28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident za hranou

Vláda, stejně jako všechny parlamentní politické strany, zastoupené ve sněmovním výboru pro kontrolu Bezpečnostní informační služby, mají už několik týdnů v rukou důkaz o tom, že se prezident Miloš Zeman rozhodl ještě jednou rozvrátit bezpečnostní struktury státu a ovládnout jejich trosky. Vláda i politické strany k tomu, bohužel, mlčí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Plzák 5.12.2020 10:17

Pan Urban učí na "universitě" která funguje pod stejným jménem v Tiraně a jejím majitelem je Řek.

Pokud bych se mýlil, opravte mne!

J. Šmíd 5.12.2020 10:16

Hloupá otázka. Zkuste myslet, bude to bolet, ale snad si dokážete odpovědět sám.

V. Heidlerová 5.12.2020 10:16

Od toho má také síť poradců a vlastních emisarů, které za sebe, nemohoucího, vysílá do oblastí, jimž je podřízen. Jaké postavení má ve světě, je vidět podle návštěv z civilizovaných zemí, kam ho nikdo nezve. Tak se dobře sedí v pyžamu a intrikuje na dálku. Ostatně jeho podporovatelé taky neumějí nic víc;-D, než hafkat v pyžamech a papučích od PC. ;-D;-D;-D

V. Pavelka 5.12.2020 10:15

A vy Han,(Kalousek)?

J. Plzák 5.12.2020 10:14

Pokud jsem tomu dobře rozuměl, chce prezident Zeman jmenovitý seznam ruských agentů a k tomu jakýchsi českých přicmrdávačů.

Jako vrchní velitel branné moci na to má právo. Kdo jiný?

Hrozí prý nebezpečí, že ho zveřejní. Dozví se to Rusové, EU, CIA a já nevím kdo ještě. Tak to budem všichni vědět - no a?

Nebo si to BIS nechá pro sebe a co s tím bude dělat? Možná také ho už Rusům dávno vykecali sami. Proč zrovna jim mám věřit, že jsou lepší než ostatní?

To je od samého začátku celé na hlavu padlé.

Š. Hašek 5.12.2020 10:13

Lze i jinak.

Zatím jsem si všiml, že demencí byla stižena jistá paní Kaslová. Opakovaně političtí nýmandi, kteří jsou posedlí (již od dob presidenta Klause), že je třeba čtvrtletně podávat oznámení na vlastizradu. A to jen proto, že oni a jejich manželky/kámošky Zemana nevolili.

Dále stiženi velikáštsvím upovídaní pohůnci v ČT09. To mě štve, protože je mám na výplatní pásce. Měsíc co měsíc.

V. Heidlerová 5.12.2020 10:12

Mně se moc líbí, jak se vždy vyrojí tolik znalců Ústavy a zákonů, kteří podporují toho čučkaře z Hradu, aby si mohl s demokracií pohrávat podle svých zálib. Článek p. Urbana je výborný. Jen bych směrem k němu vznesla dotaz, jak to, že nelze nějakou právní cestou odvolat presidenta z jeho postu, vždyť už hodně lidí vidí, že už dávno presidentem není, pouze loutkou tahanou nejen svými bodygardy....

J. Šmíd 5.12.2020 10:08

Za hranou? Není to poprvé a určitě ne naposled. Je to hra s cílem provokovat, ví , že požadovaného se mu nedostane a když ano určitě to pro Miloše bude nedostatečné. Poměry v Banánové republice spolu s tristní občanskou úrovní mu v tom nahrávají. Proč by toho nevyužil ke svým špinavým intrikám ve propěch Kremlu?

Š. Hašek 5.12.2020 10:08

Nic nevíme! Víme kecy novinářské a urbanovské!

President republiky, tedy pan Miloš Zeman, má v náplni práce požadovat výkazy od určitých ouřadů České republiky - tedy i od BIS.

Je mi líto, ale nějak se mi začíná zdát, že chod státu bude určovat ČT09, Hnízdo, Mitrofanov ....... další si doplňte.

Mně osobně se líbí, do jisté míry, kterak opravdu náš president se necítí být podřízen vykladačům jeho pracovní náplně, kteří se množí ve stovkách politologických, novinářských, neziskových učeben. Mnohé sídlí někde mezi paneláky/v městysech a mají název "of Nový Jork, nebo štrasbruselská".

V. Heidlerová 5.12.2020 10:06

Asi jste v textu udělal chybu. Nemělo by tam být místo "Urbana" --- "Zemana"??? To by na MZ padlo jako ulité.;-D;-D;-D

Š. Hašek 5.12.2020 10:00

Pan Urban je neznalec zákonů a Ústavy ČR.

Ale neustále by je chtěl modernizovat podle filosofického kroužku, který se sejde na Hrádečku. Momentálně tam má tři semináře Minář.

Š. Hašek 5.12.2020 9:57

Podle stávajících zákonů ČR má president přímo povinnost požadovat od BIS podrobné zprávy o tom "co tam dělají".

Fascinuje mě, že nějaký novinářský hejhula/politický nýmand napíše, že konání presidenta ČR, Miloše Zemana, se mu nezdá ................. a všichni občansko političtí, ze všech náměstí, jsou auf.

Navrhuji, pro ty nemehla tady, aby BIS byla ustanovena nadřízenou všemu v ČR a Koudelka by mohl pucovat presidenta, Rychetského, ministerstvo školství a Vystrčila každý týden.

Pan Urban učí nějakou mládež? No tě noha!

V. Pavelka 5.12.2020 9:55

P. Urban se cítí jak ryba ve vodě ,konspirace špioni , pokud víme tak všechno co Zeman dělá je v mezích zákona , pokud ne řekněte kde chybuje !Jak už někdo napsal ,když dostane Putin ,jména Ruských agentů budou tam jen ti které už zná ?Nebo se porovnáním dozví i kdo je dvojitý agent (třeba Senátor Fišer)??[>-]EU,v Pražské superspravedlivé Věrchušce vypukla panika..

V. Pokorný 5.12.2020 9:47

Kdokoliv, kdo píše pro dezinformační plátek Hlídací pes, je podle mého, sám kolaborant a nebezpečí pro většinu občanů České republiky. Navíc když je to člověk, autor článku pan Urban, spjatý s podivným uskupením( nebo už není?) Diag Humen, a který podporoval, propagoval i zastupoval tenhle spolek v soudním sporu proti České republice kde šlo o miliardy korun.

Proč by nemohl prezident chtít znát skutečnost při tom slavném boji a vychloubání se BIS s ruskými špióny. Doživotní plukovník pan Koudelka a kolaborant s US tajnou službou CIA, však byl od ní taky dekorován medailí za donášení, potvrdil jen, že jsou asi v BIS čučkaři a slouhové.

P. Král 5.12.2020 9:46

Jojo, coby Kmoníček.

A vy pořád bojujete se Sovětským svazem? Na věčné časy asi, že? Ale svět je kulatý a nesvoboda přichází z druhé strany.

V. Šedivý 5.12.2020 9:21

Tam nevědí, o kterých víme.

K. Krejčů 5.12.2020 9:18

A což takle sdělit jména nejvýznamnějších agentů? Zeman, Nejedlý, Mynář. A je to!

P. Han 5.12.2020 9:17

Na vás, sakra. Běžte a ujměte se vlády.

P. Han 5.12.2020 9:16

Čas snímání masek? Tak se, Kmoníčku, pochlubte. Pod jakým jménem fízlujete vy?

P. Han 5.12.2020 9:14

Tam to nevědí?

P. Han 5.12.2020 9:14

Zeman je sebestředný maniak, už dávno odtržený od reality. Většina (ne všechny, kupodivu) jeho aktů či projevů je zcela iracionálních, často velmi hloupých. Přesto článek pana Urbana (někdejší, možná i současný mluvčí firmy Diag Human) je zaujatý nenávistný blábol, vycházející ze snahy dokázat, že on a právě on je majitelem jediné objektivní pravdy. Jak Zeman, tak Urban se snaží ohýbat Ústavu.

Zeman nejspíš proto, že velmi hloupě zavedená přímá volba mu dává zdánlivě vyšší legitimitu, než ostatním státním činitelům, a on se logicky snaží získat i pravomoci, s touto legitimitou spojené. (Ovšem o tom, na jaké informace má či nemá právo, by patrně měl rozhodnout soud, nikoliv on sám, nebo Koudelka či dokonce Urban a nějací pouliční pokřikovatelé.)

Urban proto, že nemůže strávit to, že on a jeho názorová skupina ztratili vliv na směřování státu, s kterým by tak rádi experimentovali. Doby Občanského hnutí a "nepolitické politiky" jsou dávno za námi a Zeman se nedá "sestřelit" tak snadno, jako kdysi Bartončík. Musíme se patrně smířit s tím, že se dožije konce svého prezidentského mandátu - tedy pokud se ho dožije fyzicky. Co bude potom, netuším. Parlamentu by se asi nepovedlo vzít si akt volby prezidenta zpátky, můžeme se tedy těšit na přehlídku dalších mašíblů...

Mimochodem, Zeman je už druhým prezidentem, kterého Urban označuje za vlastizrádce. Patrně to víc vychází z Urbana, než z reality.

http://blog.aktualne.cz/blogy/jan-urban.php?itemid=7649

P. Kmoníček 5.12.2020 9:09

Králi, Vy také pracujete pro Euroasii ? A pod jakým jménem, že Vás to tak rozohnilo ?

P. Kmoníček 5.12.2020 9:07

Není mně jasné na co seznam agentů jakékoliv země potřebuje prezident ČR. Co se týká agentů pacujících pro Rusko, je jisté jen jedno. Seznam předat Nejedlému, aby ho dále předal, s adresou toho kdo ho posílá, kolegům v Euroasii.

V. Balcařík 5.12.2020 9:05

Už konečně zveřejněte ten dopis, jinak jste ruští trollové.

D. Polanský 5.12.2020 8:41

Divné, že víme co chce prezident od Bisky!? Ale snad alespoň jednoho ruského agenta BIS zná, jinak bude průšvih.

P. Král 5.12.2020 8:27

Očekávat od Urbana cokoli jiného než agitku plnou žluči by bylo naivní. Ztráta času tohle číst. Ale zas aspoň víme, čím žijí zahrádkářské kolonie. I když i to se ví dávno.

O. Musil 5.12.2020 8:12

No, Koudelka se zeptal zákonodárců, jestli smí nebo nesmí vyhovět, protože výklad zákona se jako obvykle liší podle toho, jak daleko jsou Lány. Asi nejlepší, co by mohl udělat, je přislíbit předání, ale bez nějakého termínu, až to bude, tak to bude. Protože ředitel BIS není nějaký stroj na předávání dokumentů.

J. Krejčí 5.12.2020 7:35

Pan Urban to popsal velmi dobře ! Očekávat od Poslanecké sněmovny v dnešním složení rozumné jednání je nemožné. Lámu si hlavu, jak je možné ve svobodných volbách vybrat k rozhodování takovou stranickou sebranku. Těch několik vyjímeek to nezmění. Čekají nás další volby tak proboha mysleme !

M. Němec 5.12.2020 7:30

Rv[>-]!!

M. Němec 5.12.2020 7:28

Odkud víte, že tu ten agent s ricinem nebyl ?

Vítehovno.

A že se to dozvěděli v Respektu ( až jeden z pozdějších následných kroků ).