6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Chris Kelvin 6.5.2009 18:46

Re: Konečně jsme....

Jaký to byl pojem se ukázalo v r. 1938, pak 1948 a 1968. Přesto se o osud země v rámci EU tak nějak neobávám.

Prorok 6.5.2009 18:58

Proč by se měl cizinec, tedy Vy, obávat o osud České republiky?

Chris Kelvin 6.5.2009 19:26

Re: Proč by se měl cizinec, tedy Vy, obávat o osud České republiky?

????????? 8-o:-D

Prorok 6.5.2009 21:55

Jo Vy jste tzv. všudezdejší, tak to jo.

Tak hurá na Solaris.

Karel 6.5.2009 16:30

Jsem proti Lisabonské smlouvě

   a nikdo se mě na to neptal. Správně - Topolánkovi jsem přestal věřit. Je to buran, který nejen že nemá chování, ale není schopen ani respektovat usnesení nejvyšších orgánů ODS, ani vlastní slovo. Je to prostě křáp.

Jiří Heincl 6.5.2009 21:12

Re: Jsem proti Lisabonské smlouvě

Vždycky jsem volil ODS, ale po posledních volbách a "sebereflexi" ODS a po obratu vůči Lisabonské smlouvě jsem s nimi skončil. Máte naprostou pravdu, Topolánek je Buran a šmejd a vede jakž takž  pravicovou ODS doleva. Zkusíám volit SSO.

Fišta 6.5.2009 22:26

Re: Jsem proti Lisabonské smlouvě

Domnívám se, že je to dobrá volba. Uvidíme ve volbách do eulamentu, jak si povedou a jestli na tom budou dobře, pak mají dobrou šanci v předčasných volbách velmi dobře uspět.

Ladislav 6.5.2009 16:11

Existuje také ekonomická suverenita

Zajímalo by mne, proč se mluví jenom pořád o politické suverenitě. A co takhle ekonomická suverenita, tu asi ztratit nemůžeme, protože žádnou již nemáme. To asi Klausovi a podobným nevadí. Nadnárodní korporace si ze státu dělají srandu a naši politici si hrají jak malí kluci, že něco znamenají.

Schumacher 6.5.2009 15:18

My ?

A co ostatní, těm, jak se zdá, ztráta vlastní suverenity nevadí. Pokud jde o nás, máme přesně takovou míru suverenity, na jakou se zmůžeme. To platí o nás jako o státu a o nás jako jednotlivcích. Co je důležitější ? Suverenita státu, nebo suverenita občana ? Nakolik je suverénní občan existenčně závislý na státu, třebas nejsuverénnějším ? Není hrdost na  "naši" státní suverenitu něčím podobným jako hrdost obyvatel "země kde zítra znamenalo včera" na prvního kosmonauta a jiné podobné úspěchy, zatím co si ani neměli čím a osttaně ani po čem utírat zadel a místo záclon okna polepovali Maskovskoj Právdoj ?

Niky 6.5.2009 14:25

Brusel,

je krycí název pro Moskvu a Berlín,kdo to neví je politický diletant.

portwyn 6.5.2009 13:43

Podívejte na tohle

Mirek Topolánek,

 http://www.novinky.cz/domaci/168125-topolanek-male-staty-ztrati-predsednictvi-po-nasich-zkusenostech-jen-dobre.html

Jednou ze změn, které ve smlouvě jsou, je fakt, že předsednictví už by nerotovalo mezi státy jako dosud. "Pokud některé členské státy poté, co smlouva vstoupí v platnost, přijdou o možnost předsedat EU, bude to možná po zkušenostech, které máme, dobře."

Pokračoval, že pokud by ČR smlouvu neschválila, dala by jen další munici těm, kteří nyní Česko kritizují. Doplnil, že stav nelze chápat tak, že teď stojí Česko proti celé EU, ale naopak je její součástí.

Ajax 6.5.2009 16:36

Ano, cynismus protřelého kriminálníka, pro Topolánka typický.

I když teď se překonal. On se nám ještě směje do očí: "Protože moje vláda zdiskreditovala předsednictví malých zemí, tak bude lepší, když se Sie Tschechen nebudete už do ničeho plést, aby to zase nedopadlo katastrofálně." Neuvěřitelné.

Vypadá to, jako kdyby se už považoval za Bruselana a liboval si, jak dobře splnil zadaný úkol.

JJ 6.5.2009 16:47

Re: Ano, cynismus protřelého kriminálníka, pro Topolánka typický.

Vlada si vedla v predsednictvi velmi dobre. Proto musela padnout.

Je skutecne nestastne, aby chod EU zavisel na vnitropolitickych hratkach jedne zeme, na velikosti nezalezi. To, ze rika pravdu bez obalu jeste neznamena, ze se smeje.

Ajax 6.5.2009 17:05

Tak on říká pravdu?

On to zmrvil, zapříčinil národní ostudu a teď si dovolí nám jako národu navrhovat, abysme se teda už do ničeho raději nepletli? A to je podle vás pravda? Podle mě je to cynická drzost obskurního lampasáka.

JJ 6.5.2009 17:13

Re: Tak on říká pravdu?

Zajiste mate svuj nazor. Proste rekl, ze kredibilita malych zemi, kterou jsme reprezentovali padem vlady uprostred predsednictvi velmi utrpela. Ze nelze vest EU takovymto zpusobem je zjevne.

Ajax 6.5.2009 17:32

Re: Tak on říká pravdu?

Proste rekl, ze kredibilita malych zemi, kterou jsme reprezentovali padem vlady uprostred predsednictvi velmi utrpela.

Jeho vlastní vinou. Takže by měl první držet hubu. On místo toho ještě s neuvěřitelnou drzostí peskuje ty, které nejvíce poškodil.

JJ 6.5.2009 17:37

Re: Tak on říká pravdu?

On hlasoval pro vysloveni neduvery vlade? 8-o

Jste nejak mimo.

Ajax 6.5.2009 17:42

A co mně je potom?

Neměl dostatečnou podporu a cpal se tam. Proto je pád vlády uprostřed předsednictví čistě jeho vina.

Kazan 7.5.2009 19:19

Re: Tak on říká pravdu?

Re "AJAX" a jeho provokační řeči. Mnoha Čechům co tu diskutují je jasné, že se nám snažíš vnutit nepravdu. Topolánek nic nezmrvil,  ten bordel se rozhodl udělat moci chtivý Paroubek, protože už to bylo dost dlouho co nic ošklivého nevymyslel.  Využil toho slaboduchého poslance Tlustého, Svimpela a dvou nezkušených poslankyň  strany Zelených. On nám nic nenavrhuje, nám už nic jiného nezbývá, proptože máme  mezi sebou skupinu lidí kteří mají škodolibou radost když něco mohou skazit. Z evropského hlediska jsme nespolehlivý šmejdi, ale rádi se od nic necháváme podporovat. Bez Evropské Unie jsme úplní chudáci, a to si ty AJAXI neuvědomuješ.

janoryna 6.5.2009 13:41

nejsme sami, kdo přijetím LS bude tratit.

stejně jako česko dopadne i rakousko, lucembursko, maďarsko, litva, lotyšsko, estonsko, belgie, slovinsko, nizozemsko, švédsko, finsko a dánsko, bulharsko a slovensko. většina zemí z eu, prostě všechny země rozlohou a počtem obyvatelstva srovnatelné s čr. jedině my a možná irové jsme dokázali prohlédnout lisabonské obezličky. odmítnutím LS pod vedením pana prezidenta uhájíme a posílíme své mocenské a vyjednávací pozice, zejména ve vztahu k velmocem včetně číny a ruska. to se již prokázalo nepřijetím eura a proto nechápu ty podnikatele, kteří si stěžují na tento výdobytek české pravicové politiky.

Ludva 6.5.2009 13:48

Re: nejsme sami, kdo přijetím LS bude tratit.

A to má být lepší systém, když může nepatrné Lucembursko nebo ČR blokovat rozhodnutí států zastupujících stovky miliónů občanů ? Nezapomeňte, že rozhodnutí ČR jsou většinou mnohem horší než rozhodnutí ostatních států EU. Čím méně do toho budeme kecat, tím lépe.

volkswagen 6.5.2009 14:13

Re: nejsme sami, kdo přijetím LS bude tratit.

Skvěle, ono vlastně není potřeba mít vládu, rozhodovat můžou v Berlíně, Moskvě, Bruselu..... Češi si stejně neumí vládnout a pokazí na co sáhnou...

R.J. 6.5.2009 14:51

Re: nejsme sami, kdo přijetím LS bude tratit.

Toje pravda, ale nepodstatná, teď je aktuální, jak již "drandíš", vozítko, počasí bylo akorát, já měl nemocného "oře" ale svářeč ho "uzdravil", ovšem pak jsem "lehnul" já, antibiotika to spravují, ale již se chystám , nemohu se dočkat.

volkswagen 6.5.2009 16:15

Re: nejsme sami, kdo přijetím LS bude tratit.

Nic moc, drandím převážně s kočárkem :-) A zatím bez pádu ;-) Ale tuhle mě v metru zvýšil krevní tlak pumpičkář...

R.J. 6.5.2009 16:35

Re: nejsme sami, kdo přijetím LS bude tratit.

To víš, lidi jsou ruzní, kdo je neomalený v životě, je neomalený v metru, tak to již na tom světě bohužel chodí. Tak kočárek říkáš, Již to vidím v barvách, od "růžku" k "růžku", no, skoro jako na tom kole. Měj se vozítko. ;-)

JaS 6.5.2009 14:37

Re: nejsme sami, kdo přijetím LS bude tratit.

Z druhé strany si vezměte, že tyhle všechny malé zemičky, které jste vyjmenovala, se nenechají jen tak buzerovat od těch velkých, takže se určitě budou bránit. Smlouva se určitě bude muset dolaďovat. Když budeme sami, tak se neubráníme.

Josef K. 6.5.2009 13:41

Proti EU.

Postoje těchto "antievropanů" jsou totožné s vzornou mládeží, která počátkem 70.let budovala SSM popř. si šplhla po zádech těch padlých, kteří nesouhlasili se vstupem vojsk VS. Vlastně ani tak nejde o jejich postoje, to je jistě právo každého, ale o úroveň argumentace a míru "vášnivosti" nahrazující znalost, vzdělání a klulturu. Dnes jsem si v TV vyslechl pana Borna, takového normalizačního uměleckého hochštaplera, který nejdříve mluvil o svém stoupenectví s rakouským císařstvím, dnes o (?) islámské Francii a Německu a zítra bude hailovat.  A nejen on, že soudruzi Klausové.

Cyril 6.5.2009 14:02

Re: Proti EU.

Ad JOsef K .Ano .Suverenitu ,důstojnost člověk získá jedině tak,jak žije a ,jak se chová.Nic  nového pod  sluncem .O vzniku /zrodu /Československa  víme  dost .Měli jsme možnost  ukázat ,co umíme . Vše  bylo narušeno II. sv válkou ,kde  došlo k určitým změnám   ve strategii a hlavně taktice u velmocí ..   Ale  každý z nás  mohl žít slušně ,zachovat si důstojnost a bý za vše  pochválen .Ne se chvált .Laus  proprior  sordet .P.S mezi  velmoci patří i tisk .Jak se  chová ??? Jern pravdu píšící tiskje velmocí  vítěznou !!! Nestrašmě   atomovou válkou , ale  boj se nyní odehrává na zachování tradice , úcty k jinému  jedinci ,ucvtě k ženám, nosotelkám života .Pryč s tlučhuby /dobře placenými/  .Zdraví Cyril.

Sunny 6.5.2009 14:17

Re: Proti EU.

Pane Josefe, nevím proč se vzrušujete. Ta zpropadená LS nejspíš projde, takže všichni evropští svazáci můžou být spokojeni. Už jsme se zase ocitli v dobách, kdy je vlastenectví považováno za mozkovou nedostatečnost? Pokud ano, pak je s námi zle.