26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Cricket 14.3.2008 8:00

pozdě

ODS měla dělat politiku "sub speciae aeternitatis" již v létě 2006. Tehdy bylo na místě potlačit své ambice, zhodnotit krkolomnost složení vládní koalice a nechat rozjívené socany vládnout dál a nechat jim celou tu srandu s plněním jejich sociálních fantasmagorií spadnout na hlavu. Jednak by se tupý volič socialistů poučil, že sliby jsou chyby (a to drsněji, přesně tak, jak je třeba) a jednak by se všeobecná  potřeba velmi striktně provedených hlubokých reforem zjevila v celé nahotě své naléhavosti Pak by bylo možno provést reformy bez bolestí, které ji věnčí dnes. I zelenáči, kteří by nepochybně byli v koalici s ČSSD s tichou podporou komoušů, by zjevili svoji pravou tvář a už by pak tolik neprudili.  Bohužel ODS nezvládla hlad svých čelných představitelů po moci a nyní, po neslaném nemastném výkonu podmíněném trojkoaliční nemohoucností, je odsouzena k víceméně nezdaru, ač snahu jistě nelze upřít. Tak se národ dočká pouze dalšího voličského projevu tuposti anezodpovědnosti projeveného volbou Paroubkova klanu a dalších kdo ví kolika let budování socialismu, na který nebudeme mít. Pak - bůh suď.

No... 14.3.2008 8:14

Berete mi to z huby, je to přesné...

Jenže JAK donutit lidi, aby mysleli ???? Jsme asi oba na stejné myšlenkové lodi a blížíme se k tomu vtipu o Kohnovi:Za dřívějšího režimu, poněkud povolujícího se Kohn chtěl vystěhovat ze země.Tak si ho pozvali na úřad a ptali se ho: "kam se chcete vystěhovat??No tak dobře, tak nám to alespoň ukažte na mapě Evropy....tak dobře, tak tady máte globus..." Načež se Kohn rozhlédl okolo po všech těch úřednících a zeptal se " A nemáte NĚJAKEJ JINEJ GLOBUS  ?"

PROKOP BUBEN 14.3.2008 9:06

Re: pozdě

Zlom v počínání a stylu měl nastat  koncem devadesátých let.....Klaus, namísto aby odešel od válu si nabral za nohsledy neumětely a upekl bleskově OPOSMLOUVU, která podobně, jako jeho podivně nabyté prezidentství, udržuje nad vodou postbolševický styl, který dnes můžeme nazvat Klausismem.....

Budíš 14.3.2008 11:56

Re: Re: pozdě

Opoziční smlouva se stala největším, ale promyšleným průšvihem pol. dění.Veškeré dosavadní průšvihy se zakonzervovaly,Klaus a jeho přisluhovači si zajistili nedotknutelnost, akce čisté ruce se stala nerealizovatelnou, mocipánové se jen usmívali a v nastoleném trendu ne zrovna čestných politiků se mohlo v klidu pokračovat. Výsledkem je současný parlamentní Kocourkov nemluvě o neřešitelném zadlužení ,dosud nevyřešené  zdravotnictví,reforma veřejných financí ,která není reformou, ale dalším uzákoněným taháním peněz z kapes občanů atd.,atd.Politická scéna je v naprostém rozkladu.Pravice za 20 let neukázala,že něco umí, zatím občana nepřesvědčila a levice s Paroubkem a Filipem, to je jen pro smích (viz volby prezidenta).Naskýta se šance pro úplně novou pravicovou stranu zatím nezprofanovanou dosavadní činností, ale už konečně slušnou stranu.Já znám jen jednoho slušného pol.a to je ministr zahraničí.Kéž by mu vydrželo zdraví a  byl stále mlád - posílám mu rnergii.

JH 14.3.2008 15:54

Re: Re: Re: pozdě

Pravicové strany byly a jsou vždy ta nejsprostší a nejzlodějštější nestydatá spodina, která tuto zemi zavlékla do područí Hitlerovi, Stalinovi a nyní zavléká lumpům z USA to a právě opět svou naprostou asociální nenažraností a chamtivostí, neštítící se lží ,podvodů, zlodějen a vražd!!

vojcek 14.3.2008 16:17

Re: Re: Re: Re: pozdě

jsi fakt takový dement nebo jsi jen placený provokatér?

brblal 14.3.2008 9:07

Re: pozdě

Proč píšete o rozjívených socialistech?Vždyť doslova nenasytní,hladoví a lační všeho jsou především odesáci.Reforma není reformou,když straní a přidává bohatým.Úspory se snaží získat jen na těch nejchudších.Dobrá reforma by zatížila všechny občany stejně.A ve zdravotnictví?Jen se občánek vysouká z mateřského lůna,už u něj stojí Cikrt s Julínkem s nataženou prackou trhu se slovy:plať,plať,plať!!!!!!

Cricket 14.3.2008 10:16

Re: Re: pozdě

Cožpak jsem to také nenapsal, že bjsou chtiví? Máte snad o socanech lepší mínění, že brblete, aniž jste přečetl? Podle mne se nyní jeví ve vyhládlosti skoro stejně. Jde ale hlavně o reformu, ne o strany.

Öman 14.3.2008 10:49

Re: Re: pozdě

V tom, že ODS reformou přidává bohatým to máte popletené. Bohatým pouze míň vezme, přesto je nesporné, že bohatý člověk (není-li to třeba zrovna mafián apod.) odvede do rozpočtu na daních podstatně víc, než ten s "holým zadkem". Je otázka, jak zařídit srovnatelné zatížení občana - procentuelně rovnou daní nebo paušální daní na hlavu? :-P

jirka.s. 14.3.2008 10:09

Re: pozdě

Obecně s Vámi, Crickete, souhlasím! Vize ponechání rozjívených sosáků u vlády a nechat je tak si vyžrat své " neplacení dluhů" až do dna je sice lákavá, ale má jeden háček!

Mám totiž vnoučata! ;-(

Cricket 14.3.2008 10:24

Re: Re: pozdě

Chápu, mám také tři děti a budu dědkem v květnu (R^VV;-D), ale vidíte sám, že jsme nepoučitelní ve své většině. Je to ale důsledek, či setrvačnost let, kdy nám socialistický stát říkal: žeň se, dělej děti, půjčuj si, nevaž se, odvaž se, stát se o tebe vždy postará. Zakrněla nám hodně naše odpovědnost především za sebe a své rodiny. Jak vysvětlit třeba přetrvávající nesnesitelnou lehkost zadlužování nejen vlády, ale především drobného spotřebitele? Jsme zkrátka zabednění a dokud nedostaneme pořádně po čuni, nic se nehne. Já se jen směji, když slyším, nebo aspoň mezi řádky vidím : za všechno může vláda (ODS, nebo dřív socani - vsjo ravno). Ale houbeles, za všechno si můžeme sami. Jaký otec, taký syn, jaká matka taká dcera, jaký národ taková vláda. To jejde odkecat. Bohužel. 

sso 14.3.2008 11:32

Re: Re: pozdě

Jirko, ja nemam vnoucata, zatim jen deti. Ale nemam o ne strach. Svet je dnes jedna velka vesnice a jsem si 100% jisty, ze budou zit tam, kde se jim bude libit. Pokud je tady teda nekdo nezavre za oponou. Takze bych to nedramatizoval.

jirka.s. 14.3.2008 11:46

Re: Re: Takze bych to nedramatizoval.

Sám jste to zdramatizoval svou předposlední větou! Máte teprve děti, jste tedy evidentně o dost mladší a Vašim dětem, samozřejmě, přeji dlouhý a spokojený život právě tam, kde se jim bude líbit. Mé děti si to už ve světě také vyzkoušely a představte si, vrátily se a žijí spokojeně i tady! Ale nejspíše jenom do té doby, než je zase někdo "zavře za oponou". A to je právě ten rozdíl mezi námi dvěma! Tu oponu dramatizovat musím, vzhledem k mým životním zkušenostem! To není pesimismus, to je jenom poznání, čeho jsou bolševici schopni! Zkuste se zamyslet a představit si ten povolební scénář, kdy skutečně vznikne ona zde tak často vysmívaná KSČSSD! A věřte, mnoho kreací mít na výběr nebudete!

ja 14.3.2008 6:58

jemelko, jste blb nebo jen užitečný idiot?

Tolik nesmyslů a potolikáté opakovaných.

Netřeba 14.3.2008 6:29

Neustále !! je nutno brát v úvahu,

že tato vláda by nebyla, nebýt dvou (minimálně) renegátů, které dnes musí za miliony hlídat policie.

Asi se nám to všem vyplatí.

Xury 14.3.2008 7:29

Re: Neustále !! je nutno brát v úvahu,

A jste si jistý, že by předčasné volby cca před rokem vyšly levněji a měly lepší výsledek?

Netřeba 14.3.2008 8:46

Re: Re: Neustále !! je nutno brát v úvahu,

Proč před rokem volby? Tato vláda neměla nikdy vzniknout, když voliči dali přednost levici se 101 hlasy.

K nim by se jistě přidali lidovci - ti by se přidali ke komukoliv. A jsem si jistý, že i Zelení by si raději zvolili koalici se sociální demokracií a být ve vládě, než jenom tlachat s opuštěnou ODS, ale mimo vládu.

Öman 14.3.2008 10:54

Re: Re: Re: Neustále !! je nutno brát v úvahu,

Kde jste napočítal 101 pro levici? 8-o Podle mě to byla plichta a příležitost k sestavení vlády dostala strana s nejsilnějším mandátem

Netřeba 14.3.2008 11:47

Re: Re: Re: Re: Neustále !! je nutno brát v úvahu,

Asi počítám špatně. Dnes má koalice 101 hlasů a opozice 99. Dva renegáti přeběhli. Tak podle mých počtů to muselo být před tím přeběhnutím naopak. Ale možná se mýlím.

emersonskej 14.3.2008 12:41

Re: Re: Re: Re: Re: Neustále !! je nutno brát v úvahu,

Ne možná - mýlíte se URČITĚ !!!!! Bylo to čistě 100 na 100. A nebyla by to jenom koalice socanů, zelených a lidovců. Museli by v ní být i komanči a s tím měli zelení a drtivá většina lidovců ( vyjma Kalouska ) docela problém.

Martin 14.3.2008 14:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Neustále !! je nutno brát v úvahu,

No a ??

Kleopatra 14.3.2008 6:02

Jak chcete s lidovci

dělat politiku "z pohledu věčnosti?" :-DTito fláterníci se spojí třeba s ďáblem, jen když budou u koryta. Je to banda nespolehlivých jedinců.(Y)

Tomas Pansky 14.3.2008 0:53

Pane Jemeliku, nesouhlasim s vasimi zavery. Nasim problemem je slaby ...

... predseda vlady, pan Topolanek.  Kde je pravda v kauze Cunek?  V nasem state, kde neverime policii, neverime soudum, kde statnimi zastupci jsou byvali clenove StB, tezko se hleda pravda.  Lidovci se brani a postavili se za predsedu.  Cunek mohl odejit a tim defacto priznat vinu v ocich verejnosti nebo zustat a my stejne jako predtim nic nevime, jen se dohadujeme.  Pan Topolanek ale mohl udelat jednu vec: protoze vec nebyla dokazana pred soudem a dal neslo zituaci prodluzovat, mohl jasne konstatovat stav a z toho vyplyvajici navrat Cunka do vlady.  Bylo by to v dane situaci rychle reseni vedouci k uknidneni situace.  Jenze on se rozhodl hrat divadlo: oblekl se do svatouskovskeho havu a rekl, ze neprijme Cunka zpet do vlady, dokud nepresvedci verejnost o sve nevine.  Pro vetsi blbost si muzeme zajit ... tezko hledat.  Ale takhle nejedna zodpovedny predseda vlady.   Ted se  to vraci ve forme vladni nestability - a podle mne je za to zodpovedny jeji predseda, ktery nema schopnosti na vedeni vlady.  top0625topo@hotmail.com

Michael 14.3.2008 1:35

Re: Pane Jemeliku, nesouhlasim s vasimi zavery. Nasim problemem je slaby ...

Drahý Tomáši.máte to ovšem značně popletené.Takhle byste mohl řídit tuto koaliční vládu jen Vy a brouk Pytlík!

Šumavák 14.3.2008 0:35

Pane Jemelík, domnívám se, že o některých Vašich tvrzeních

zde v článku, by se dalo s úspěchem pochybovat ! viz  ZDE*   Paní Vesecká neumožnila pokračovat ve štvavé kampani. A zkuste mě přesvědčit, že když zjistí chyby ve vyšetřování, nesmí do něj zasáhnout......

slava 14.3.2008 2:32

Re: Pane Jemelík, domnívám se, že o některých Vašich tvrzeních

Sice vím, že vás to nepřesvědčí, ale nesmí. Ostatně  voda teče zásadně do kopce.

Xury 14.3.2008 7:28

Re: Re: Pane Jemelík, domnívám se, že o některých Vašich tvrzeních

Takhle nějaký odkaz na zákon, který to říká by nebyl? (Mám na mysli samozřejmě ten zásah ne tu vodu :-D).

slava 14.3.2008 12:51

Re: Re: Re: Pane Jemelík, domnívám se, že o některých Vašich tvrzeních

Byl, zákon o státním zastupitelství.

doc 14.3.2008 0:18

hmmm, to je naivní,

předpokládám, že  ve vládě zůstanou všichni neb nakonec "přesvědčený"  min. zahr. prohlásí, že byl uspokojen ve svých požadavcích ....  !!!!!!!!!!!   .... ;-D

strejda 14.3.2008 0:36

Re: hmmm, to je naivní,

I to je možné, nikoli ale jisté. Přijdou ale další konflikty a pády.