10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

POLITIKA: Přímá demokracie

Přáli byste si přímou demokracii švýcarského typu? Pak si dejte pozor na klamající proroky hlásají přímou demokracii, ale ve skutečnosti propagují nástroj k vyhrocení problémů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Morava 19.10.2017 9:43

Je to snad pravda ale, i tak volím SPD

Proč teda s modelem podobným Švýcarskému nebo jinými změnami nepřišli jini politici? Času měli dost. Proč někdo EU jednoznačně nevynadají, protože neplní povinnost ochrany hranic_ Proč nepodmíní nepřijetí kvót právě tou ochranou?

Pokud by Okamura měl dostat 100% ve volbách, možná bych se té odvolatelnosti politiků a příliš lidově populistické demokracie troche obával. Ale teď je jednoznačně potřeba zatlačit na současné politiky s programem SPD. Buď se časem obrousí a budou moct vládnout nebo přijde česká verze Sebastiana Kurze. OVP taky muselo dát Kurzovi modrou, protože pochopili, že jdou proti lidem.

Upletli jsme na sebe bič podpisem milionů dohod, které politikům už neumožňují provádět vlastní politiku, Evropskou úmluvu o lidských právech, kvůli které se každý šátek odvolává do Bruselu, Lisabonskou dohodu, kvůli které máme kvóty. Tady není co zkazit ani kdybychom měli každý měsíc referendum a odvolávali politiky

V. Hájková 19.10.2017 9:39

SKVĚLÝ

článek a velké díky za perfektní vysvětlení !! BOHUŽEL aniž bych ještě četla místní příspěvky je mně jasné, že zdejší "inteligence" aniž by cokoli pochopila bude bez relevantních argumentu ječet proti vašim slovum!

Je DĚSIVÉ- jak předkládá právně nevzdělaný OKAMURA svým voličum podle něho švýcarská referenda a ani v nejmenším jim nevysvětlí jejich system ! A davy stejně nevzdělaných lidiček - hýkají blahem , jak jim spasitel popelář z Japonska zajistí blaho na zemi!

Možná , že bude dobře, když vznikne vláda se Slovenským komunistickým OLIGARCHOU a trestně stíhaným BABIŠEM - BUREŠEM - OKAMUROU a komunisty !

Tato země přežila nacistickou i ruskou okupaci snad přežije i 4 roky takto složené vlády ! Snad to otevře oči všem KOBLIHÁŘUM a těm co zítra nepujdou k volbám!

P. Zinga 19.10.2017 9:25

Autor má pravdu:

obyčejný volič je skutečně blbec a rozhodovat musí politici.. Jasným důkazem voličovy blbosti je skutečnost, že tyto politiky volí.

J. Vavruška 19.10.2017 9:03

Re: Čumím

Kdybyste se býval zajímal o Svobodné důkladněji, mohl jste si tohle přečíst už asi před pěti nebo deseti lety :-)

Něco velmi podobného viselo na stránkách Svobodných už dávno.

Problém je jenom to, že jejich "program" není žádný program.

J. Vavruška 19.10.2017 9:00

Správně

Zbývá si jen přát: "kéž by byl celý program Svobodných takto konkrétní a srozumitelný." (anebo některé jiné strany)

I. Polák 19.10.2017 8:40

Pochvala a podiv

Ano, takhle se má vysvětlovat o co jde.

Kdybych byl lepší čtenář novin, a hlavně asi wikipedie, nebylo by tohle pro mne překvapením.

Jenže 1. "nás blbých" je spousta,

2. Už léta všichni říkají "Ostatně Okamuru je třeba zabít" a takto vysvětlující článek vyšel teprve 2 dny před volbami.

M. Valenta 19.10.2017 8:36

To zírám.

Svobodným, zřejmě pod dojmem toho zkaženého guláše co se chystá o tomto víkendu, se náhle rozsvítilo. Pozdě pane Payne, pozdě. Čau.

P. Rudolf 19.10.2017 7:25

Čumím

a nevycházím z údivu. Skvělý článek z lůna těch pitomců "svobodných". Přesné vysvětlení problému se skvělým popisem švýcarských politických reálií. Konečně někdo zcela srozumitelně nepsal, jak to s tím plebiscitem ve švýcarské demokracii je. Rád tleskám Janu Paynovi, teď to stejně rád učiním i u jeho bratra Jiřího.

Já snad ještě jednou budu volit Svobodné?!

P. Boublíková 19.10.2017 4:41

Ach jo :-(

Místo propagace vlastního programu taky už jen boj s nepřítelem?

Sbohem, Svobodní, bylo to krásné a bylo toho dost :-)