27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč nevyhrál Schwarzenberg

Důvodů, proč se nestal prvním českým, přímo voleným prezidentem Karel Schwarzenberg, je celá řada. Jmenujme si jen ty zásadní. Asi největším důvodem jeho porážky byla jeho spjatost s dnešní vládou, což je karta, kterou stále, a vcelku logicky, používal jeho protikandidát Miloš Zeman.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kosejk 30.1.2013 8:23

Re: .

oprava: tomuto cíli 

M. Kosejk 30.1.2013 8:21

.

Lapidárně řečeno:

Zeman na svoji stranu dokázal získat voliče ČSSD - a obecně voliče levice. A tohoto cíli přizpůsobil styl kampaně i témata.

Schwarzenberg naopak dělal vše proto, aby do sebe odradil voliče ODS - a obecně voliče pravice. A tak mu zůstala jen skupina blouznivých pravdoláskařů. A pak už se musel jen spolehnout na lidi, kteří nechtěli volit jeho konkrétně, ale chtěli volit proti Zemanovi.

A proto Zeman vyhrál.

Když už si novináři prosadili přímou volbu, tak by taky měli respektovat i pravidla takové volby. Když jsem argumentoval tím, že přímo zvolený prezident bude svým mandátem kolidovat s mandátem vlády, a že sebou přinese i další nechunou volební kampaň, tak tyhle argumenty drtivá většina lidí odmávla jako pitomé. Tak si to teď vyžereme.

J. Boleslav 30.1.2013 8:08

Re: POLITIKA: Proč nevyhrál Schwarzenberg

Teď 5 let nikoho. V parlamentních volbách nějakou stranu, která Vás štve nejmíň.

J. Boleslav 30.1.2013 8:07

Re: V debatách bylo vidět,

Asi jsme se dívali každý na jiné debaty. Kníže většinou odpovídal krátce a výstižně na rozdíl od Ovara, který pouze opakoval svoje prázdné, naduté kecy a lží. Lepší lidský stařík než odporný arogantní hulvát, lhář, ožrala a narcis. Který na rozdíl od staříka, který pokračuje ve své práci jako ministr, prochrápe po opici 3 dny a ještě se tím chlubí.

J. Boleslav 30.1.2013 8:02

Re: Důvody byly jednodušší

Vidím to naprosto stejně.

J. Boleslav 30.1.2013 8:01

Re: A zapomel jste jeste jeden duvod,

Přesně tak.

M. Gavlák 30.1.2013 7:53

V debatách bylo vidět,

že to je už opravdový stařík, který občas má opravdové problémy odpovědět. Něco podobného jsem pozoroval na své mamince, když u ní začala stařecká demence. Kdo měl tentýž pocit (a nebylo jich málo), těžko mohl volit člověka, který bude čím dál víc loutkou v rukou svých mladších kolegů...

F. Eliáš 30.1.2013 6:50

Re: A zapomel jste jeste jeden duvod,

Jestli tyto důvody pro vás hrají nějakou roli, nechoďte k volbám.

F. Eliáš 30.1.2013 6:49

Důvody byly jednodušší

Vězí v naší povaze. Jsme důvěřiví a zapomětliví. Kdo má výbornou paměť, toho nezajímaly novinářské rozbory. Zeman je pro něho nevolitelný, protože lidé se většinou nemění.

J. Blažek 30.1.2013 3:45

Ano ....

.... to je velmi přesná a podrobná analýza výsledků voleb. Díky.

J. Rey 30.1.2013 2:30

Re: A zapomel jste jeste jeden duvod,

Ano pane chytrý, třeba taková"Smlouva s voličem", a nebo "Akce síťovka".Typická"levicová" levota co?Kdyby jste raději trochu přemýšlel, než napíšete nějakou pitomost.

S. Sedlák 30.1.2013 2:19

Re: A zapomel jste jeste jeden duvod,

Moc bych se nevytahoval a raději bych to IQ také nechal v šuplíku, pokud bych fanaticky hájil na pozici prezidenta staříka, který ani neumí hodit platný hlas do urny.

P. Sulc 30.1.2013 1:46

A zapomel jste jeste jeden duvod,

ponekud nizsi IQ toho, cemu se rika tak vzletne "lid". S ''''lidem" se da manipulovat stejne dobre jako s konmi ci jako s voli. Staci hodne naslibovat a v tom maji levicaci vsech druhu ohromne zkusenosti, ''''lid'''' se pak citi jednou nohou v raji, tom delnickem, ovsem.. Privedou potom stat skoro k bankrotu, prohrajou volby a veskere starosti se ted sesypou na tu dalsi vladu, ktera ''''za to muze''''.

V. Plocek 30.1.2013 1:20

POLITIKA: Proč nevyhrál Schwarzenberg

Přidávám se souhlasem s otázkou, koho teda vlastně  volit.

Z. Máška 30.1.2013 1:09

Nemám moc příležitostí

s Vašimi názory souhlasit, ale tento článek bych podepsal.