nějak asi nedával pozor, co jsem měl pochopit? :)

M. Těhanová 7.7.2018 22:00

Re:

Myslí pna Čermáka

A. Nový 7.7.2018 13:12

:-))

Jaký pán, taký krám (ANO).

V. Čermák 7.7.2018 17:17

Re: :-))

To se sice říká, ale nyní platí: Jaká volební Většina, taká Vláda ( Ano)....