1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Příští prezident

V politických diskusích o vytváření politických bloků před blížícími se parlamentními volbami zůstává trochu v pozadí otázka příštího prezidenta. Prezident Zeman, který na politické scéně dlouhodobě nemá soupeře, nemůže z dikce ústavy již potřetí kandidovat, a i když mu ve funkci zbývá ještě dva a půl roku, myslím, že je potřeba se o případných kandidátech bavit již dnes.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Chrastina 27.7.2020 14:43

Ta krasotinka Caput je tvrdá eurohujerka. Ta ještě Slovákům zasolí!!:-P

S. Pavuk 27.7.2020 9:05

Minulý prezident SR pán Kiska je súdom usvedčený zločinec, súčasnú prezidentku nebudem hodnotiť, predsa len, je to aj moja prezidentka, ale hnutie odkiaľ politicky pochádza je až nezdravo napojené na zahraničné sily. To sa mne a mnohým ďalším nepáči. A pán Zeman je medzinárodne uznávaný štátnik, ktorého nahradiť adekvátnym nástupcom, ako vyplýva aj z článku, nebude ľahké.

T. Vodvářka 27.7.2020 9:20

No, s panem Zemanem jako mezinárodně uznávaným státníkem bych byl velmi opatrný. Pokud je nám známo, tak se s ním baví už jen pan Si a pan Putin, a to ještě - jak je patrné i z přenosů - jako se šaškem. Jinak se s ním nebaví nikdo. Najít někoho lepšího, než pan Zeman bude naopak velmi jednoduché. Bude stačit, pokud jeho nástupce nebude vulgární, nebude chlastat extraligu a hulit jako tovární komín. A třeba nepoleze těm dvěma východním císařům do zadnice.

S. Novák 27.7.2020 13:09

T. Vodvářka....Vy si, pane doktore, ....při Vašem vzdělání, zřejmě neuvědomujete, že udržovat dobré vztahy se svými sousedy je umění diplomacie! To bohužel mnoho státníků neovládá. Představte si....jako lékař byste měl vědět, že každý jsme jiný! Narodil jsem se před druhou světovou, pořád jezdím na koni, (mám 4), před dvěma týdny jsem si zase koupil motocykl, piju.....po troše, 24 hodin denně. A nakonec......denně jen 2,5 mg. rivocorul V říjnu jsem udělal Prahu na obrátku s 2 hodinami odpočinku, abych navštívil lékaře, který mi zachránil život, když mi bylo 35! Co Vy na to?

T. Vodvářka 27.7.2020 14:46

Že je mi to fuk, Stando Nováku. Mě vaše názory absolutně nezajímají.

P. Han 27.7.2020 16:11

Jo, ta demokracie, to je krásná věc. Může vás nezajímat kdokoli a cokoli. Ještě zkuste zapojit slušnost a bude to.

T. Vodvářka 27.7.2020 19:02

Pane Hane, pan Standa Novák mě zhruba 3 roky na blogu idnes neustále psal o své lásce k Andreji Babišovi a jak je současná vláda skvělá. Jakékoli argumenty nebral. Z tohoto důvodu nevím, proč bych se měl zabývat jeho zdravotním či psychickým stavem. nevím, co je na mém vyjádření neslušného - pan Standa je mi prostě lhostejný, stejně jako řada dalších. Ale třeba mi napovíte, že mám milovat všechny?

K. Bratinka 28.7.2020 18:16

Priatelia, neverte tomuto Ficoidovi. Kiska síce mal dva problémy, ale žiaden súd ho neusvedčil.

1. Daňový delikt.

Do daňového priznania firmy si zaúčtoval náklad, o ktorom bdelá daňová kontrola rozhodla, že nesúvisí s prodnikaním. Mal súvisieť s volebnou kampaňou. Musel dodaniť a navyše zaplatiť pokut.

2. Kúpa pozemku

Kiska kúpil pozemok od osoby vedenej v katastri ako vlastník. Neskôr sa ukázalo, že zápis do katastra bol podvodný a pravý vlastník bol nejaký zubár. Ten si uplatnil na súde zrušenie predmetnej kúpy, čo sa aj stalo. Súčasne súd konštatoval, že sa nepreukázalo, že by Kiska mal vedomosti o podvodnom zápise v registri.

S. Pavuk 28.7.2020 19:14

Prípad Kisku je exemplárnym príkladom, aký je nebezpečný pre demokraciu systém priamej voľby prezidenta. Do prezidentského paláca sa dostal podvodník a luhár. Súd ho odsúdil, na konci pojednávania mu sudca povedal : Hambite sa pán prezident. Či sa hambil, nevedno, ale sa neodvolal, bol to jasný prípad. Momentálne sa vyšetruje jeho ďalšia kauza. Niektorým voličom to nevadí, to je ďalší argument pre to, že priama voľba prezidenta nie je dobrý systém.