13.5.2024 | Svátek má Servác


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident jako „užitečný idiot“

„Já bych těmto ministrům takhle na dálku prostřednictvím Vaší rozhlasové stanice chtěl znovu vzkázat, jste, alespoň zatím, ministři vlády České republiky, nikoli vlády Spojených států, Velké Británie nebo Francie.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 9.5.2018 6:05

Nejsem si jistý

kdo je tady ve skutečnosti užitečným idiotem.

P. Boublíková 9.5.2018 5:51

Re: Prezident Zeman

"Všechny tři země tak učinily na základě přesvědčení,..." :-):-):-)

Je to pořád stejná historie (hysterie).

P. Boublíková 9.5.2018 5:23

Kauza Skripal začala velkou lží

Kupodivu nikoliv ruskou... Británie prohlásila, že jediným producentem A234 je Rusko a že ona sama tuto látku k dispozici nemá. Tomu se Rusko začalo bránit známým prohlášením o možném zdroji A234 z pěti dalších zemí, a už to jelo. Vyhoštění diplomatů atd.

Británie sama musela své původní tvrzení odvolat, protože tomu nikdo soudný nevěřil https://zahranicni.ihned.cz/c1-66090100-novicok-od-nas-v-zadnem-pripade-nepochazel-vyvraci-sef-britske-armadni-laboratore-obvineni-rusu-v-porton-down-podle-nej-panuji-prisna-pravidla

A tak je to v celé kauze se vším. Lež na lež, dojmy, vyjadřování se lidí, kteří si k chemii ani nečuchli, vyjádření,kterým nikdo soudný nemůže věřit! A234 se od A230 liší přítomností dvou metylskupin, proč by jedna látka měla být novičok a druhá ne? Není to prostě pravda https://en.m.wikipedia.org/wiki/Novichok_agent

Ostatně, ani průběh otravy Skripalových novičoku neodpovídá a co už těch křečovitých teorií bylo!

A jako vzdy za všechno může Zeman. Z kauzy se stalo dokonalé absurdní divadlo.

V. Heidlerová 9.5.2018 1:47

Re: Obávám se, že

Tak jestli zde někdo vystupuje jako šašek - a k tomu šašek-ekvilibrista s českým jazykem, jemuž padají slova samá chyba od huby (ruky?), je to pan Vlk. Vypadá to, že článek byl napsán notně podroušeným pisálkem, kterému došla životní inspirace a který se snaží svým nesrozumitelným blekotáním přesvědčit čtenáře o své pravdě. I tak se dá hluboko klesnout a vystupovat jako šašek i osel zároveň.

P. Dvořák 9.5.2018 1:07

Operace USA, Francie, V. Británie 3x stejně, ale . . .

Nejprve věta z článku a pak další dvě:

Všechny tři země tak učinily na základě přesvědčení, že za chemickým útokem stojí režim diktátora Asada.

Všechny tři země tak učinily na základě víry, že za chemickým útokem stojí režim diktátora Asada.

Všechny tři země tak učinily, neboť jim řekl Bůh, že za chemickým útokem stojí režim diktátora Asada.

Zkrátka odůvodnění, nikoliv důvod, se vždycky najde.

V. Vlk 9.5.2018 0:44

Obávám se, že

že jako osel se budete jevit nezaujatým osobám vy. Tvrzení Británie bylo od počátku nevedohodné a zcela jistě nebylo opřeno o nějaký jasný podklad. Rusko řeklo, že u nás se Noivočik vyráběl a taky že ano. Na množství nesejde, jde o to, zda to umíme a zda na něj umíme reagovat. Pravděpodobně nejlepší chemická armáda na světě, tedy naše, prostě musela ten preparát vyzkoušet. Jinak by byla pro NATO a USA na hov...no. Al , pokud nepřiznáme, jak to bylo, jsme v tom až po uši. Nakonec to všicuni hodí na nás a Západ bude kývat hlavou, No jo, češi, to znmýme, vrahouni se Semtexem.. Pitonmé je tvrzení, že paní Drábová sdělila, že Novičok u nás není – Tedy byl, ale málo. A hned se zničil. Co do toho m á kafrat paní Drábová? Ona je tady od nukleární bezpečnosti, chemii nerozumí ani za mák a nemá to v resortu? Co to tedy všichni žvaní? Nenávist k zemanoivi ( a neí to můj favorit) už zatemňuje mnoha lidem mozek. Agenti Putina podle vás už jsou za Rakousko Kurz, Corbin v Anglii, vlády v Polsku a Maďarsku jistě také, a plno západních politiků. Hraje se špinavá hra a vy tam , a nejste u nás sám v ní vystupujete jako šašek.

P. Černoch 9.5.2018 0:27

Prezident Zeman

Pane Stejskale,chemický útok v Důmě se z největší pravděpodobností vůbec nestal.Přinejmenším nikdo nedokázal opak.Přesto Západní koalice vedená USA napadla suverenní stát.Stejně jako před rokem,za údajný chemický útok Chán Šajchůnu,který nebyl dodnes vyšetřen,jak přiznal USA ministr Mattis.Stejně tak jako bylo Rusko potrestáno za údajné narušení voleb v USA,vyhoštěním diplomatů a zavedením dalšího kola sankcí.Před nedávnem USA senátní vyšetřovací výbor přinesl zprávu,že Rusko volby neovlivnilo.

Dále můžeme pokračovat o obvinění Ruska z otravy Skrípalovích,za naprosto vylhaných tvrzení,opět bez důkazů byli vyhoštěni ruští diplomaté.A další a další.Zdá se vám to v pořádku?V civilizovaných zemích máme vymoženost presumpce neviny,ale to, zdá se už neplatí.