21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
..... 23.10.2008 8:26

Re: Tyto volby byly volby důchodců.

v minulé volbě zase lidi nevolili. ODS a Lidovce volilo tedy necelých 20% oprávněných voličů. Zelení měli jiný volební program... Takže vláda bez mandátu.

Ale vy si neúspěch dokážete zdůvodnit a převést na vítězství. Proto nereformovatelnou ODS už nikdy !

Dáša 23.10.2008 8:25

Pane Europortále,

teď nám modré ekonomické bratrstvo nahradí oranžové ekonomické bratrstvo, v horším případě rudé, Dalíkovy fotky budou nahrazeny Tvrdíkovými fotkami (ostatně už jich několik pohotově vytáhl) a "vulgární" Topolánek ještě vulgárnějšími a demagogičtějšími Paroubky a Rathy.

Vaše "analýza" postrádá odpověď na to základní - proč to všechno voličům vadí u ODS, ale u ČSSD vůbec ne?

..... 23.10.2008 8:22

trial hloupě žvaní

samozřejmě to nebylo o 30ti Kč. Ale jelikož mu ideologie zatemnila rozum, nějaký zástupný důvod si najít musel. Je praktickou ukázkou toho, že tato strana i se svými  sympatizanty je nereformovatelná.

Milan 23.10.2008 8:21

Tyto volby byly volby důchodců.

Pozoruhodně a naprosto nečekaně vysoká účast voličů byla způsobena tím, že všichni důchodci a velká část hloupých lidí přišla k volbám volit Paroubka a Ratha - specielně tyto dva.

Je pravdou, že mnozí pravicoví voliči k volbám nešli a někteří z těch, kteří k volbám šli, zahodili hlas volbou obskurních polostran lokálního typu - ale podstata výsledku v tom není. Paroubek vyhrál díky důchodcům a díky těm, kteří k volbám překvapivě a proti svým zvykům přišli. A to byli ti, kteří nehlasovali pro takové či onaké krajské zastupitelstvo, ale speciálně a především pro Paroubka a pro Ratha.

vladiab 23.10.2008 8:21

úhel pohledu

Bude-li ODS spoléhat na hlasy lidí, jako jste Vy, budou Topolánkem vyhrané parlamentní volby v roce 2006 nadlouho ty poslední, které ODS dokázala vyhrát. A pánové Schwarzenberg a Vondra dělají sebevědomou zahraniční politiku, za kterou se opravdu nemusíme stydět (na rozdíl od velmi problematických aktivit pana prezidenta, který se jaksi "utrhl ze řetězu").

Tyjamo 23.10.2008 8:07

Skřípavý

tvoje argumenty skřípou!:-D

trial 23.10.2008 7:45

Autor lže

Autor lže. Nedošlo k žádnému tragickému odlivu hlasů. V minulých volbách volilo ODS 750 tisíc lidí a slavně vyhráli. Legtos dostali 690 tisíc hlasů a slavně prohráli. I kdyby dosáhli oněch 75O tisíc z minula, nepolepšili si než o nějaká dvě procenta. Vítězem se stalo ČSSD, protože svou kolosální lží o zrušení 30 korunového poplatku dostala k volbám 700 tisíc nových voličů, kteří by ovšemODS nevolili tak jako tak, protože takové trubky ODS nevolí. :-))

V 23.10.2008 7:44

kazdy vidi co chce videt

taky si vzpominam na doby, kdy byla ODS vzyvana k vetsi rozkrocenosti, ted tomu nas ruzumbrada rika rozplzlost, inu kdo chce psa biti...

Nadasdy 23.10.2008 7:41

příčiny

Já s autorem souhlasím,  není to sice jediný důvod proč ODS ve volbách propadla ale dle mého názoru jeden z podstatných. Sám jsem vždy volil ODS a pokud mohu tvrdit za svou rodinu a známé tak také. Důvody které zde autor uvádí mě však vedly k tomu, že tentokrát jsem ani já ani moje rodina tuto stranu nevolili. Další přátelé, také voliči pravice k volbám vůbec nešli. Je to smutný propadák ale myslím, že naprosto nutný. V ODS se musí vyčistit a začít provádět skutečná pravicová politika. Je smutné, že to odnesli současné kraje a jejich hejtmani, kteří myslím pracovali ve své většině velmi dobře ale je to lepší než zažít takový propadák ve volbách do sněmovny.

slovan 23.10.2008 7:34

Re: dobré, ale

Tak reknete i dalsi polovinu vasi pravdy"  ODS dalo hlas celkem více voličů než minule " - a ta zni : v tom pripade CSSD dostala mnohem vic hlasu nez ODS minule, kdyz nad ni zvitezila, prestoze ODS dostala vic hlasu(nez minule). Utesujete se dost chabe, navic logika nebude vasi nejsilnejsi zbrani.

Mirek_K 23.10.2008 6:17

Re: dobré, ale

...no to je argument hodný génia ! A že ODS stratila všechny hejtmany a vpodstatě si v krajích ani nevrzne,...jak je to tedy možné,když ji teda volilo více lidí než minule ?!?

Ano,..takhle by měl uvažovat každý pravicový volič. U konzervativní strany je dané slovo zákon !!

A ODS dané slovo,...né že ho porušila, ona dané slovo vyjádřené ve volebním programu úplně zrušila !

arch.JJ 23.10.2008 5:51

...hochu, ven troch rozumu do hrst,

...to se nedá vůbec číst.

jamo 23.10.2008 5:47

dobré, ale

..takhle uvažovat každý pravicový volič, tak nás za chvíli budou oranžovorudí bolševici opět věšet na kandelábrech. Mimochodem, ověřte si fakta: ODS dalo hlas celkem více voličů než minule

Pavell 23.10.2008 5:20

blbosti

Nebudu se dlouze rozepisovat, článek pana génia hovoří sám za sebe - je to snůška pitomostí

Vojtin 23.10.2008 4:37

Autore,

mám z Vaší analýzy "ůsměv" na líci! Prý ekonomický expert V.V.Tlustý!?! Ten návrh "ekonomické" reformy stihl načrtnout během čúrání na WC. Odpovědně se připravovali v opozici 8 let, cha, vrhli se po volbách na stát jak hladová smečka vlků, aby urvala poslední sousta!

Jinak hezký den

Medved Brtnik 23.10.2008 4:33

Tesim se na dobu... (Dana Hábová)

Už je to jedenáct let, co Dana Hábová napsala: Těším se na dobu až nebudu muset volit ODS.

Myslím, že většina lidí komentujících současnou situaci nevnímá hloubku a neřešitelnost problému ODS. Odešel jsem ze zastupitelstva stotisícového obvodu poté, kdy člen místní ODS a člen rady od řečnického pultu jadrně odmítl dotaz občana na schůzi zastupitelstva a poslal ho do pr---- (psí cenzura). Místní sdružení ODS je na pokraji frašky a nechutnosti. Tito lidé nemají nic společného s pravicovými ideály. Důležité je udržet si posty a tučná korýtka a k tomu je značka ODS dobrá. Jsou samolibí a nekontrolovatelní. Lidé z ulice je nenávidí a říkají jim Ódéesáci. Tady začíná Augiášův chlív. Jenže ten nikdo nedokáže vymést.

Autor vyjmenoval snad všechny věci, na kterých běžným (neskalním) voličům ODS nezáleží. Možná jsem exot, ale od vlády chci jen poměrně málo věcí: nízké daně, jistotu orientace státu na Evropu a ne na Rusko (tím nutně nemyslím podporu Lisabonské smlouvě), nevyhazování peněz a řádnou péči o majetek státu, zjednodušování a čištění prostoru k životu a podnikání (úřady, předpisy, formální povinnosti, zbytečné povinnosti) a to, abych se za představitele své země nemusel stydět. Možná bych ještě přidal, že by se vláda měla dokázat důstojně postarat o ty, kdo jsou zdravotně či mentálně postižení nebo bez vlastního přičinění těžce sociálně nebo pracovně znevýhodnění.

Jenže aby se vláda tímhle směrem vydala, musel by někdo chytit opratě do rukou, vyházet několik ministrů a jejich náměstků, vzít za ně odborníky, kteří v členské základně katastrofálně chybějí, vyházet lobbisty a poradce a vymést i horní patro toho chléva.

Není zde však moc, která by dokázala vyčistit spodní patro, zejména proto, že z něj špička ODS vyrostla. Není zde Héraklés, který by měl sílu přivést do chléva vodu. A tak se nic nestane. A možná z pocitu strachu znovu zvedneme zadky a podržíme ODS i když se nám při tom bude obracet žaludek. A budeme se těšit na dobu, kdy nebudeme muset volit ODS.

Pavel 23.10.2008 4:03

Re: Mhm

Nutnost vývoje programu strany v závislosti na současné situaci a náladě ve společnosti nezpochybňuji. Ale mám nepříjemný pocit (a zřejmě to není jen pocit !), že hlavní směr politiky ODS řídí několik lidí z pidistrany Zelených, kteří dostali vzhledem ke svému volebnímu výsledku neúměrně velkou moc a prosazaují bohužel dost úspěšně své demagogické názory.

ginANDtonix 23.10.2008 3:35

Koukej Skribsky, ty jsi peknej trouba

Paroubek bude jiste tvoje ciste pravicove idealy hajit mnohem lepe... Blahopreju. Jenom diky takovym oslum jako ty tady budou zase vladnout socani dalsi desitky let...

Ladislav N 23.10.2008 3:13

Další blábol o příčinách volebního neúspěchu ODS

Deziluze voličů z politiky ODS nastala už za předsednictví Václava  Klause. Ten se svým populismem, snahou udržet moc za každou cenu a paktováním se Zemanem a ČSSD i komunisty dostal v praktické politice hodně doleva.

Topolánek je v jiné situaci.  Po skončení Klausovy éry dostal po nekonečně dlouhé době ODS do vlády. Za cenu, že se musel přizpůsobit požadavkům koaličních partnerů. Kdyby chtěl vládnout sám s ODS, neměl by šanci.

Vláda KONEČNĚ začala vyrovnávat státní rozpočet deficitně nasměrovaný už za vlády ČSSD. A tím si podporu levice rozhodně nezíská. Levice a Paroubek zvlášť se domnívají, že dluhy platit netřeba. Nebo že jejich splacení už nechají na své vnuky... A tak je pro ně zdánlivě nejlepším opatřením směřujícím k blahobytu odvolání vlády a nasazení vlády socialistické, která dluhy neplatí.

Pamětník I. 23.10.2008 3:12

nicky odhaleny!

Konečně vím, kdo se skrývá pod nicky Hu-Hu a Bu-Bu - je to tenhle permanentní poškozovatel ODS Skřibský!

ano 23.10.2008 1:26

poprvé

troška sebereflexe.

Ten Augiášův chlév je ovšem nutno vymést R^ 

Jarda 23.10.2008 1:15

Re: Mhm

Usetril jsi mi psani Vasku, autorovi zrejme neni jasne co to je koalice a v te aby mohla fungovat musi kazdy ucastnik trochu ustoupit. Takovou stranou jakou by autor chtel byla pred valkou strana narodne demokraticka K. Kramare a ta byla v beznadejne opozici. At uz Topolankove kabinetu vytykame cokoliv je porad lepsi nez by byl putykare ctvrte cenove Paroubka ktery pocita s tim, ze ve staronove koalici bude hrat roli Gottwalda a Filip roli Fierlingera a skakat jak soudruh plukovnik KGB zapiska.

Jirka 23.10.2008 1:15

Re: vsak se dockate

Jak praví klasik:"Nezoufejte,bude hůř".8-o

fo-ol 23.10.2008 1:10

vsak se dockate

sefem strany bude bem, zahranicnim expertem zahradil, kazdy clen bude skladat prisahu vernosti klausovi a svych 10% skalnich mate jistejch! i kdyz s tim bemem si nejsem moc jistej - neni on to takovej gross? vase frakce by spis potrebovala pretahnout paroubka...

horsi je ze to znamena vecnou vladu cssd a jak jsem dlouho veril, ze v principu na rozdilu ods/cssd tolik nezalezi protoze kdyz se strana dostane k moci, zacne se zaplatpanbuh chovat zodpovedne protoze ji nic jineho nezbyva, u paroubkovy cssd si tim moc jistej nejsem. 

smal sem se tem, kteri doufali ze pod vedenim ods vystoupime z eu (do niz sama ods podala prihlasku) nebo ji aspon zacneme maximalne skodit (to zvladne az ta vase skupinka), nejak se mi vsak nedari smat se tem, kteri doufaji, ze pod vedenim cssd zrusime radar (kterej sem cssd sama pozvala) a pozveme do vlady komunisty...

drive zkratka existoval urcity konsensus ktery navzdory recem obe strany dodrzovaly. zda se ze topolanek bude poslednim komu zajem republiky lezi na srdci vic zbesile vyhranene populisticke ideologie :(

Vasekpasek 23.10.2008 0:16

Mhm

Problém je ovšem v tom, že pokud by ODS trvala doslovně na svém programu (resp. spíše na programu, který se jí pan autor snaží vnutit), bude to strana na dlouho (nebo spíš jednou provždy) opoziční. Jediná šance v naší levicově silně orientované společnosti je právě spojení ve spojení s ostatními občasnkými stranami, jako je KDU nebo SZ (ovšem nikoliv pod vedením Kuchtové a spol). Mimochodem, s názorem, že pan Schwarzenberg je nejlepším ministrem zahraničí ČR bezvýhradně souhlasím. Jsem přesvědčen, že až na zamini nastoupí Zaorálek, budeme se teprve divit.

Olin 23.10.2008 0:13

blázen

Já si taky myslím, že velká síla voličů je z ODS znechucena, ale tenhle blázen Skřibský snad nemohl nikdy tuto stranu volit! To snad musel mít zatmění, protože jemu žádná strana aspirující na většinu ve vládě nevyhoví. Skřibský by se měl postavit do fronty zapomění a pokusit se popáté založit v ČR konzervativní stranu. Tady na psu se mu hnedle přihlásí voličů tucet.