3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč budu volit Jiřího Drahoše

První kolo prezidentských voleb je za námi a do druhého kola se dostali s výrazným odstupem oba favorité. Kandidát, jemuž jsem dal hlas v prvním kole, nepostoupil. Mám tedy na výběr ze tří možností: dát hlas stávajícímu prezidentovi Miloši Zemanovi, jeho protikandidátovi Jiřímu Drahošovi, nebo nechat za sebe rozhodovat ostatní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Valenta 19.1.2018 9:39

Re: Svobodní by přeci k volbám jít tentokrát vůbec neměli.

To jsou paradoxy, co generále.

M. Valenta 19.1.2018 9:38

Svobodní a Drahoš to je překvapivé.

Škoda, že si to takhle nesrovná v hlavě třeba senátor Kubera nebo pan Robejšek.

I. Širůček 19.1.2018 9:31

Vzpomínám, jak kdysi umírající

prezident Svoboda se zázračně uzdravil poté, co byl nahrazen ve funkci Husákem. Dějiny se opakují: Kdo volí Zemana, vraždí Zemana!

F. Navrátil 19.1.2018 9:19

Fakta nebo víra?

Článků o tom, proč volit Drahoše a jaký je Zeman lump najdete v každých novinách nejméně tucet. U Svobodných bych spíše čekal odvahu napsat o negativech Drahoše a pak teprve odůvodnit, proč ho budou volit. Tak to vypadá, že Svobodní zavřeli oči a doufají, že Drahoš vyslyší jejich modlitbičky.

A. Alda 19.1.2018 9:14

Pro mne ta výzva znamenala a stále znamená

především žádost o omezení svobody slova a trestní stíhání těch, kdo nesouhlasí s přijímáním muslimských migrantů, nebo se jim vůbec příčí islám. To mne na tom zaujalo a rozčílilo nejrychleji a nejvíce.

A proto též doporučuji: http://www.stop-multikulti.cz/pravda-o-zlocinnosti-romu-zapomente-ceska-media-maji-jiz-leta-nahubkovy-zakon/

S. Donát 19.1.2018 9:12

Re: Schizoidní chování ČR

Rádi bereme dotace? Mluvte za sebe. Ať si je nastrkají do špic.

V. Student 19.1.2018 9:09

Re: Ano, to je správný postřeh.

No samozřejmě. Odpůrci Zemana volí Drahoše. Tím je řečeno vše:-)

V. Student 19.1.2018 9:07

Re: budu volit Zemana

Souhlasím s vámi.

A. Alda 19.1.2018 9:06

Ano, to je správný postřeh.

Autor nepíše o Drahošovi (jen že ho slyšel a že pro něj pracuje Kovanda), ale píše o Zemanovi. Celý článek je o Zemanovi, nikoli o Drahošovi, takže je to skutečně jen "antizeman", nikoli "drahošovec".

A. Alda 19.1.2018 9:04

Svobodní by přeci k volbám jít tentokrát vůbec neměli.

Ať budou volit kohokoli, budou volit v příkrém protikladu se svými ideemi a programovými thesemi.

V. Student 19.1.2018 9:03

Re: Antizeman. To je Drahoš.

Dobrá. Moje logika na rozlousknutí toho oříšku nestačí. No tak mě poučte! Co je dobrého, občanského, statečného... na jeho účasti ve volbách, když tam vědomě hodil neplatný hlas? Chodím totiž do volební komise. Mám psát, co si tam říkáme o lidech, kteří do těch obálek dávají, co tam nepatří, čímž svůj hlas naprosto zmarnili? Raději ne, aby mě z diskusí nevymazali...

V. Student 19.1.2018 8:56

Re: V čem byl Drahoš jako vědec úspěšný

I kdyby publikoval ve Science nebo Nature jako o závod, od kdy to je kvalifikace do prezidentské funkce? Otázka je samozřejmě řečnická, odpověď každý zná: protože je to Antizeman. Takže i kdyby se živil výrobou proutěných košíků, tak určití lidé budou řičet nadšením, jaká to je ušlechtilá práce. Hlavně když tam nebude Zeman. Ach jo.

I. Mertl 19.1.2018 8:53

Re: Antizeman. To je Drahoš.

Logicky? Vy? ANo, toto je ad hominem, ale stejně tak Vaše. Mimochodem, dobrý vědec je určitě lepší kandidát než ulhaný politik.

V. Student 19.1.2018 8:52

Re: Příznivci Zemana,

On se minule na Hrad prolhal? Všechna špína na Zemana je pravda, a co se objeví o Drahošovi jsou hoaxy, já vím.

O. Prokop 19.1.2018 8:51

Schizoidní chování ČR

na jednu stranu stovky miliard Kč z EU rádiu bereme, na druhou stranu egoisticky nechceme přispívat, ať už formálně že vememe pár uprchlíků, nebo do ESM ( v případě přijetí eura). Typická česká vypočítavost.

I. Mertl 19.1.2018 8:50

Re: budu volit Zemana

Příteli, až se naučíte česky, budete oprávněn kohokoli soudit.

V. Student 19.1.2018 8:49

Antizeman. To je Drahoš.

Nic víc než Antizeman není. Vyplývá to už z článku: autor si klade otázku, proč bude volit Drahoše a přes půlku článku mluví o tom, co dělá Zeman špatně. Bodejť, o Drahošovi nemůže říct nic, ten v politice zatím nemohl zvorat nic. Tak ho chválí coby vědce. To má být důvod k prezidentování? Ne! Ale je to někdo jiný než Zeman, takže ho bude volit.

Mimochodem, pane Mises, snažil jsem se nějak logicky popasovat s tím, že jste minulé volební dilema řešil vhozením neplatného hlasu, a pořád mi tam vychází, že jde o alibismus hraničící s ustrašeností, abyste nebyl obviněn, že jste nešel k volbám. Takže až bude mít toto dilema příště, doporučuji vám sebevědomě se k němu přihlásit a k volbám statečně nejít! On vám za to nikdo hlavu neutrhne, nebojte.!

I. Mertl 19.1.2018 8:46

Re: V čem byl Drahoš jako vědec úspěšný

Neumíte si to najít sám? 14+>60, cit.>700. Jak jste na tom Vy?

P. Kmoníček 19.1.2018 8:26

Příznivci Zemana,

nebojte se. On se na Hrad zase prolže.

D. Stirský 19.1.2018 8:00

Já jej budu volit proto,

že se zdá býti slušným člověkem. Doufejme, že má i sociální složku inteligence, která bařtipánovi současnému výrazně chybí. Vše ostatní není podstatné, neb prezident především reprezentuje.

D. Polanský 19.1.2018 6:55

V čem byl Drahoš jako vědec úspěšný

prosím uveďte jeho patenty a články v prestižních vědeckých časopisech.

P. Klíma 19.1.2018 6:49

👍😂😂😂

P. Klíma 19.1.2018 6:48

Drahoš je "empty suit". Čistočistá prázdnota.

A. Bocek 19.1.2018 6:38

Zeman je zlostný, ješitný a pomstychtivý stařík.

Stáří, alkohol a jeho okolí z nej udělají ve druhém volebním období neřizenou střelu. Ostudy již bylo dost. Jeho odpůrci ať volí Drahoše, jeho příznivci ať mu dopřejí zasloužilý odpočinek.

D. Šimáček 19.1.2018 5:21

Re: budu volit Zemana

jak já chápu tuhletu výzvu, https://echo24.cz/a/wNtc5/petice-vedci-proti-strachu-a-lhostejnosti

ostavec1/ my jsme vědci a vy plebs co nemá rozum, selský se nepočítá, a ani dosavadní zkušenosti z islamizované evropy, páč vědci jsme my. odstavec2/ bláboly snažící se zastřít že problém je , a vnucování pseudohumanity. Nadpis "vědci...." odstavec3/ zde snad lze vypíchnout jen Muslimové jsou házeni do jednoho pytle s teroristy, ano90% muslimů nejsou teroristy ale 90% teroristů jsou muslimové, jejich pakultura je s naší neslučitelná, existuje spousta bohatých muslimských států pro které by nebyl problém absorbovat tyto "uprchlíky" ale tím by se protivili koránu a džihádu skrze "mírumilovnou okupaci" odstavec4/ naprosto nesouhlasím s tím aby byla ignorována neslučitelnost evropské civilizace s muslimskou. odstavec5/ ano "svoboda slova není křičet v divadle hoří" (Čapek) ale v případě že se tam objeví někdo s kanystrem a začne škrtat sirkama je to nutnost , kdyby mainstreamová média seriózně informovala o všech problémech nemusely by se toho ujímat tzv. media extremistická. Odstavec6/ nenechte se manipulovat???? kdo se nemá nechat manipulovat, když všichni vidí, jak se v ulicích objevují policisté vyzbrojení samopaly, betonové zátarasy, denně so dočítají už i v mainstreamových médiích o "obohacujících činech" v některých případech nelze ani říct "lidí" kteří se tím odměňují společnosti jež je přijala a postarala se o ně. a závěr.. "Naopak, čím aktivněji......" jen je třeba aby toto řešení bylo správné, no a dle mého názoru to není nic těžkého skutečnou příčinou jsou přemnožení a následné potravinové problémy v africe a muslimských zemích, nekompatibilita muslimské pseudocivilizace s evropskou, a to že muslimové chápou slušnost a humanálnost evropy jako slabost, v čemž mají pravdu a hlavně při konfrontaci s pseudohumanisty kteří to nechápou anebo pro osobní prospěch odmítají vidět

D. Šimáček 19.1.2018 4:41

budu volit Zemana

jakkoliv moc se mi hnusí jeho paktování se s burešem, v té nejdůležitější otázce (pro přežití evropské civilizace má mnohem zdravější názory než namyšlený "vědec" drahoš http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-vyzva-vedcu-se-smrskla-dak-/p_politika.aspx?c=A180116_230529_p_politika_wag

a ačkoliv se se Zemanem neshodnu v pohledu na eu jeho postoj k referendu (o eu) je mnohem demokratičtější než toho elitáře drahoše, jenž si dle svých slov sice váží voličů víc jak Zeman ale pro rozhodování o účasti v eu jsou dle něj neschopní se "moudře a fundovaně rozhodnout" ale o jejich hlas v prezidentské volbě samozřejmě stojí na to jsou fundovaní dost mu poskytnout doživotní prebendy

J. Vlček 19.1.2018 3:38

Pane Misesi,...

...vzhledem k vaším vývodům v hodnocení toho, co je pro náš stát důležité a podstatné, vůbec se nedivím tomu, že se svobodní stali nevolitelnou stranou.

L. Novák 19.1.2018 2:07

Re: Ivo Fencl

Co je tohle proboha za nesmysl?

I. Fencl 19.1.2018 1:05

dobrý nápad

Dobrý nápad. Volme Drahoše. Bude to, jako bychom úřad prezidenta zrušili.