17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Příští prezident

V politických diskusích o vytváření politických bloků před blížícími se parlamentními volbami zůstává trochu v pozadí otázka příštího prezidenta. Prezident Zeman, který na politické scéně dlouhodobě nemá soupeře, nemůže z dikce ústavy již potřetí kandidovat, a i když mu ve funkci zbývá ještě dva a půl roku, myslím, že je potřeba se o případných kandidátech bavit již dnes.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Písařík 27.7.2020 7:22

Vondra? Jeho doba již minula.

D. Krajíček 27.7.2020 7:07

Také si myslím, že Zeman je lepší, než Čaputová.

V. Mokrý 27.7.2020 6:39

Tak jest ! R^ !!

V. Mokrý 27.7.2020 6:38

Autore, z těch vyjmenovaných připadá v úvahu leda tak jenom ten Bárta.

Píši to už po několikáté - nový prezident by měl člověk, kterému je zhruba 50let. Což nebude žádná stará struktura, jako ti výše uvedení.

A nejdéle po Novém roce, by se měli kandidáti na prezidenta začít představovat, aby si mohla veřejnost dělat na ně názor a " hlídací psi demokracie "/novináři ( ne pisálkové, mluvící hlavy ), měli čas je " proklepnout ze všech možných stran - jak to umí, když chtějí.

R. Langer 27.7.2020 6:11

No, já ten pocit mám taky...

T. Vodvářka 27.7.2020 6:06

To se Vám povedl poměrně drsný humor. Máte opravdu pocit, že pan Zeman je lepší než Zuzana Čaputová? Opravdu si Vaše presidentka dělá z Ústavy toaletní papír a ze svých občanů nehoráznou srandu? Opravdu leze do útrob Číně a Rusku?

Povídejte.....

J. Sušeň 27.7.2020 6:03

Nevím proč si někdo myslí, že přímá volba prezidenta je něco a priori špatného? To se někdo tak moc bojí demokratické volby osoby, která stejně nemá žádnou skutečně reálnou politickou moc? V tom případě zrušme volby i do senátu, nebo rovnou i do poslanecké sněmovny - protože co když "lid" zvolí špatně?

Stále je lepší přímá demokratická volba, než půlroční handrkování ve sněmovně a politické handly kdo vymění hlas pro toho nebo onoho za to či ono a z prezidenta mít pouze loutku ovládanou parlamentem, kde mezi námi žádná skutečná elita národa nesedí.

P. Hatina 27.7.2020 3:32

No, z pohledu současného politického stavu je ta situace poměrně jasná. Všichni dosavadní političtí odpůrci Zemana a Babiše budou mediálně ujištovat, že společně podpoří jednoho společného demokratického kandidáta, ale nikdy si společně žádného nevyberou. Takže budou doufat, že se nějaký takový "pan Čistý a Dokonalý" objeví sám, ohlásí kandidaturu, a až bude jasné, že právě ON má podporu vřp médií a elit, nadšeně se přidají. Ale to je za současného stavu, kdy ti co se označují za demokraty sedí v opozici a kritizují vládu i prezidenta za cokoliv.

Těžko se odhaduje situace po příštích parlamentních volbách, kdy třeba některé z těchto stran budou sedět ve vládě a kdoví s kým...

S. Pavuk 27.7.2020 1:38

Priama voľba prezidenta a to ako v ČR tak i v SR je nedomyslené riešenie a je len vecou historickej náhody, že v ČR sa neprejavili negatíva tak ako na Slovensku.