15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kotec 19.3.2007 16:05

Re: je obtížné

Někdo je Tabanus sp., někdo jiný zase Simulium sp., takový malý kousavý hmyz, co se nedá nikam odehnat, nedá se zabít a nefunguje na něj žádný repelent. Někteří diskutující na NP mi tak přijdou...

Petr H 19.3.2007 1:02

Konkrétné na Bursíkovi je vidět

proč kluci,co spolu mluvěj veřejnost tak mediálně masírovali odchody Klause a Zemana do politického důchodu.Být tito dva ještě v činné politice(president stojí ústavné mimo),tak by si s Bursíkem argumentačně vytřeli brusel.Bursík není žádný hlupák,ale zdatný demagog a momentálné nemá protivníka,z něj bude ČR ještě hodně bolet hlava.Ono vůbec kde jsou ty časy gentlemanských výměn názorů Klause se Zemanem v Sedmičkách,na to se alespoň dalo koukat a poslouchat,to co přišlo po nich je bída všech běd.

Netřeba 19.3.2007 6:46

Re: . . . časy gentlemanských výměn názorů Klause se Zemanem . . .

Možná to bude tím, že každý sice jinak, ale oba přece jenom mysleli na tuto malou zemičku a lidi zde bydlící.

To co přišlo po nich, je také pro tuto malou zemičku a lidi zde bydlící, ale jak píšete, je to pro ně bída všch běd.

fox 19.3.2007 8:48

Re: Re: . . . časy gentlemanských výměn názorů Klause se Zemanem . . .

Bohužel,vše pravda.Jak chcete však bojovat s demagogií,když vlastní znalosti nejsou?Argumentovat v oblasti energetiky, to vyžaduje znalosti matematiky,fyziky,termodynamiky atd.To je nepopulární a každá "celebrita"se v prvé řadě pochlubí,že o tom nemá ani páru.Zbolševizované školství posledních 40 let,dobu Buzkové navyjímaje produkuje nemyslící pitomce.V oblasti politiky,společnosti je to zase záležitost znalostí historie.Nedávno zaznamenané:Kdo prohrál u Waterloo?Adolf Hitler.Tak co chcete.Takový národ je snadnou obětí demagogů.A demagogové se snadno chápou moci.Debaty o energetice,radaru a p.toť přímo esence pitomosti občanů-voličů.

Stredocech 19.3.2007 9:10

Argumentovat proti zeleným vyžaduje jediné, dostat se do médí

na to, že elektřina z fotovoltaiky se nuceně vykupuje za 13,2 Kč lidé slyšet bodou. Na zdražení aut, energií atd. také. Jen se jim to musí vhodně nanést.

Kotec 19.3.2007 16:02

Re: Argumentovat proti zeleným vyžaduje jediné, dostat se do médí

No, jenže pokud budete to, že všechna neobnovitelná paliva jednou dojdou (a tudíž je potřeba s předstihem se na to připravit formou alternativ) a že do cen uhlí je potřeba započítat náklady na emise a obnovu zlikvidované krajiny, prezentovat jako zdražení, budete za blbce vy.

pavel 99 19.3.2007 16:50

Re: Re: Argumentovat proti zeleným vyžaduje jediné, dostat se do médí

A "obnovitelná paliva" nedojdou? Nedostatek biomasy zjistili již ve středověku (a při tehdejší energetické náročnosti, která se s tou dnešní dá těžko srovnávat). A čím budete "obnovitelně" opravovat větrník? Dřevem a lýkem?

Wlasta 19.3.2007 16:50

Re: Re: Argumentovat proti zeleným vyžaduje jediné, dostat se do médí

Vaše výroky k hornictví svědčí o naprosté neznalosti této problematiky a omílání "zjevených" pravd. Nastudujte zákony, dojděte na příslušný báňský úřad a pak hovořte o tom jak je do cen uhlí potřeba započítávat obnovu zlikvidované krajiny. 

A ještě bych měl nějaké dotazy: co to jsou ty náklady na emise? a proč jenom do cen uhlí?

Kotec 19.3.2007 18:23

Re: Re: Re: Argumentovat proti zeleným vyžaduje jediné, dostat se do médí

Náklady na emise - byl jste někdy v Krušných horách? Víte že zákon 17/1992 obsahuje nutnost znečišťovatele platit? Kdo zaplatí obnovu lesů v Krušných horách (a Jizerskách, Krkonoších...)? Nejde jen o sazenice, ale o komplexní péči a zamezení další acidifikace. Do cen uhlí proto, že z uhlí ten oxid siřičitý pochází. Odsiřovací zařízení zase potřebují vápenec, který se musí vytěžit a tím vzniká další poškození krajiny. Jinak dnes je povinnost vytvářet rekultivační fond, to máte pravdu, dřív ta povinnost nebyla. Nicméně rekultivační fond opravdu nezahrnuje likvidaci škod způsobených kyselými dešti.

Pete Brich 19.3.2007 20:26

No, kdyby se do ceny energie z obnovitelných zdrojů započetly náklady na jejich pořízení

(myslím ceny prodejní, nikoliv výkupní), zelení by zfialověli vzteky.;-O

Egologie je polická věda a její hlásání je doménou polovzdělanců.

PB

portwyn 19.3.2007 11:25

Je rakouské školství taky zbolševizované?. .

A západoevropské?

Já jen, že u nás bolševik nechal jakeš takeš slušné základny v přírodních vědách. Nemyslících pitomců je na západě daleko víc než u nás, měříme-li to přírodovědnou gramotností. Ovšem čím mladší a svobodnější, tím blbější.

BTW kdo vyhrál u Waterloo nemá nic společného s myšlením, to je faktická vědomost, právě proti tomu milovníci svobody neučit se tak vehementně bojují. Krásná ukázka přístupu "kdo chce psa bít..."