22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jura 23.10.2008 10:25

Re: Tyto volby byly volby důchodců.

Rada starších není výmysl současné doby.;-D

Ladislav N 23.10.2008 10:24

Re: Tyto volby byly volby důchodců. (Re: Jiřík IP: 89.102.13.xxx)

Na tvém písemném projevu je vidět, že "psaní" je maximem tvých intelektuálních schopností... ;-D

Ladislav N :-))) 23.10.2008 10:21

Re: Nic než....pravda

Jste hlupák. ODS volí právě lidé, kteří mají na politickou stranu jiné požadavky, než nekonečné rozhazování státních peněz vytahaných z kapes daňových poplatníků a vytváření stamiliardových dluhů, o nichž "experti" ČSSD a KSČ(m) dobře vědí, že sami je už (než odejdou definitivně do důchodu) nikdy platit nebudou. Parazitismus je jednoduchý popis principu politické existence českých levičáků.(Y)

Kylchap 23.10.2008 10:20

Re: V jedné věci má autor neoddiskutovatelnou pravdu!

Titul "Nejposlušnější ratlík" nám již udělily USA.

Jiřík 23.10.2008 10:13

Re: Tyto volby byly volby důchodců.

To je dobře,že platíš daně,teďˇ se ještě nauč psát a pak můžeš vstoupit k nám-do ČSSD;-P

jk-jiny 23.10.2008 10:07

Re: Milý zlatý

Honem zpátky na hranici! Elektroenergetiku nám zničí Topol na příkaz Bursíka, vědí?

Jiřík 23.10.2008 10:06

Re: ODS udělala právě příliš málo chyb,

Ty jsi krásný příklad Modrého fanatika,Voliči ODS,jsou opravdu,ale opravdu,velice inteligentní(asi jako Pepek Vyskoč)

brblal 23.10.2008 10:05

Nic než....pravda

Topolánek : "kdybychom vám řekli pravdu co chceme dělat,nikdy byste nás nevolili".Z toho plyne,že ODS s Topolánkem lhala už dokonce před volbami 2006.Neuměl jsem si představit,že budou sižovány daně tak rapidně těm nejbohatším a na střední třídu se všechno navalí.Topolánek:"střední třída už si benefity vybrala za vlády ČSSD".To je přímo arogantní urážka.Za co poplatek za položku v lékárně nechápu dodnes.Nájemné,ceny PHM,radar,Kosovo,zahraniční mise,to jsou opět pochybné tahy.A co ti ministři z kterých jde děs: Parkanová,Čunek,Schwarzenberk,Stehlíková,Bursík,Langer?To je elita?To jsou odborníci na svých místech?Takové si vybral sám Topolánek spolupracovníky,asi pod dohledem Dalíka.

Džejpí 23.10.2008 10:04

Naprostý souhlas

Jsa z Prahy, týkaly se mě pouze senátní volby, ale cítím to stejně jako autor. Ač jsem z těchto důvodů nebyl u prvního kola, teď půjdu dát protestní hlas proti rudé svoloči.

Petr 23.10.2008 10:00

Re: autorovi: radar, radar, radar

No, já s něčím souhlasím, a s něčím ne.

Ze smlouvy s voličem se skutečně sta pouze cár papíru, a i mně by více vyhovovala ODS v opozici se svým programem, než ve vládě s programem KDU nebo ČSSD...

Co se týče superhrubé mzdy, myslím si ale že šlo o dobrý nápad, který byl ale pěkně zmršen tím, že se daň začala naprosto nesmyslně platit nikoliv z nově vypočteného daňového základu (který by byl v podstatě stejný jako daňový základ před změnou, jen by bylo vidět velikost odvodů na SP a ZP), ale byla v podstatě zavedena daň z daně (právě ze zmíněných SP a ZP)... Pokud by to nebylo, a současných 15% bylo počítáno z klasického daňového základu, vydělal by na tom myslím opravdu každý, a pravděpodobně by i krajské volby dopadly naprosto jinak...

Co se týče například zdravotnictví, je podle mne Julínek jediný, kdo se alespoň pokusil splnit předvolební program ODS, a za to ho chválím, regulační poplatky jsou podle mne totiž opravdu užitečné a účinné. Je samořejmě chyba, že tohle nedokázal srozumitelně vysvětlit, aby to pochopili nejen ti, kterým vyhovují, ale i ti, kteří je odmítají (ačkoliv si každý den dají tři piva a vykouří krabičku cigaret, čímž utratí podstatně víc, a státu taky nasypou víc]...

K. Babák 23.10.2008 9:40

Re: Tyto volby byly volby důchodců.

Všichni ne!!

hrat 23.10.2008 9:33

ODS udělala právě příliš málo chyb,

neboť téměř vše, co autor u této strany kritizuje, platí pro ČSSD v daleko větší míře. Dle výsledků voleb to vypadá, že chyby voliče přitahují.

Don 23.10.2008 9:33

STOP ODS

Voliči mají  v pátek a sobotu jedinečnou možnost zastavit vlnu modrého póvlu, který se hrne do Senátu. Záleží jen na nich zda chtějí další zvyšování daní, ožebračování obyvatelstva, výprodej státních podniků a okupaci ¨made in USA" nebo senátory, kteří budou opravdu hájit jejich zájmy.  Proto: STOP ODS !!!!!!Rv

vládík 23.10.2008 9:29

Pokud se Topolánek dopustil chyby, tak jediné

A to té, že nelhal. Neschoval se za oposmlouvu či něco podobného, aby se mohl posunout ne jen ke středu, ale (jak velel Klausův oportunismus) klidně doleva.  Že nechtěl (pod falešnými záminkami) podporovat zrůdné deficity státních rozpočtů, ale poctivě se snažil (společně s Kalouskem) tyto deficity snížit.  Nechtěl trvalou NF (nově zvanou opoziční smlouvy), kterou si přejí ti, kteří si na politiky jen hrají.

Samozřejmě - pak musel uzavřít kolalici. A v koalici je prakticky každý stejně silný. Partneři se musí dohodnout (nic pro sebestředné, kteří se dohadují neradi). A nikdo to nepíská (nebo prezident falešně). Jak v manželství. Také musí každý slevit. Pokud nesleví, manželství se rozpadne.

To byla "chyba" Topolánkova. Že chtěl dělat klasickou politiku. Nešel "třetí" (národněfrontovou) českou cestou (které rozumí jen jeden genius).

julča 23.10.2008 9:27

Re: blázen

Jak čtu tuto diskuzi, je fajn, že většina lidí je normálních a s autorem článku nesouhlasí.  Souhlasím s názorem, že Topolánek je poslední, kterému blaho naší země leželo na srdci. Mám pocit, že pražákům strašně vadí, protože říká věci na rovinu, naprosto srozumitelně. A že nedokáže někdy udržet nervy na uzdě? Zkuste to vy, ve společnosti Ráthů, Paroubků a Čunků. Být mladší, tak teď nastala vhodná doba k tomu, opustit tento stát, kde každý je chytrý a přesně ví, co je třeba, ale s půlitrem a Bleskem v ruce, hledujíc Novu. Všichni mladí, schopní lidé žijí už jinde. Pak se stále ptám, kde proboha jsou všichni ti pravicoví viliči, kteří chtějí jen to, co psal jeden z předchozích přispěvovatelů. Nevím, co bude dál a je mi z toho smutno.

hroch 23.10.2008 9:27

Re: autorovi: radar, radar, radar

autor mi hovoří z duše, smlouva s voličem se stala cár papíru, policie se rozpadá .... byla by mi ODS milejší v opozici, ale prosazující svůj program .... než ve vládě, která plní program lidovců. A na trapárnách typu superhrubé mzdy vydělali poze SW firmy ...;-(

alamo 23.10.2008 9:07

autorovi: radar, radar, radar

aj vy ste zase, zabudol na radar

to "jadro ignorantského pudla";-P

AndyO 23.10.2008 9:06

Re: V jedné věci má autor neoddiskutovatelnou pravdu!

prosím,  mohla byste to vzít za ty dva amatéry vy? Profesionálka s desítkami let  jednání na mezinárodní úrovni za sebou to jistě zvládne lépe.

Pro začátek nám můžete vysvětlit, zda soutěžíme v bratrské Unii o cenu nejposlušnějšího ratlíka nebo jsme chtěli Unii hospodářskou, spolupracující v oblasti potírání kriminality a volný pracovní trh ( který mimochodem není dodnes).

BTW, mně se nezdá, že bychom byli v nějaké izolaci. Holt víc mluvím s lidmi a čtu i zahraniční tisk a méně hltám slova politiků....to bude ten problém.

Bloud 23.10.2008 9:05

Ale no tak, autore.

Každý jiný předseda vlády za ODS by v současné situaci měl zásadní problém realizovat volební program své strany podle Vašich a možná i mých představ. Volební výsledek v parlamentních volbách dopadl remízou, ODS je přinucena ke kompromisům jak ke koaličním partnerům, tak k některým vlastním spolustraníkům. Neházejte prosím vše na pana Topolánka. Navíc jsem si naprosto jist, že míra pochybení těch, co jsou dnes u koryt, není výrazně odlišná od míry  pochybení těch, co u koryt byli a za dva roky možná zase budou. Máme poměrně mizernou úroveň politické kultury, která je dána úrovní kultury celé naší společnosti, tak že na kultivované a efektivní vládnutí si tahle země musí ještě pár desítek let počkat. Ať si nikdo nedělá iluze, že po 40 letech budování socialistického ráje na zemi beztrestně a bezbolestně  vklouzneme do zavedené, spořádané a bohaté západní civilizace, jako by se nic nestalo. Kdepak, pěkně si vyžereme všechny ty Šloufy, Dalíky, Šťávy, Kočky, Mrázky, pěkně si počkáme, až ten evoluční proces pomalu a postupně tuhle zemi změní na tu standardně západně civilizovanou. Dočkejte času. Prvním testem pro naše politiky by mohla být jejich schopnost dohodnout se na novém volebním zákoně. Remíza nevadí, pokud po zápase dojde na penalty, v Čechách došlo zatím na přeběhlíky, případně "konstruktivní poslance", což nás evidentně posouvá spíše na východ než na západ. Pěkný den >-

yorik 23.10.2008 9:04

vaše analýza je správná

ovšem za předpokladu, že většina voličů i nevoličů jsou příznivci ODS, zbavení iluzí z Topolánkova vládnutí. Všechno může býti i trochu jinak.

Irena 23.10.2008 9:00

V jedné věci má autor neoddiskutovatelnou pravdu!

Pan "hrabě" i pan Vondra připravují svým amatérizmem v zahraniční politice ČR o významnou zahraniční prastiž!Svými neuváženými a opravdu amatérskými kroky, vesměs těžko vysvětlitelnými a zdůvodnitelnými,  přivádějí naši republiku do izolace a přispívají k jejímu odstavování na vedlejší kolej! Argumenty k tomuto tvrzení uvedl autor více než dostatečné!Aktuelní následky se projevují  snahou vedení EU, prodloužit  na náš úkor předsednictví Francie pro následující období!Pro tvrzení pana Topolánka o kvalitě ministra zahraničí to je vysloveně srandační a pro oba naše zahraniční experty pořádná studená sprcha.Tak jim popřejme, ať z ní vyjdou, nebo spíše vylezou s očištěnou myslí a novou strategií!V tomto případě se ale přiznám, že jsem pesimistka!

Johanka z Arcu 23.10.2008 8:43

Milý zlatý

Milý zlatý mudrlante. Pokud člověka něco zajímá, tak se pídí po ověřitelných skutečnostech. Ideologické klapky se špetkou nenávisti mu k tomu nepomohou. Člověk nemusí být zrovna rusofilem, aby si ověřil, že ruské dějiny nejsou jenom Putin. Nicméně je ale zřejmé, že putinovské Rusko je svých lepších poloh vzdáleno značně.  Také ČSSD nemá už dávno v základech sociální doktrinu minulého století, ale vesměs pouhou směsku populismu, mocichtivosti a zlé vůle vůči oponentům. A lidé vašeho typu jim tvoří kulisu jako fotbalově nesmiřitelní fandové. Opačná strana je možná stranou, která si v mnohém nezadá, ale kopyto má určitě menší..Představuje aspoň nějaký program. Když si vezmete hypotéku na lepší bydlení, také se musíte řadu let uskrovňovat, ale že by podobný efekt měly i reformy, je pro oranž nepochipotelné....Pokud P.Klaus nechal onehdy ZHASNOUT, tak Paroubek bude důslednější. Zruší všechny ELEKTRÁRNY.

Předseda 23.10.2008 8:42

Re: trial hloupě žvaní

Ctrl+C, Ctrl+V? (Y)

trial 23.10.2008 8:42

Re: Tyto volby byly volby důchodců.

Vy jste stejně ODS nevolil a volit nebudete, tak nemějte péči. Já jsem hrdý na to, že jsem pracivčák, dokážu se prací postarat o sebe a své nejbližší, platím daně a vaše socanské kecy jsou mi volné.:-))

trial 23.10.2008 8:40

Re: Pane Europortále,

Obelhaní voliči to ČSSD spočítají.

trial 23.10.2008 8:40

Re: trial hloupě žvaní

A proti faktům máte nějaká jiná fakta?

zz 23.10.2008 8:37

Re: Pane Europortále,

Odpověď je jednoduchá: Protože většina toho, co zde jmenujete se zrodila pouze ve Vaší hlavě a v hlavách dalších fanatiků, neschopných sebereflexe a vše řešících podle hesla "A vy zase bijete černochy". Namísto, abyste se snažili o pochopení příčin, tak papouškujete hesla "skvělých novinářů" z Modré Fronty Dnes (z nichž někteří mají ve skříních různobarevné kabáty - Stein...). Nebo si fakt myslíte, že nechuť k Julínkovi vyvolává vypuštěná mlha poplatků a ne jeho záměry s rozkradením zdravotnictví vznešeně nazývaného reformou?

karas 23.10.2008 8:32

Re: Tesim se na dobu... (Dana Hábová)

Skvělý a srozumitelný příspěvek!!R^;-)

Pamětník I. 23.10.2008 8:32

Re: Tesim se na dobu... (Dana Hábová)

Dík pane medvěde, že jste opustil klát plný medu, ze kterého byste si ovšem nevratně zkazil žaludek. A tudíž jste byl schopen napsat tento nádherně esenciální příspěvek. S dovolením, uložím si jej a citáty z něj někdy použiji.

Dáša 23.10.2008 8:27

Re: Tyto volby byly volby důchodců.

Mládenče, o tom, koho volili "všichni důchodci" víte houby.