17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč nechci na Hradě JFK

Pan Fischer určitě má své přednosti v tom, že jde o relativně slušného člověka. Je to výkonný úředník, který dokáže vést kolektiv a přesně plnit zadané úkoly. To dokázal ve své funkci šéfa statistického úřadu. Pro politiku je to naprosto nevhodný typ.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kadlec 5.11.2012 10:50

Re: to všechno

naopak, členství v ksč jen dokresluje jeho morální profil, v ksč bylo mnoho slušných a schopných lidí, ale ti, kteří vstupovali v 80. letech, ti už nevstupovali z přesvědčení, jako ti pováleční, ale pouze a jen z prospěchu,  neschopnosti  lenosti a zejména snahy přesunout odpovědnost na podřízené

B. Rybák 31.10.2012 18:16

Re: Proč nechci na Hradě JFK

Panu Fischerovi se už dostalo "ocenění", které by V. Klaus nikdy nezískal. Na konci své vlády, která měla největší deficit a během níž nastal největší nárůst zadlužení dostal skvělý pašalík (příjem cca 7 000 000 Kč) od EU-byrokratů, kteří ho dávají zásadně za upřednostňování zájmů EU před zájmy vlastní země (např. prosazení zájmů německé fotovoltaiky u nás). Jeho největším nebezpečím proto není nekonfliktnost, ale prodejnost, kterou prokázal už vstupem do KSČ.

Tam, kde oceňují takovéto hodnoty, nemá V. Klaus nulové, ale záporné hodnocení. V liberálně konzervativním západním světě je tomu naopak.

P. Pavlovský 30.10.2012 0:44

Re: to všechno

Když skončí totalita, nemají na nejvyšší polit. funkce nárok ti, kteří se za ní chtěli mít natolik dobře, že kolaborovali s darebáckou mocí.

Ve svinském režimu slušný člověk nedělá kariéru.

Naopak po pádu totality mají legitimaci na vrchokné dunkice především ti, kteří "řekli ďáblu ne"!

I pro V. Klause je nesmírně důležité, že v KSČ alespoň nebyl, když už nebyl disidentem.

P. Pavlovský 30.10.2012 0:38

Re: Fischer je bytostný oportunista

Jistě, prezident šílenec může jmenovat po  volbách premiérem třeba Vás. Vtip je však v tom, že byste musel pak sestavit vládu a jít s ní do parlamentu si říci o důvěru, na kterou je třeba min. 101 hlasů.

Když byste ji nedostal, může Vás ovšem prezident tím premiérem jmenovat znova a Vy to můžete zkusit znova (zažili jsme s Topolánkem). A pak, když byste tu důvěru zase nedostal (a proč byste měl) by mohl jmenovat premiérem Vaši tchýni a vše by se opakovalo. A VŠECHNO BY TO BYLO DLE LITERY ÚSTAVY, nicht wahr?

Čím to, že za posledních 22 let se ti naši prezidenti nechali tak hloupě omezovat, že jmenovali vždycky (až na "úřednické", resp. překlenovací, prozatímní vlády - Tošovský, Fischer) vždycky prvního nebo druhého (z voleb) na pásce? Můžete to nějak vysvětlit, vy znalče ústavy?

P. Čech 29.10.2012 22:12

Re: Fischer je bytostný oportunista

Pane Pavlovský, lžete! V případě tvorby a ustavení vlády ústava nehovoří nijak o nějakém podílu politických stran. Ústava pouze konstatuje, že prezident jmenuje. Nic víc a nic méně. Jmenuje a dost. Nic o nějaké úloze politických stran či vítězi voleb v tomto smyslu. Můžu Vám jen doporučit, abyste si ústavu pozorně přečetl, než napíšete podobný nesmysl. Zejména si přečtěte čl.62, odst.a. Naprosté bláboly zde píšete Vy. Prezidentovi nemá žádný vítěz voleb co předkládat, naopak čl.68, odst.2 hovoří zcela jednoznačně. Je vidět, že jste ústavu vůbec nečetl a jestli ano, potom jí vůbec nerozumíte.

P. Čech 29.10.2012 21:58

Re: Nevolit Eurohujery...... plíííís...

Tomu nevěřím

P. Čech 29.10.2012 21:56

Re: "Zde by se měla ukázat důležitost a oprávněnost většinového dvoukolového volebního systému, který by měl být použit i pro volby do poslanecké sněmovny a zastupitelstev obcí a krajů."

V případěsenátu je to o něčem jiném. Občané jsou přesvědčeni o jeho naprosté zbytečnosti a proto se ve zvýšené míře voleb nezúčastňují. Podle mého názoru by zrušení senátu a současné nutné zvýšení pravomocí přímo voleného prezidenta mělo být jedním z kroků obecné reformy státní správy.

J. Vintr 29.10.2012 21:28

Re: Není to pravda,

To jsou všechno zase jen formality.

V. Plocek 29.10.2012 21:07

Proč nechci na Hradě JFK

Autor příspevku uhodil hřebík na hlavičku, když zhodnotil činnost p. Fischera v úřednické vládě. Vyjmenoval vlastnosti, které lze v souhrnu označit jako slabost - nevůdcovský typ. A to je paradoxně jeho hlavní výhoda v nastávajících volbách. Již od bolševika jsou vyzdvihovány "nejslabší" osobnosti . Slabost zakrýváme hodnocením slušný, nekonflitní atd. A tak to pravděpodobně dopadne i v těchto volbách. To že zmíněná osoba nic neudělá , nevadí.

Ale díky p. Klausovi již dnes pozice českého prezidenta v zahraničí je tak nulová, že  p. Fischer může jedině bodovat. A doma. Tam bude zticha a předávat medaile, jak se od něj v Česku očeká vá.

D. Polanský 29.10.2012 20:15

Poturčenec horší Turka,

to je případ JF, který najednou prohlédl. Přesněji kdy se to hodí. Nevolit, nevolit, nevolit!   

A. Holík 29.10.2012 19:38

Re: Dr.Sid

Tady ale nehodnotime zda Okamura ma nebo nema na to byt prezidentem .. ale jak si stoji mezi ostatnimi kandidaty. Nekdo z nich zvolen bude. Okamura je nejmensi zlo.

J. Krásenský 29.10.2012 18:16

"Fischer je sympatický tím, že nejmenuje vládu s komunisty."

Slibem nezarmoutíš. Z toho slibu je poznat, jaký je to pokrytec.

M. Prokop 29.10.2012 18:07

Re: Nevolit Eurohujery...... plíííís...

Jo, to vyjde. Nejspíš nějaký ten "bývalý černoch".

M. Prokop 29.10.2012 18:06

Re: Hm

Vadí. Všude vyjma hřbitov a krematorium, s rezervou ještě snad Mírova, Ruzyně a Borů.

M. Prokop 29.10.2012 18:05

"Zde by se měla ukázat důležitost a oprávněnost většinového dvoukolového volebního systému, který by měl být použit i pro volby do poslanecké sněmovny a zastupitelstev obcí a krajů."

Ten volební systém bych také uvítal, ale co se výsledků týče, nevšiml jste si, co vše sedí v Senátu?

P. Čech 29.10.2012 17:55

Re: Nevolit Eurohujery...... plíííís...

Lidé již mají dost politických stran a jejich kandidátů kamkoliv. Jsem ochoten se vsadit, že žádný z kandidátů politických stran se nedostane do druhého kola. Stejně tak se tam nedostanou opovrženíhodní zločinci - "bývalí" komunisté. Uvidíme, budeme volit v jediném demokratickém volebním systému, většinovém, dvoukolovém, v němž vyjde jako vítěz člověk, zvolený většinou voličů.

P. Čech 29.10.2012 17:50

Re: "Bývalý" komunista.

Omlouvám se, nějak mi nefunguje klávesnice. Správně má být "  ... je typickým příkladem "bývalého" komunisty, stejně....."

P. Čech 29.10.2012 17:47

"Bývalý" komunista.

Pan Fischer je tyoickým oříkladem "bývalého" komunisty, stejně jako pan Dlouhý, Tlustý, Zeman a mnoho a mnoho dalších. Všichni takoví jsou typickou ukázkou kariéristů, kteří kvůli penězům a své kariéře neváhali vstoupit do zločinecké organizace a dnes se vymlouvají, že tak museli učinit. Nemuseli. Nikdo je s pistolí u spánku k ničemu takovému nenutil. Vstupovali tam dobrovolně a podlézali komunistickým představitelům, stejně, jako podlézají dnešním politickým stranám jiným. Zase jen kvůli svému prospěchu. Podle zákona o protiprávnosti komunistického režimu byla KSČ organizací zločineckou a opovrženíhodnou. Logicky z toho vyplývá, že její členové byli a jsou opovrženíhodnými zločinci. Jen v České Kocourkovské republice mohou podle platných zákonů kandidovat opovrženíhodní zločinci na funkci prezidenta republiky. Nezbývá než doufat, že většina občanů tyto lidské zrůdy do funkce nezvolí. Zde by se měla ukázat důležitost a oprávněnost většinového dvoukolového volebního systému, který by měl být použit i pro volby do poslanecké sněmovny a zastupitelstev obcí a krajů.

J. Veselý 29.10.2012 17:38

Hm

A komunisti jinde Vám nevadí??? Kolik takových nám vládlo od plyše a teď najednou tohle?  

J. Kanioková 29.10.2012 17:26

Taky to tak vidím, i když.... dost se sebezapřením...

ale už jsem to tu kdesi psala, že ostatní budou panáčkovat, jak bude EU pískat...

Hrozná perspektiva...

E. Sevrát 29.10.2012 17:08

Re: to všechno

V roce 1942 se taky zdálo být dobrým nápadem vstoupit do NSDAP či SS.Tisiciletá říše,no nekup to.Když stavíte na vzpomínkách příbuzných,zřejmě převážně členů KSČ,nebo na nějáké neznámé literatuře a nejste historik ani pamětník, tak nejen že nemůžete mít jasnou představu,ale ani žádnou jinou představu.Bohužel mladí lidé jako vy bez představy,životních zkušeností a příslušného historického vzdělání  zvolí kdejakého komunistického ksindla jako je soudruh Fischer.

M. Varadinková 29.10.2012 17:02

Re: Nevolit Eurohujery...... plíííís...

Všichni ostatní jsou eurohujeři, včetně Zemana. Ale ten je aspoň svůj a ne cizí loutka. Takže ve druhém kole, pokud nepostoupí Jakl ani Bobošice, dostane můj hlas on.

M. Varadinková 29.10.2012 16:57

Re: Nevolit Eurohujery...... plíííís...

Takoví jsou ale mezi kandidáty  jen dva - Jakl a Bobošice.

J. Kanioková 29.10.2012 16:51

Nevolit Eurohujery...... plíííís...

J. Kanioková 29.10.2012 16:49

Tak to já naopak,

jedině u Zemana /snad/ můžu doufat, že NIKDY nebude před zahraničím jako pudlík.... za pohlazení... Na to má, oproti ostatním, dost sebevědomí a dosti často i zdravý rozum...

U ostatních toto, za "teplé slovo, potlapkání po rameni, "milý" úsměv", nečekám. Ti si teprve takto chtějí sebevědomí pošoupnout nahóru... Možná ještě Bobošice...

Ostatní budou panáčkovat jak diví, páč jsou hujeři...

J. Kanioková 29.10.2012 16:43

Absolutní pravda !!!

Nevyvratitelná

J. Kanioková 29.10.2012 16:41

Není to pravda,

proboha lidi vzpamatujte se. Musí znát řeči, aby nebyl na pospas jiným zahraničním hašašírům. Podepísuje zákony, tudíž té problematice musí pořádně hovět, jinak je odkázán na "rádce" a tudíž vydán jim na milost a nemilost či jejich stranictví či zalobování. Měl by rozumět alespoň solidně ekonomice, aby uměl zákony posoudit i z této stránky. Totéž po právní stránce. Je Vrchní velitel ozbrojených sil ČR.

Z. Rychlý 29.10.2012 16:37

Re: JFK

:-))

Z. Rychlý 29.10.2012 16:34

Re: to všechno

Co proboha chcete na tak jasném a pravdivém tvrzení ještě zdůvodňovat ? Byla tu ještě jedna volba - vstup do strany odmítnout, to ovšem znamenalo se profesně upozadit a sledovat, jak vás předbíhají tu nýmandi s rudým srdcem, či lidé s deficitem morálky a schizofrenním názorem.

B. Brousková 29.10.2012 15:49

Re: JFK

A to všechno pan prezident opravdu napsal ještě za komunistů? Nebo na to jenom myslel při svých stážích, třeba v Belgii.