26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ja sam 21.7.2007 16:02

Re: Re: Schwarzenbergovi poddani v roce 2002

Blahoslaveny chudy duchem, jste idealni typ do rozpravy, sypete nekolik prispevku za sebou, aniz byste cekal na reakce. Ty si tvorite v duchu n;sveho nicku] sam.

fafnir 21.7.2007 17:53

Re: Re: Schwarzenbergovi poddani v roce 2002

vratte se do blesku,vy vole,tam vás budou brát adekvatně vašemu IQ

kacir 21.7.2007 15:39

Re: Schwarzenbergovi poddani v roce 2002

Bež s tím  bulvárem do .... ;-O(Y)

Uhuru 21.7.2007 14:55

Schwarzenberg na Hrad

K. Schwarzenberg je dobra volba, otazka je, zda by o to mel zajem. Pochybuji, ale ze dostane u tech krupanu naseho politickeho panoptika podporu...

BIS 21.7.2007 14:59

Re: Schwarzenberg na Hrad

Utajovaný milenec exšéfky USDEU Hany Marvanové hodlá získat syna do své péče.

Je to novinář ze Schwarzenbergova RESPEKTU, Jaroslav Spurný (50). A právě on proti Marvanové vytáhl do boje a chce jí čtyřletého Andreje vzít!

Liberta 21.7.2007 15:10

Re: Re: Schwarzenberg na Hrad

Ježišmarjá, co je to za blábol???8-o;-O(Y)

BIS 21.7.2007 15:15

Re: Re: Re: Schwarzenberg na Hrad

Její tvrzení má však háček. Stejně jako Spurný i pražský městský soud Blesku potvrdil, že již v předloňském roce byla Hana Marvanová "iniciátorkou odvolacího řízení ve věci úpravy poměrů výchovy a městský k nezletilému Andrejovi".

http://veciverejne.blesk.cz/Clanek80828.htm

Liberta 21.7.2007 15:18

Re: Re: Re: Re: Schwarzenberg na Hrad

Ale já nemyslím článek, na který odkazujete, nýbrž váš příspěvek !?, sakra...co to má společného s volbou prezidenta České republiky?

BIS 21.7.2007 15:20

Re: Re: Re: Re: Re: Schwarzenberg na Hrad

Schwarzenberg vydaval prolhane a politicky aktivisticke noviny. Ja Vam presne rozumim.

Ladislav N. 21.7.2007 17:23

Re: BIS IP: 85.71.18.xxx

RvA vy jste vůl jako Brno. ;-)

Eva D. 21.7.2007 17:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Schwarzenberg na Hrad

Za Karla Schwarzenberga na Hradě nebojuji, pokud tam nebude nějaký bývalý komunista či spolupracovník či totální negramot, tolik mě to nebere, i když necítím potřebu měnit Klause. Ale taky moc nechápu, proč by by pro Sch. měl být Respekt vážným handicapem. Asi nevidím za roh. Vy zřejmě jo.:-/

BIS 21.7.2007 15:16

Re: Re: Re: Schwarzenberg na Hrad

Jak to bylo s Marvanovou v Hustleru

http://www.virtually.cz/art.php?art=0909

Eva D. 21.7.2007 17:46

Re: Re: Schwarzenberg na Hrad

Informace o otci prosákla už tenkrát, pak za to dva novináři přestali pracovat tuším v Lidovkách ( Kubičko?, Korecký?), i proto, že to otiskli pod jinými jmény.  Bylo by mi to  fuk, nebýt faktu, že Respekt velmi pomáhal političce Marvanové s obrazem čisté, nezkorumpovatelné bojovnice za pravdu. Navíc v tom snad byla zhrzená láska dalšího novinářského milence.;-D Vše informace z tzv. seriózních médií, ta se tenkrát pohoršovala.  Byla to menší aférka,  novinářská obec má zřejmě také svá pravidla, stejně jako třeba "bílá mafie."  Jo, malej rybník. :-)

knecht 21.7.2007 14:53

Naše plebejská demokracie

potřebuje mít noblesního patricije v čele státu. Jenom ne komunistu ani bývalého !!! ;-OVV

Crommwell 21.7.2007 14:43

Nezavisly novinak Cermak - po jisty cas zamestnanec Karla Schwarzenberga?

Rožmberk 21.7.2007 14:24

Hostinský na Hradě by se mi líbil.Lesník taky. Ale co pořád ty adopce?? A Pezoldová???

KS žije střídavě ve Švýcarsku, na rodovém zámku Schwarzenberg v bavorském Scheinfeldu, ve Dřevíči u Berouna, na Orlíku, v Praze, nebo ve vídeňském paláci Schwarzenberg. Často jako své povolání uvádí lesník a/nebo hostinský. Také se označuje za středoevropana se švýcarským pasem (Schwarzenbergové mají od středověku curyšské občanství, Karel má i české).

Pochází z mladší, tzv. orlické větve rodu, založené Karlem mladším synem Jana Nepomuka 5. knížete Schwarzenberga a slavným vojevůdcem napoleonských válek. V roce 1962 byl adoptován členem starší, hlubocko-krumlovské větve Schwarzenbergů, Jindřichem. V roce 1952 maturoval ve Vídni a začal studovat práva ve Vídni a Štýrském Hradci a lesnictví v Mnichově, studia ale neukončil, když se musel věnovat správě majetku poté, co jeho adoptivní otec předčasně zemřel v roce 1965.

Roku 1979 Karel získal dědictví po adoptivním strýci Josefovi, stal se hlavním představitelem rodu, a tak v sobě spojil obě jeho větve i jejich majetek. Jeho adoptivní sestra Alžběta Pezoldová, dcera výše zmíněného Jindřicha Schwarzenberga, však toto dědictví napadla a snaží se o navrácení majetku hlubocko-krumlovské větve do svých rukou. Jako i o navrácení majetku Adolfa Schwarzenberga, jehož je vnučkou

Rožmberk 21.7.2007 13:59

Přimlouvám se za dynastický sňatek s Lichtenštejny

Mohli bychom tak České království spojit s knížectvím Lichtenštejnským, navíc bychom tak navždy vyřešili sporné majetkové otázky. Jen najít vhodného kandidáta či kandidátku na sňatek. Navíc bychom tak posílili i náš bankovní sektor. https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ls.html

PETR 21.7.2007 15:39

Re: Přimlouvám se za dynastický sňatek s Lichtenštejny

Bez legrace - ten dynastický sňatek  bychom moc potřebovali, pokud jim nevrátíme majetek. Nebo myslíte, že to není chucpe, konfiskovat majetek někomu, kdo: 1) nikdy neuznal mnichovskou dohodu, ani Protektorát Bohmen und Mahren , ale naopak vždy ( i za hitlerovské okupace )  uznával Československou republiku ? 2) Pomáhal vědomě a nejrůznějšími způsoby partyzánům ve svém vlastním lese ( v Bílých Karpatech, jmenovitě na Javorině ) ? 3) V prvních pomnichovských letech, kdy Beneš a naše exilová vláda ještě nebyli jako představitelé státu uznaní a neměli tedy ani vindru, tuto garnituru v Londýně podporoval nemalými financemi ?  No - a pak se řeklo, oni byli Němci a všechno se jim zkonfiskovalo. Mimochodem - vazaly českého krále byli od nějakého 13. století...!!!

amiZ .M 21.7.2007 13:58

Pane Čermák,

proč se tak, jako veškerý český tisk zabýváte především povrchně personáliemi a nepoložíte si otázku, „jakého presidenta ČR potřebuje“. Je to bohužel tak, že se profil požadavků za kLausova působení nezměnil, spíše přitvrdl, protože kLaus žádný signifikantní politický problém nejenom neposunul k vyřešení, ale na co sáhl, to zmršil.

Nejdůležitějším problémem v presidentské rovině zústává všeobecné katastrofální právní povědomí se všemi společenskými konsekvencemi. Osobností, které by byli schopny na tomto poli adekvátně zapůsobit je dost (např. Halík, Hulík, Schwarzenberg,...), ale realitou je, že v dnešním Česku prakticky nikdo nepotřebuje a nehledá právní jistotu a spravedlnost, ale osobní výhody. Proto přijmou česká média i lidé s nadšením „protinávrhy“ k Profesorovi formátu Parkanová, Dienstbier, Kavan, Rychetský,..., všechno figury, které zaručují pokračování účelového chaosu tak dlouho, dokud nebude poslední privatisační krádež promlčena a o to jde celé nomenklaturní smetánce bez partajního rozdílu v první řadě.

jakl 21.7.2007 14:09

Re: Pane Čermák,

Hezký příspěvek, věcný a nikoho neurážející. Souhlasím.

Ja sam 21.7.2007 15:26

Re: Re: Pane Čermák,

Jakl? To jako Ladislav Jakl? Zamestnanec Pana profesora?

amiZ .M 21.7.2007 17:49

nikoho neurážející?

Člověče, kdybych byl trochu sensibilnější, zkazil byste mi tím celé odpoledne.

sociolog 21.7.2007 13:48

Vzacna shoda nicku...

Samozrejme krome takoveho Kajana a par jinych znamych dogmatickych vyjimek, ktere maji jako vzdy - diky v. Hayekovi ( aniz by jim vadila mu jeho rakouska prislusnost) kompozitne, ci jak se jejich svata doktrina jmenuje - ve vsem jasno, dochazi velmi zridka na NP k tak jednoznnacnemu konsenzu! Ted staci jen krucek, abychom si uvedomili, ze v. Schwareznberg v nas budi dosud temne tuseni, ze v Cechach to bez krale nepujde!

Uz skoro jednu generaci to zkousime opet bez monarchistickych stuktur a nedosli jsme dal nez v prvni republlice, nerku-li primo po r. 1945! Kral garantuje kontinuitu, neboli onen princip, ktery je v 21. stoleti nejzadanejsi vubec. Srovname-li evropska kralostvi s republikami, tak zeme, ktere maji statotvornou identitu v krali oplyvaji mnohem vetsi stabilitou, pohodou a otevrenosti vuci okolnimu svetu. Proc? Nebot cely narod, od intelektualu ar po zemedelce, maji konkrtetni, zijici identitu, jejiz koreny zasahuji hluboko do minulosti, takze jepici konkretni politicke zapasy soucasnosti tyto zeme neprivedou natolik z rovnovahy, jak je bezne v republikach!

Krome toho by nas natolik zamozny kral jako knize Schwazenberg na Hradcanech prisel o mnoho levneji, nez tenisovy jesita, zneuzivajici sve postaveni m. j. k sireni obskurnich teorii popirajicich zmeny klimatu, ktere den co den prozivame... Jako jediny problem vidim v onom Turkovi jeho erbu, kteremu orlice klove oci. To by mohlo byt casti EU vykladano jako ponekud nekorektni symbol pri vyzve k rozsireni unie... Lec proc by v roli krale svuj puvodni erb stavel na odiv? A nikdy jsem nepochopil ony strachy ohledne poplatnosti vuci Rakousku. Vzdyt Cechosvycar Schwarzenberg nikdy AU-obcanem nebyl! A ohledne alkoholu mam z osobni zkusenosti ( u obou) dojem, ze pan knize tento napoj ma ponekud lepe zvladnuty nez ona druha alternativa ke Klausovi, ktera by jen zbytecne rozvasnila diskuse o tom, zda nebyli nasi disidenti preci jen byvali spise komancove...

Jen KS otvira cestu k obnove koruny ceske!

BAL 21.7.2007 13:27

Jsem zásadně pro prezidentku

Koho navrhnout za takového kandidáta, aby měl při tom všem "lékárnickém" zvažování pro a proti, vůbec šanci Václava Klause porazit. Ani na minutu nepochybuji o tom, že by kandidátem měla být žena. Mužů již bylo ve vrcholných funkcích nepočítaně a výsledky jsou útrpné. Lapidárně by se příměr dal vyjádřit zkratkou: Mužů jako vůdců národa jsme měli stovky, ale kněžnu Libuši si v historické a panovnické řadě pamatujeme všichni. Navíc pozitivně.

Dnes hledat kněžnu pro úřad prezidentky republiky není principiálně možné. Nemůže to být adeptka výrazně mladá a hezká, ale také ne přemoudřelá vrásčitá stařena ala Matka Teresa. Za takovýchto podmínek je domácí scéna prakticky vynulována a je třeba se rozhlédnout po světě. Jediná Češka, za kterou bychom se nemuseli stydět, protože je i po všem co prožila, dobrou vlastenkou, která ani v cizině nezapomněla rodný jazyk rodičů a své domoviny, která zářila na politické mapě světa a ví jak to ve světě velké politiky chodí a která by si dovedla získat svými znalostmi a postoji potřebný respekt, je, ať se to komu líbí či nikoliv, paní Madelaine Albrightová rozená Korbelová, ze Žižkova.

To je takový soupeř proti panu Václavu Klausovi, že ani on by nepovažoval za svoji politickou porážku dát této dámě v politice přednost. Dá se předpokládat, že by M. A. nezajímaly žabomyší souboje politických stran a uskupení české scény, ty jsou leckdy opravdu ubohé a nízké. Chce se mi říci mrzké, ale to slovo je poměrně málo frekventované. Republika potřebuje prezentaci na světové scéně a reprezentanta, kterému nebyly zapovězeny žádné dveře. Jako česká prezidentka by M. A. jistě našla posluchače v amerických politických kruzích a zákonodárných sborech, našla by je i na půdě OSN, kde byla čtyři roky jako ambassador USA. A mysleme také na druhou velmoc světa, tam paní M. A. znají z doby působení v kabinetu prezidenta Clintona a není zapsána špatně.

sociolog 21.7.2007 13:53

Re: Jsem zásadně pro prezidentku

Bohuzel Madeilenka mela tu cest poznat nase pomery dosti dokonale a na zakklade sve zkusenosti jasne rekla k teto moznosti sve jasne NE. Bohuzel.

Proto si vazme Schwarzenberga, ktery je pres svoji obdobnu zusenost ochoten do politickeho klani opet vstoupit! I kdyz ani on s mou vizi obnovy kralostvi bohuzel nesouhlasi.

Ale kdovi jak se na tuto alternativu bude divat ze sve hradcanske prezidentske kancelare?

Jimmy Keen 21.7.2007 14:46

Re: Jsem zásadně pro prezidentku

No pokud Bale pamatujete kněžnu Libuši, tak jste starší bratr Metuzaléma. Navíc se jedná o postavu mytickou, která ještě k tomu svou roli vládkyně nezvládla a po prvním konfliktu se složila. A to má být vzor?

mh od Labe 22.7.2007 19:07

Re: Jsem zásadně pro prezidentku

Běda mužům, kterým žena vládne, haha. Dvě ženy se málokdy snesou a to jen když pomlouvají třetí. Měli jsme málo ministryň a vždy to stálo za to. Např. bývalá, školství, dala po nástupu do fce své dítě do, tuším, francouzké školy. Něco to o nich vypovídá.

mo 21.7.2007 13:18

Poklona

Musim vyseknout poklonu ceskemu narodu, jak temer bez remcani prijal Schwarzenberga za ministra zahranici. Zadne velke napadani, ze je to napul cizinec, jeste k tomu Nemec, slechtic, atd. A ted se dokonce uvazuje- a vetsinou positivne, jak videt- o jeho kandidature na presidenta Ceska! Bravo! To je posun urovne. Jedno, jak to dopadne. Je vubec nejaka strana, ktera chce vazne primou volbu presidenta?

PRASI DENT 21.7.2007 14:22

Re: Poklona

 TO si děláte legraci, nebo jste zapoměl na postoje hradního Náfuky....