29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Přelet nad Čapím hnízdem

Pamatujete se ještě na senátora-cestovku Fischera? Velkopodnikatel Václav Fischer také chtěl spasit českou politiku. Byl to nejhorší nápad jeho života, protože nakonec zkrachoval nejen v politice, ale i v byznysu. Andrej je na dobré cestě jej následovat. Ale kdo chce kam...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Portwyn 9.9.2017 10:45

Re: Jako byste zapomněl.

Tady se míchají dvě věci. Pojďme je oddělit.

1) "Babiš je šíbr a možná i podvodník": No jéje. Podvodník nevím, ale šíbrovství mu kouká z očí. A jeho způsoby nabytí majetku těžko budou morálnější, než u jiných českých (ehm... slovenských ;o)) miliardářů.

2) "Načasování celé kauzy je předvolební aféra z rodu Kubiceho zpráv": No jéje. Všichni to věděli, ale náhodou si vzpomněli ve chvíli, kdy se blíží termín.

V prvním bodě asi nejsme ve sporu. Ve druhém bodě považuju řízené úniky policejních informací a řešení voleb přes ně za nesmírně nebezpečné. Bez ohledu na to, zda postižená strana je ta, kterou bych volil, nebo ne.

Č. Berka 10.9.2017 14:14

myslet znamená ho.no vědět

Svědek dále může odepřít výpověď, pokud by jí způsobil nebezpečí trestního stíhání sobě, svému příbuznému v pokolení přímém, svému sourozenci, osvojiteli, osvojenci, manželu nebo druhu, nebo jiným osobám v poměru rodinném nebo obdobném, jejichž újmu by právem pociťoval jako újmu vlastní.

V. Pavelka 9.9.2017 15:12

no

Nedivil bych se kdyby přišlo něco z ROPu ještě do voleb, Sobotka jednal s Macronem , jen tak Nenačasovaně, Socani loví na Babiše kde se dá .

V. Pavelka 9.9.2017 10:07

No

Pochybuji že by Babiš Stloukl na koleně ,a bez právníků! nějaký projekt za necelou miliardu , Proto říká že je nevinný! Od vnitřního prevratu Na Chovancově vnitru "podobně jako u puče na Sobotku "je v pozadí politického zasahování Chovance nemožné, jen pro naprostého Idiota , Prostě, Chovanec Je podrazák už programově , Viz . Plzenská práva a jeho studium atd.

V. Pavelka 9.9.2017 11:36

No

Chovanec a jeho policisti spytlíkovali obžalobu v časové a na předpisech posloupnosti i státního zastupitelství předvolební kampaně, k tomu přidáte , vyhazov ministra Babiše ,různá více nebo méně nepřátelská prohlášení i vládní neomaleností , jen trouba z toho nepozná předvolební útok jak vyšitej!

M. Moravcová 9.9.2017 8:39

Re: Jako byste zapomněl.

Pokud hlavními postavami kauzy jsou politici, vždycky to bude politická kauza. Protože hlavními postavami této kauzy jsou též zloději a podvodníci, je to též kauza zlodějská a podvodnická. Je zbytečné se o to přít.

V. Pavelka 10.9.2017 19:39

Re: Jako byste zapomněl.

Jak říkal dědek , "už když sedíte na záchodě je politika ".

J. Hruška 9.9.2017 5:55

Dlouhotrvající potlesk.

Účastníci následující diskuse povstali ze svých lavic a pozdravili dlouhotrvajícím potleskem soudruha Babiše: Ať žije Kčs ANO !!! Ano, s oligarchií na věčné časy a nikdy jinak. Alespoň přes volby. Snad dostanu koblihu. Čest práci.

V. Kotas 9.9.2017 6:21

Re: Dlouhotrvající potlesk.

Dvě.

V. Klepetko 9.9.2017 8:33

Trolling ?:-)

Jak zadokumentoval ve svém vynikajícím článku Ing Pavel Cimbál:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/reportaz-hate-speech-aneb-jak-umlcet-hlas-internetu-fh0-/p_spolecnost.aspx?c=A170906_222318_p_spolecnost_wag

tak jednou z metod boje sluníčkářů proti údajným hejtrům je ARGUMENTAČNÍ FAUL, a přípustný je i trolling. Je to vyfocené na té tabuli...

Vy musíte být buď jejich absolvent, nebo školitel!:-)))

V. Pavelka 9.9.2017 16:01

Re: Dlouhotrvající potlesk.

Ty Hruška, nedostaneš ani mastnej papír od koblih !

J. Hruška 10.9.2017 11:41

Re: Dlouhotrvající potlesk.

Vložím ho do urny jako hlasovací lístek, aby bylo jasno.

V. Kotas 9.9.2017 3:49

Hele Štěpánku, nebyl jsi náhodou členem

strany, která má největší podíl na tom, jaká pravidla/zákony, se tady přijímaly? A chtěli jste být nejchytřejší na světě ( váš předseda se třásl na Nobelovku za privatizaci ), místo aby jste se pučili ve světě a přebírali z něj osvědčené,léty prověřené zákony kolem ekonomiky, živností, podnikání, atd. . Národohospodářství bylo pro vás zakázaná věc, tak nyní mlč !

Z. Lapil 9.9.2017 10:12

Re: Hele Štěpánku, nebyl jsi náhodou členem

Myslíte legislastivní smršť soc. dem.?

P. Khail 9.9.2017 12:14

Re: Hele Štěpánku, nebyl jsi náhodou členem

Zkuste to znovu :-)

Z. Lapil 9.9.2017 13:23

Re: Hele Štěpánku, nebyl jsi náhodou členem

Ne. Já vím, jak to pan předřečník myslel a on ví, jak jsem to myslel já.

(Smajlík postřehnut :-))

F. Žůrek 9.9.2017 3:18

Autore, pokud máte pravdu

tak naše "slavná" společnost směřuje "do kytiček..." (abych nemluvil vulgárně)

V. Klepetko 9.9.2017 2:27

Tak to bude lahůdka pro pana Švejnocha!

Zde je můj laický názor... Novinář může být klidně zaujatý a politicky angažovaný, ale neměl by být jazykově hluchý. V dávných dobách se slovem dalo zastavit Slunce, ale zdá se že ani dnes neztratilo nic na své síle - dokáže naopak zastavit v rozletu pana Štěpánka! Vypadá to na pěknou ostudu. Když napíšete "Teď, nebo nikdy!" tak nemůžete udělat chybu. Když misto toho napíšete "Teď nebo nikdy!" bez čárky, tak to bude sporné, můžete sice říkat že je to ustálené rčení, ale v korpusu se to zatím moc nevyskytuje. I když v REKLAMĚ ano:

https://www.effie.cz/vysledky-effie/rocnik-2014/7-dni-peugeot-ted-nebo-nikdy/

Což by svědčilo ve prospěch toho, že v politické reklamě je k tomu možné přistoupit stejně, jako ten Peugeot. A brát to opravdu jako ustálené rčení. To ale je jednak diskutabilní, druhak nepodstatné. Nezávisle na syntaxi je totiž smysl tohoto rčení v obou verzích IDENTICKÝ! Jedná se o rčení nejen sémanticky plně determinované, ale také sémanticky invariantní ke svým syntaxickým variacím:-))). Lidově řečeno, JE TO z hlediska významu TOTÉŽ!

Ďábel se skutečně skrývá v detailech a bývá velmi krutý a zákeřný. Takže snaha o politickou diskvalifikaci soupeře nekdy končívá potupnou lingvistickou sebediskvalifikací. Nebo snad profesní sebevraždou? Kdo bude mít zájem o novináře, který nechápe význam slov?

V. Pavelka 10.9.2017 16:50

Re: Tak to bude lahůdka pro pana Švejnocha!

Brilantní.

L. Písařík 9.9.2017 2:24

Kdo tě platí, darebáku

Zas jeden dehonestující článek, patrně na objednávku

R. Brzák 9.9.2017 10:00

Re: Kdo tě platí, darebáku

Zřejmě si na základě vlastních zkušeností nedokážete představit, že by někdo psal nějaký článek s jiným záměrem, než si vydělat i za cenu nutnosti napsat něco ošklivého..."podle sebe soudím tebe" se tomu říká...

V. Klepetko 9.9.2017 17:54

Re: Kdo tě platí, darebáku

Znám dobré spisovatele, kteří si přivydělávají tím, že píšou erotické povídky. Toto je přesně stejný případ :-))) Štěpánek není blb, prostě se nějak živit musí a život je sviňa...