21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pozorovatel123 6.10.2006 9:16

Bude to problém

Autor je jedním z tvůrců současné ústavy. Že byla napsána špatně dnes uznává skoro každý kromě autorů. (Aby tomu i oni rozuměli, "ústava obsahuje některé drobné nedostatky", jak se většinou diplomaticky říká). No a jako socdem samozřejmě využívá všeho co napsal ve prospěch socdem, opravdu nezávislý tvůrce ústavy.

Jaryna 6.10.2006 9:15

Mluvím za sebe,

předčasné volby mi  nebudou vadit. Zůčastním se jich. Jedno je jasné k předčasným volbám se půjde k vůli p. Paroubkovi. Od červnových voleb se dost arogantně a skoro vulgárně vyjadřuje a napadá. Nemůže se vyrovnat s prohrou...Tak to musí mít potvrzené předčasnými volbami? Jednou ODS vyhrála, tak ať ukáže co umí..............A k p. Jičínskému? Jaký je rozdíl mezi ním a KDUČSL? Vůbec žádný.....Jsou jak korouhvičky, točí se podle větru..............Sakra,  my už chceme v klidu pracovat a žít, tak se páni politici snažte..........

jirka.s. 6.10.2006 9:53

Re: Mluvím za sebe,

Ano, my už konečně chceme v klidu pracovat a žít, vy vrahové z volstrítu!

vladia 6.10.2006 9:11

raněný slepotou

Pan poslanec je stejně jako ostatní jeho spolustraníci raněný slepotou a snaží se nás uchlácholit, zatímco se pod Paroubkovým předsednictvím ze sociálně demokratické strany se stáva partaj a z přátel soudruzi. Jakoby se mu zastesklo po době jeho mládí, kdy nadšeně budoval socialismus a sepisoval socialistickou ustavu.

Stanislav Toula 6.10.2006 9:04

jako obvykle - zklamání

Članek s. Jičínského jsem čekal. Ale přiznávám, že na jiné téma. Na téma, jak je převolení předsedy PS Vlčka v souladu s ústavou. Místo toho opět "ODS Mínus".

huhu 6.10.2006 9:01

proč se nezeptat "lidí"

odpor k tomu, aby se současný problém řešil předčasnými volbami tj. "zeptat se lidí" mi od takového zastánce referenda na kdeco jako je Jičínský připadá zvlášť ubohý

Martin 6.10.2006 8:46

Pan exprezident Havel

ve své poslední knize potvrdil příběh, o němž jsem dosud pochyboval: Když měla být po převratu z ústavy vypuštěna vedoucí úloha strany, s.Jičínksý zuřivě protestoval, a posléze se hlučně domáhal, aby tedy byla v ústavě zakotvena vedoucí úloha pracujícího lidu.  

brabus 6.10.2006 9:02

Re: Pan exprezident Havel

R^R^R^ soudruh Jičínský a jeho krvavé ruce. Cím dál tím víc lituji, že tady po 89 nebyl něco jako Norimberský proces. Soudruh Jičínský by byl určitě alespoň v druhé řadě!!

Pekri 6.10.2006 8:39

Že žádné takové nebezpečí pro vývoj v ČR neexistuje?

No pane Zdeňku, to jste mne dnes opravdu překvapil. Vlastně ne. Začínám tušit, že váš svět  sociálního inženýrství se odehrává v jiném časoprostoru než náš, obyčejných tupých občánků.

Karel 6.10.2006 8:22

Nerozumín, s. Jičínský!

Nerozumín názorům s. Jičínského a proto se ho ptám, proč podobný postoj nezastával i v r. 1998?

mirek 6.10.2006 8:19

Hlas lidu

Volby vynesly do PS takový poměr zastánců diametrálně rozdílných politických směrů, že z nich nelze vydolovat žádnou převažující většinu pro vládu a vytvořit nového "kočkopsa" nechtějí ani předsedové nejsilnějších stran. Paroubek sice doufá, že najde jednoho či pár poslanců, kteří se chytí na nějaký obzvlášť tučně obalený háček, to ale není seriózní a standartní jednání. Topolánek naopak nenabízel tučně obalený háček, jeho návnadou bylo totiž dobrovolně se zbavit fleku v PS, což by jistě čekalo případného přeběhlíka v nových volbách, kam by už nebyl připuštěn ( Paroubek ukázal, že má sílu přesvědčit nepohodlné k politické autodestrukci). Takže volání po předčasných volbách není Brechtovo - vyměníme lid, je to volání po tom, aby lid rozhodl ve volbách s větší účastí a se snahou rozhodnout volby ve svém zájmu. Nicméně i jako volič ODS souhlasím s tím, že má dostat Paroubek šanci sestavit vládu. Pokud mu ji nějaký chameleon pomůže sestavit, mám smůlu, ale podle mne má ústava přednost. A ze síly, která klidně změní názor, kdykoliv se jí to hodí, by možná členstvo konečně udělalo skutečně klidnou sílu. Klidná síla by se totiž neměla nechat vyvést z rovnováhy vidinou ministerského křesla.

Kamil 6.10.2006 8:11

Proč se domnívám, že předčasné volby nejsou vhodným řešením:

1. Nevidím důvod se domnívat, že jejich výsledky budou (podstatně) odlišné od výsledků červnových voleb.

2. Když se byly schopny dohodnout tak výrazné osobnosti, jako V. Klaus a M. Zeman, proč to není možné nyní?

3. Mnoho "obyčejných lidí" považuje volby za zbytečné, zdržující (názor jedné paní z dneška - za 2 týdny jsou volby do zastupitelstev obcí - "Už zase volby?")

jozka 6.10.2006 8:17

Re: Proč se domnívám, že předčasné volby nejsou vhodným řešením:

1) Paroubek

2)Paroubek

3)at ta pani nechodi, beztak by volila Paroubka

pozorovatel123 6.10.2006 9:23

Re: Proč se domnívám, že předčasné volby nejsou vhodným řešením:

Proč? Protože jsme o 4měsíce moudřejší, a volby budou kvalifikovaným rozhodnutím o tom kdo má vládnout a kdo radši emigrovat ať již dopadnou jakkoliv.

DK. 6.10.2006 11:46

Re: Proč se domnívám, že předčasné volby nejsou vhodným řešením:

Ad 1) Souhlasím

Ad 2) Stojí za úvahu, které by se měli zůčastnit představitelé všech parlamentních politických stran.

Ad 3) Protože platí moje stanovisko vyjádřené ve dvou předchozích "ad", není nutné spoléhat na stanovisko jedné paní.

jozka 6.10.2006 8:05

nesouhlasim

Kdyz se podivam do historie naseho statu, tak predcasne volby tu jiz byly (a zrejme panu Jicinskemu nevadili, kdyz se diky nim CSSD dostala k moci - a to jen diky afere, ktera dnes uz nikoho nezajima - a diky naivite obcanu (teda pardon, chtel jsem napsat duvere) v akci Ciste ruce).  A predcasne volby jsou porad cistejsi reseni nez "opozicni smlouva" neboli maskovana velka koalice.

A mozna by se pan Jicinsky mel zajimat vice o to, co se deje v podhradi, neboli vetsina obcanu si predcasne volby preje....

Kamil 6.10.2006 8:03

Chybná interpretace

Komentator m. l. napsal: "A lid si - alespoň ne většinou - komunisty nepřeje. Proto je správné řešit situaci předčasnými volbami a nikoliv připouštěním komunistů zadními vrátky k moci." Domnivám se, že jde o mylnou interpretaci. Ve volbách dostaly hlasy kandidátky jednotlivých politických stran. Podle mého názoru se nedá říci, že ti, kteří nedali hlas ODS, si nepřejí návrat ODS k moci; že ti, kteří nedali hlas ČSSD, si nepřejí pokračování ČSSD u moci atd. Při hlasování vyjadřují, kterou stranu chtjí, nikoliv kterou stranu nechtějí. 

jerry 6.10.2006 7:52

Ach pan Jičínský

Některé výlevy svých mladých spoludiskutérů se dají omluvit jejich mládím. Ale vyjadřovat se sprostě ke starému člověku se mi jako lékaři nelíbí. Já vím, jeho minulost není nejlepší, ale spíš se starejte, aby Vaše budoucnost byla lepší. A abyste nakonec nebyli ke svému šéfovi stejně servilní jako starý pán k Velkému Jiřímu. Já vím, každého ta slepota zarazí - já i jako levicově zaměřený člověk naprosto nechápu, že pan profesor nevidí vinu Paroubka na předčasných volbách a on si snad stále myslí, že je to Topolánek, kdo nechce jednat.Ale není mu pomoci. Je to vlastně chudák -celý život píše špatné a zbytečné články, nebo špatné ústavy.Proto Vám přeju, abyste nedopadli stejně.

hasil 6.10.2006 7:26

UFF

Uf, opět to komunistické hovado káže. Už by měl odevzdat krupon, prase jedno.

Jičínský 6.10.2006 7:17

Opravdu senilní a sprostý poslanec

Zaviní svou tvorbou "ústavy", mimochodem několikáté v pořadí, od Husáka počínaje (Gottwalda vynechejme) a ještě má tu drzost něco psát o morálce a volbách a právu pinglů na vládu . Nekutečné hovado, opravdu.(Y)

Jan Málek 6.10.2006 7:01

Jičínský??????????

Tento bolševik by měl být veřejně utracen..............................

karbous 6.10.2006 7:57

Re: Jičínský??????????

No tak to vidíte - já jsem mu jenom vzkázal aby si vylízal voko, vylízal řiť a nechal se vystřelit na Měsíc a hned to místní fízlové smazali.

jirka.s. 6.10.2006 9:57

Re: Jičínský??????????

Veřejně utracen, to ano, ale na vlastní náklady.

Lapil 6.10.2006 16:01

Re: Jičínský??????????

Co myslíte, že byste si za něj koupil?

karbous 6.10.2006 20:02

Re: Re: Jičínský??????????

:o)) - všechnu moc imaginaci!

Pavel 6.10.2006 6:40

Soudruhu Jičínský,

táhněte už opravdu do(Y) a nekažte svými zapšklými plky vzduch v 21. století. Jste bolševický geront, který v sobě nemá ani kousek cti a slušnosti. Stále se znažíte tahat za nitky našich osudů svoji bolševickou krvavou prackou, przníte další generaci právníků na Karlově universitě (profesor ústavního práva - sic!!!;-€). Všem čtenářům přeji hezký den a víkend, Vám ale ne, Vám jen to nejhorší - a je to prvně co něco takového přeji člověku - ale Vy vlastně nejste člověk - Vy  jste bolševikRv.

Halama 6.10.2006 6:49

Re: Soudruhu Jičínský,

Když zaměníte výrazy bolševický za kapitalistický,tak se mě objeví před očima články Rudého práva z padesátých let.Nejhorší jsou ti - kam momentální vítr,tam plášť - pane Vy jste se překabátil,ale slovník  a uvažování Vám zůstalo.To změnit nejde !!!! Přeji hezký den.;-(

Pavel 6.10.2006 6:53

Re: Re: Soudruhu Jičínský,

Já jsem soudruhu Halamo nikdy nepřekabátil, Vy se soudruhem Jičínským asi také ne. Moje uvažování nikdy nebylo v rudé barvě a s bolševickými myšlenkami. Vás a soudruha Jičínského vždy tak nakopat do (Y).:-D

Halama 6.10.2006 7:05

Re: Re: Re: Soudruhu Jičínský,

Jste tak rozčílenej,že Vám vypadávají písmenka.Čím to ??No ano,pravda nejvíc bolí...;-D

Pavel 6.10.2006 8:28

Re: Re: Re: Re: Soudruhu Jičínský,

Soudruhu Halamo (nebo nejste náhodou Vízek či Jičínský - vy soudruzi totiž rádi konspiraci). Já v pohodě, těším se na víkend a na předčasné volby, doufám, že budou. Strach asi máte vy - rudokožci s bolševickým myšlením. Naše velká chyba po listopadu byla, že jsme sedli nalep vaší myšlence "nejsme jako oni" a mysleli jsme, že se zbavíte Vašeho bolševického myšlení a skutků a případně se i omluvíte - bohužel jste neudělali jedno. Byl to omyl, jak se říká, "bývalý komunista je něco jako bývalý černoch". Vízek, Jičínský, Halama nebo jak si váš spolek říká, jste pořád bolševismem posedlí a pořád máte chuť někoho svými myšlenkami spasit. Většina národa vás ale posílá do (Y)