6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezidentské volby 2023 z pohledu konzervativce

Konzervativci mají při letošních prezidentských volbách výběr neradostný. Mezi kandidáty nejenže není žádný autenticky konzervativní politik, ale ani žádná osobnost, o níž bychom mohli předpokládat, že bude jednoznačně hájit národní zájmy a zdravý rozum.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 12.1.2023 11:45

K tomu se da rict nejlepe: „Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum." I kdyz s tim tak zcela nsouhlasim, protoze me levicactvo neoslovovalo nikdy, ani v mladi, pricemz srdce mam... mluvite o dobe pred vic nez padesati lety! Co je mi platny kandidat, ktery nebyl pred padesati lety clenem Revolucni mladeze a dnes je pekne woke, probruselsky a povede nas k zelenemu socialismu, ci do treti svetove valky? Vy jste neudelal v zivote zadnou chybu?

I. Schlägel 12.1.2023 11:51

On byl v socialistické vládě jako mladík? SPD je pravicová strana? Odpouštíte panu Pavlovi jeho chybu v mládí?

D. Laurencikova 12.1.2023 12:52

Okamurova SPD je z hlediska Bruselu dokonce EXTREMNE PRAVICOVA STRANA! Vy ji v Cechach mate za levicovou a proto volite prozapadni woke "pravici"? Alles klar! Svet se skutecne v p**el obratil.Rv

Svoboda a přímá demokracie – Wikipedia

Panu Pavlovi odpoustim chyby z mladi, samozrejme. Neodpoustim mu dnesni probruselsko-liberalni-zelenosocialisticky a provalecny postoj.

I. Schlägel 12.1.2023 13:23

Z hlediska nikoliv Bruselu, ale zdravého rozumu, jsou extrémně pravicovými anarchokapitalisté. Protože jsou napravo od standardní pravice. Název strany SPD nekoresponduje s její praktickou politickou činností. Pokud napíšete Okamurovi na jeho stránkách kritický příspěvek, tak vás přímo a demokraticky zabanuje. Odpouštíte Baštovi jeho probruselsko-liberální-zelenosocialistický postoj z dob jeho působení v socialistické vládě?

D. Laurencikova 12.1.2023 14:00

Kazda strana, ktera dnes chce hlidat hranice, uchovat narody, celit masove migraci a islamizaci, chranit tradicni rodinu, uznavat biologicke skutecnosti ... atd. proste to, co bylo donedavna naprosto normalni, vpravo i vlevo, plati dnes v EU za krajni pravici! Nejake poucky z drivejska - zapomente! Pokud dnes volite prozapadni a "proevropskou" stranu, v domneni, ze volite vpravo - musite si toho byt vedom.

Pokud Okamura zabanuje kriticke prispevky - nemyslime ted nejake urazlive, proste jenom kriticke - pak je to samozrejme moc spatne. Ale moc tomu neverim, ze to dela.

Neznam tak dobre byvalou politickou cinnost pana Basty. Ale sveho casu Brusel nebyl zelenosocialisticky. Vsichni jsme byli puvodne nadseni pro EU, vcetne me. To uz dnes take neplati.

I. Schlägel 12.1.2023 14:08

Na "poučky z dřívějška" by se zapomínat nemělo. Právě proto, aby se novotvary definitivně nezabydlely. Bývalou i současnou politickou činnost pana Bašty znám. Konzervativec v pravém smyslu slova to není ani omylem. Ano, nadšení pro současnou verzi EU rovněž nesdílím. Ovšem podle ruského manuálu ke zlepšení fungování EU rozhodně nedojde. To by muselo jít Rusko Evropské unii v dodržování lidských práv a hájení svobody slova příkladem. Což se evidentně neděje.

D. Laurencikova 12.1.2023 14:15

To si klidne pestujte jako hoby. Novotvary jsou davno zabydlene, uz davno zijeme v zemi, kde: "Valka je mir, svoboda je otroctvi a nevedomost je sila!" Mozna jste si toho v CR jeste nestacili poradne vsimnout?

Na rusky manual se vykaslete. Vsude zaplantat nejakou protiruskou propagandu - ja nevim, k cemu to ma byt dobre. Staci pouzit svuj vlastni rozum. Podivat se, jaka byla EU pred lety a co je z ni dnes! Za to nemuze Rus, za to si muze sama.

P. Diviš 12.1.2023 14:29

Ano, za to si může sama, což ale neznamená tolerovat ruské řádění na Ukrajině ani si pouštět Rusáky a jejich manýry kamkoliv na Západ, včetně nás.

H. Lukešová 12.1.2023 14:29

Přišel mi emailem citát F.M.Dostojevského, je to sice Rus, ale byl velký autor a je mnoho let mrtvý, tudíž za stávající rusko-ukrajinskou válku nemůže...

"Jednou dosáhne tolerance takové úrovně, že bude inteligentním lidem zakázáno přemýšlet, aby se hlupáci neurazili".

Což doopravdy vystihuje dnešní dobu. Jak je možné, ž někdo tvrdí, že existuje 41 pohlaví? Jak je možné že někteří, dá se říci většina eunijních politiků podporuje zelené a gender nesmysly, islámskou migraci do Evropy a palestinské teroristy? To doopravdy nemá racionální důvod.

J. Majzlík 12.1.2023 23:13

R^

D. Laurencikova 12.1.2023 14:09

Vlastne staci si uvedomit, ze nam dnes vladne Brusel, ktery se zdravym rozumem nema v soucasnosti absolutne nic spolecneho! Z toho pak vychazejte.;-)

H. Lukešová 12.1.2023 14:22

No je to pár dní, co jsem si dělala volební kalkulačku a vyšlo mi 68% Bašta, 67% Babiš a 50% Pavel... Z Nerudové nemám nic.

P. Diviš 12.1.2023 14:31

Což je ovšem dílo autora kalkulačky, jeho výběru otázek a jejich vyhodnocování.

Z Nerudové taky nemám nic, ovšem nic nechci mít ani s Baštou.

H. Lukešová 12.1.2023 14:34

Tak já jsem proti hlubší euro-unijní integraci, islámské imigraci do Evropy, zelených a gender nesmyslů, holt nemůžu za to, že Bašta zastává některé postoje mých blízkých. :-)

P. Diviš 12.1.2023 16:02

To já jsem jen vybíravý, nestačí mi, že Bašta před volbami něco tvrdí, zajímalo by mne i jak a za jakou cenu. A to už raději neříká.

H. Lukešová 12.1.2023 16:07

Jenže výběr je mizerný. Bašta? Babiš? Nerudová? Pavel? Hilšer? Fisher?... Který z těchto kandidátů může něco prosadit či změnit? Kdo z nich je skutečný pravičák?

M. Valenta 12.1.2023 16:33

Nevymlouvejte se na kalkulačku. Zkrátka jste si ve jménu pravicovosti, což pochybuji že tušíte co to vůbec znamená, vybrala Putinova kolaboranta.

H. Lukešová 12.1.2023 16:48

Ne, zatím jsem si ještě nevybrala, netvrdím, že budu Baštu skutečně volit, avšak jsem konzervativní, nevyznávám liberální levičácké hodnoty.

Neznamená, když nemám ráda stávající podobu EU, že mám ráda Putinovo Rusko, to zcela jistě ne. Zatím ještě nevím, koho budu volit.

P. Diviš 12.1.2023 12:02

A když ten rozum nemá v sedmdesáti či kolika, což Bašta průkazně nemá, tak co? :-P

D. Laurencikova 12.1.2023 12:40

Basta je stale jeste revolucni levice?

M. Valenta 12.1.2023 13:08

A není snad? Vždyť byl nedávno ještě u socanů. Do SPD, která s pravicí nemá společného lautr nic, ho přivedla jediná věc. Rusofilství bez hranic.

M. Valenta 12.1.2023 13:08

A není snad? Vždyť byl nedávno ještě u socanů. Do SPD, která s pravicí nemá společného lautr nic, ho přivedla jediná věc. Rusofilství bez hranic.

D. Laurencikova 12.1.2023 14:05

Jednak je to politika PRO Ceskou republiku, o co Bastovi jde, nikoliv pro Rusko a pak tzv. "rusofilstvi", jak se dnes nazyva kriticky postoj k zatahovani cele EU do valky na Ukrajine, je dnes vic vysadou evropske PRAVICE, pane Valento! Dokonce "krajni a extremni" pravice, jak je dnes bezna pravice v EU nazyvana. SPD plati v EU za krajni pravici, prave jsem to komusi vysvetlovala, ale vysvetlim to klidne jeste jednou. Najdete si to ve Wikipedii. Podivejte se, v jake frakci je SPD dnes v EU, to jsou same "krajne pravicove strany"! Vase vypoved baziruje na naproste a trestuhodne neznalosti pomeru.

M. Valenta 12.1.2023 13:08

A není snad? Vždyť byl nedávno ještě u socanů. Do SPD, která s pravicí nemá společného lautr nic, ho přivedla jediná věc. Rusofilství bez hranic.

M. Valenta 12.1.2023 13:08

A není snad? Vždyť byl nedávno ještě u socanů. Do SPD, která s pravicí nemá společného lautr nic, ho přivedla jediná věc. Rusofilství bez hranic.

M. Valenta 12.1.2023 13:08

A není snad? Vždyť byl nedávno ještě u socanů. Do SPD, která s pravicí nemá společného lautr nic, ho přivedla jediná věc. Rusofilství bez hranic.

M. Valenta 12.1.2023 13:08

A není snad? Vždyť byl nedávno ještě u socanů. Do SPD, která s pravicí nemá společného lautr nic, ho přivedla jediná věc. Rusofilství bez hranic.

R. Langer 12.1.2023 13:15

Jednou to stačí, soudruhu, i když chápu, že vás učili, že 100x opakovaná lež se stává pravdou. ;-D

R. Langer 12.1.2023 13:14

Hnutí revoluční mládeže:

Hnutí se inspirovalo metodami západních levicových radikálů a jeho programem byla eliminace byrokratického systému, zrušení StB, lidových milicí, armády a cenzury, nastolení samosprávné demokracie a zrušení států.

Ano, tento program je dnes těžce levicově revoluční, chápu, že EUrobolševici z Brusele s ním mají těžký problém. To jsou holt ti Trockisti, tehdy jako dnes. ;-D ;-D ;-D

I. Schlägel 12.1.2023 13:26

Ano, západní levicoví radikálové bolševikům nevoněli. To máte pravdu. Kdo z politbyra by stál o samosprávnou demokracii a zrušení států, že ano.