1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč nechci na Hradě JFK

Pan Fischer určitě má své přednosti v tom, že jde o relativně slušného člověka. Je to výkonný úředník, který dokáže vést kolektiv a přesně plnit zadané úkoly. To dokázal ve své funkci šéfa statistického úřadu. Pro politiku je to naprosto nevhodný typ.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Kužel 29.10.2012 8:43

Re: Ale co s neukojenými klausobijci?

Jistěže ne "maňásek".

J. Kilian 29.10.2012 8:41

Re: JFK

"Je pozoruhodné, že stačí mí nálepku slušného člověka a médiím i občanům stačí i to málo."

a jak jinak, když těch slušných je v čele tak pramálo. Je to tak jak to je a  není to na oslavu, pravda. Jinak co článku se týká, mám ho za výtečný. Jen k onomu úsloví v něm uvedenému dodal bych jeho variantu z oněch dob : Nic neděláš, nic nepokazíš -  nic nepokazíš, budeš pochválen - budeš pochválen, budeš povýšen - budeš povýšen, nemusíš nic dělat - nic neděláš, nic nepokazíš..............

K. Kužel 29.10.2012 8:34

Re: Dr.Sid

Pokud zdědil něco ze samurajských tradic, mohl by při některém z novoročních projevů vykonat seppuku (harakiri). Bylo by to pěkné oživení jinak mdlých televizních programů.

P. Lenc 29.10.2012 8:33

Re: Vše co je v článku napsáno

Vidím a cítím to naprosto stejně.A když vidím ty dvě figury které mají zatím největší podporu veřejnosti, tak se mi dělá mdlo.

J. Boleslav 29.10.2012 8:25

Re: Ale co s neukojenými klausobijci?

Která z nabízených to podle Vás je?

J. Boleslav 29.10.2012 8:24

Vše co je v článku napsáno

podepisuji. Co ale s tím, když další kandidáti jsou z mého pohledu ještě horší nebo zcela bez šance? Fischer prostě pro hodně lidí včetně mně představuje nejmenší zlo. Jestli ovšem vůbec půjdu k volbám si ještě v tomto případě hodně rozmyslím. Přesto že jsem dosud vždy poctivě chodil.

J. Boleslav 29.10.2012 8:21

Re: Velký souhlas,

Sedět na Hradě.

P. Schuster 29.10.2012 8:17

JFK

Výborná charakteristika současného favorita přímých prezidentských voleb pana Fischera.

Je pozoruhodné, že stačí mí nálepku slušného člověka a médiím i občanům stačí i to málo. Člověk, nerozhodný, který se snaží s každým vyjít, být hezký na všechny strany, to je asi devíza která je v naší kotlině nejvíc hodnocena.

Nyní citace z Knihy : Kde začíná zítřek od Václava Klause, ve které je považován vstup do KSČ jako překročení řeky Rubikonu."V naší zemi existovala celá obrovská skupina navždy neznámých lidí, kteří tento Rubikon nikdy nepřekročili, kteří přijali postavení člověka druhé či třetí kategorie a který se nestaly známými disidenty. Chápali vstup do KSČ jako moment klíčový, jako to, co odlišovalo "snášení" komunismu od jeho aktivní podpory."

A pan Jan Fischer, tuto pomyslnou hranici, překročil.

P. Pavlovský 29.10.2012 8:16

Re: Já bych volil Knížete,

Žencká je a já jí v 1. kole budu volit: Roithová!

Nebyla v KSČ, něco v životě před vstupem do politiky dokázala, je to weltman. Možná, že je i věřící - tím lépe (katolík nejsem).

E. Heusinger 29.10.2012 8:16

Re: Pane autore,

Už tehdy, i když se zpožděním jsem napsal, že akceptuji.

E. Heusinger 29.10.2012 8:15

Re: Pane autore,

Napsal jsem, že akceptuji.

P. Pavlovský 29.10.2012 8:13

Re: Pane autore,

Jsem konzervativní pravdolkáskař, ale to, že nevyznamenal Mašíny, jsem Havlovi nikdy neodpustil.

(Jak to vidíte s naší sázkou, pane kolego?)

P. Pavlovský 29.10.2012 8:11

Re: Fischer je bytostný oportunista

Dienstbier alespoň není exkomouš a na tatínkovi viděl, co to obnáší.

"Prezident by měl být... v určitém smyslu morální autorita".

Proboha, v jakém smyslku je morální autorita politik, udělaný Šloufem, majcí na krku akci Olovo, Kavanovy rozkrádačky (Český dům v Moskvě atd.), Bamberk, "Zemanův kufřík", akci Štiřín a dnes se kamarádící s Čubou? Vždyť je to politický septik do kterého tečou ruble!

J. Maleček 29.10.2012 8:04

Re: Velký souhlas,

Ambice možná, ale Klaus měl vizi, pro kterou dokázal získat spoustu lidí. Svým způsobem obdivuhodné. Jakou vizi má Fischer? Řečnit o 28.říjnu?

J. Maleček 29.10.2012 7:57

Re: Fischer je bytostný oportunista

Dienstbiera néééé. A taky si myslím, že mezi dvěma předpokládanými kandidáty pro 2. kolo je Zeman (o něco) menší zlo. Fischer mi nevadil jako premiér, ale prezident by měl být někdo jiný, v určitém smyslu morální autorita. A to, mám-li už volit, je spíš komunista z let 67-69 než komunista z let 80-89. Kromě toho Zeman, ač nepatří k mým oblíbencům, si u mě šplhnul oním článkem v Technickém magazínu. To byla odvaha v době, kdy se to ještě nesmělo.

K. Kužel 29.10.2012 7:32

Ale co s neukojenými klausobijci?

Po dobu úřadování současného presidenta se vytvořilo silné, tvůrčí silou nabité společenství lidí, které pojí nesmiřitelná nenávist vůči V. Klausovi. Taková síla se jen tak nerozplyne pouhým Klausovým odchodem. Budou vyžadovat další cíl. Ale co se stane, když vášnivým lovců tygrů či lvů nabídnete safari s lovem na myši? Někteří nabijí své zbraně střelivem dum-dum a vydají se na návštěvu kanceláře takové cestovky. Jiní to poženou k soudům nejvyšším. Obojí je špatně.

Proto bych doporučil volit osobnost co nejsilnější a nejkontroverznější.

E. Heusinger 29.10.2012 7:30

Pane autore,

Pokud Fischer nedejpámbu vyhraje při první příležitosti vyznamená Mašíny aby dokázal jaký je demokrat a s KSČ nemá nic společného.

Pak jej budete velebit a chválit.

P. Machata 29.10.2012 6:27

Já bych volil Knížete,

kdyby byl o 20 let mladší. Jenže není. Taky bych, ač pravičák, klidně volil i Zemana, s tím by byla aspoň sranda. Jenže ten taky není o 20 let mladší. Taky bych volil ženckou, kdyby nějaká přijatelná byla. Vycházela mi paní Němcová, ale ta to vzdala.

Tak asi poprvé k volbám nepůjdu, protože nemám koho volit.

P. Pavlovský 29.10.2012 6:20

Re: Velký souhlas,

"...kolik takových lidí bylo a drží se pořád na významných postech politických i hospodářských..."

Samozřejmě, V. Klaus sestavoval své vlády především z takových: Dyba, Stráský, Kočárník, Dlouhý......Ovšem tady jde o funkci PREZIDENTA!

Nemám, jak už je zdejším diskutérům známo, V. K. nijak moc rád, ale také nemám rád, když se mu nasazuje psí hlava (např. za rozdělení republiky, které nezavinil, ale optimálně provedl).

"...u něj převládaly vždycky ambice", píše pan Trhlík. Jistě, ale ty ambice nebyly vždycky jenom osobní, Klaus vždy měl a má i nadosobní ideály a tím i ambice uskutečňovat je (zdaleka ne všechny ovšem sdílím)!

P. Pavlovský 29.10.2012 6:11

Re: Fischer je bytostný oportunista

Vaše přání co do Fischera sdílím, ale téměř jistě se nám nevyplní.

Na rozdíl od Vás bych tam (ve 2. kole), ale Zemana viděl ještě neraději, neb Šloufem je umazán od hlavy až k patě a nepomohlo by ani, kdyby Šloufa ještě dnes přejel náklaďák.

Ovšem ve Fischerově štábu už jsou také velice nedůvěryhodní lidé.

Rezultát: Oba jsou velice špatnými kandidáty na prezidenta a proto pravděpodobně jeden z nich vyhraje, takový je český většinový volič!

P. Boublíková 29.10.2012 5:58

Re: Fischer je bytostný oportunista

Ad Zeman a Šlouf: nedávno slíbil v Partii na Primě, že Šloufa si jako poradce brát nebude. Zeman své sliby tohoto typu vždy splnil. Ostatně ještě bude mít příležitost toto zopakovat, aby to všichni voliči vzali na vědomí.

Čuba mi nijak sympatický není, ale přesto bych viděla jako menší zlo Zeman+Čuba než Fischer.

No ale do druhého kola je ještě daleko. Nejraději bych byla, kdyby se Fischer do druhého kola vůbec nedostal, pak by se mezi dvěma kandidáty snad dalo lépe volit.

K. Kužel 29.10.2012 5:53

Asi nás čeká Sofiina volba

mezi komunistickým kariéristou na jedné straně a exnadšencem, který si kdysi myslel, že lze zločineckou organizaci změnit v klub bojovníků za svobodu, na straně druhé.

Nuže, opojení z toho úžasného jara roku 1968 již dávno, dávno vyprchalo a důchodce z Vysočiny se na něj nejspíš dívá se shovívavým úsměvem. Načerpal onačejší zdroje inspirace a já bych od něj čekal:

a) trochu srandy na veledůstojném postu hlavy státu

b) občasné vzepření se největším ptákovinám z brusele.

M. Trhlík 29.10.2012 5:45

Re: Velký souhlas,

Paní Kanioková, v předcházejícím příspěvku byl pan Fischer označen za zločince, který vstoupil do KSČ po roce 1968.Jen mne tak napadlo kolik takových lidí bylo a drží se pořád na významných postech politických i hospodářských.Jinak s Vámi plně souhlasím s tím, že  nemáte ráda lidi na kterých nikdo nepozná, co od nich čekat. Problém bude v tom, jak je najít.Nebo si myslíte, že současný prezident Klaus, by měl sloužit jako vzor? Určitě mi budete odporovat, ale mám dojem, že i u něj převládaly vždycky ambice.

K. Kužel 29.10.2012 5:32

Re: Fischer je bytostný oportunista

Čubu jako poradce prezidenta bych úplně nezavrhoval: v systému centrálního řízení hospodářství se mu podařilo vybudovat fungující a prosperující organizaci. Jistě by dokázal poradit, jak vyzrát na bruselské papaláše a prokličkovat houštinami jejich stupidních nařízení.

P. Pavlovský 29.10.2012 4:31

Fischer je bytostný oportunista

Jeho bezelstné přiznání, že vstoupil do KSČ kvůli kariéře, jej připojuje k cca pětině členů našich národů, kteří učinili totéž, Klausovy vlády byly plné takových. Jeho kandidatura na post prezidenta dokazuje, že si není vědom mravního manka, které mu tím doživotně vzniklo - jsem hrdý na to, že jsme jediný postkomunistický stát, který dosud neměl ve svém čele exkomunistu!

Proklamace, že "by nejmenoval vládu s podílem komunistů" je naprostý blábol, protože když mu po volbách předloží jejich vítěz k podepsání vládu, za kterou bude jasná většina ve sněmovně, tak jí podepsat z ústavy MUSÍ, i kdyby v ní byli Marťani, to nemá alternativu!

V prvním kole to samozřejmě žádnému exkomunistovi nehodím a ani nemusím, alternativy budou, např. Mudr. Roithová. Horší bude kolo druhé: jestli se do něj nedostane Dienstbier, tak tam budou jenom exkomunisti. Pak už by nezbylo než volit menší zlo a to je, oproti Zemanovi (se Šloufem a Čubou), žel, Fischer.

J. Blažek 29.10.2012 3:21

Je to jasné ....

Z článku: Je dvacet tři let po sametové revoluci a hlavními kandidáty na post prezidenta jsou dva bývalí komunisté ....... a proto budu volit Jiřího Dienstbiera.

A. Holík 29.10.2012 2:19

Re: Souhlasím bezezbytku

Nema nazor a slusne vystupuje .. coz je vlastne jadro prace prezidenta. Spouste lidi to asi staci.

P. Boublíková 29.10.2012 1:01

Souhlasím bezezbytku

Zajímalo by mě, co na Fischerovi kdo vidí - když má mezi veřejností takovou podporu.

P. Baum 29.10.2012 0:53

ukázková hloupost ?

spíš ukázková bezpáteřnost

A. Holík 29.10.2012 0:46

Dr.Sid

A proto .. Okamura .. jiste, je to vystrel do neznama. Muze dopadnout spatne i dobre. Ostatni kandidati ale nemuzou dopadnout dobre v zadnem pripade.