12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident jako „užitečný idiot“

„Já bych těmto ministrům takhle na dálku prostřednictvím Vaší rozhlasové stanice chtěl znovu vzkázat, jste, alespoň zatím, ministři vlády České republiky, nikoli vlády Spojených států, Velké Británie nebo Francie.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Neveselý 9.5.2018 10:05

Re: Semtex nebo novičok

Ano, jste rusofil.

R. Neveselý 9.5.2018 10:04

Máte naprostou pravdu

1url.cz/6txv8

Zde jeho vzhled připomíná poťouchlého blbečka.

M. Šejna 9.5.2018 9:59

Semtex nebo novičok

Novičok u nás umíme vyrobit a jen užitečný idiot Stejskalova ražení to chce popírat. Zeman tuto skutečnost nepopřel, takže je potřeba ho označit za vlastizrádce, rusufila apod.

Máme spičkové chemiky a špičkové laboratoře, takže je to pro nás spíš pocta pochlubit se tím, že umíme produkovat novičok. Stejně tak umíme vyprodukovat a dokonce vyrábět ve velkem výbušninu semtex. Stejskal by určitě po nějakém teroristickém výbuchu tvrdil, že semtex jsme nikdy nevyráběli a kdo tvrdí opak je vlastizrádce a rusofil. Podobně, jako u novičoku.

A jsme u jádra věci: pokud něco umíme vyrobit (vyprodukovat, syntetizovat), ještě to neznamená, že to jsme schopni použít. Za otravu Skripala určitě neneseme žádnou vinu nebo odpovědnost, i kdybychom u nás vyrobili a skladovali desítky kilogramů novičoku. Stejně tak nemůžeme za to, že teroristé s oblibou používali semtex.

J. Zaorálek 9.5.2018 9:50

Souhlasím s panem Stejskalem,

napsal to velmi dobře, jako obvykle. Problém je z určitého úhlu pohledu v tom, že ať se kdokoli z nás přikloní na jednu nebo druhou stranu sporu, vždy se bude v určité míře jednat o akt víry. Nikdo z normálních lidí se obvykle nedostane k zaručeně pravdivým informacím, k tajným informacím apod. a jsme odkázáni na informace z médií. Jedna strana řekne něco, druhá strana to obvykle neguje. Tak si kdokoli z nás může v době "postfaktické" vybrat cokoli jako vokurky v zelinářství. Jinak se tomu říká "Přání otcem myšlenky". Ovšem myslí si někdo, že by se Rusáci přiznali, pokud to skutečně udělali? Hahaha. Pak jsme ovšem v patové situaci, dokud se někdo nepřizná. Já ovšem, ač poměrně mlád, Rusku ze zkušenosti nevěřím, není nic, proč bych měl mít k Rusku důvěru, že někdy říká pravdu. Notorický lhář, i kdyby nakrásně mluvil pravdu, bude nedůvěryhodný. Po dlouhou dobu. A myslím si, ve vší úctě, že Vy, kteří se tak často zastáváte Ruska, dohromady s Milošem, trpíte nějakým divným typem Stockholmského syndromu.

M. Prokop 9.5.2018 9:34

Re: Nejsem si jistý

Já jsem si jistý, kdo je idiotem neužitečným, škodlivým. :-P

M. Prokop 9.5.2018 9:33

Re: naštěstí vzhled pana Zemana

Tak to asi jsem "naprostý zoufalec". Domnívám se, že neškodí z blbosti nebo ožralosti, ale vědomě. I když mu to možná nakukává okolí.

P. Lenc 9.5.2018 9:12

Re: Zeman

Milý pane Černochu, tato dáma použila slovník pana prezidenta.Pokud s tím máte problém, je to jenom vaše věc.Vaše vyjádření níže se dá vyložit jako trestný čin hanobení republiky.Nelíbí se vám to?

A. Zajícová 9.5.2018 9:06

naštěstí vzhled pana Zemana

jasně ukazuje jeho stav a tak nepředpokládám, že kromě naprostých zoufalců si někdo může myslet, že ví, co mluví.

P. Černoch 9.5.2018 8:54

Re: Kauza Skripal začala velkou lží

Ještě jsem si vzpomněl na kouzelné vyjádření ředitele britské laboratoře Porton Down která je pár km od Salisbury. "Novičok?To u nás nemáme a není žádná možnost,jak by se to mohlo od nás dostat ven".To skutečně pan ředitel Gary Aitkenhead řekl pro SkyNews.

P. Dvořák 9.5.2018 8:50

Re: Obávám se, že

pokud řešíte pravopis a ne fakt, že útok spojenců byl veden na základě "přesvědčení", tedy víry v cosi, vlastně na základě Božího slova nebo snad zjevení (?), tak je úplně jedno, o jakém orgánu tvrdíte, že jste na něho spadla.

Ve vašem případě se totiž jedná o jeden a tentýž orgán.

J. Holíček 9.5.2018 8:49

Re: Obávám se, že

Nepsal jsem, že jste husa, děvčátko. Sama se hodnoťte jak chcete. :-))

Nenechte se mýlit mojí fotkou z mládí a svůj věk můžete uvést jednou, ne šeskrát. Já si ho pamatuji, do té míry mně paměť ještě slouží. A mimochodem, věk není žádná zásluha.

Věcně nelze Vlkovi v podstatě nic moc vytknout.

F. Navrátil 9.5.2018 8:39

Fakta proti víře

Pan Stejskal nepracuje s fakty, ale s vírou. A kdo nevěří, ten je kacíř nebo velezrádce. Stále jsem ovšem přesvědčen, že nám ve svých článcích o Izraeli prezentuje fakta a ne virtuální bubliny, jako je tomu dnes.

P. Černoch 9.5.2018 8:32

Re: Zeman

Milá "dámo",říká se WC,popřípadě toaleta.

P. Černoch 9.5.2018 8:26

Re: Obávám se, že

Dávám panu Vlkovi plně za pravdu za obsah článku.Jestli chcete řešit pravopis,běžte si na jiné stránky

J. Dvorská 9.5.2018 8:26

Zeman

S tímto prezidentem na věčné časy do hajzlu ! Bohužel pro nás !

P. Černoch 9.5.2018 8:09

Re: Kauza Skripal začala velkou lží

Pane Hruško,vy máte důkaz,že Rusko otrávilo Skrípalovi Novičokem který nikdo jiný nevlastní?Nemáte,že?Ono ten důkaz nemá ani vláda Británie a dokonce ani OPCW,která zkoumala jakési vzorky které Británie předala.Jediné co se potvrdilo,bylo,že Skrípalovi byli otráveni "čistou a stabilní látkou".Viz. vyjádření OPCW.

P. Černoch 9.5.2018 7:53

Re: Pane Stejskale,

V zákoníku je

paragraf 405a o agresi, jako zločinu proti míru a válečném zločinu. A v

paragrafu 365 a následujících se řeší schvalování Tresného činu. Takže

kdo schvaluje trestný čin agrese je podle ČR zákonů zločinec.Tedy Stejskal,Babiš,Stropnický,Šlechtová a další

V. Heidlerová 9.5.2018 7:51

Re: Obávám se, že

Háááááááááá, budete se divit a zlobit, ale já jsem stará nestyda a Vámi popisované stavy mé osobnosti se studem nemají nic společného. Vaše výtky po mně sjedou jako voda po husím peří. Háááááá

Domnívala jsem se, že příspěvek psal publicista Vlk, tedy spisovatel, člověk pracující se slovem a naší mateřštinou, jehož příspěvky nesly známky dobré jazykové úrovně. Asi to není ten pan Vlk, tak se omlouvám. Pisatel buď z nedovzdělání, opilosti, rozčilení, duševního pohnutí či jiné mi neznámé pohnutky sepsal ten blábol, kde je v každé větě několik chyb, a to zásadních - nikoliv překlepy.

Mně je, chlapče, 81 let a spadla jsem na prdel, nikoliv na hlavu. Jupí!!!

J. Hruška 9.5.2018 7:50

Re: Obávám se, že to napsala Božka o Vás

Tak tak.

J. Hruška 9.5.2018 7:41

Re: Operace USA, Francie, V. Británie 3x stejně, ale . . .

Alláh je velký, a všechno ví.

P. Kmoníček 9.5.2018 7:41

Re: Pane Stejskale,

V čem nemá pan Stejskal konkrétně pravdu, Vy Zingo ?

J. Hruška 9.5.2018 7:39

Re: Kauza Skripal začala velkou lží

Pavlo, Vy ten šmejd kouříte taky?

P. Han 9.5.2018 7:32

Re: Obávám se, že

Vedete ruskou cestovku?

P. Zinga 9.5.2018 7:25

Re: Obávám se, že

Hei(l)dlerová, žeVy máte na širé Rusi prapraděčka, dědečka a možná i fotra?

Chcete za nimi? Místa je tam dost...

P. Zinga 9.5.2018 7:23

Pane Stejskale,

jde o pravdu, nebo ne?

S tím užitečným idiotem bych byl opatrnější, jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá..

J. Holíček 9.5.2018 7:10

Re: Obávám se, že

Je typické, že když chybí věcné argumenty, tak se oponenti snaží chytat stébla v podobě překlepů a mimoděk učiněných chyb.

Ten špatně skrývaný pokus udělat z pravdy něco jako autorův omyl v tomhle případě prostě nemohl uspět, protože ze strany pana Vlka jde skutečně o silné a pádné argumenty, odkrývající faleš medíí a ubohost jejich papouškovačů.

Jak už psala Božena Němcová: Když může valach porodit hříbě, proč by se nemohly chytat ryby na silnici do Prášil. To je krédo jako stehno všech ovcí a přitakávačů!

Že vám není stydno, paní Heidlerová, takhle se zesměšňovat ve Vašem věku a při Vašem vzdělání.

A. Bocek 9.5.2018 7:04

Holt Zemanovi

je bližší putinova rubáška, než západní plášť. Bude úsměvné pozorovat, kdo se s tak trapnou evropskou figurkou ještě do konce volebního mandátu setká.

F. Houžňák 9.5.2018 6:56

Být Židy potažmo Izraelci, nakopal bych Stejskala

do zadku neboli tochesu, protože plnou silou pracuje na tom, aby jeho informacím o Izraeli, coby zcela nedůvěryhodné, hysterické a prolhané osobě, nikdo nevěřil. Tak to chodí, když někdo chce brát granty z obou stran.

J. Fridrich 9.5.2018 6:26

Souhlas pane Stejskal, za toho člověka nyní sedícího

Souhlas pane Stejskal, za toho člověka nyní sedícího na našem Hradě se musí rozumní občané stydět - a to čím dál častěji.. Náš děd vševěd - a hlavně RUSOMIL promluvil.. Asi on, ale i další hlupáčci nedokážou rozlišit vyrobený novičok ve velkém a poté předaný vojákům a agentům - od mikro dávky zkoumané v laboratoři. Naši skvělí odborníci mohou očekávat v brzké době pracovní-služební nabídku těch nejlepších tajných služeb naší planety, tedy od NSA, CIA, FBI, MI5 A MI6, MOSADU i Putinovi FSB.

Oni to všechno prošetřili ze svého obýváku nebo kuchyně a chudáci špičkoví agenti jezdí po světě, nasazují své životy - a NIC.. Naši specialisté se zamyslí - a je to všechno jasné a vyřešené. Ještě že je máme, snad odolají těm několikamístným dolarovým nabídkám " zlých imperialistů " a budou nás tady i nadále " obohacovat ".

Zeman je svým chováním a sympatiemi schopen připravit s Putinem obnovu RVHP a Varšavskou smlouvu - on prostě zrazuje naše smluvní partnery na civilizovaném Západě..

V. Kotas 9.5.2018 6:11

Re: Nejsem si jistý

Pisálkové, jako autor tohoto článku, ke kterému vedeme diskusi.