5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezidentská kampaň a rozdělený svět

Prezidentští kandidáti nejsou nějací hráči o ztrátu kytičky. Zeman a Drahoš reprezentují rozdělenou západní civilizaci. Stejný příkop je v USA, v Británii, Polsku, Maďarsku, vlastně do nějaké míry všude.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 19.1.2018 11:11

Drahoš může napáchat neuvěřitelně mnoho zla, podobně

jako třeba Mussolini! Nakonec se stal Hitlerovou loutkou!

R. Hanzl 19.1.2018 11:09

re

Vydržel jsem jen do konce prvního odstavce. Tvrzení "Zeman reprezentuje lidové konzervativce, kteří žijí doma ve své zemi, mají zde své rodiny a zaměstnání"..

je taková blbost, že jsem ztratil chuť do dalšího čtení.

Je naprosto jasné, že Zemana volí voliči KSČM,SPD a větší část ANO a možná část ČSSD. To opravdu nejsou konzervativci !!!

M. Pesat 19.1.2018 11:06

tak v Polsku jsem nejaky cas pobyval

tak v Polsku jsem nejaky cas pobyval:

"Rusko alias SSSR už dokázalo daleko víc než jenom pokazit mé zažívání, chce to jenom nezapomínat a kdybyste přeci jenom nevěřil, tak se zeptejte v Polsku."

Polske noviny ctu denne, takze si troufnu napsat, ze dnesni Polsko do znacne miry pripomina husakovskou "noramalizaci" co Erdoganovske Turecko. S tim, ze ulohu rudobolseviku/komunistu v Polsku prevzala katolicka cirkev/knezi v Turecku islamiste/politicky islam. Co se tyka ptani v Polsku, mozna by nebylo od veci se zaptat pametniku na Tesinsku/Orave/Spisi, co udelali Polaci po mnichovske dohode, resp. kdyz soudruh Benes/CSR a soudruh Stalin/SSSR hledali spojence pro kolektivni obranu proto hitlerovskemu Nemecku a Polsko za horliveho prispeni Britu/Francouzu vsechny pokusy torpedovalo. Jinymi slovy, v stejne jako za Husaka lide v obave radeji deti posilali do Pionyra/SSM tak v dnesnim Polsku chodi do kostela a deti posilaji do nabozenstvi. Nikoliv proto ze jsou verici, jednoduse proto, kdyby to neudelali tak jim katolici udelaji ze zivota peklo. Prokletim kazde ideologie/nabozenstvi je to, ze to je vzdy o jedine "pravde" a jedinou obranou proti tomu je sekularni stat na prisne obcanskem principu. Staci vzpomenout/abychom nestrasili jen islamem/ Irsko/severni Irsko, kdy jeste nedavno se katolici a protestanti vrazdili po generace a nenavist/msta se dedila stejne jako v Kosovu/Bosne. V pripade Polska bych pripomenul fanaticky antisemitismus.

Cest :-(

P. Harabaska 19.1.2018 11:01

Má to kandidát Drahoš dost těžké, když ho

veřejně podporují lidé, kteří si svými vyjádřeními protiřečí. Například známá herečka Daniela Kolářová v souvislosti s Drahošovou kampaní ve zveřejněném videu horuje pro setrvání naší země v křesťanské Evropě. V červnu loňského roku ovšem odsoudila prohlášení vlády, která odmítla přijímat islámské imigranty. Muslimové se snad mají stát zárukou bezpečí pro křesťany v Česku? Snad by se jí měl připomenout případ Egypta, kde v době islámské expanze původní koptské, tedy křesťanské obyvatelstvo se muslimové zaručili chránit před vlivem křesťanské církve řecké. Výsledek je patrný dnes, kdy křesťanů v Egyptě zůstalo pár procent a stále jsou obětí násilí a perzekuce ze strany dnes dominantních muslimů. Na palubě letadel EgyptAir bylo zakázáno podávat i pivo s dovětkem "Jsme přeace muslimská země".

Š. Hašek 19.1.2018 10:45

Re: Do pr*dele, tak proč Češi zastřelili Heydricha?

Tak dobrá.

Š. Hašek 19.1.2018 10:43

Re: Do pr*dele, tak proč Češi zastřelili Heydricha?

Dobrá připomínka. Zřejmě i mně. Mě je blbost.

Tak ji už nechme žít, možná je ze Sudet. Tak mě napadlo, právě ten Heydrich, co se tady o něm vede řeč, nevěřil moc nikomu z Brüx/Komotau. Zdálo se mu, že tihle mají "nějakou špinavější krev", než ti čistokrevní - někde od Kielu/z Fríska.

Ś. Svobodová 19.1.2018 10:36

Naštěstí má prezident ČR minimum pravomocí.

Proto se nerozčilujme. Stejně jako Zeman nás nemůže zaprodat Rusku, Drahoš nás nemůže ohrozit ani migranty, ani předáním pravomocí do Bruselu. Skrznazkrz zelený ochánce planety a zastánce globálního vládnutí, nebo ješitný vlastenecký rýpavec? Volby jsou jen ukazatelem, jak moc lze na naši společnost tlačit, aniž by došlo ke vzpouře.

Š. Hašek 19.1.2018 10:36

Re: Pane Podracký,

Víte, Poláci si to už s Východem vyříkali.

Němci je ale štvou stále. A znova. Poláci celkem správně vědí, kdo si vždycky začal. Taky rozlišují slůvka Germán a Slovan (já také). Kdy jste byl naposled v polské hospodě/na venkově??

Neplatí pro "to dávno", kdy si Polsko rozebraly středoevropské velmoci, byly tři. To bychom se nedomákli ničeho.

P. Harabaska 19.1.2018 10:35

Re: Do pr*dele, tak proč Češi zastřelili Heydricha?

Co se čílite? Mohl byste předpokládat, že ten němý člověk, tedy Němec, hovořil o Beneschovi.

P. Harabaska 19.1.2018 10:33

Re: Do pr*dele, tak proč Češi zastřelili Heydricha?

Pilujte si tu češtinu trochu, milostivá, na začátku vaší věty mělo být správně "mne" a nikoli "mě". Takhle by si někdo mohl myslet, že opravdu patříte k Volksgennossen.

Š. Hašek 19.1.2018 10:31

Re: To je myšleno vážně?

To si pište, že ano! Budou! Zlehounka to jede! Přípravnou komisi u nás vede Halík, Gabal, Pajerová. Už se řeší ve Vídni v mateřských školkách.

Was bedeuten die Wörter -pomatenec- (Podracký) a -hovado- (Hašek), das Sie haben nicht höflich gesagt. Můžete opravovat, to je pražština.

P. Harabaska 19.1.2018 10:30

Re: Do pr*dele, tak proč Češi zastřelili Heydricha?

Na ty zkratky pozor, aby si snad nemyslel někdo znalý němčiny nemyslel, že někomu tím Schw. nadáváte označením pro brav!

P. Harabaska 19.1.2018 10:27

K lepšímu pochopení myšlení těch kulturně

obohacujících (i)migrantů, tedy těch, kteří jen kulturně obohacují a nevyhazují se v davu hostitelů do vzduchu, snad poslouží rozhovor novinářky M. Holcové zaznamenaný kdesi v Africe s anglicky mluvícím domorodcem, který bydlel 10 let v Norsku: "Co jste tam dělal? Nic. A kdo vás živil? Byl jsem utečenec. Deset let? No, pak už mi nechtěli dávat podporu, tak jsem se vrátil. Aha. A jaká je vaše profese?

Nic. A co umíte? Nic. A kdo vás živí tady? Tak, přátelé ....

A proč nepracujete? Cože? Jste přece zdravý, ne? To jo. Ale měl jsem těžký osud a teď mám trauma ... Aha. Jo tak. Nepozvali byste mě na večeři? Ani ne...."

Závěr je jasný. Proč by pracovali, když je ti blbí Evropané živí a šatí, že? Podoba s jistým etnikem u nás je zřejmá? Lze mít za to, že je tím vinna větší pigmentace pleti?

Š. Hašek 19.1.2018 10:22

Re: Do pr*dele, tak proč Češi zastřelili Heydricha?

Vraťte se o řádky výš a opakujte si "mlčeti zlato". Já bych taky býval mlčel.

Mě už nepředěláte, já když v německé hospodě zaslechnu "kouzelné" slovo Beneš, tak musím velice vážit slova. Abych tomu mladíkovi, co si na Beneše vzpomněl, "všechno v klidu osvětlil". Někteří kolegové z Němec jsou "zvědaví".

S. Netzer 19.1.2018 10:07

Re: Do pr*dele, tak proč Češi zastřelili Heydricha?

Mě zde vám podobná hovada už nařkla z mnoha věcí, ale ze sympatií vůči Heydrichovi nebo Mengelemu ještě žádné. Gratuluji k prvenství.

M. Valenta 19.1.2018 10:06

Re: Pane Podracký,

Rusko alias SSSR už dokázalo daleko víc než jenom pokazit mé zažívání, chce to jenom nezapomínat a kdybyste přeci jenom nevěřil, tak se zeptejte v Polsku.

Š. Hašek 19.1.2018 10:01

Re: Do pr*dele, tak proč Češi zastřelili Heydricha?

Děkuji tímto za podnět!!!

V každém případě je nutno Heydricha a Mengeleho stále připomínat. Jako tvůrce "Nové Evropy" pod vedením Třetí Říše Národa Německého. A doplnit fotografiemi z Polska, Protektorátu a CCCP. I Francie, Srbska.

Vás chápu, protože Vy se ani nad těmito německými zrůdami asi ani neošijete. Též se říkalo už od základní školy "mlčeti zlato". Mohla jste přeci mlčet, nechat být, určitě si domyslíte, že ty Vaše plky tady čtou možná nějací rodinní příslušníci těch z Lidic, nebo těch zastřelených - po tom, co se nám, podlidem, podařilo toho Vašeho milého Reinharda podřezat. V dokonalé úctě ...... .Tschüs!

Nepodceňujte "švejky"!

Z. Lapil 19.1.2018 10:00

Jdu blejt, velebnosti

Tyhle charakteristiky kandidátů jsou tak zobecněné a idealizované, že přestávají mít s realitou cokoliv společného.

To si jako autor fakt myslí například to, že "s prostým lidem" je třeba hovořit za pomoci vulgarit?

A proč se do Drahoše tak naváží, když jeho řešení imigrace málem cituje jako vzor?

Pan Podracký: "Solidarita skutečná by měla být na místě nebo v uprchlických táborech v Turecku, v zemi stejné kultury. Tady přece žádní muslimští migranti být nemusí!"

Pan Drahoš: "Skutečným uprchlíkům by Evropa měla poskytnout dočasnou humanitární pomoc, ale pokud možno za svými vnějšími hranicemi, tedy co nejblíže k jejich domovům. Ekonomičtí migranti by měli být vraceni co nejrychleji zpět, ideálně by neměli být do EU vůbec vpuštěni". Viz: https://www.jiridrahos.cz/caste-otazky/problem-s-utecenci/

S. Netzer 19.1.2018 9:57

Re: To je myšleno vážně?

"K evropské kultuře patří NO-GO zóny a terorismus", jak tvrdí pomatenec Podracký? :-))))

Š. Hašek 19.1.2018 9:49

Re: Pane Podracký,

Inu Valenta.

Nějak mi soudružka Semelová z žádného článku pana Podrackého nevyšla/nevychází.

S. Netzer 19.1.2018 9:44

Re: Do pr*dele, tak proč Češi zastřelili Heydricha?

Nechcete toho Heydricha a Mengeleho raději vyvolávat až úplně na konci vašeho protidrahošovského tažení?

P. Lenc 19.1.2018 9:40

Re: Souhlasím, pane.

Dovolím se také přidat.

P. Lenc 19.1.2018 9:39

Re: Pane Podracký,

Vy už jste se dle vašeho příspěku pos....Co nedokáže takový Putin udělat s vaším trávením je obdivuhodné.

T. Hraj 19.1.2018 9:32

Re: Už mi leze krkem, jak tady všichni odpůrci Drahoše

Nejsou to spekulace. Je to spíše obecná úvaha o základním politickém sporu dneška. Tím je globalismus vs. státní konzervatismus (to je myslím velmi výstižné). Pan Podracký v Drahošovi vidí spíše to první a v Zemanovi to druhé.

Š. Hašek 19.1.2018 9:30

Re: Do pr*dele, tak proč Češi zastřelili Heydricha?

Trefná připomínka.

Drahoš je taky "neobčan České republiky", velice rád by nějaký jiný pas, jako Schw. a Dienstbier. Ta modrá s hvězdičkama fascinuje.

P. Kmoníček 19.1.2018 9:29

Re:

Vlčku, tady nikdo z nikoho idiota nedělá. Idioty z nás všech dělá inženýr z Hradu a sám to prohlašuje.

M. Valenta 19.1.2018 9:28

Pane Podracký,

pozdravuje soudružku Semelovou až se s ní potkáte na té hromádce lístků pro našeho moskevského slouhu. A také přeji dobré trávení.

T. Hraj 19.1.2018 9:26

Re: To je myšleno vážně?

Myslíte to, že NO-GO zóny jsou důsledkem globalistické politiky a že tzv. "prozápadní postoje" je k nám nevyhnutelně přinesou také?

Nebo máte namysli to, jestli je Drahoš sám globalistou či ne? Myslíte snad, že není?

J. Kavalír 19.1.2018 9:13

Re: Drahoš ani Zeman svět nezmění

"Bezvěrectví - v tom já vidím neštěstí této doby."

V tom jste za jedno se slimáky. Oni to vidí podobně.

T. Hraj 19.1.2018 9:12

Re: Boží

Uhodil jste hřebík na hlavičku. Řešení globálních problémů je nesmysl (pokud neexistuje globální vláda). Přesto je to přesně to, co Drahoš bude dělat, nikoli ovšem jako vědec, ale jako Prezident(!), tj politik zvolený ČR nikoli globusem. Ano, fuj!