27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč je třeba chránit policii

Policisté nás chrání před zločinci, chuligány a asociály. Dělají nevděčnou práci, při níž musí snášet výsměch, urážky a agresivitu delikventů, laxnost justice i alibismus šéfů, kteří jsou připraveni je kdykoliv obětovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Šír 12.8.2022 22:00

R^

A. Šír 12.8.2022 21:59

To jsou ale žvásty. Stačí jen jediná nepatrná připomínka - policista v civilu a v Babišově kšiltovce... toho je třeba chránit? a policejního prezidenta, jenž tvrdí, že je to naprosto v pořádku?! Jiný pohled: https://www.forum24.cz/pripad-sefa-spionu-ukazuje-ze-bezpecnostni-slozky-jsou-v-hroznem-stavu-a-zurnalistika-take/ cit.: Každý soudný člověk, který toto horké léto sleduje divadlo, v němž účinkuje česká policie, si nutně musí klást otázky plné obav. Jak vlastně funguje náš stát? Nakolik loajální jsou vůči státu vysocí představitelé různých útvarů policie a dalších bezpečnostních složek? Hlavní charakteristikou posledních veřejných případů je přitom naprostá neprofesionalita a nekulturní chování.

A. Pakosta 12.8.2022 21:43

Ano, pojem Hrad je jednoznačný - je tím myšlen právě Pražský hrad. S tou policií je to ale jiné, když napíšete, že lumpa v Praze zatkla policie, je jasné, že to byla policie česká, ne nějaká jiná. Nadměrné používání velkých písmen je bohužel dalším zlozvykem - přejímání pravidel z angličtiny. Nejhorší je to v marketingu - jsou schopni napsat třeba Uzené Vepřové Žebro Za 99,90.

A. Mohela 12.8.2022 18:17

Vávra, vy jste typicky vymastenec, produkt z kavárny, k odflusnuti jen.

P. Skřivan 12.8.2022 16:45

Pokud jste někdy měl možnost sledovat chování policie v nějaké medializované kauze, tak byste zjistil, že o tzv. nezávislosti, nemůže být řeč. U nás se policie často chová dle politického zadání. Důkaz ? Třeba akce čínský soudruh generální tajemník. Tam už je pravomocně rozhodnuto a tam policie aktivně bránila zneužitím svého postavení protestům. Přeloženo do češtiny: hájila cizího komunistu a buzerovala vlastní občany, kteří jen chtěli využít toho, co jim zaručuje Ústava.

Pokud také porovnáte jejich aktivitu s tím, když vy podáte nějaké oznámení, kde půl roku žádná míra, tak zjistíte, že o žádné nestranné vymáhání práva opravdu nejde.

P. Skřivan 12.8.2022 16:38

Kterou policii je třeba chránit ? Tu, která podivně zasahuje v civilu na demonstraci ? To asi ne. Tam tajná policie nemá co dělat. Pokud, tak tam má být v uniformě a působit preventivně. Ne se chovat jak StB, tj. provokovat a pak zatýkat.

B. Hančl 12.8.2022 14:20

Tvl Sedláku, reaguješ přesně jako kretén , který se nasere tam, kde nemá co dělat.

Z. Klouček 12.8.2022 13:06

Zasáhnout silou... To už v minulosti udělalo několik skupin, které se myslely, že mají právo vládnout navždy.

J. Vávra 12.8.2022 11:41

Hele dobráku, s komplexy se dá něco dělat, musíš ale vyhledat odbornou pomoc a ne v komentářích prozrazovat, jak na tom jsi.

J. Jurax 12.8.2022 11:41

Pochybuju. Z drog užívám pouze alkohol a nikotin, obé uvážlivě a v malých dávkách, takže excitace až taková, že bych ohrožoval okolí, poškozoval cizí věci a protivil se ramenu zákona mi fakt nehrozí.

A policistům jejich džob fakt nezávidím a musím říct, že mají moje sympatie.

J. Vávra 12.8.2022 11:31

...na očích... Pardon za překlep. Taky by s tím editorem už mohli něco udělat, aby se dalo opravovat.

J. Vávra 12.8.2022 11:26

Trouba, co slovo demokrat používá jako nadávku, mne nemůže urazit. Že je Babiš bezcharakterní gauner a lidsky prázdná nádoba je jasné každému, co nemá IQ tykve nebo klapky na ořích.

J. Vávra 12.8.2022 11:15

Pan Drulák jako bývalý Zaorálkův náměstek je podobně jako Zaorálek známý přizdis..č a okopávač kotníků NATO a EU a poloviční kolaborant s rudým bratrem. Nic jiného než takovýto text se od něj nedalo čekat. Nezávislost policie zničil Babiš a že policejní bouchači fungují jako jeho osobní ochranka při jeho objíždění jeho debilů po republice jen ukazuje v jakém tristním stavu se policie nachází. Jestli Fiala udělá stejnou chybu jako ODS udělala volbou sra..y Nečase, co se nechal vyhodit ze sídla vlády, a nezasáhne silou, tak se mohou dočkat pěkných věcí. Rakušan na svou úlohu zjevně nestačí a je na čase tam dát někoho, kdo má hlavu na ramenou a ne v pr...

Z. Klouček 12.8.2022 9:57

Pan Drulák popsal problém správně a plně s ním souhlasím. Hlavní příčinu vidím v tom, že dnes mnozí mají plná ústa demokracie, ale vidí pouze svá vlastní individuální (skutečná či domnělá) práva. Očekávají, že stát je poprávu jejich, bude chránit pouze je a bude potlačovat vše, co je s tím v rozporu. Je to vlastně válka přerostlá do běžného života. Když si necháme zničit (víceméně) nezávislou policii a soudy, tak se riziko vzniku skutečné občanské války ještě prudce zvýší.

J. Maňák 12.8.2022 8:51

Hle, slova kovaného demokrata

L. Beneš 12.8.2022 8:28

Mohl bych vás počastovat velmi dlouhým výběrem urážek, degoši. Ale nestojíte za to.

J. Vávra 12.8.2022 6:34

TVL Hančle, víš jak vzniká inflace a jak se měří? Těžko při kreténismu, který předvádíš, kretén by neměl jiné hodnotit. Zalez někam do komoušského skanzenu a modli se ke svatému Chaotovi Andrejovi, který pos..l na co sáhl - jen Agrofert a splácení jeho dluhů mu fungovalo. Po dnu a vybrakování státní kasy, které předvedla tetka z Malhostovic Dlužena Šílená pod vedením Bureše, může být každý další ministr financí už jen lepší. Nelíbí se mi, že tato vláda dál pokračuje v uplácení idiotů jako Ty a ti si toho neváží, ale pořád je o několik řádů lepší než sebranka Chaotových a Zemanových lokajů.

B. Rudolf 12.8.2022 6:15

Použití slova možná znamená, že jsem nemusel pátrat po tom, jestli je Babiš opravdu nejbohatší nebo ne. A to, že je mezi 10 nejbohatšími je dostatečné a odpovídá to mojí větě s použitím slova možná.

D. Dostál 12.8.2022 2:23

Pomáhat a chránit:

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/fotka-pusobi-silene-prosetri-to-inspekce-rekl-k-zakleknuti-chlapce-nestastny-vondrasek-40404993

Opravdu hrdinové,všechna čest.

S. Sedlák 12.8.2022 1:04

Asi to tak je. Já holt to tak používám, když chci vyjádřit vše oficiální včetně struktury. Pokud napíši Hrad, tak mám také na mysli jeden konkrétní a to Pražský hrad. Pokud očekáváte, že v diskuzi při vymezování instituce jako takové, se bude používat oficiální název, tak máte dost vysoko laťku;-) A tím nemyslím, že přes něco skáčete.

S. Sedlák 12.8.2022 0:54

No ono to asi bude tím, že sám jsi idiot. Nebo se snad domníváš, že idiot je schopen poznat, že jedinci typu Fialy a Kalouska mají intelektu pro tisíce takových, jako jsi ty.

S. Sedlák 12.8.2022 0:50

Ani šváb a ani ruský, tupče.

S. Sedlák 12.8.2022 0:49

A ty táhni tam, kde se cítíš dobře, švábe.

B. Hančl 11.8.2022 23:58

Tvl Vávro ty jsi dobrý duševní chudák, skoro se dá říci dement.

B. Hančl 11.8.2022 23:56

Tvl Vávro, o prachy a majetky tě připraví tato vláda vedená Ukrajincem Fialenkem a největším idiotem v našich dějinách na ministerstvu financí, tím obarveným elektrikářem Stanjurou. Vždy jsem si myslel, že nemůže nastoupit něco horšího než kretén Sobotka a hle tu se vyloupli, idiot Fialenko a kretén Stanjura.

B. Hančl 11.8.2022 23:51

Boha, ty jsi idiot, skoro jako ten Fialovič.

P. Hák 11.8.2022 22:48

Odsuzuju? ;-D

Vy fakt vidíte v otevřené otázce odsudek?

O krádeži se mluvilo dost dlouho. Pan L. Beneš ji např. vysvětluje tím, že mladík reproduktor "jen odnášel". Pokud šlo skutečně o krádež ("odnést" cizí majetek bez dovolení je krádež), měli policisté plné právo. Toto musí vyšetřit inspekce - ale požadovat rovnou odsudek policie a k tomu odsudek pořadatele akce a zakázat vůbec mluvit o tom, zda nešlo o trestný čin... to fakt máte tu drzost napsat větu "Odsuzujete bez soudu" na prostý dotaz?

J. Vávra 11.8.2022 20:52

Vy se považujete za představitele normálního lidu?! ;-D;-D;-D Svatá prostoto!

J. Vávra 11.8.2022 20:49

Když takové trouby jako Vy sebevědomý a brilantní řečník Kalousek stále ještě vytáčí, tak je pořád ještě platný. Mne zastupitelská demokracie zcela uspokojuje, přes všechny chyby. Přímá demokracie je jen pro pitomce z Pitomiova stáda a šrám na tváři zastupitelské demokracie. Hovadina přímé volby presidenta a škody tím způsobené to dokazuje - na schválení se tenkrát podepsal i ten Kalousek.

J. Vávra 11.8.2022 20:40

P. S. Když jste ještě v tom Německu, tak byste tam mohl zpropagovat, když už nás svou naivní politikou dostali do závislosti na Rusku a dlouho z levného plynu profitovali, tak by se mohli trochu uskromnit, pustit chlup a před Putinem neohýbat hřbet, Evropě to dluží.