19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč Miloš Zeman není mým prezidentem

Lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem zvolení Miloše Zemana prezidentem přivítal s nadšením. Nebyl jsem jeho voličem. Měl jsem vážné důvody pro to, aby se nestal mým kandidátem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 10.4.2016 23:51

Re: Ale no jo,

Hm ... připomněl bych dnes už trochu omšelý vtip:

Koho budete volit?

Komunisty.

To vím, ale v jaké straně?

Z. Čábelka 9.4.2016 12:03

Re: Nebyl.

Vy jste snad tím nejlepším viděl s. Mlynáře, který se tak ohnivě nabízel? Nebo už tenkrát M. Zemana, který teprve nabíral dech?

Z. Čábelka 9.4.2016 11:52

Re: Ale no jo,

Nutno připomenout, že V. Havla ČSSD ve volbě prezidenta nepodpořila ani hlasem. Ani jedním hlasem reformních komunistů schovaných nebo nastrčených v Chartě 77 a následně v ČSSD. Havla nechapu i dnes, jak s nimi mohl mít něco společného. ČSSD je pro mne stále "B" Ksč včetně agentů Stb.

J. Bartoň 9.4.2016 10:39

Souhlasím

Souhlasím - jen se ptám, zda slušná forma, kterou používáte, je adekvátní parametrům našeho vůdce. Dnes se mi už mnohem více líbí kritika Zemana jeho metodami - tj. urážkami, bonmoty, nepravdami a podrazy.

Někdo tady něco napsal o Zemanově "ekonomické diplomacii", která nese ovoce. Takže mám být vděčen Zemanovi jako slávista, že mi Číňan Tvrdík ukradl Slavii?

P. Janos 7.4.2016 23:46

V příštích volbách můžete klidně kandidovat,

nikdo vám nebrání. Ale asi vás nikdo nebude volit.:-))))

P. Horak 7.4.2016 22:55

Re: Máte smůlu autore. Zeman vaším presidentem je,

Nedaval bych Zemana do jedne vety s Churchilem a ani s Havlem. Zeman, to je mezi statniky neco uplne jineho.

J. Jurax 7.4.2016 22:51

Re: Ale no jo,

... druhá volba Havla i Klause jsou toho důkazem ... u Havla šlo o volbu celkově třetí, druhou za ČR ...

J. Jurax 7.4.2016 22:47

Re: Mne Zeman v roli presidenta příjemně překvapil.

Hm ... nepříznivec rudozeleného brusele neznamená a priori příznivce Ruska či Číny.,

A pravíte-li, že miluje svobodné Rusko, pak pravíte, že miluje neexistující chiméru nebo soudíte, že Rusko pod Putinem je svobodné.

J. Jurax 7.4.2016 22:42

Re: Mne Zeman v roli presidenta příjemně překvapil.

Souhlas

J. Jurax 7.4.2016 22:39

Re: Dvakrát soudně usvědčený lhář a komouš je miláčkem

Hm, ale vypadá to, že ho dělá dobře - no jo, marná sláva, u StB holt nebyli žádní blbci ... ale na druhé straně je Bureš soudně zbaven stigmatu agenta StB, jímž tedy podle prešpurkého soudu nebyl, takže nebyl u StB Burešem a výše vyslovená premisa se na něj nevztahuje ...

A moc dobře to nedělá - v době růstu, jímž se vláda prsí, ač za něj nemůže, udělat rozpočet se sedmdesátimiliardovou sekyrou není vcelku nic moc. A jeho EET je přinejmenším silně kontraverzní ...

J. Jurax 7.4.2016 22:31

Re: Tak pan autor Zemana nevolil.

A Vy máte Zemana rád?

J. Jurax 7.4.2016 22:28

Ale no jo,

jenže ono nabídka prezidentských kandidátů byla obecně tristní a místy i směšná (ten potetovanec či Fišerová třeba) a v druhém kole fakt nebylo koho vybrat. Nakonec v prvním kole celkem taky.

A teď volte mezi Zemanem, jenž se vskutku nechoval jako Mirek Dušín, a Jeho eurohujerskou Jasností s čírem - tady nepomůže ani náhodný vrh korunou doporučovaný když nevíte kudy kam nebo vědomá volba menšího zla, protože opravdu nebylo lze odhadnout, který kandidát by byl zlem větším ...

A musím připustit, že jsem v kole druhém volil Jeho Jasnost ... a dodnes nevím, zda jsem učinil dobře.

Přesto si myslím, že volba prezidenta všeholidem je dobrá - přinejmenším je to osvěžující změna. Koneckonců čertvíco by vypadlo z našich volených zastupičů po urputném vykecávání se, kýblech špíny, po aférách a masivních zákulisních čachrech, podtrzích, nátlaku a jiných činech politikům vlastních; druhá volba Havla i Klause jsou toho důkazem. Nicméně snažně doufám, že nynější prezident už nebude kandidovat nebo bude-li, bude mít proti sobě kvalitního kandidáta s nadějí na vítězství. Jenže zase - kvalitního kandidáta po mém soudu široko daleko nevidět.

Suma sumárum - vox populi, jenž je prý hlasem božím, zvolil Zemana. Jakého si zvolíš, takového máš ...

V. Plocek 7.4.2016 21:49

Proč Miloš Zeman není mým prezidentem

Ani mojím prezidentem není. Ale je to obrázek českého národa, ať se nám to líbí či nikoliv. Národa, který místo aby se snažil být elitou Evropy, tak se čím dál tím více zahrabává do bláta, čili mezi státy, které rozhodně ozdobou Evropy nejsou. A co je nejhorší, tak to není vinou lůzy, jak občas někteří konstatují, ale vinou těch tak zvaných "slušných, co si při volbách nebudou pálit prsty" čili nejdou k volbám, a tak to té horší části národa umožňují. A když k domu připočteme ještě procento bolševiků, tak je obrázek Česka venku přímo "úžasný". Občas se dostávám do psychického stavu, kdybych se nejraději příslušnosti k tomuto státu zřekl. Myslím v době, kdy v zahraničí slýchám údiv nad českým projevem v nejrůznějších otázkách.

B. Holubec 7.4.2016 20:34

Re: Dvakrát soudně usvědčený lhář a komouš je miláčkem

No jo, to je jiná společnost, než která v roce 1989 vyzvonila Havla na Hrad, že ano. Tehdy měla názor dobrý, dnes má názor špatný - nobo to byl také celý národ rusáků???

S. Netzer 7.4.2016 19:20

Re: Máte smůlu autore. Zeman vaším presidentem je,

Kdo ted dělá "redigaci" těch vašich článečků? Nebo jenom recyklujete? :-))))

"Židovská komunita výrazně posílila po tzv. reconquistě (znovudobývání země), kdy katoličtí panovníci Izabela Kastilská a Ferdinand Aragonský znovu dobyli celé Pyreneje."

"Tito Židé si ... zachovali náboženské praktiky a společenské zvyklosti, podle kterých žili v Pyrenejích ..."

S. Netzer 7.4.2016 19:17

Re: Máte smůlu autore. Zeman vaším presidentem je,

Odporná jste vy ve své omezenosti.

H. Lukešová 7.4.2016 18:42

Re: Máte smůlu autore. Zeman vaším presidentem je,

Přesně tak. Je to propalestinská promuslimská levičačka.

L. Křivan 7.4.2016 18:04

Re: V te prvni vete proste kecate.

Naprostý souhlas !

L. Křivan 7.4.2016 17:57

Re: Máte smůlu autore. Zeman vaším presidentem je,

Nemá cenu té soudržce odporovat. Je to jenom levičácká ...... (jak ji pojmenovat a neurazit milé zvíře?)

V. Čermák 7.4.2016 17:53

Re: Dvakrát soudně usvědčený lhář a komouš je miláčkem

Hm, ale vypadá to, že ho dělá dobře, nebo né?

V. Čermák 7.4.2016 17:52

Re: Dvakrát soudně usvědčený lhář a komouš je miláčkem

K vám pane Urbane, totéž co k panu autorovi nahoře. A to bude asi tak všechno.

V. Čermák 7.4.2016 17:50

Tak pan autor Zemana nevolil.

Ale proč? No protože ho neměl rád. A jeho zvolením byl prý zklamán. Proč asi? No protože ho neměl rád a navíc porazil na hlavu jeho kandidáta. Později se s jeho zvolením nesmířil. Ale proč? No protože ho pořád nemá rád. Když začal Zeman dělat svoji ekonomickou diplomacii, pana autora opět nepřesvědčil, že to dělá dobře. Ale proč? No protože ho pořád nemá rád. A když ta ekonomická diplomacie začíná přinášet ovoce, pan autor ho pořád nemá rád, možná ho dokonce začíná nenávidět, takže si nemůže pomoci a píše protiZemanovské agitky, jako je tato. Na začátku sice říká, že měl nějaké obavy z jakýchsi důvodů, ale ty neuvedl. To je ovšem škoda, o tom by se dalo diskutovat. Ty obavy se u něj potvrdily, takže Zeman není jeho prezidentem. No pane autore, zdá se že k Zemanovi máte úplně stejné dlouhodobé nesmiřitelné výhrady jako i ostatní pražští kavárníci z PaL, kteří nepřispívají NIC do státního rozpočtu, naopak štědře čerpají . A stejně jako oni jste tu svoji frustraci z jeho zvolení a z porážky knížete dosud nestrávil. A to bude tak asi všechno.

L. Křivan 7.4.2016 17:46

Re: Nebyl.

Vždyť to píšu. "Havla znal a obdivoval ho celý svět. I ten, který by Československo hledal půl hodiny v atlasu." Shodou "náhod" to nebylo. Havel byl známý a významný dramatik. V celém světě hraný. Tedy ve svobodném, nesocialistickém světě.

V Těžkoslovensku ho znali jen ti, kteří byli proti režimu a nebáli se. Proti režimu byli takřka všichni, ale báli se taky takřka všichni. Jako za Protektorátu. Tehdy byli taky proti Němcům, ale málo kdo něco dělal.

L. Křivan 7.4.2016 17:37

Re: "neobolševický komisariát brusele"

Hezký výraz, budu si pamatovat. Díky ! Tady je to do detailu:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa-ek-je-zase-plna-komunistu-dof-/p_zahranici.aspx?c=A141105_154805_p_zahranici_wag

Ś. Svobodová 7.4.2016 17:27

Re: Nebyl.

Budíček!!!! Havla před revolucí a na začátku revoluvce ZNALO jen pár lidí. A i těch co věděli, že nějaký Havel existuje bylo nemnoho. Dokud nevysloupil vedle Goťáka a Kubišky na Václaváku, byl pro 90% obyvatel pan NIKDO. Nebyl volen ani kvůli kvalitám, ani kvůli "jménu ve světě". Byl přijat jako symbol. Stejně tak se mohl stát symbolem tenkrát kdokoliv z disentu. Shodou "náhod?" to byl Havel.

H. Lukešová 7.4.2016 17:10

Re: Máte smůlu autore. Zeman vaším presidentem je,

Do základní školy se vraťe laskavě vy. Jistěže vím, že jsou Pyreje pohoří, to ví, úplně každý, nač vypisovat "Pyrenejský poloostrov", když jsou "Pyreneje" kratší vy. Jste jen malá zakomplexovaná osobnost, která si svou frustraci vylévá na lidech, se kterými nesouhlasí a vúči nim má potřebu vést jakousi svou svatou válku za islám a levičáctví. Být promuslimským levičákem je odporné.

Š. Hašek 7.4.2016 16:46

Re: Pan prezident Zeman je prezidentem

Myslím, že president jest naprosto čitelný.

Jest to sociální demokrat starší školy, velice inteligentní, vlastenec ......... a z duše nemá rád "inteligenty kolem pětadvaceti, kteří se špinavými polobotkami by chtěli předělávat svět (komunistům to vydrží celý život)". Všimli jste si Vážení, že s komunisty komunikuje pouze na základě mandátu z voleb? A nebojí se nazvat komunistickým zoufalcem i Dienstbiera (a přeneseně i SobotkuDluhoslava). O Marksovce ani nemluvím.

Neměl jsem nikdy problém "plně se neztotožnit" s žádným mnou voleným politikem. Všichni ženatí (ubývá nás "hezky") vědí, o čem je řeč. Manželé se též plně neztotožňují, a i tak to "tiká" jak švýcarské hodinky. Jako příklad. Zkráceno. Možno spát i s portrétem Václava Havla/Karla von Orlik pod polštářem. Tedy ti, co furt "nemají presidenta".

K. Vyšata 7.4.2016 16:05

Re: Vůbec nic nebrání autorovi,

Jak říkám, nejste schopni "skousnout", přijímat, nejste nadšeni, nechce poradit, vy totiž jste schopni přijmout jen svého vysněného prezidenta. A tak nezbývá než ho najít a zvolit si ho. Národ má společného a když je vám tak nepříjemný, najděte si jiného. Zeman byl zvolen demokraticky v přímých volbách a je oblíben. Vy byste chtěli sjednocovat jen a jen na svých pohledech a názorech. Máte smůlu, nechcete se spojit s většinou a tak se oddělujete . Ostatně, těm deseti spodních milionů to až tak nevadí, nikde jsem nezaznamenal přání ani tužbu lidí co chodí na setkání s prezidentem, že by zrovna po vás, rádoby elit nějak toužili. Když si odpustíte neustálé štvaní, které vlastně oslovuje jen pár tisíc vašich "našinců", nebudete se trápit nejakou zbytečným honem na prezidenta.

P. Lenc 7.4.2016 15:58

Re: Mne Zeman v roli presidenta příjemně překvapil.

Přesné pane Hašku.

Š. Hašek 7.4.2016 15:36

Re: Mne Zeman v roli presidenta příjemně překvapil.

Pletete si zeměpisný název Evropa a "neobolševický komisariát brusele". Trošičku, malininko rozdílek, rozdíleček - jak by řekl ten "arogantní a narcistní Václav Klaus".

Asi jste to ale nemyslel vážně. Já si legraci nedělám, já to rozlišuji.