8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč Miloš Zeman není mým prezidentem

Lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem zvolení Miloše Zemana prezidentem přivítal s nadšením. Nebyl jsem jeho voličem. Měl jsem vážné důvody pro to, aby se nestal mým kandidátem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Bartoň 9.4.2016 10:39

Souhlasím

Souhlasím - jen se ptám, zda slušná forma, kterou používáte, je adekvátní parametrům našeho vůdce. Dnes se mi už mnohem více líbí kritika Zemana jeho metodami - tj. urážkami, bonmoty, nepravdami a podrazy.

Někdo tady něco napsal o Zemanově "ekonomické diplomacii", která nese ovoce. Takže mám být vděčen Zemanovi jako slávista, že mi Číňan Tvrdík ukradl Slavii?

P. Janos 7.4.2016 23:46

V příštích volbách můžete klidně kandidovat,

nikdo vám nebrání. Ale asi vás nikdo nebude volit.:-))))

J. Jurax 7.4.2016 22:28

Ale no jo,

jenže ono nabídka prezidentských kandidátů byla obecně tristní a místy i směšná (ten potetovanec či Fišerová třeba) a v druhém kole fakt nebylo koho vybrat. Nakonec v prvním kole celkem taky.

A teď volte mezi Zemanem, jenž se vskutku nechoval jako Mirek Dušín, a Jeho eurohujerskou Jasností s čírem - tady nepomůže ani náhodný vrh korunou doporučovaný když nevíte kudy kam nebo vědomá volba menšího zla, protože opravdu nebylo lze odhadnout, který kandidát by byl zlem větším ...

A musím připustit, že jsem v kole druhém volil Jeho Jasnost ... a dodnes nevím, zda jsem učinil dobře.

Přesto si myslím, že volba prezidenta všeholidem je dobrá - přinejmenším je to osvěžující změna. Koneckonců čertvíco by vypadlo z našich volených zastupičů po urputném vykecávání se, kýblech špíny, po aférách a masivních zákulisních čachrech, podtrzích, nátlaku a jiných činech politikům vlastních; druhá volba Havla i Klause jsou toho důkazem. Nicméně snažně doufám, že nynější prezident už nebude kandidovat nebo bude-li, bude mít proti sobě kvalitního kandidáta s nadějí na vítězství. Jenže zase - kvalitního kandidáta po mém soudu široko daleko nevidět.

Suma sumárum - vox populi, jenž je prý hlasem božím, zvolil Zemana. Jakého si zvolíš, takového máš ...

J. Jurax 7.4.2016 22:51

Re: Ale no jo,

... druhá volba Havla i Klause jsou toho důkazem ... u Havla šlo o volbu celkově třetí, druhou za ČR ...

Z. Čábelka 9.4.2016 11:52

Re: Ale no jo,

Nutno připomenout, že V. Havla ČSSD ve volbě prezidenta nepodpořila ani hlasem. Ani jedním hlasem reformních komunistů schovaných nebo nastrčených v Chartě 77 a následně v ČSSD. Havla nechapu i dnes, jak s nimi mohl mít něco společného. ČSSD je pro mne stále "B" Ksč včetně agentů Stb.

J. Jurax 10.4.2016 23:51

Re: Ale no jo,

Hm ... připomněl bych dnes už trochu omšelý vtip:

Koho budete volit?

Komunisty.

To vím, ale v jaké straně?

V. Plocek 7.4.2016 21:49

Proč Miloš Zeman není mým prezidentem

Ani mojím prezidentem není. Ale je to obrázek českého národa, ať se nám to líbí či nikoliv. Národa, který místo aby se snažil být elitou Evropy, tak se čím dál tím více zahrabává do bláta, čili mezi státy, které rozhodně ozdobou Evropy nejsou. A co je nejhorší, tak to není vinou lůzy, jak občas někteří konstatují, ale vinou těch tak zvaných "slušných, co si při volbách nebudou pálit prsty" čili nejdou k volbám, a tak to té horší části národa umožňují. A když k domu připočteme ještě procento bolševiků, tak je obrázek Česka venku přímo "úžasný". Občas se dostávám do psychického stavu, kdybych se nejraději příslušnosti k tomuto státu zřekl. Myslím v době, kdy v zahraničí slýchám údiv nad českým projevem v nejrůznějších otázkách.

V. Čermák 7.4.2016 17:50

Tak pan autor Zemana nevolil.

Ale proč? No protože ho neměl rád. A jeho zvolením byl prý zklamán. Proč asi? No protože ho neměl rád a navíc porazil na hlavu jeho kandidáta. Později se s jeho zvolením nesmířil. Ale proč? No protože ho pořád nemá rád. Když začal Zeman dělat svoji ekonomickou diplomacii, pana autora opět nepřesvědčil, že to dělá dobře. Ale proč? No protože ho pořád nemá rád. A když ta ekonomická diplomacie začíná přinášet ovoce, pan autor ho pořád nemá rád, možná ho dokonce začíná nenávidět, takže si nemůže pomoci a píše protiZemanovské agitky, jako je tato. Na začátku sice říká, že měl nějaké obavy z jakýchsi důvodů, ale ty neuvedl. To je ovšem škoda, o tom by se dalo diskutovat. Ty obavy se u něj potvrdily, takže Zeman není jeho prezidentem. No pane autore, zdá se že k Zemanovi máte úplně stejné dlouhodobé nesmiřitelné výhrady jako i ostatní pražští kavárníci z PaL, kteří nepřispívají NIC do státního rozpočtu, naopak štědře čerpají . A stejně jako oni jste tu svoji frustraci z jeho zvolení a z porážky knížete dosud nestrávil. A to bude tak asi všechno.

J. Jurax 7.4.2016 22:31

Re: Tak pan autor Zemana nevolil.

A Vy máte Zemana rád?

J. Urban 7.4.2016 13:28

Dvakrát soudně usvědčený lhář a komouš je miláčkem

více než 60 procent české společnosti. No není to úžasné? B1bější jsou snad už jen rusáci.

R. Langer 7.4.2016 15:16

Re: Dvakrát soudně usvědčený lhář a komouš je miláčkem

Hm, a agent STB dělá ministra financí. To je ale taškařice, co?

V. Čermák 7.4.2016 17:53

Re: Dvakrát soudně usvědčený lhář a komouš je miláčkem

Hm, ale vypadá to, že ho dělá dobře, nebo né?

J. Jurax 7.4.2016 22:39

Re: Dvakrát soudně usvědčený lhář a komouš je miláčkem

Hm, ale vypadá to, že ho dělá dobře - no jo, marná sláva, u StB holt nebyli žádní blbci ... ale na druhé straně je Bureš soudně zbaven stigmatu agenta StB, jímž tedy podle prešpurkého soudu nebyl, takže nebyl u StB Burešem a výše vyslovená premisa se na něj nevztahuje ...

A moc dobře to nedělá - v době růstu, jímž se vláda prsí, ač za něj nemůže, udělat rozpočet se sedmdesátimiliardovou sekyrou není vcelku nic moc. A jeho EET je přinejmenším silně kontraverzní ...

Š. Hašek 7.4.2016 15:16

Re: Dvakrát soudně usvědčený lhář a komouš je miláčkem

Čtěte Ferdinanda Peroutku!!

Mě k tomu "donutil" až vlastně president republiky Miloš Zeman a dále láskazabedněnci. Tímto děkuji. A oběma stranám. President si u mě polepšil, zabedněnci zůstali na stejné, velice nízké úrovni.

"Jsou tam věci", ale chce to čas, čas na čtení, nikoliv sledování Moravce. Ale jest to podnětnější, než vyhlašovat opakovaně "lidový rozsudek nad presidentem". I když mám vlastně v hlavě seno!

Až si počtete, věnujte se diskusi! Nelze jinak říci. Nechápu rovněž, proč by president měl být mým miláčkem. Jest to "pouze"ouřada, státní, ale sečtělý je dost, mimo jiné! Smiřte se s tím, že šedesát stačí, netřeba devadesátšest.

V. Čermák 7.4.2016 17:52

Re: Dvakrát soudně usvědčený lhář a komouš je miláčkem

K vám pane Urbane, totéž co k panu autorovi nahoře. A to bude asi tak všechno.

B. Holubec 7.4.2016 20:34

Re: Dvakrát soudně usvědčený lhář a komouš je miláčkem

No jo, to je jiná společnost, než která v roce 1989 vyzvonila Havla na Hrad, že ano. Tehdy měla názor dobrý, dnes má názor špatný - nobo to byl také celý národ rusáků???

K. Vyšata 7.4.2016 13:15

Vůbec nic nebrání autorovi,

aby si zvolil svého prezidenta jenom pro sebe. Prezidentů máme stejně téměř v každém spolku a tak o jednoho víc, nebo míň..... Pak by si toho svého prezidenta mohl úkolovat, aby byl ve všem podle jeho gusta a nemusel vykládat čtenářům jak je ten Zeman špatný a jak ho to rozděluje, drtí a omezuje.

Možná, že by se dalo pro takové rozumbrady nahradit slovíčko rozděluje spíš příznačným odděluje. Oni se totiž svým přístupem a jednáním oddělují od společnosti a viní z toho někoho jiného.

P. Burda 7.4.2016 14:46

Re: Vůbec nic nebrání autorovi,

Omlouvám se, ale dovolím si psát jménem více "nepříznivců" pána v úřadu prezidenta.

My se od společnosti neoddělujeme. Jsme ochotni přijmout rozumnou myšlenku, omluvu za omyl, diskutovat o sporných otázkách ...

Nejsme ale ochotni "skousnout" neomylnost a nutnost soudního rozhodování o lži u vrcholného ústavního činitele. - Nejsme ochotni přijímat celé populistické výkřiky jako univerzální pravdy, jen rozumnou část z nich. - Nejsme nadšení z toho, že diskuze je ukončena před jejím započetím slovy typu "s hnojem se nabavím". - Nejsme nadšení z toho, že vrcholný ústavní činitel není schopen posoudit, nebo si nechat poradit, svůj zdravotní stav a dostavuje se na státní akce ve stavu vyvolávajícím diskuze o jeho střízlivosti. - Nejsme nadšeni z toho, že se vrcholný ústavní činitel (podle jeho slov) jezdí do Číny učit, jak stabilizovat společnost (že by tanky, jako na náměstí Nebeského klidu?) ...

Ano, Zeman má občas pravdu. Ale říká jí jazykem, který není příjemný ani všem ve IV. cenové.

Š. Hašek 7.4.2016 15:31

Re: Vůbec nic nebrání autorovi,

Pane Burdo, omlouvám se, jest to možná "furt dokola", když už jest opět řeč o tom slavném soudu (uražené vnučky).

Přečetl jste si něco od Ferdinanda Peroutky k thematům Sovětské Rusko a Třetí Říše?? nečekám odpověď. A nemusíte přijímat nic, jak píšete, jen si tak čtěte. Možná budete překvapen.

Zemanův jazyk jest rozhodně vytříbenejší než novospeak televize a MarksovéMarxovéEngelsové. A když Smoljak a Svěrák jako zkratku použijí trefné/expresivní slovo, ti stejní se smějí, až se za břicha popadají. A berou to jako vysoce intelektuální projev, hodný University Karlovy (nevím, co na to ovšem Putna). "Možná, že president nechce aby lid usínal", když už naslouchá. Jako ve škole s vtipným učitelem. Jako příklad. Tak co??

Zkráceno.

K. Vyšata 7.4.2016 16:05

Re: Vůbec nic nebrání autorovi,

Jak říkám, nejste schopni "skousnout", přijímat, nejste nadšeni, nechce poradit, vy totiž jste schopni přijmout jen svého vysněného prezidenta. A tak nezbývá než ho najít a zvolit si ho. Národ má společného a když je vám tak nepříjemný, najděte si jiného. Zeman byl zvolen demokraticky v přímých volbách a je oblíben. Vy byste chtěli sjednocovat jen a jen na svých pohledech a názorech. Máte smůlu, nechcete se spojit s většinou a tak se oddělujete . Ostatně, těm deseti spodních milionů to až tak nevadí, nikde jsem nezaznamenal přání ani tužbu lidí co chodí na setkání s prezidentem, že by zrovna po vás, rádoby elit nějak toužili. Když si odpustíte neustálé štvaní, které vlastně oslovuje jen pár tisíc vašich "našinců", nebudete se trápit nejakou zbytečným honem na prezidenta.

A. Alda 7.4.2016 13:08

Mne Zeman v roli presidenta příjemně překvapil.

Jako premiéra jsem ho nesnášel, kladu mu za vinu nástup postupné likvidace svobody obcí a velké zaplevelení právního řádu při neodůvodněném a nesmyslném zatížení státní pokladny.

Jako president mě ale mile překvapil - ovšem až časem, ne hned. Když nechal vyvěsit euvlajky na Hradě, byl bych možná ochoten po něm házet i kovová vejce, ne jen ta slepičí. Ale postupně se měnil a zdá se, že dnes už mu jde víc o stát a národ než o nějaký pochybený kryptosocialistický evropský svaz.

J. Fridrich 7.4.2016 14:13

Re: Mne Zeman v roli presidenta příjemně překvapil.

Trefil jste to hezky, po soudružsku - už nemá rád Evropu, ale miluje svobodné Rusko a Čínu...........

Š. Hašek 7.4.2016 15:36

Re: Mne Zeman v roli presidenta příjemně překvapil.

Pletete si zeměpisný název Evropa a "neobolševický komisariát brusele". Trošičku, malininko rozdílek, rozdíleček - jak by řekl ten "arogantní a narcistní Václav Klaus".

Asi jste to ale nemyslel vážně. Já si legraci nedělám, já to rozlišuji.

P. Lenc 7.4.2016 15:58

Re: Mne Zeman v roli presidenta příjemně překvapil.

Přesné pane Hašku.

L. Křivan 7.4.2016 17:37

Re: "neobolševický komisariát brusele"

Hezký výraz, budu si pamatovat. Díky ! Tady je to do detailu:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa-ek-je-zase-plna-komunistu-dof-/p_zahranici.aspx?c=A141105_154805_p_zahranici_wag

J. Jurax 7.4.2016 22:42

Re: Mne Zeman v roli presidenta příjemně překvapil.

Souhlas

J. Jurax 7.4.2016 22:47

Re: Mne Zeman v roli presidenta příjemně překvapil.

Hm ... nepříznivec rudozeleného brusele neznamená a priori příznivce Ruska či Číny.,

A pravíte-li, že miluje svobodné Rusko, pak pravíte, že miluje neexistující chiméru nebo soudíte, že Rusko pod Putinem je svobodné.

M. Hoblík 7.4.2016 10:20

Pan prezident Zeman je prezidentem

všech občanů České republiky, ať se to někomu líbí, nebo ne! A pro koho není prezidentem, ten není občanem ČR. Havel byl pro nás také příkladem kozla zahradníkem, ale museli jsme ho akceptovat, byl zvolen. Komu se to nelíbí, ať nám ...!

L. Křivan 7.4.2016 11:06

Re: Havel byl pro nás také příkladem kozla zahradníkem

Nebyl. Havel byl v té době nejlepší volba. Nebo byste chtěla komouše Čalfu ?

Každá doba je jiná a každá chce své lidi. Havel byl v té době nejlepší volba. Znal a obdivoval ho celý svět. I ten, který by Československo hledal půl hodiny v atlasu.

F. Houžňák 7.4.2016 12:01

Při té první volbě určitě,

pak už míň (ale nepamatuju se, jaké a jestli vůbec byly alternativy) a při třetí - která byla u Havla legální jenom díky velmi kreativnímu výkladu zákona - už se museli zavírat Sládkové. Tak to chodí v hájemství pravdy, lásky a pokroku.