3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč nechci na Hradě JFK

Pan Fischer určitě má své přednosti v tom, že jde o relativně slušného člověka. Je to výkonný úředník, který dokáže vést kolektiv a přesně plnit zadané úkoly. To dokázal ve své funkci šéfa statistického úřadu. Pro politiku je to naprosto nevhodný typ.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 29.10.2012 17:47

"Bývalý" komunista.

Pan Fischer je tyoickým oříkladem "bývalého" komunisty, stejně jako pan Dlouhý, Tlustý, Zeman a mnoho a mnoho dalších. Všichni takoví jsou typickou ukázkou kariéristů, kteří kvůli penězům a své kariéře neváhali vstoupit do zločinecké organizace a dnes se vymlouvají, že tak museli učinit. Nemuseli. Nikdo je s pistolí u spánku k ničemu takovému nenutil. Vstupovali tam dobrovolně a podlézali komunistickým představitelům, stejně, jako podlézají dnešním politickým stranám jiným. Zase jen kvůli svému prospěchu. Podle zákona o protiprávnosti komunistického režimu byla KSČ organizací zločineckou a opovrženíhodnou. Logicky z toho vyplývá, že její členové byli a jsou opovrženíhodnými zločinci. Jen v České Kocourkovské republice mohou podle platných zákonů kandidovat opovrženíhodní zločinci na funkci prezidenta republiky. Nezbývá než doufat, že většina občanů tyto lidské zrůdy do funkce nezvolí. Zde by se měla ukázat důležitost a oprávněnost většinového dvoukolového volebního systému, který by měl být použit i pro volby do poslanecké sněmovny a zastupitelstev obcí a krajů.

P. Čech 29.10.2012 17:50

Re: "Bývalý" komunista.

Omlouvám se, nějak mi nefunguje klávesnice. Správně má být "  ... je typickým příkladem "bývalého" komunisty, stejně....."

M. Prokop 29.10.2012 18:05

"Zde by se měla ukázat důležitost a oprávněnost většinového dvoukolového volebního systému, který by měl být použit i pro volby do poslanecké sněmovny a zastupitelstev obcí a krajů."

Ten volební systém bych také uvítal, ale co se výsledků týče, nevšiml jste si, co vše sedí v Senátu?

P. Čech 29.10.2012 21:56

Re: "Zde by se měla ukázat důležitost a oprávněnost většinového dvoukolového volebního systému, který by měl být použit i pro volby do poslanecké sněmovny a zastupitelstev obcí a krajů."

V případěsenátu je to o něčem jiném. Občané jsou přesvědčeni o jeho naprosté zbytečnosti a proto se ve zvýšené míře voleb nezúčastňují. Podle mého názoru by zrušení senátu a současné nutné zvýšení pravomocí přímo voleného prezidenta mělo být jedním z kroků obecné reformy státní správy.