23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M.M. 29.12.2006 14:30

Re: občanská společnost II.

V případě, kdy je občanská společnost vydávána za jakýsi politický program a cíl, by to v do absurdity dohnaném důsledku mohlo vézt k centralizaci moci do rukou jednoho politika, jakéhosi novodobého mocnáře, což se mi vůbec nelíbí. Naopak nejsem proti spontánním akcím, jakou byla a je např. pomoc V.Hučínovi  v boji s komunistickou a "postkomunistickou" justicí. Vadí mi, pokud se někdo tyto nevládní organizace snaží manipulovat ke svým politickým cílům, navíc za peníze daňových poplatníků, nebo zahraniční lobby. Manipulovat se dá cokoliv, organizovaný dav ještě lépe, než jednotlivec, jenž shání informace z mnoha zdrojů.

M.M. 29.12.2006 14:34

oprava

za peníze zahraničního lobby

M.M. 29.12.2006 22:52

Dodatek pro ty za oceánem,

asi nejde srovnávat to, co se možná nazývá občanskou společností v USA a co se nám pod tím pojmem realizuje na evropském kontinentě  a hlavně v jeho postkomunistické části. Z toho možná plynou ta nedorozumění v pojmech a vidění světa.  U nás v EU se z toho stal celkem dobrý byznys sponzorovaný z národního rozpočtu, lobby ze zahraničí a granty Evropské unie. Můžete si na tom vybudovat velmi slušnou kariéru. To je však na dlouhou debatu, která je bohužel mimo možnosti tohoto fóra.

Pokud v ní chcete pokračovat, můžete mne kontaktovat na: martinmarak@free.fr

IZ 30.12.2006 0:34

Re: Re: občanská společnost II.

Vaše poznámka o panu Hučínovi je velice nešťastná. Jste asi šťastlivec, který do kontaktu s českými soudy nikdy nepřišel.

Já jsem neměl to štěstí - použil jsem české soudnictví v najivní snaze se domoci mých zájmů. Nepřál bych vám tu bezmoc, když sedíte proti zkorumpované soudkyni, která se vám směje do obličeje. Ale to jsou pře pouze peníze. Jak se asi cítili lidi v kauzách typu brněští studenti proti komunistickému profesorovi, který je žaloval za poškození pověsti, nedůstojně vyřešené kauzy z komunistické éry, atd.

M.M. 30.12.2006 0:48

Pane IZ,

měl jsem několikrát kontakt s českým konzulátem v Paříži, možná někdy napíši článek o tom, jak jsem se jako emigrant, který si ponechal české občanství, rozhodl oženit s Francouzskou v době, kdy ČR ještě nebyla v EU. Mohu Vám říct, že to byl opravdu kavkovský záhul.Nakonec jsem to musel osobně řešit v ČR dva týdny před svatbou, neboť sál byl již zaplacen a hosté byli pozváni.

M.M. 30.12.2006 1:57

Re: Re: Re: občanská společnost II.

má poznámka o panu Hučínovi, věřte, opravdu vím, o čem mluvím.

IZ 30.12.2006 0:25

Re: občanská společnost I.

Dobrý večer, hlavní rozdíl mezi našimi názory je právě ve vašem tvrzení "To, že jste členem ochotnického divadla je o něčem jiném."

Není. Naprosto s Vámi souhlasím, že spoléhat se na sebe je nejdůležitější. Mám to nastaveno stejně. Vy se ale pak rozeběhnete a přeskočíte vše až k centrální vládě. To by ale byl život příliš chudý. Okamžitě chápete aktivitu menšiny jako pouze namířenou proti většině. Už vás někdy napadlo, že aktivity menšiny mohou být namířeny proti paternalistickému státu zasahujícímu do věcí, do kterých mu nic není? Pak jde přece o aktivity podporující vaše hodnoty určitými menšinami.

Pakliže mi (ochotníkovi) bude stát nařizovat, co můžu v sokolovně hrát, tak moje proti reakce bude i za vás.

M.M. 30.12.2006 0:38

Pane IZ,

nezlobte se na mě, zajímá mne, jestli mi píšete z amerického kontinentu, či z Austrálie, nebo jiné anglosaské oblasti, nebo z kontinentální Evropy. Myslím si, že je to důležité vzhledem k tomu, abychom našli společný jazyk, abych si vůbec mohl promyslet, jakým způsobem zformuluji odpověď. Jedná se totiž o dva rozdílné světy, nerad bych vytvářel další nedorozumění.

zoch 29.12.2006 1:22

Pátý odstavec

Ten přesně vystihuje i můj názor a vlastně jsem obdobu napsal jako noticku k úvodníku a posléze jsem se dostal sem. Ta úvaha ve zmíněném odstavci obsažená se podle mne bezpečně blíží realitě ,vážení. A to jsme se ještě ani nezamysleli nad tím,jak silnou pozici může zaujmout Čunek během třetího kola......  

roz 29.12.2006 0:52

Topolánek

Topolánek sice s ODS vyhrál několikery poslední volby, ale jeho zásluha byla spíše negativní. Jediný silný soupeř ČSSD je již několik let v rozkladu a nebýt v čele ODS Topolánek, bylo by vítězství ve všech volbách výrazně vyšší. Jeho potenciál se projevil i na kongresu ODS, zisk cca 70% hlasů jako jediný kandidát byl ubohý. A to co provádí při sestavování vlád od červnových voleb ani komentář nepotřebuje.

Ladislav N. 29.12.2006 1:20

Re: Topolánek

Jestli vás osobně reprezentuje tento příspěvek, pak je zbytečné cokoli psát...

zoch 29.12.2006 1:27

Re: Re: Topolánek

Děkuji Ladislave,

já tu nejsem tak často a docela se mi hodí,když vím něco o autorovi příspěvku. A to,co jste mi ukázal,mně stačí dokonale ,abych pochopil velikost pisatele .

roz 29.12.2006 3:14

Re: Re: Topolánek

Ten příspěvek je můj názor, klidně si mějte jiný a i třeba na mne. Rozsoudí nás jen budoucnost.

Ladislav N. 29.12.2006 3:21

Re: Re: Re: Topolánek

Ten příspěvek je vaše blbost a s budoucností to nemá společného nic.

roz 29.12.2006 20:33

Re: Re: Re: Re: Topolánek

Já si tedy nechám svou blbost, ale nevnucujte mi tu svou!

JH 29.12.2006 6:55

Poslyšte pene roz, kde berete tu jistotu,

že někdo jiný (kdo???) než Topolánek by získal více hlasů v ODS a ve volbách. Vy máte svoji a lepší agenturu pro výzkum volebních preferencí??? A jeho sestavování vlády??? Kdyby vám dal ing. Klaus za úkol sestavit perpetum mobile, tak vy byste to to zvládnul? Váš komentář jsou jen subjektivní výlevy, vaše zásluha v této diskusi je spíše negativní.

Xaver X.X. 29.12.2006 9:51

Váš komentář jsou jen subjektivní výlevy...

...tohle prosím platí o každém komentáři zde...;-)

muf 29.12.2006 16:44

Re: Poslyšte pene roz, kde berete tu jistotu,

Možná přisuzujete Topolánkovi více zásluh za vítězství ODS ve volbách, než jaké skutečně v této souvislosti má (Y)

s 29.12.2006 22:29

Re: Re: Poslyšte pene roz, kde berete tu jistotu,

voliči ODS jsou:

lidé, kteří vědí, že jim ODS k nějakým už dosud dobrým  (samozřejmě poctivým) výdělkům něco přimázne (není jich moc, tak 15%),

hlupáci, kteří nepochopili, že o peníze (jak říká p. president) jde až v první řadě a to o jejich peníze)které volbou ODS věnují Horním 100.000!!!!

Jerry 30.12.2006 5:30

Re: Re: Re: Poslyšte pene roz, kde berete tu jistotu,

 ... a to sladké tajemství,čí volič jse vy ... ?