28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident jako „užitečný idiot“

„Já bych těmto ministrům takhle na dálku prostřednictvím Vaší rozhlasové stanice chtěl znovu vzkázat, jste, alespoň zatím, ministři vlády České republiky, nikoli vlády Spojených států, Velké Británie nebo Francie.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Papež 9.5.2018 12:59

Semtex nebo novicok, hodinky nebo holinky, podle soudruha Sejny vsjo ravno. Co k tomu více dodat ?

J. Zaorálek 9.5.2018 9:50

Souhlasím s panem Stejskalem,

napsal to velmi dobře, jako obvykle. Problém je z určitého úhlu pohledu v tom, že ať se kdokoli z nás přikloní na jednu nebo druhou stranu sporu, vždy se bude v určité míře jednat o akt víry. Nikdo z normálních lidí se obvykle nedostane k zaručeně pravdivým informacím, k tajným informacím apod. a jsme odkázáni na informace z médií. Jedna strana řekne něco, druhá strana to obvykle neguje. Tak si kdokoli z nás může v době "postfaktické" vybrat cokoli jako vokurky v zelinářství. Jinak se tomu říká "Přání otcem myšlenky". Ovšem myslí si někdo, že by se Rusáci přiznali, pokud to skutečně udělali? Hahaha. Pak jsme ovšem v patové situaci, dokud se někdo nepřizná. Já ovšem, ač poměrně mlád, Rusku ze zkušenosti nevěřím, není nic, proč bych měl mít k Rusku důvěru, že někdy říká pravdu. Notorický lhář, i kdyby nakrásně mluvil pravdu, bude nedůvěryhodný. Po dlouhou dobu. A myslím si, ve vší úctě, že Vy, kteří se tak často zastáváte Ruska, dohromady s Milošem, trpíte nějakým divným typem Stockholmského syndromu.

M. Zikmund 9.5.2018 13:31

Re: Souhlasím s panem Stejskalem,

Máte tu logiku nějak zkomolenou. Jedna věc je věřit, že to, co tvrdí Britové (útok na Skripala provedlo Rusko) je pravda, druhá věřit, že to Rusko nebylo. A třetí - uvědomovat si, že zatím předložené důkazy nikoho neusvědčují a informace, které k nám dorazí (třeba jen ze samotné Británie) jsou značně zmatené a nelogické. Jenže velká část společnosti (a v tom je jejich stádnost) má potřebu se na vše dívat jako na sportovní utkání dvou týmů a oni jsou skalní fanoušci v kotli. A v tom případě se jejich optika zužuje pouza na fandit=věřit jednomu nebo druhému. Takže pokud někdo pronese názor, předá informaci či se jinak vysloví proti dosavadní argumentaci, že Skripala jednozančně otrávilo Rusko, pak je touto logikou a optikou zaslepený věřící Rusku, agent, vlastizrádce... Pro zaslepené neexistuje stav, že něco neví, protože víra pro ně znamená vědět.

Pokud na základě svých mladých zkušeností Rusku nevěříte, má to smysl. Jenže i na základě svých mladých zkušeností byste mohl pochopit, že nevěřit Rusku nemůže automaticky znamenat věřit Británii. Nevím samozřejmě, jak mladé jsou vaše zkušenosti, ale poslední čtvrtstoletí rozhodně ukázalo, že věřit Británii, USA, Francii či Německu se nedá úplně stejně jako Rusku nebo Číně. Co se týká pravdomluvnosti, ak mezi nimi rozhodně žádný rozdíl není. Rozdíl jen pro ty, kteří slepě věřit chtějí a potřebují, protože slepá víra myšlenkově zjednodušuje.

J. Lepka 9.5.2018 17:52

Re: Souhlasím s panem Stejskalem,

Hezký pokus. Zapátrejte v historii, kdo vraždil své oponenty i v cizině, začněte Trockým a prozatím můžete skončit Litviněnkem a pak se divit, proč rusákům nikdo soudný nevěří.

J. Zaorálek 9.5.2018 18:04

Re: Souhlasím s panem Stejskalem,

Pokud si znovu a pečlivě přečtete můj příspěvek, zjistíte, že jsem nenapsal nic, co se nějak vylučuje s tím, co jste napsal Vy. Tedy nenapsal jsem, že stoprocentně věřím, že to má na svědomí Rusko nebo že nemůže existovat třetí možnost. Článek pana Stejskala totiž je o něčem jiném, je o podivuhodně servilním jednání našeho Miloše k Rusku a jeho nesmyslném jednání. Nicméně motiv, milý Watsone, motiv Rusko nepochybně mělo, tak jako v minulých případech podivných úmrtí svých bývalých agentů. Navíc s Vámi tedy nesouhlasím v tvrzení, že "věřit Británii, USA... se nedá úplně stejně jako Rusku nebo Číně." Opět je to otázka historické zkušenosti a dle mého soudu tyto státy běžně projevují určitou míru sebereflexe, což Rusko nebo Čína nečiní ze zásady, jsou to totiž diktatury a diktatura se nikdy neomlouvá, má totiž vždy pravdu. Nějaký náš diplomat řekl, že všichni někdy lžou. Ale i míra prolhanosti může být různá. Kromě toho je zajímavě komické jednání Ruska, které v jakési podivné sebeobraně, která vlastně žádnou sebeobranou není, ukazuje na jiné státy, kde mohl být jed vyroben. Ale není pochyb o tom, že takový jed bude umět vyrobit celá řada států. A pak se rychle chytá (Rusko) Milošova příspěvku do hry. Můj pocit je ten, že to Putinovi vůbec nevadí a prostě si hraje. Vypustit do Evropy co nejvíc různých názorů, ať je z toho guláš. Ostatně, co se Rusku může stát?

A. Zajícová 9.5.2018 9:06

naštěstí vzhled pana Zemana

jasně ukazuje jeho stav a tak nepředpokládám, že kromě naprostých zoufalců si někdo může myslet, že ví, co mluví.

M. Prokop 9.5.2018 9:33

Re: naštěstí vzhled pana Zemana

Tak to asi jsem "naprostý zoufalec". Domnívám se, že neškodí z blbosti nebo ožralosti, ale vědomě. I když mu to možná nakukává okolí.

J. Lepka 9.5.2018 10:22

Re: naštěstí vzhled pana Zemana

On si ve své bohorovnosti jen myslí, že na něj nikdo nemá!

R. Neveselý 9.5.2018 10:04

Máte naprostou pravdu

1url.cz/6txv8

Zde jeho vzhled připomíná poťouchlého blbečka.

V. Vlk 9.5.2018 10:34

Mohl byste poslat svoji fotku krasavce inteligentního ?

R. Neveselý 9.5.2018 10:42

Re:

Člověče zmatený a pročpak? Já snad reprezentuji ČR?

M. Valenta 9.5.2018 10:27

Re: naštěstí vzhled pana Zemana

Vzhled tristní, zadaní jasné paní Zajícová.

F. Navrátil 9.5.2018 8:39

Fakta proti víře

Pan Stejskal nepracuje s fakty, ale s vírou. A kdo nevěří, ten je kacíř nebo velezrádce. Stále jsem ovšem přesvědčen, že nám ve svých článcích o Izraeli prezentuje fakta a ne virtuální bubliny, jako je tomu dnes.

J. Dvorská 9.5.2018 8:26

Zeman

S tímto prezidentem na věčné časy do hajzlu ! Bohužel pro nás !

P. Černoch 9.5.2018 8:32

Re: Zeman

Milá "dámo",říká se WC,popřípadě toaleta.

P. Lenc 9.5.2018 9:12

Re: Zeman

Milý pane Černochu, tato dáma použila slovník pana prezidenta.Pokud s tím máte problém, je to jenom vaše věc.Vaše vyjádření níže se dá vyložit jako trestný čin hanobení republiky.Nelíbí se vám to?

P. Černoch 9.5.2018 10:42

Re: Zeman

Vyjádření,že se představitelé státu ČR dopustili trestného činu podle paragrafu 405 a 365 schvalování agrese vůči jinému státu je "hanobení republiky"?To myslíte vážně?

J. Dvorská 9.5.2018 10:13

Re: Zeman

Souhlasím, ale zní to lépe, jak jsem uvedla !

P. Zinga 9.5.2018 7:23

Pane Stejskale,

jde o pravdu, nebo ne?

S tím užitečným idiotem bych byl opatrnější, jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá..

P. Kmoníček 9.5.2018 7:41

Re: Pane Stejskale,

V čem nemá pan Stejskal konkrétně pravdu, Vy Zingo ?

P. Černoch 9.5.2018 7:53

Re: Pane Stejskale,

V zákoníku je

paragraf 405a o agresi, jako zločinu proti míru a válečném zločinu. A v

paragrafu 365 a následujících se řeší schvalování Tresného činu. Takže

kdo schvaluje trestný čin agrese je podle ČR zákonů zločinec.Tedy Stejskal,Babiš,Stropnický,Šlechtová a další

R. Neveselý 9.5.2018 10:13

Re: Pane Stejskale,

Jste černoch i ve skutečnosti?

P. Černoch 9.5.2018 10:44

Re: Pane Stejskale,

Ty paragrafy skutečně existují a já je nevymyslel.

P. Zinga 9.5.2018 15:10

Re: Pane Stejskale,

No, já se nezabýval tím, má -li pravdu Stejskal. Já se pouze zeptal, lhal-li Zeman. Nelhal.

Jsme-li tak daleko, že pravda je zločinem, tak potěš Pánbůh...

M. Valenta 9.5.2018 10:30

Re: Pane Stejskale,

O ruskou pravdu jde Zemanovi.

A. Bocek 9.5.2018 7:04

Holt Zemanovi

je bližší putinova rubáška, než západní plášť. Bude úsměvné pozorovat, kdo se s tak trapnou evropskou figurkou ještě do konce volebního mandátu setká.

P. Lenc 9.5.2018 10:13

Re: Holt Zemanovi

No Trump ho má na háku,sami Číňani mu rozšlápli tu jeho činskou bábovečku, tak hádejte třikrát, kdo asi?

F. Houžňák 9.5.2018 6:56

Být Židy potažmo Izraelci, nakopal bych Stejskala

do zadku neboli tochesu, protože plnou silou pracuje na tom, aby jeho informacím o Izraeli, coby zcela nedůvěryhodné, hysterické a prolhané osobě, nikdo nevěřil. Tak to chodí, když někdo chce brát granty z obou stran.

J. Lepka 9.5.2018 10:34

Re: Být Židy potažmo Izraelci, nakopal bych Stejskala

Tak si pane Houžňáku v klidu studujte Aeronet nebo Parlamentní či Blicí Listy a nezvyšujte si krevní tlak čtením článků pana Stejskala. Ostatně jde váš výstřel velmi, velmi mimo, pokud jsem schopen vnímat čtený text, tak tentokrát nešlo o Izrael, ale o lživou hubu páně prezidentovu.

F. Houžňák 9.5.2018 10:49

Já si krevní tlak nezvyšuju, a vaše rady jsou mi

tamtéž, kam by měli Židi nakopat Stejskala. Když něco nechápete, tak se k tomu radši nevyjadřujte, vypadáte pak jako namyšlený blb, chytrý jako tři vopice. Angličani říkají "too clever by half".