2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Konzerva 17.1.2008 9:53

Re: Re: Naprosto skvělé a výstižné

Nejde o míru oslavování, ale o způsob. A ten je, bohužel, u Klausových příznivců hodně podobný stylu 50. let (znám pouze z četby) i normalizačnímu (ještě pamatuji). Ty reminiscence jsou dost nepříjemné.

Mirek F. 17.1.2008 10:02

Re: Re: Re: Naprosto skvělé a výstižné

Najdou se lidé, kteří Klause nekriticky oslavují, ovšem byli a jsou i lidé, kteří navlas stejným stylem přistupují i k Havlovi a momentálně ke Švejnarovi.

Nezapomeňte, že když jste někoho odpůrcem, tak se opačné názory často jeví jako adorační, to je normální subjektivní zkreslení.

Konzerva 17.1.2008 10:11

Re: Re: Re: Re: Naprosto skvělé a výstižné

R^ Máte naprostou pravdu. Jenom těch adorací na Klause se za těch 19 let nashromáždilo tak nějak víc, takže jsem na ně mírně alergický :-) Zvláš´t když jsou, podle mne,  v o dost větším  nepoměru k jeho zásluhám, než u VH, či TGM, k němuž, OMG8-o, bývá některými přirovnáván.

Mirek F. 17.1.2008 10:15

Re: Re: Re: Re: Re: Naprosto skvělé a výstižné

Ano, je logické, že když je někdo 19 let "v první linii", tak se na něho nashromáždí více - ovšem nejen adorací, nýbrž také i odsuzování, takže by se to mohlo vzájemně vyrušit, ne:-)? ale jsem rád, že přiznáváte svůj subjektivní pohled, to je normálnív věc.

Ivan Nový 17.1.2008 9:34

Konzervo,

no to vy čekáte Spasitele :-)))))) A nebo je zatím jen nějaká obyčejná lumpárna a nějaký přízemní zájem o nějaké dotace do něčeho?

Konzerva 17.1.2008 9:45

Re: Konzervo,

Nevím, jak jste přišel na Spasitele, zvlášť když Mesiáše VK tu už nějakých 20 let máme;-). A vzhledem k volebnímu systému mi tentokrát prostě nezbývá než čekat:-). Paranoidní druhou větu nebudu komentovat.

Ivan Nový 17.1.2008 9:16

Zbabělost,

by bylo reagovat na provokační výzvu protikandidáta. Prezident má mít vlastní názor a nemá se nechat ovlivnit mediálními tlaky.

huhu 17.1.2008 9:15

Urban je živen na stejném ústavu jako Pehe

:-D

Jiří 17.1.2008 9:04

Varování

Je -li pravdou, že autor článku učí na New York University v Praze, pak si dovoluji všechny současné i budoucí potencionální studenty této university varovat. Tam se nemůžete naučit ani slušnému vyjadřování. K tomuto článku by měla tato universita vydat malou informaci, že se jedná o zcela osobní názory a myšlenky autora  které nemají nic společného se školu kde "učí".

Pete 17.1.2008 9:02

To je hodně zoufale vycucané z prstu.

Myslel jsem podle titulku, že myslíte Švejnara, to je člověk nemastný neslaný, obojetně mluvící, jeho sdělení o shluku dvou set lidí při přísaze věrnosti Spojeným státům je tvrzení navíc vyhýbavé a zbabělé. Klaus mluví velmi jasně, má jasné příznivce a na množství nepřátel příliš nehledí - viz jeho tažení proti euronadšencům i oteplovacím nadšencům. Kde jste proboha, pane Urban, vycucal tuhle kolosální blbost?

Luděk 17.1.2008 8:54

Je jasné, k čemu má sloužit TV debata -

-ukázat, že za vše špatné minulé i budoucí může Václav Klaus a spasit nás může pouze Švejnar. Už vidím druhý den nafouknutého Paroubka s čerstvými průzkumy "renomovaného" STEMu, oznamujícího jasné vítězství "výtečného" kandidáta Švejnara a porážku Václava Klause. Motivace Urbana je jasná - patří do skupiny lidí, kterým se rozbitím OF Václavem Klausem zhroutil jejich domeček z karet a dodnes mu to nemůžou zapomenout! Je mi ho líto, je to duševní ubožák.

lis 17.1.2008 8:48

Prezidentem by neměl být zbabělec, ale ani vlastizrádce Československé republiky!!!

Já bych nebral ani jednoho,

Švejnar mi připomíná slizského lidovce Svobodu, ale za to on nemůže. Jinak asi Švejnar zná lépe svět než Klaus, ale zná nás??? Vždyť tady nežije. Nadruhou stranu, není spojen se žádnou kauzou nebo aférou (alespoň u nás) a vlastně ani se žádnou stranou. Má americké občanství a je otázkou, zda by měl či neměl být prezidentem cizí státní příslušník. Osobně bych řekl, že ne, neboť se ztotožnil s USA ne s ČR - překážkou by to nebylo krátce po sametové revoluci, ale po 18 - 19 letech???

Klaus je naproti tomu vlastizrádce Československé republiky. Je možná dobrý prezident ČR, a možná i velmi dobrý ekonom, ale nic z toho nemůže omluvit akt vlastizrady v roce 1992 na které se podílel s Mečiarem a Havlem. Vlastizrada je nejhorší mravní zločin na národu a státu, který nemůže nikdo omluvit ani sebekrásnějšími slovy ani sebevznešenějšími činy!!!>-

hexin 17.1.2008 8:57

Re: Prezidentem by neměl být zbabělec, ale ani vlastizrádce Československé republiky!!!

vida a já si až doteď myslel, že rozdělení republiky byla velmi prospěšná věc, slováci mají konečně vlastní stát a my pocit že už na ně nemusíme platit. A ona to byla vlastizrada. Děkuji za to že jste mi otevřel oči. Akorát podle Vaší teorie byl největší státník J.V. Stalin když se pokoušel k Rusku krom okolních států přisloučit ještě půlku evropy:-)

lis 17.1.2008 9:01

Re: Re: Prezidentem by neměl být zbabělec, ale ani vlastizrádce Československé republiky!!!

Ať chcete nebo ne, J.V.Stalin byl velký státník, ale především to byl masový vrach!!! Pletete hrušky s jabkama!>-

VladaPing 17.1.2008 9:34

Re: Re: Re: ale především to byl masový vrach!!!

Co  (kdo?) je to vrach ?

lis 17.1.2008 9:37

Re: Re: Re: Re: ale především to byl masový vrach!!!

..no překlep!!! Pane superman.(Y)

kopec 17.1.2008 13:12

Re: Re: Prezidentem by neměl být zbabělec, ale ani vlastizrádce Československé republiky!!!

Pane Hexine,vlastizrada zustava vlastizradou i kdyby byla takzvane "prospesna". "Uzitek" z vlastizrady nemuze nikdy byt jeji omluvou. Je vzdycky jen hypoteticky a nelze ho nijak prokazat, zvlaste ne emocionalnimi argumenty. Myslim si, ze pan Klaus se docela opravnene boji mladych soudcu.

chytrý horák 17.1.2008 9:00

Re: Prezidentem by neměl být zbabělec, ale ani vlastizrádce Československé republiky!!!

Švejnar není u nás spojen se žádnou kauzou ani aférou, dokonce ani s naší republikou není příliš spojen, ale na to prezidentování by si klidně na pár let někam odskočil, to zase jo. Třeba i do Burundi. A pak šupem zpátky do civilizace.

Mejla 17.1.2008 8:45

Není usvědčen mezinárodní lhář Švejnar také v té Urbanově škole ?

.

Karel 17.1.2008 8:44

Jasné..

Článek vypovídá především o autorovi - naprostá nula a všude selhavší bývalý aktivista OF, který dostal za bývalé zásluhy "trafiku" a nemůže vydýchat, že Klaus s takovými losery vyběhl. Zaplať Pánbůh!

chytrý horák 17.1.2008 8:41

Ono by toho nemělo být,

 pane Urbane, prezidentem by samozřejmě neměl být zbabělec a články psát by neměl blbec, ale jak sám vidíte, v ideálním světě prostě nežijem.

honzak 17.1.2008 8:38

připomenu znova, že

ideální prezidentský kandidát nikdy neexistoval, neexistuje a existovat nebude. Rozumný národ si zvolí toho kandidáta, který  vykazuje nejvíce plusových bodů a nejméně mínusových bodů pro výkon funkce. Stádo, zmasírované "veřejnoprávními" médii pak spolehlivě volí toho druhého.

Chci věřit, že do volby prezidenta prakticky nezasahují mafiosové typu Mrázek. Pak by to ovšem bylo úplně jinak.

Eva D. 17.1.2008 16:32

Re: připomenu znova, že

R^R^R^

LN 17.1.2008 8:35

Souhlas s panem Urbanem.

Zbabělců už Česká republika měla v čele opravdu dost - počínaje Benešem a konče Klausem (s výjimkou Havla a gen. Svobody, který, i když s jeho názory nesouhlasím, určitě nebyl zbabělcem) a nikdy to nic dobrého nepřineslo. Nakonec jejich srabáctví zaplatili všichni.

hudry 17.1.2008 8:52

Zbabělec?

Operuje se tu s pojmem "zbabělec". Můžete prosím definovat co to slovo podle vás znamená?

Je to každý kdo se chová se jinak, než byste mu vy dovolil/nařídil ?

A když jsem u toho Beneše. V čem spočívala jeho zbabělost? V tom, že sklonil hlavu před Adolfem? Umíte si představit jak by to dopadlo, kdyby řekl "Nic takovýho! Budeme bojovat!!!!"? Statisíce ne-li milióny mrtvých a stejně by nás ti němčouři převálcovali. Nebo si fakt myslíte, že bychom je zahnali? Takže Beneš zbaběle nechal žít velkou část národa?

VladaPing 17.1.2008 11:00

Re: Zbabělec?

Na průběh krise okolo Mnichovského diktátu lze mít rozdílné názory, na roli E. Beneše také. V poslední době se objevily i dosti podložené úvahy, že právě průběh mnichovské konference (hlavně N. Chamberlein - "Mír pro naší dobu") zapříčinil, že celkem připravený pokus o puč (?) proti A. Hitlerovi špičkami Wehrmachtu byl odložen "k ledu" (na přípravě se podílel mimo jiných i Canaris a cílem bylo svržení Hitleras a jeho internace v blázinci - Wehrmacht si uvědomoval, že na rozpoutání války není Německo ještě připraveno). 

Ovšem Benešovo podlézání Stalinovi a později Gottwaldovi, ponechání E. Háchy svému osudu (smrt na Pankráci), ponechání navrátivších se spojeneckých vojáků a hlavně jejich velitelů též nikoli příznivým podmínkám, čistky začaly ještě před únorem 1948, Benešův postup v únoru 48 a další a další případy z konce jeho života snad lze vysvětlit pokračující sklerosou, rozhodně je však nelze nazývat statečností. Zbabělost by v tomto případě byla na místě jistě více.  

hudry 17.1.2008 13:51

Re: Re: Zbabělec?

Mnoho hezkých slov, ale to podstatné jste neuvedl. Co měl ten zbabělý Beneš v době Mnichova, podle vás, statečného udělat? Můžete vysvětlit, jak by se kola dějin otáčela, kdyby na jeho místě byl tenkrát superhrdina vašeho formátu?

Jenda 17.1.2008 14:25

Re: Zbabělec?

Jeste bych pripomel,  ze bysme zahaneli nejen nemce ale taky madary a polaky. A kdyby to moc dlouho trvalo tak i nejaky ty frantiky, ovsem ty bych snad ani nepocital. Branit patnactimilionovou nudli s sedesati kilometry bezpecne hranice a s nejakymi peti miliony vyzbrojenych "spoluobcanu" touzicich pripojit se k Risi nebo k Velkemu Madarsku by bylo faaaakt rozumne.

Jan Svoboda 17.1.2008 8:32

Dovoluji si konstatovat,

že článek je snůškou různých tvrzení, jejichž vypovídací hodnota o prezidentských kandidátech je nulová, vypovídací hodnota o autorovi však značná. Je pozopruhodné, že mezi "bývalými disidenty", kteří se tímto označením rádi zaštiťují, je neobvykle vysoké procento osob s dosti destruktivními sklon, kteří potřebují pořád s někým, nebo něčím bojovat. Ďábel Klaus je samozřejmě skvělým objektem. Poruším trošku pravidla slušného chování a vyzvu Vás, pane "bývalý disidente" - jděte do(Y)

Luděk 17.1.2008 8:59

Re: Dovoluji si konstatovat,

R^R^