29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Přelet nad Čapím hnízdem

Pamatujete se ještě na senátora-cestovku Fischera? Velkopodnikatel Václav Fischer také chtěl spasit českou politiku. Byl to nejhorší nápad jeho života, protože nakonec zkrachoval nejen v politice, ale i v byznysu. Andrej je na dobré cestě jej následovat. Ale kdo chce kam...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Moravcová 9.9.2017 13:20

Re: Bohouškovi nějak narostly " gule " jak říkával

Topolánek nic takového neříkal. Říkal kule - chlap s kulama, kdyby měl kule, to se říká na Moravě. Kde chodíte nebo odkud opisujete takové kraviny. Víte co je to gula? Instalatérský materiál. Gule by tak ještě mohl říct Babiš svou sprzněnou češtinou.

J. Fridrich 10.9.2017 7:02

Re: Bohouškovi nějak narostly " gule " jak říkával

Velmi Vám děkuji za proškolení o kulách-gulách, je vidět, že se v tomto oboru dobře vyznáte, paní Moravcová.

D. Stirský 9.9.2017 9:26

Uvidíme, zda

bude Štěpánek takto odvážný, stane-li se A. B. předsedou vlády. Moc tomu nevěřím.

R. Brzák 9.9.2017 9:51

Re: Uvidíme, zda

k článku nic? Aha, vždyť Vy jen nemáte Štěpánka rád - jojo, první signální...

M. Moravcová 9.9.2017 13:16

Re: Uvidíme, zda

jako že mu Babiš nechá zavřít hubu? I toho se můžeme dočkat. Však v tom má STBáckou praxi.

V. Pavelka 9.9.2017 13:43

Re: Uvidíme, zda

Muže to dopadnout tak že Předseda vlády bude Šlechtová , mimochodem schopná razantní baba , a Babiš to může řídit z parlamentu nebo jako ministr.

J. Schwarz 9.9.2017 9:12

Pokud jde o Čapí hnízdo

poučím Vás rád. Dotace je určena pro malé podniky, ale nikde není řečeno že malý podnik nemůže vlastnit miliardář. Ten může logicky vlastnit mnohem víc "malých podniků" než chudák. "Kotlíkové dotace", "dešťovka" a jiné dotační ptákoviny taky nejsou omezeny na lidi, kteří by si výměnu kotle či nádrž nemohli dovolit "za svoje". No a Babiš z Agrofertu vyčlenil farmu Čapí hnízdo, z té se stal "malý podnik" kterému odklepli podle zdejších idiotských pravidel dotaci. Jako mnoha dalším na hotely, golfové kluby a dokonce na bordel. To ovšem nikdo neřeší, neb zmínění příjemci nefoukají současné politické třídě do kaše. A pokud jde o Babišovu rodinu, tak dětem a rodině pomáhá kdekdo. Advokát "zaměstná" dceru ve své kanceláři, podnikatel či manažer ve "svém" podniku. No a Babiš dal dětem farmu, ať si zkusí podnikat "po evropsku, přes dotace", možná jim pomohl s nějakým know how jak sepsat žádost. No, a když farma nevynášela a možná prodělávala, od děcek ji převzal. Co je na tom jiného než dělá kdekdo, jen v babišově případě šlo o miliony, zatímco v případě "běžných lidí" jde o tisíce až desetitisíce. Howgh.

T. Hraj 9.9.2017 10:06

Re: Pokud jde o Čapí hnízdo

V podstate mate pravdu. Babis vyuzival legislativnich skulinek jako kdokoli jiny. Ovsem ti se narozdil od nej nechteji stat ministerskymi predsedy. Tj. nemaji k systemu respekt a logicky tedy nemaji ambici nekoho presvedcovat, mohou byt tvurci systemu.

P. Rudolf 9.9.2017 8:31

Babiš

je všechno jiné, jen ne anděl. Podstata vzteku vás a vám podobných je v tom, že vám rozkopal bábovičky a zabránil vám v dalším pravidelném porcování medvěda jménem ČR. Proto slintáte vzteky.

To srovnání Babiše s Fischerem je dobré, avšak jinak, než byste nám chtěl nakukat. Zaprvé, Fischer v momentu svého vstupu do politiky už měl velké podnikatelské problémy a byl na nezadržitelné cestě krachu. Babišův byznys naopak jede jak dobře promazané soukolí a spíš se dá očekávat jeho další růst. Ale zadruhé, ta shoda mezi nimi dvěma je v tom, že tak jako teď proti Babišovi, tak i tehdy se proti Fischerovi spojili všichni zavdení političtí šíbři a odmítli s ním spolupracovat. Stačilo ho v senátu ignorovat, neb byl v politice bez strany, hnutí, čili sám jen s pár miliony na kontě a tudíž snadnou obětí hlavně lumpů z ODS a ČSSD. To ovšem s Babišem nejde. Proto taková histerie.

A volič si toho všímá.

J. Schwarz 9.9.2017 9:13

Re: Babiš

Tohle je poprvé a asi naposledy, kdy se s vámi shodnu.

R. Brzák 9.9.2017 9:57

Re: Babiš

To dobře promazané soukolí je však promazáváno dotacemi, odpustky na daních a znevýhodňování jeho konkurentů (napříkld postupem finančáku) - a Babiš dobře chápe, že když nebude u moci, tak o tyto výhody přijde a kolos na hliněných nohou se bude sypat...

Mimochodem, některé jeho podniky poté, co je nepřátelsky převzal (například Kostelecké uzeniny) se v hospodářských výsledcích propadají - žádný div, Babiš není podnikatel (tedy hospodář obracející v ruce každou korunu proto, že ji poctivě vydělal), ale podnikavec a šíbr.

P. Lenc 9.9.2017 10:07

Re: Babiš

Ano, ale o tom volič Babiše nechce přemýšlet. a nebo neví.Pro jeho voliče je to pravý "Jánošík".

P. Rudolf 9.9.2017 10:11

Re: Babiš

To už jsou jenom ničím nepodložené, od meritu článku a mé kritiky odklánějící plky.

R. Brzák 9.9.2017 10:15

Re: Babiš

tak neplkejte - to Vy jste začal srovnávat "dobře promazané stroje" obou v článku jemnovaných pánů - zatímco meritum článku se věnuje případné Babišově motivaci do politiky vstoupit - a tomu se já ve své poznámce věnuji více, než Vy.

V. Pavelka 9.9.2017 10:41

Re: Babiš

Ty se propadáš, hliněnej Brzák.

K. Vyšata 9.9.2017 10:55

Re: Babiš

Co vás štve? Že je úspěšný? Že dovede surfovat po zákonech o dotacích které mu připravily předchozí politické formace? Není to spíš ukázka blbosti jedněch a chytrosti Babiše?

Ano, problém je v tom, že se to připravovalo pro více "Babišů" a ten chytrák vlezl do politiky a své konkurenty ve ožírání státu postipně odstřihuje.

Jen si vemte jak perfektně připravil Kalousek korunové dluhopisy pro 500 potřebných. Kdyby Babiš nevlezl do politiky a ti hlupáci z Echa to nevytáhli, nikdo by vůbec o obrovském tunelu na daně nevěděl.

V. Pavelka 10.9.2017 19:17

Re: Babiš

Ja bych to tipl, že Kalousek to vyrobil, pro křestanské firmy okolo Restitucí , turisti a obchodníci z iluzí,nám vlezli do kapes ale to jim nestačí,Ještě nám nasadí čepičku plnou Viny.Za zbytek majeteku který ji zabavil Josef II.a část jim dal v léno,tedy v užívání !Restituce jsem nezavinil, Kalousek protlačil tu hrůzu prachů a majetku . Od té doby mám nepříjemný pocit že jsem za blba většího než si zasloužím , jako když mi pinkl přinese poloprázné pivo a ještě se usmívá ..

P. Han 9.9.2017 10:27

Re: Babiš

... spojili se všichni zavedení političtí šíbři...

Ono to bylo trošku jinak. Fischer byl zvolen v doplňovacích volbách za zesnulého senátora Bendu, čímž ODS a ČSSD ztratili v Senátu ústavní většinu, pomocí které chtěli změnit pravomoci prezidenta (dnes by se to hodilo, co?). Fischer sám odmítal s kýmkoliv komunikovat, ovšem tvrdě vyžadoval to, že bude sedět na Bendově místě uprostřed senátorů ODS, když už je tam místo něho. A rovněž se cpal do výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost, také že na to má nárok, když tam byl Benda. Což byly prakticky jediné "zásadní věci", které v Senátu prosazoval.

V. Pavelka 9.9.2017 13:25

Re: Babiš

Komárek mu nechal , kvuli prkotině obstavit majetek tedy hlavně nová letadla , ta stála na letišti v Praze a nemohla vydělávat ,a Fišer krachoval ,.

V. Pavelka 9.9.2017 10:37

Re: Babiš

Ta parta , ODS,ČSSD, ToP ,tak rozbíjela, I VVčka, Zelený!

V. Pavelka 9.9.2017 12:52

Re: Babiš

A Starostové jsou metastáze KDU,TOPky , Dana Drábová to pochopila a vzala lod ́,Ten miliardář tam byl 14 dní .

V. Pavelka 10.9.2017 19:30

Re: Babiš

Nikoho z novinářů nezajímá co starostové , proč jim utekl miliardář a Dana Drábová.

Z. Rychlý 9.9.2017 8:11

Svědci Koblihovi,

Přelet nad čapím hnízdem..... Dneska se to panu Štěpánkovi povedlo :-)

Ale jedno se panu Koblihovi nedá upřít. Pěkně těm socanům rozmetal bábovičky. U mě má tím pádem jedno malé bezvýznamné plus.

M. Zikmund 9.9.2017 6:33

Jako byste zapomněl.

Na začátku pane Štěpánku uvádíte stěžejní otázku: "Politická kauza?". Potíž je v tom, že na ni odpovídáte dokazováním, jakým je p.Babiš hajzl. S tím vším nemám problém souhlasit, ale to vše nemá význam pro odpověď, zda to je či není politická kauza, resp. zda tato kauza a hlavně její časování policisty a státními zástupci má či nemá politické motivy. Stejně jako nemá význam, že jádro kauzy je ekonomické.

Z článku mi naopak připadá, že i vy sám ve skutečnosti cítíte, že to je kauza motivovaná politicky. A ten výčet Babišova hajzlovství je tak jen ospravedlněním tohoto faktu. Jenže tyto praktiky, jakkoliv jsou lákavé a Babišovi se jimi vrací to, co sám používá, zároveň podkopávají demokratický systém. A proto pro nás nesmí být přijatelné. Dříve jste proti nim bojoval, teď jste účelově zapomněl.

J. Kulheim 9.9.2017 6:46

Re: Jako byste zapomněl.

Myslím, že se jedná o kauzu trestněprávní. To, že je to kauza politická, budu věřit až budou Babiše vodit před kamerami televize v medvědovi a u soudu se ukáže, že policie ani státní zástupci nemají nic.

S. Ševeček 9.9.2017 7:16

Re: Jako byste zapomněl.

Zvonka to vyzerá, že "standardní demokratické" politické strany včetně KŠČaMor hrají tu starou historku o chlapci, který si vymýšlel, že přichází vlk, který chce uloupit Tu naši demokracii. Ale je doba nová, doba Bohoušova. Doba zmetečků.

Teta Kateřina by připomněla úsloví Ten kdo křičí, z toho to fičí.

V. Klepetko 9.9.2017 8:22

Re: Jako byste zapomněl.

Pane Kulheime, pravomocného rozhodnutí soudu v této veci se převážná většina diskutérů Psa vůbec nedožije. Preji Vám, abyste byl čestnou výjimkou! :-)

Podstata problému je v tom, že političtí oponenti nechtějí nad Babišem zvítězit v poctivé soutěži. Oni ho chtějí jednoduše diskvalifikovat! Takže politická kauza to je každopádně!

A pokud by se u soudu ukázalo, že Chovancovo gestapo opravdu nemá v ruce nic, tak !pak teprve je to zralé na klepeta - jen nevím, jakou sazbu má trestný čin maření voleb, spáchaný ve zločinném spolčení!

M. Moravcová 9.9.2017 8:43

Re: Jako byste zapomněl.

a kdy, když ne teď? Měli být obviněni na jaře, jenže obstrukcemi (nezpřístupněním dokumentů) to protáhli na léto. Počítali s větším zpožděním. Tak teď řvou. Myslím, že je to v pořádku. Dokonce si myslím, že i ta svatba (manželka může odmítnout svědectví proti manželovi) byla účelová.

P. Portwyn 9.9.2017 10:08

Re: Jako byste zapomněl.

Třeba před třemi roky?

Nebo snad někdo věří tomu, že Sobotka celou tu dobu nevěděl, s kým že to zasedá ve vládě?

P. Han 9.9.2017 10:34

Re: Jako byste zapomněl.

Věděl to určitě. Ale to je jen to klasické "vy zase bijete černochy". To, že jsou oba hajzlové (resp. Sobotka je jiný typ hajzla než Babiš) neznamená, že by se to nemělo vyšetřit, byť je zrovna před volbami.