18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Radajan 6.10.2006 21:22

Re: Re: Re: Znovu dobrý a výstižný článek od prof. Jičinského

Milý malý Astone. Po delší době sledování tvých výroků a úsudků nevím opravdu, ale opravdu, kdo víc blbne. Zda ty nebo pan Jičínský. Myslím však, že pan Jičínský má širší rozhled a vyšší vzdělání. Ostatní výroky diskutérů nekomentuji neboť jen jméno Jičínský leze mnohým na mozek. V zasadě však nemá obsah diskuzí vliv na zdražování brambor a elektřiny.

jarope 6.10.2006 12:31

Re: Znovu dobrý a výstižný článek od prof. Jičinského

Je jasné, že pan "profesor" má bobky, protože ví, že po předčasných volbách skončí on i jeho zbožňovaný vůdce na smetišti dějin. On v Domově důchodců, jeho vůdce v hospodě U Pinkasů !!!

zhost 6.10.2006 11:43

alzheimer

"Proto je sotva přijatelný postoj ODS, který je zcela negativní vůči Paroubkovi a ČSSD. "

zato postoj CSSD, ktery je zcela pozitivni vuci Topolankovi a ODS ;-D

Jura Jurax 6.10.2006 14:05

Re: alzheimer

Naopak postoj KSČSSD je samozřejmě naprosto přijatelný a Paroubek - toť přímo tresť, ba esence demokrata! Tresť, ne trest demokrata, jak by snad mohlo nějakého pomýlence napadnout ...

Inu, koho stranický chlebíček autor jídá, toho názor mu prstíky po klávesnici vede ...

Bican 6.10.2006 11:27

Od pana Jičínského nic překvapivého.

Také nejsem nejmladší a některé výlevy na jeho adresu byly dost drsné. Já jen naznačím: Jak je starej, tak je b.... . Je tragedie, že staří komunisté stále ještě "věří". Ale jak už tady někdo napsal, starého psa novým kouskům nenaučíš.

Jura Jurax 6.10.2006 11:24

Požadavek vyvolat předčasné volby je v demokratickém právním státě podivný.

Možná. Ale u nás je to teď nezbytnost.

Vojta 6.10.2006 11:22

Komunista

zůstane komunistou i když si nalepí logo s růží a uváže oranžovou kravatu. V souvislosti s jeho článkem mě napadají sprostá slova, ale aby se diskutující nemuseli při čtení červenat - třeba synonima ke slovům výkal či "můžeme být v análu", nebudu psát. Synonima k výše uvedeným slovům mají silější vyjadřovací hodnotu - pokud použiji ta pravá slova, trefně bych tím vyjadřil svůj názor, ale háček je v redakci, která pilně tato slova cenzuruje a nepouští do diskuze, aby proboha se někdo nedověděl, co znamená v lidové mluvě anál. Takže ať jste ten zarytý komunista Jičínský se svými názory do ř..... - jsem opravdu zvědavý, zda to redakce zcenzuruje.

Hlava XXII 6.10.2006 11:22

Ale pane profesore

Vaše úvaha ohledně obcházení ústavní cesty by měla opodstatnění kdyby: Váš předseda nebyl tak neskutečný a křivý šmejd který využije každičké příležitosti aby mohl své politické protivníky alespoň píchnout zezadu do ledviny. Jestlipak bylo ústavní Paroubkovo obstruování při volbě předsedy sněmovny? Trvalo to měsíce. Divíte se že jsou lidé netrpěliví když ani po takové době nevidí výsledek který se navíc ani nerýsuje někde na horizontu? A nad tím že se lidé obávají návratu bolševismu také není třeba se podivovat Vaše minulost tak jako minulost mnoha Vašich spolustraníků a ničím neskrývaná spolupráce s kovanými bolševiky zavdává myslím oprávněně velice silnou příčinu. 

Jiris 6.10.2006 11:20

Komunisti budou škodit na věčné časy a nikdy jinak

Populistického pingla jsem nevolil, ale myslím, že požadavek by měl vzejít hlavně od jeho socanských oveček, neboť pochybuji, že jim před volbama řekl, že se spojí s komunisty. Dovolávání se sprzněné ústavy, která není už podruhé je příčinou volebního patu se běžte vyfotit soudruhu demagogu Jičínský.

MIKLAS 6.10.2006 11:03

tohle je

skvělý marketingový tah a velmi uzitecný autor. Alternativa k panu Štěpánkovi, byť hrozná. Pro časopis žijící z reklamy a sponzorů je takový autor požehnáním.

emil 6.10.2006 12:19

Re: tohle je

Rád bych soudruhovi Jičínskému také požehnal, aby už odešel a nezasmrádal naši politiku víc, než jak to dělají současní politici.

Karel008 6.10.2006 11:01

Předčasné volby je skutečný nesmysl, stačí respektovat vítěze voleb.

Jirka 6.10.2006 11:00

Chcípni bolševiku

JJ 6.10.2006 10:15

Jicinsky je soucasti problemu, ne soucasti reseni

kdy uz se konecne ti komunisticti pohrobci uberou do duchodu?

Ve slusne demokracii dostavaji strany hlasy na zaklade urciteho programu a slibu. Pokud by je museli v povolebni relaite prekrocit zasadnim zpusobem, tak je prirozene, ze se volicu znovu zeptaji na nazor. Akorat soudruzi typu Jicinskeho si mysli, ze vi nejlepe, co si obcane CR preji. Praktikovalito tak 40 let a stareho psa holt novym kouskum nenaucis.

Hlavne ate si ten clovek nebere demokracii do huby.

Vlastimil 6.10.2006 10:33

Re: Jicinsky je soucasti problemu, ne soucasti reseni

Soudruh Jičínský by opětovně zvolen do poslanecké sněmovny. Proč se tady ubíral do důchodu, když ho lidé stále volí?

Ladislav N. 6.10.2006 12:51

Re: Re: Jicinsky je soucasti problemu, ne soucasti reseni

Odvolávat se na fakt, že moudrý muž pozná včas, kdy má z politiky odejít, je v tomto případě opravdu zcela zbytečný.... ;-)

JJ 6.10.2006 16:22

Re: Re: Jicinsky je soucasti problemu, ne soucasti reseni

U tech pohrobku je to cela generace politiku a pseudopolitiku, kteri v zivote nedelali nic jineho a tak jsou zamrzli nekde mezi totacem a transformaci politiky na demokracii a ekonomiky na trzni, ci trzne socialni model (oboji v principu funguji v ruznych zemich, ale co predvadi nasi papalasi je zmetek).

Proste ti panove nevi, ktera bije a presto nestydate lpi na svych postech.

KROKODÝL 6.10.2006 10:13

Soudruh Jičinský

a jeho bláboly ,toť něco pro uši páně Paroubka.Drží ze koryta jako h**no košile a jeho komentáře jsou zjevně inspirovány Kapitálem.Možná by mu pomohlo vzít do ruky lopatu a jít na měsíc makat na stavbu.Většinou se hlava od bludů pročistí a v jeho případě i nahradí pár mozkových buněk,které se mu evidentně nedostávají.

Zoufalý strach z předčasných voleb je samozřejmý a důvod?I zarytí voliči ČSSD už prohlédli a budou volit úplně někoho jiného.Třeba zelené,protože Bursík si zatím zachovává tvář.Obměna v křesle předsedy ODS by určitě ODSce prospěla,jsou tam podle mne schopnější lidé než Topolánek.Komunální a senátní volby=opět další noční můra v ČSSD.Předčasné volby????

Pane Jičínský,nadělal jste se ve svém životě pekla více než dost,děkujeme a táhněte k čertu.

jirka.s. 6.10.2006 9:55

Pro halamu a s. Jičínského

Základy teorie státu a práva, rok 1954, autor Zdeněk Jičínský

kapitola 6: Mechanismus socialistického státu: Základní rozdíl v třídní podstatě buržoazního státu povolaného k udržování panství buržoazie, k potlačování dělnické třídy a pracujících mas a státu socialistického, jehož činnost směřuje k likvidaci vykořisťovatelských tříd určuje i zcela jiný vztah proletariátu k existujícímu státnímu aparátu. Buržoazie v buržoazní revoluci neničí starý státní aparát, ale přejímá jej, přizpůsobuje novým cílům a úkolům a dále jej posiluje. Proletariát nemůže převzít buržoazní státní aparát, ale musí jej rozbít, zničit a na jeho troskách vybudovat státní aparát zcela nový.

Socialistické právo a zákonnost v lidově demokratickém Československu - Rudé právo 1956, autor Zdeněk JičínskýBuržoazní právo a s ním i licoměrná zvetšelá buržoazní ideologie o nadtřídním právu je odklizena na smetiště dějin proletářskou revolucí, v níž se vytváří nové, revoluční proletářské právo, které otevřeně prohlašuje, že je právem proletářským, usilujícím o likvidaci nepřátelských tříd.- Rudé právo 1956, Zdeněk Jičínský

Vládnoucí dělnická třída odnímá pomocí socialistického práva nepřátelským elementům různá práva a svobody, kterých by mohly využívat k působení na pracující vrstvy, k boji proti socialismu. Zbytky svržené buržoazie jsou zbaveny možnosti legálně politicky působit, je jim zakázáno se politicky organizovat, konat schůze, vydávat vlastní tisk a podobně. Socialistické právo otevřeně prohlašuje, že politická práva a svobody slouží pracujícím, nikoliv však buržoazii.. Socialistické právo a zákonnost v lidově demokratickém Československu, Rudé právo 1956, autor Zdeněk JičínskýV socialistickém státě veškerá činnost státních orgánů, tedy i právotvorná činnost socialistického státu, zejména zákonodárství, jsou určovány silou diktatury proletariátu, komunistickou stranou

Modrý pták 6.10.2006 10:44

jirko. s.

ten slovník je vážně líbezný a obsah ještě líbeznější.

Jura Jurax 6.10.2006 13:49

Re: Pro halamu a s. Jičínského

No vidíte, jak se nám soudruh za to půlstoletí vyvinul. Z kladiva na prohnilou buržoazii, která musí být proletáři zlikvidována (a vskutku byla jako třída a mnozí buržoové i fyzicky), je dnes kovaný demokrat. Kdepak síla diktatury proletariátu, co určuje právatvornou činnost, alébrž demokracie teď bude, holoubkové ... (Y)

francek 6.10.2006 13:51

Re: Pro halamu a s. Jičínského

Jičínský je nestydatý člověk.  Je schopný všeho, tedy i sloužit všem uzurpátorským režimům, ať se jedná o nacisty, komunisty či šibalské marťany.

Pazdera 6.10.2006 15:49

Re: Pro halamu a s. Jičínského

Tenhle komunistickej pacholek  se uz mel davno houpat na lucerne.

JV 6.10.2006 9:45

Vážená redakce...

zrušte toto forum. Takový Audiášův chlív se hned tak nevidí. Děkuji.

MIKLAS 6.10.2006 11:23

Re: Vážená redakce...

Augiášův !

Ladislav N. :-))) 6.10.2006 12:48

Re: Audiášův chlív ...

;-DR^

Parvus 6.10.2006 13:56

Re: Re: Vážená redakce...

AuDitem bylo zjištěno, že v hospodaření panuje AuGiášův chlív.

pájaTHC 6.10.2006 9:43

vzpomínka na 90. léta

Grégr-pětašedesát, Grulich-šestašedesát, Jičínský-stotřicetdva. A to jsou ti mladší. Proti těm starším by byl i Tutanchamón svazák :)

Jó to byly časy...

Arab 6.10.2006 9:36

Důchodce

Ať jde radši do důchodu,nadělal zla dost při psaní ústavy.Stále jen chytračí rudoch jeden.

Pavel 6.10.2006 9:31

Doporučení

Zastánci elitářství a jejich služebnictvo se po katastrofách v parlamentu chovají jako příslovečná potrefená ... . Dobrou radu, aby hledali chybu také trochu u sebe, jim dávám jedině proto, že vím, že se jí nebudou řídit.