24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kotec 19.3.2007 18:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja navrhuji stale,

Takže vy byste zrušil ekologickou výchovu? Co byste zavedl místo ní? Nauku o plýtvání či o přístupu "po nás potopa"?

pavel 99 19.3.2007 18:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja navrhuji stale,

co si představujete pod pojmem "ekologická výchova"? Opakování nepodložených dogmat?

Nezávislý 19.3.2007 21:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja navrhuji stale,

Pokud bude ekologická výchova směřovat k objektivnímu poznání světa a vztahů mezi organismy a prostředím, tak proč ne. Takový Brezina je třeba taky ekolog (nezměňovat prosím s ekologistou). Jestliže bude ekologická výchova vymýváním mozků zelenými "aktivisty", kterým jde o přírodu  jako bursíkovi s kuchtou, pak bych tam raději viděl fyziku a matematiku. Pro životní prostředí je důležitější slušný odborník než aktivistický amatér.

Nezávislý 19.3.2007 21:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja navrhuji stale,

Jsem přesvědčen, že např. studenti a pedagogové sociální a kulturní ekologie museli volit Zelené z 90%. Blíže zde: http://www.fhs.cuni.cz/kske/ . Plno žvanění, spojeného s povýšeneckým vztahem k technice (kterou ale velmi rádi využívají). Kdepak asi tito absolventi najdou uplatnění? Tipuji: novinář, politolog, aktivista, úředník, politik. S nulovou znalostí zákonů termodynamiky, ale s o to větším nadšením pro tzv. OZE, neboť si údaje přečetli v brožurce Hnutí Duha  ...

Ploc 19.3.2007 21:31

Re: Re: Re: Re: Re: Ja navrhuji stale,

Je tu dilema: Platí  to pro voliče, nebo volené????? Může to někdo vysvětlit?

David 20.3.2007 0:21

Re: Re: Re: Re: Re: Ja navrhuji stale,

Pane kolego, upozorňuji Vás,  že mládí a vzdělání  ještě neznamená životní a politickou zkušenost!

vládík 19.3.2007 17:54

žádná strana ....

  ... kromě KSČ/M/, ČSSD, ODS, KDU a libovolných Demokratů.

Kotec 19.3.2007 16:09

Re: Re: Re: Ja navrhuji stale,

ODS. Respektive tato strana má minimálně nejvyšší procento voličů, kteří se tváří, že sežrali všechnu moudrost. :-)

portwyn 19.3.2007 11:19

Martin Bursík je hlasatelem ortodoxního populismu

což ale není nic nového.

vládík 19.3.2007 17:55

Re: Martin Bursík je hlasatelem ortodoxního populismu

Že by v tomto mohl být překonán sám geniální Klaus?  Nevěřím.

PetrK 19.3.2007 10:32

Bursík a spol.

Podíváme-li se na složení Bursíkovy skvadry, máme k dispozici podivuhodný slepenec, který si se svými šesti mandáty v parlamentu počíná opravdu víc než drze. Tito křiklouni, často v rakouském žoldu, se snaží málo informovanou část obyvatel oblbovat někdy dost nesrozumitelnou terminologií. Z té pak vyplývá, že je nejvyšší čas nasbírat louče a vylézt na stromy, nebo zalézt do jeskyní. Děkuji pěkně, ale o tento ekologický terorismus nemám nejmenší zájem.

vládík 19.3.2007 17:57

Re: Bursík a spol.

Je zajímavé, že někteří (jinak možná inteligentní) lidé mohou být tak nafoukaní, že se domnívají, že každý kdo nesouhlasí s jejich názorem musí mít nutně nižší IQ než je to jejich.

křovas 19.3.2007 19:12

Re: Re: Bursík a spol.

to si patrně myslíte hlavně vy

pavel 99 19.3.2007 19:26

Re: Re: Bursík a spol.

problém bude, že třeba zákon zachování energie, či ohmův zákon nejsou NÁZORY a člověk který s nimi "nesouhlasí" (v praxi je obvykle nechápe či nezná) má skutečně sníženou úroveň vědomostí.

Jirka B 19.3.2007 10:10

Obránci člověka

Jak z tohoto i dalších podobných článků vyplývá nadešel čas vytvořit nejen odbornou, ale také politickou protiváhu proti tzv. ochráncům přírody. Je nutné a to velmi rychle založit společnost na ochranu člověka před ochránci přírody. Navrhněte nějaký vhodný název

Kotec 19.3.2007 16:13

Re: Obránci člověka

Ta společnost už existuje, jmenuje se Betonová lobby. Její hesla jsou: Za výstavbu dálnice do každé p**ele, ať to stojí cokoliv! Letiště do každého krajského města! ČR povýšit na ráj kamionů! První zóny NP jsou jen proto, aby se v nich stavěly hotely a lyžařské areály! Kanál Dunaj - Odra - Labe je skvělý nápad! Čím více CO2, tím vyšší prosperita! Primární suroviny a elektřina jsou od toho, aby se vyvážely! Přehrada na každém potůčku vyřeší problémy s povodněmi! Na tý louce zelený, pasou se tam Hyundaje!

pavel 99 19.3.2007 16:32

Re: Re: Obránci člověka

ještě jste zapomněl na heslo - "...železobetonový větrník na každém kopečku...." - to je pro betonovou "lobby" učiněný ráj.

Pete Brich 19.3.2007 20:37

Kanál Dunaj - Odra - Labe je skvělý nápad!

Ale není původní. Myslím, že ho měl v úmyslu vybudovat Baťa.

"Primární suroviny a elektřina jsou od toho, aby se vyvážely! " Množme zelené, ať máme v budoucnosti co vyvážet. Mám ale obavu, že je budou chtít jen sušené, aby měli čím svítit.;-)

PB

proatom 19.3.2007 18:08

Re: Obránci člověka

Zkouknete http://proatom.cz

Dědek 19.3.2007 9:20

diskuse

To je ono. Je nutné ve všech sdělovacích prostředcích začít diskutovat o požadavcích zelených a tím prokázat nesmyslnost a nebezpečnost jejich požadavků pro společnost. 

Vojta 19.3.2007 10:12

Re: diskuse

Je to  naprosto správné,nelhat lide, jako to dělá Bursík a spol.  Myšenka, že by naše sdělovací prostředky, byly toto schopny zajisti, tedy objektivní informace, ale bohužel zůstává v rovině zbožných přání. Üroveň novinářů a moderátorů atd . je v mnoha přpadech tristní. Speciálně u věcí vyžadujících alespoň minimum "odborných " znalostí na úrovni absolventa střední školy jsou v naprosté většině zcela mimo. Neumím pochopit, jak někdo mluví zasvěceně o věcech, kterým absolutně nerozumí, do celostátního  média, ta odvaha!, ta arogance!, prostě posluchač, čtenář či divák jsou podle nich asi debilové, kteří zkousnou každý výplod jejich chudých mozků. Nechci zdržovat, jenom si z té záplavy novinářských hovadin vzpomínám na výrok jakéhosi Jakuba (příjmení nevím) ve večerních zprávách  minulý týden na Primě. Řekl, že v Temelíně došlo k úniku radioaktivní vody, která odtekla tam, kam neměla. No, co k tomu říci. Za prvé to svědčí o tom, že v lepším případě si dotyčný pán s nebyl ani schopen přečíst v běžných novinách novinách o co šlo, v horším případě to nepochopil. Nejhorší však je to, že svým výrokem (doufejme, že neúmyslným) opět přilil kapku do nesmyslného ohně kolem Temelína, spousta pitomců se toho jistě chytí. A zelení žijí mimo jiné i z takových blábolů. Chraň nás příroda před blbými novináři a zelenými.

Stredocech 19.3.2007 15:34

Napřed se ale musíte do těch sdělovacích prostředků DOSTAT, ČTV

dělá zeleným blábolům zdarma reklamu už od počátku 90 let a opačné názory potlačuje.

Kotec 19.3.2007 16:15

Re: Napřed se ale musíte do těch sdělovacích prostředků DOSTAT, ČTV

Opačných názorů (že příroda je prostředí vhodné k likvidaci) je k dispozici všude dost a jsou finančně podporovány příslušnými lobbyisty.

Karlík 19.3.2007 9:08

Dodatek

Plně souhlasím s článkem. Jen bych dodal, že Rakušané temelínskou elektřinu od nás kupují a to jim asi moc nevadí. Kdybych měl tu moc, tak bych jim dodávky uťal, samozřejmě předem bych zajistil jiného kupijícícho. Peníze přeci potřebujeme. Pak by si v Rakousku mohli vařit a topit na otevřeném ohništi. Možná, že bychom se dožili i situace, že by blokovali hraniční přechody za obnovu dodávek.

xx 19.3.2007 7:13

"Pokud česká politika před nástupem zelených potřebovala alternativu, zelení teď potřebují oponenturu"

To bych rád věděl, jak se kvalifikovaně oponuje demagogii. Lidé, kteří volí své zástupce na základě jejich demagogie, obvykle nemají od přírody dáno pochopit složitější argumentaci. A ani si na ni nejsou ochotni udělat čas. Vždyť učení je bolí, tak proč by to dělali. A, bohužel, takových příroda stvořila většinu.

honzak 19.3.2007 6:46

je obtížné

vyjádřit svůj názor na to hov@do z přitom projít cenzurou. Proto další nadávky opíšu tím, že laskavého čtenáře nechám představit si, co by řekl četař základní služby svému mladému podřízenému po nesplnění úkolu, který podmiňoval četařovu vycházku. Ta z podstatných jmen, která jdou přechýlit, bych použil i na jeho kolegyni kuchtu.

Netřeba 19.3.2007 6:49

Re: je obtížné

Nepřechylujte. Vždyť se klidně dá říct ten kuchta i ta kuchta. Myslím, že obojí je mluvnicky i věcně správně.

I.L. 19.3.2007 8:33

Re: Re: je obtížné

Na a slova "kuchta", "bursik", ale i "zeleny" a "ekolog" pomalu konverguji k vyznamu vhodnemu pro pouziti prave (a jen) timto zminenym cetarem...

honzak 19.3.2007 8:41

Re: Re: Re: je obtížné

To je hezký dárek pro Jožo Kybaka z Pohorelej k dnešnímu svátku! Pokusím se doporučením řídit. Už používám "brusel" ve významu "vulgárně řiť", nyní se pokusím používat "jdi do brusele, bursíku". Budu se opravdu upřímně snažit.

R.Z 19.3.2007 9:51

Re: Re: Re: Re: je obtížné

Nestraš, stačí Špidla....