28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Přímá demokracie

Přáli byste si přímou demokracii švýcarského typu? Pak si dejte pozor na klamající proroky hlásají přímou demokracii, ale ve skutečnosti propagují nástroj k vyhrocení problémů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 19.10.2017 13:30

Re: Pane Payne,

Pane Klepetko, ono stačí, abychom Vy nebo já jen napsali nějaký objektivní fakt stran Sobotky a Babiše (tedy, že Sobotka by nedokázal samostatně zaměstnat ani nohu, on má i na levou a pravou botu poradce z EU) - jsme označeni za probabišovské StBgaunery.

Nějak si ty naše strany vystrašené ty volby představují "moderně". Nejdřív se moc neprojeví a potom jen nadávají konkurenci. Já stále nějak postaru - nevolím Babiše. Stačí snad ne? Na plky nemám čas.

Š. Hašek 19.10.2017 13:22

Re: Máte v tom chaos, pane Payne.

Uznávám, že jsem věnoval především poslednímu odstavci. Není samozřejmě možno odvolávat poslance, nemohu odvolat někoho, kdo byl zvolen tajně jiným občanem.

Ale je tam "pozoruhodná myšlenka" - referendum vyvolá chaos. Celkové vyznění článku, dle mého názoru, mi připadá, že není od "Svobodného". Je od poslance EU.

Jeho postup znamená nemožnost vystoupit z brusele. Přečtěte si tedy Vy pozorně věty o referendu stran brusele. Osobně se domnívám, že stejně žádné postupy stanoveny nebudou, nevím totiž jak pan Payne zajistí "výstupové smlouvy pro každičkou firmičku v tom státě, ony totiž hospodářské buňky ČR nekooperují s bruselí, ale s tisícem konkrétních protějšků". Zkráceno.

V. Klepetko 19.10.2017 13:14

Re: "Fuj" - to není slovník liberálů. Těm jde o Svobodu!

"mortalizováním" je sice taky hezké, ale chtěl jsem napsat "moralizováním":-)

M. Prokop 19.10.2017 13:12

Re: Ach jo :-(

Četli jsme stejný článek?

V. Klepetko 19.10.2017 13:12

Re: "Fuj" - to není slovník liberálů. Těm jde o Svobodu!

Není to ani o lásce, ani o sympatiích! Jde o pragmatický kalkul, jak zachovat svobodu v mé zemi alespoň v současném rozsahu. Svoboda bývá někdy velmi krutá, a žádá si i dost velké oběti...

Zkus citovat jakoukoliv mou větu, ze které by bylo možné vycítít nějaké mé sympatie k Okamurovi. Nic takového se dohledat nedá - tak k čemu ten "straw man"?

Do jaké míry přispěli Svobodní svým mortalizováním kolem Babiše k nástupu Okamury do velké politiky - to si srovnej sám se svým svědomím! Já Ti jen mohu celkem přátelsky popřát, aby se nakonec ta Tvá malá partaj do Sněmovny nějakým zázrakem opravdu dostala – nebo alespoň dosáhla na ten příspěvek...

M. Prokop 19.10.2017 12:46

Re: "Fuj" - to není slovník liberálů. Těm jde o Svobodu!

Ani já, ani pan Brzák jsme o Čapím hnízdě nijak nemoralizovali, za to ten malý český podvůdek nestojí. Pouze jsme odmítali poněkud idealistické kecy o tom, jak to Bureš poctivě odkázal příbuzným.

Lituji, ale je-li ti sympatický Bureš nebo Okamura, tak se nevymlouvej na jiné. Je to výhradně Tvoje preference.

M. Prokop 19.10.2017 12:42

Re: Volím Okamuru,

Lenin, Hitler, Gottwald, ... taky "nazývali věci pravými jmény" a vyvolávali hrůzu zavedených institucí.

M. Petrilak 19.10.2017 12:38

Re: Volím Okamuru,

Taktéž se připojuji. Již hrůza z Okamury, kterou je schopen vyvolávat u politických dinosaurů, pražské kavárny a havloidních novinářů, je pro mě dostatečnou satisfakcí a důvodem, abych volil SPD.

J. Vlček 19.10.2017 12:23

Re: Volím Okamuru,

Souhlasím s vámi, pane Zingo. To je nějakého křiku a nasazování psí hlavy tomu, kdo začne nazývat věci pravými jmény, na rozdíl od korektních keců většiny politiků a novinářů, co jich máme. Ta politická korektnost se zažrala všem tak pod kůží, že už ani jinak myslit neumí. Je potřeba změnu jako sůl.

V. Klepetko 19.10.2017 12:18

Re: :-))

Naivita?

Zde jsem velmi poctivě a podrobně vysvětlil, proč asi budu volit Babiše:

http://1url.cz/JtIbr

Prosím, přečtěte si to, pokud budete mít chuť i čas, a napište mi, co je na mých úvahách naivního?

I Vám přeji hezký den! A vlastně i úspěch ve volbách. Kdybych se v neděli probudil a zjistil, že jsou Svobodní ve Sněmovně, tak mi srdce poskočí radostí. Protože ale nejsem naivní, tak vím, že se tak nestane!

V. Klepetko 19.10.2017 12:12

"Fuj" - to není slovník liberálů. Těm jde o Svobodu!

Milane ahoj, zamysli se prosím nad tím - kolikrát si Ty, pan Brzák nebo jiní příznivci Svobodných poukazovali na to, že "přímá demokracie" je blbost, v porovnání s úvahami třeba o Čapím hnízdě?

Ano, psal si i o tom, že přímá demokracie je nesmysl, ale za tím moralizováním o hnízdě se to úplně ztratilo. Přitom já vím s jistotou - protože jako předseda spolklu jsem mluvil s opravdu velkým počtem lidí v rámci různých petičních akcí - že když plivneš voliči ANO na Babiše a on Ti uvěří, tak s pravděpodobností 90% přejde k Okamurovi. Ne k Svobodným. Ne k ODS. K Okamurovi! A jen velmi-velmi okrajově k Pirátům. Tak to prostě je! Proto jsem psal, že je Babiš "záchytná síť".

Svým moralizovaním o Babišovi jste nahnali voliče k Okamurovi, takže ten teď bude mít těch 12.5% a bude prosazovat tu přímou demokracii. Negativní kampaň místo hledání programových průniků - to je cesta do pekla! Respektive, k té přímé demokracii:-)))

M. Prokop 19.10.2017 11:24

Re: Čumím

Lepší jejich "program", než programy jiných stran.

M. Prokop 19.10.2017 11:22

Ale fuj!

"protože jste ji Vy a Vaši aktivní příznivci i zde na Psu velmi důsledně překrývali hlasitým žvaněním o Čapím hnízdě a amorálním chování pradědečka Babiše za třicetileté války."

Kdo konkrétně?

M. Prokop 19.10.2017 11:21

Re: Máte v tom chaos, pane Payne.

Nepochopil.

M. Prokop 19.10.2017 11:20

Souhlas.

.

P. Han 19.10.2017 10:52

Re: Máte v tom chaos, pane Payne.

To jste asi četl jiný článek.

Š. Hašek 19.10.2017 10:51

Re: Evropskou unii lze opustit ze dne na den stejně,

Brusele unii lze opustit ze dne na den, též si to myslím. Franz by poslal Uherské honvédy, Hitler by něco vypálil ....... co brusele? Nic, vsadím se!

Protože oni ani nebudou mít čas vydávat zákazy typu "těm Čechům (s výjimkou Schwarzenberga) nedávat ani kůrku, honem všechno stěhovat do Španělska nebo k pracovitým jihoitalům".

Myslím to vážně. Než se oni vyhrabou z těch svých lester, než nasytí novodělníky z Afriky, proberou klima, pohrozí Putinovi a Orbánovi, ....... . Tipuju, že Jourová se probere za kvartál, nejdřív nafasuje diety a letenky. Možná Halík udělá demonstraci.

Fakt to myslím vážně. Ale asi nejsou politici a občané, kteří chvilku ocení osobáček, Kalous nabízí bruselexpres! Říká také, kam se pojede?? A jaký spolucestující bez jízdenky dostane první třídu?

P. Lenc 19.10.2017 10:51

Re: :-))

Pane Klepetko je to samozřejmně vaše volba, ale v případě zvolení tohoto fízla a jeho "vlády" to vaše probuzení bude hodně nepříjemné.Nepatřím k těm, co by vás podezíral že jste placen Babišem, jenom si myslím že naivita vede k ošklivé kocovině.Hezký den.

P. Zinga 19.10.2017 10:39

Volím Okamuru,

protože nějakého poslance živit musím. A tenhle nadělá nejméně škod. Nepředpokládám totiž, že by byl vpuštěn do vlády. Ale, na druhou stranu, vyloučit to nejde.

Mou hlavní starostí je masová migrace, její financování a ideologie klimaalarmismu.. V tom ostatním jsou všichni jeden za dvacet a druhý za osmnáct.

V. Klepetko 19.10.2017 10:38

Re: :-))

"s";-)

A. Alda 19.10.2017 10:36

Evropskou unii lze opustit ze dne na den stejně,

jako jsme opustili Rakousko-Uhersko.

V. Klepetko 19.10.2017 10:36

Re: :-))

Přiznám se že nic - a dokonce ani obchodně jsem neměl z žádnou z jeho firem ani jinou jim ovládanou strukturou nic společného. Nikdo z mých příbuzných (ani já sám) nepracuje a nikdy nepracoval ani ve státní správě, ani v nějaké firmě která by s Babišem měla cokoliv společného. Nějakou dotaci nebo sociální dávku jsem obdržel naposledy před 32 lety, byl to příspěvek na nájem, když jsem byl na vojně.

Manželka (jako sympatizant hnuti) ale kandidovala za ANO na nevolitelném místě do místního zastupitelstva v městské části. Takže se ji snažím morálně podpořit :-))))

P. Zinga 19.10.2017 10:33

Re: Je to snad pravda ale, i tak volím SPD

Neodmítla, paní Hájková, pouze o tom kecá, ani ty Slováky u soudu nepodpořila. A couvne, když Berlin calling. Snad ODS.

Taky volím Okamuru. Čím více hlasů dostane, tím méně bude moci příští vláda hrát dvojí hru.

Š. Hašek 19.10.2017 10:27

Máte v tom chaos, pane Payne.

Ono permanentní hlasování/resp shromažďování, "peticování" občanstva o čemkoliv navrhoval Václav Havel. Ani mu nešlo o hlasování, šlo mu o vyjadřování postojů, které by třeba číselně vůbec nevyjadřovaly vůli občanů. Pouze vůli "toho náměstí", resp. aktivistické sešlosti, zde mě napadá kavárna.

Ve Švýcarsku se vůbec nehlasuje o každé prkotině. A důležité také je, že ve Švýcarsku nehlasují vězňové, cikáni na podpoře, povaleči na podpoře. I pensista stále platí nemocenskou, třeba. Vy jste zjistil, že v tom Švajcu mají referenda každý týden???

Nemáte chuť přejít od Svobodných třeba do TOP09?? Ti už předávají naše volby v ČR těm bruselským velitelům v rychlejším bruselexpresu. To zas bude v pondělí poprask, že nejkvalitnější politik má dostat nejméně hlasů, protože "ty lidi" zásadně volí nehodnotové populisty (pravicové). Zkráceno.

A. Nový 19.10.2017 10:22

:-))

Pane Klepetko, kolik vám platí Babiš za to trolování?

V. Němec 19.10.2017 10:13

Demokracie.....

již ten volební systém je neumíraná demokracie ve své plné kráse!Manipulace od počátku! Dobře namyšlené! Voliči, my tě vždy stejně doběhneme!!!!Jen ne s Okamurou!!! Okamura všem "demokratům" v naší republice šlápl na kuří oka a to bolí a bolí. Od Zaorálka je to upřímné doznání, že by to i raději plichtíl dále s Babišem než s Okamurou.Jak vládnou v dnešní době: pomocí bankovnictvízáměnou pojmenováníCikáni se nazvou Romy, manželství již není svazek muže, ženy a dětí, ale soužití buzerantů, lesb a adoptovaných dětí (prozatím), demokracií se nazývá rozkrádací systém národního bohatství, demokracíe se nazve hanlivými názvy jako populismus, obrana vlasti za xenofóbii, ideologie násilí za náboženství. A dalo by se pokračovat. To je ale již pro „studované“ sociology, psychology. Mě jako strýcovi z dědiny je to dostačující pro pochopení jak se mám na věci dívat a vše si správně zařadit.

P. Hlosta 19.10.2017 10:11

Re: Ach jo :-(

Inu, máte svůj boj s nepřítelem, toš si ho užíváte. S takovou politikou se ale moc nikam nepohneme, což vám vyhovuje nejvíc. ;-))

V. Hájková 19.10.2017 10:05

Re: Je to snad pravda ale, i tak volím SPD

Pokud vím - česká vláda odmítla kvoty s uprchlíky - proč to vaše VYŠILOVÁNÍ?? KDYŽ ČESKO NA ROZDÍL OD RAKOUSKA - kde je počet migrantu na počet obyvatel Rakouska téměř stejný jako v Německu- je u nás je slovy 12 kousku :)))) A to, co píšete o budoucím před. vlády Rakouska - také není pravda- poslouchala jsem jeho 2 projevy - kdy řekl jasně , že Rakousko musí zustat v tvrdém jádru EU ale usilovat o změny - což už dnes říká většina politiku zemí EU!

A naco vlastně nadáváte v ČESKU- EKONOMIKA šlape - tato země má nejmenší nezaměstnanost v celé EU - mzdy rostou - naše zdravotnictví je na špičkové urovni!

V. Klepetko 19.10.2017 9:58

Pane Payne,

proti Vašim abstraktně-teoretickým úvahám o přímé demokracii nebudu nic namítat, protože jsou správné. Bohužel ale ta pravda nebude vidět, protože jste ji Vy a Vaši aktivní příznivci i zde na Psu velmi důsledně překrývali hlasitým žvaněním o Čapím hnízdě a amorálním chování pradědečka Babiše za třicetileté války.

Nyní se na poslední chvili snažíte politicky očernit Tomia - ke kterému právě pod vlivem toho Vašeho žvanění mezitím přimknula řada hodných, chytrých ale už naprosto znechucených lidí!

Mám pro Vás návrh - pokud opravdu chcete, aby se přímá demokracie neprosadila, vyzvěte své členy a sympatizanty, aby volili SPD Tomia Okamury! Tomio tím pádem nedostane 12.5%, ale, řekněme, 12,9%. ODSka se - až uvidí takový výsledek -definitivně lekne, a utvoří s Babišem funkční koalici! A také o bych si velmi přál.

Nic jiného už udělat nemůžete! Poslouchá Vás jen pár intoušů.

V. Hájková 19.10.2017 9:47

Re: Ach jo :-(

Opět dokazujete - jaká jste jednoduchá nanynka! Ten článek je celý zaměřen na vysvětlení švýcarské přímé demokracie- formou referend- nikde tam nevidím propagaci PROGRAMU SVOBODNÝCH - pokud vy s vysokoškolským vzděláním mužete napsat tuto hovadinu - co pak čekat od jiných jako je FRANTA ŠIMEK - a podobní co chodí slintat pod uvodník PSA! :-)