28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident jako „užitečný idiot“

„Já bych těmto ministrům takhle na dálku prostřednictvím Vaší rozhlasové stanice chtěl znovu vzkázat, jste, alespoň zatím, ministři vlády České republiky, nikoli vlády Spojených států, Velké Británie nebo Francie.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lepka 9.5.2018 13:16

Re: Já si krevní tlak nezvyšuju, a vaše rady jsou mi

To však nic nemění na faktu, že tento páně Stejskalův článek se netýká ani Izraele, ani Židovského národa.

F. Houžňák 9.5.2018 14:07

No, vždyť to říkám,

když něco nechápete, tak se k tomu radši nevyjadřujte.

J. Lepka 9.5.2018 17:54

Re: No, vždyť to říkám,

Správně, to si opakujte každé ráno po probuzení a večer před spaním. A mezitím tak aspoň 50x!

F. Houžňák 9.5.2018 19:10

Nechápu, proč bych to měl dělat,

já vše chápu. Co jako míníte, že nechápu? Vysvětlete mi to, jsem napnut.

J. Fridrich 9.5.2018 6:26

Souhlas pane Stejskal, za toho člověka nyní sedícího

Souhlas pane Stejskal, za toho člověka nyní sedícího na našem Hradě se musí rozumní občané stydět - a to čím dál častěji.. Náš děd vševěd - a hlavně RUSOMIL promluvil.. Asi on, ale i další hlupáčci nedokážou rozlišit vyrobený novičok ve velkém a poté předaný vojákům a agentům - od mikro dávky zkoumané v laboratoři. Naši skvělí odborníci mohou očekávat v brzké době pracovní-služební nabídku těch nejlepších tajných služeb naší planety, tedy od NSA, CIA, FBI, MI5 A MI6, MOSADU i Putinovi FSB.

Oni to všechno prošetřili ze svého obýváku nebo kuchyně a chudáci špičkoví agenti jezdí po světě, nasazují své životy - a NIC.. Naši specialisté se zamyslí - a je to všechno jasné a vyřešené. Ještě že je máme, snad odolají těm několikamístným dolarovým nabídkám " zlých imperialistů " a budou nás tady i nadále " obohacovat ".

Zeman je svým chováním a sympatiemi schopen připravit s Putinem obnovu RVHP a Varšavskou smlouvu - on prostě zrazuje naše smluvní partnery na civilizovaném Západě..

R. Langer 9.5.2018 6:05

Nejsem si jistý

kdo je tady ve skutečnosti užitečným idiotem.

V. Kotas 9.5.2018 6:11

Re: Nejsem si jistý

Pisálkové, jako autor tohoto článku, ke kterému vedeme diskusi.

M. Prokop 9.5.2018 9:34

Re: Nejsem si jistý

Já jsem si jistý, kdo je idiotem neužitečným, škodlivým. :-P

P. Boublíková 9.5.2018 5:23

Kauza Skripal začala velkou lží

Kupodivu nikoliv ruskou... Británie prohlásila, že jediným producentem A234 je Rusko a že ona sama tuto látku k dispozici nemá. Tomu se Rusko začalo bránit známým prohlášením o možném zdroji A234 z pěti dalších zemí, a už to jelo. Vyhoštění diplomatů atd.

Británie sama musela své původní tvrzení odvolat, protože tomu nikdo soudný nevěřil https://zahranicni.ihned.cz/c1-66090100-novicok-od-nas-v-zadnem-pripade-nepochazel-vyvraci-sef-britske-armadni-laboratore-obvineni-rusu-v-porton-down-podle-nej-panuji-prisna-pravidla

A tak je to v celé kauze se vším. Lež na lež, dojmy, vyjadřování se lidí, kteří si k chemii ani nečuchli, vyjádření,kterým nikdo soudný nemůže věřit! A234 se od A230 liší přítomností dvou metylskupin, proč by jedna látka měla být novičok a druhá ne? Není to prostě pravda https://en.m.wikipedia.org/wiki/Novichok_agent

Ostatně, ani průběh otravy Skripalových novičoku neodpovídá a co už těch křečovitých teorií bylo!

A jako vzdy za všechno může Zeman. Z kauzy se stalo dokonalé absurdní divadlo.

J. Hruška 9.5.2018 7:39

Re: Kauza Skripal začala velkou lží

Pavlo, Vy ten šmejd kouříte taky?

P. Černoch 9.5.2018 8:09

Re: Kauza Skripal začala velkou lží

Pane Hruško,vy máte důkaz,že Rusko otrávilo Skrípalovi Novičokem který nikdo jiný nevlastní?Nemáte,že?Ono ten důkaz nemá ani vláda Británie a dokonce ani OPCW,která zkoumala jakési vzorky které Británie předala.Jediné co se potvrdilo,bylo,že Skrípalovi byli otráveni "čistou a stabilní látkou".Viz. vyjádření OPCW.

P. Černoch 9.5.2018 8:54

Re: Kauza Skripal začala velkou lží

Ještě jsem si vzpomněl na kouzelné vyjádření ředitele britské laboratoře Porton Down která je pár km od Salisbury. "Novičok?To u nás nemáme a není žádná možnost,jak by se to mohlo od nás dostat ven".To skutečně pan ředitel Gary Aitkenhead řekl pro SkyNews.

J. Lepka 9.5.2018 10:27

Re: Kauza Skripal začala velkou lží

Zřejmě jen rudý šváb na mozku vám znemožňuje odhalit logickou podstatu tohoto výroku : Když ho neměli, asi skutečně nemohl uniknout, že. Takové "věci " se ale stávají v Rusku čím dál častěji, posledně "neměli" Polonium 210 a taky, mrška, uniklo.

P.S. Možná by nebylo od věci, požádat rodilého mluvčího o výklad originálního výroku pana ředitele, abyste pak nemusel lámat kopí za své kamarády.

F. Houžňák 9.5.2018 10:55

No, výklad je jednoduchý, tady máte originální

výrok: "There is no way anything like that could have come from us or left the four walls of our facility," said Mr Aitkenhead. Vy v tom vidíte prohlášení, že nic takového neměli? A kde?

P. Boublíková 9.5.2018 11:16

Re: Kauza Skripal začala velkou lží

Ale oni ho měli, později se přiznali, vždyť o tom píšu.

J. Lepka 9.5.2018 10:46

Re: Kauza Skripal začala velkou lží

Kupodivu jste vyhmátla podstatu problému. Podle všech předpokladů, měli být Skripalovi ihned mrtví, ale jak se zdá, něco se poťapalo. Otázkou je, zda vrazi byli dost fundovaní a jestli náhodou nesmísili jiné prekurzory, případně něčím znečištěné, případně zda původní předpoklady autorů (novičoků) nebyly mylné. Nicméně představa, že jed použil někdo jiný, než rusáci je směšná a představit si, že to byla klamná akce jakési fiktivní superantikontramulti tajné služby je velmi nepravděpodobná, ba v době neuvěřitelné vykecanosti tajných informací až směšná, už by se někdo pochlubil. Ostatně již skoro 2,5 tisíce let pokládaná otázka: Cui bono dává jednoznačnou odpověď, obzvláště v historických konotacích, Litviněnko, víte.

P. Černoch 9.5.2018 10:55

Re: Kauza Skripal začala velkou lží

Omyl.OPCW vydalo prohlášení,že použitá látka byla čistá a stabilní.Tedy žádné příměsi,žádná vlhkost a pod.Také sklouzáváte do lží,jako britská vláda, která vrší lži jednu na druhou,že už zapomněla jak lhala předtím.

P. Boublíková 9.5.2018 11:21

Re: Kauza Skripal začala velkou lží

Tak.

Zbývají tedy 2 možnosti: a) nešlo o novičok A234, b) šlo o novičok A234, ale jeho toxicita není taková, jak se všude v odborné literatuře uvádí.

J. Kanioková 9.5.2018 18:11

Velmi souhlasím s p. Boublíkovou

P. Dvořák 9.5.2018 1:07

Operace USA, Francie, V. Británie 3x stejně, ale . . .

Nejprve věta z článku a pak další dvě:

Všechny tři země tak učinily na základě přesvědčení, že za chemickým útokem stojí režim diktátora Asada.

Všechny tři země tak učinily na základě víry, že za chemickým útokem stojí režim diktátora Asada.

Všechny tři země tak učinily, neboť jim řekl Bůh, že za chemickým útokem stojí režim diktátora Asada.

Zkrátka odůvodnění, nikoliv důvod, se vždycky najde.

J. Hruška 9.5.2018 7:41

Re: Operace USA, Francie, V. Británie 3x stejně, ale . . .

Alláh je velký, a všechno ví.

V. Vlk 9.5.2018 0:44

Obávám se, že

že jako osel se budete jevit nezaujatým osobám vy. Tvrzení Británie bylo od počátku nevedohodné a zcela jistě nebylo opřeno o nějaký jasný podklad. Rusko řeklo, že u nás se Noivočik vyráběl a taky že ano. Na množství nesejde, jde o to, zda to umíme a zda na něj umíme reagovat. Pravděpodobně nejlepší chemická armáda na světě, tedy naše, prostě musela ten preparát vyzkoušet. Jinak by byla pro NATO a USA na hov...no. Al , pokud nepřiznáme, jak to bylo, jsme v tom až po uši. Nakonec to všicuni hodí na nás a Západ bude kývat hlavou, No jo, češi, to znmýme, vrahouni se Semtexem.. Pitonmé je tvrzení, že paní Drábová sdělila, že Novičok u nás není – Tedy byl, ale málo. A hned se zničil. Co do toho m á kafrat paní Drábová? Ona je tady od nukleární bezpečnosti, chemii nerozumí ani za mák a nemá to v resortu? Co to tedy všichni žvaní? Nenávist k zemanoivi ( a neí to můj favorit) už zatemňuje mnoha lidem mozek. Agenti Putina podle vás už jsou za Rakousko Kurz, Corbin v Anglii, vlády v Polsku a Maďarsku jistě také, a plno západních politiků. Hraje se špinavá hra a vy tam , a nejste u nás sám v ní vystupujete jako šašek.

V. Heidlerová 9.5.2018 1:47

Re: Obávám se, že

Tak jestli zde někdo vystupuje jako šašek - a k tomu šašek-ekvilibrista s českým jazykem, jemuž padají slova samá chyba od huby (ruky?), je to pan Vlk. Vypadá to, že článek byl napsán notně podroušeným pisálkem, kterému došla životní inspirace a který se snaží svým nesrozumitelným blekotáním přesvědčit čtenáře o své pravdě. I tak se dá hluboko klesnout a vystupovat jako šašek i osel zároveň.

J. Holíček 9.5.2018 7:10

Re: Obávám se, že

Je typické, že když chybí věcné argumenty, tak se oponenti snaží chytat stébla v podobě překlepů a mimoděk učiněných chyb.

Ten špatně skrývaný pokus udělat z pravdy něco jako autorův omyl v tomhle případě prostě nemohl uspět, protože ze strany pana Vlka jde skutečně o silné a pádné argumenty, odkrývající faleš medíí a ubohost jejich papouškovačů.

Jak už psala Božena Němcová: Když může valach porodit hříbě, proč by se nemohly chytat ryby na silnici do Prášil. To je krédo jako stehno všech ovcí a přitakávačů!

Že vám není stydno, paní Heidlerová, takhle se zesměšňovat ve Vašem věku a při Vašem vzdělání.

J. Hruška 9.5.2018 7:50

Re: Obávám se, že to napsala Božka o Vás

Tak tak.

V. Heidlerová 9.5.2018 7:51

Re: Obávám se, že

Háááááááááá, budete se divit a zlobit, ale já jsem stará nestyda a Vámi popisované stavy mé osobnosti se studem nemají nic společného. Vaše výtky po mně sjedou jako voda po husím peří. Háááááá

Domnívala jsem se, že příspěvek psal publicista Vlk, tedy spisovatel, člověk pracující se slovem a naší mateřštinou, jehož příspěvky nesly známky dobré jazykové úrovně. Asi to není ten pan Vlk, tak se omlouvám. Pisatel buď z nedovzdělání, opilosti, rozčilení, duševního pohnutí či jiné mi neznámé pohnutky sepsal ten blábol, kde je v každé větě několik chyb, a to zásadních - nikoliv překlepy.

Mně je, chlapče, 81 let a spadla jsem na prdel, nikoliv na hlavu. Jupí!!!

J. Holíček 9.5.2018 8:49

Re: Obávám se, že

Nepsal jsem, že jste husa, děvčátko. Sama se hodnoťte jak chcete. :-))

Nenechte se mýlit mojí fotkou z mládí a svůj věk můžete uvést jednou, ne šeskrát. Já si ho pamatuji, do té míry mně paměť ještě slouží. A mimochodem, věk není žádná zásluha.

Věcně nelze Vlkovi v podstatě nic moc vytknout.

P. Dvořák 9.5.2018 8:50

Re: Obávám se, že

pokud řešíte pravopis a ne fakt, že útok spojenců byl veden na základě "přesvědčení", tedy víry v cosi, vlastně na základě Božího slova nebo snad zjevení (?), tak je úplně jedno, o jakém orgánu tvrdíte, že jste na něho spadla.

Ve vašem případě se totiž jedná o jeden a tentýž orgán.

P. Zinga 9.5.2018 7:25

Re: Obávám se, že

Hei(l)dlerová, žeVy máte na širé Rusi prapraděčka, dědečka a možná i fotra?

Chcete za nimi? Místa je tam dost...

P. Han 9.5.2018 7:32

Re: Obávám se, že

Vedete ruskou cestovku?