26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Právnická sebevražda ministryně spravedlnosti

Obrovským zklamáním je první větší televizní vystoupení (Události, komentáře, ČT24, 12. 2. 2014) nové ministryně spravedlnosti Heleny Válkové. Předcházela ji totiž pověst racionálně uvažující právničky. Leč učí se zřejmě rychle.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vítek 15.2.2014 11:52

Re: Pan autor je, myslím, profesně...

Napsano v 1:35.Dobry ,uz mate vy komousi zase spatne spani-po tom,co vam ted na chvili otrnulo.Uz jste zase podelani na strazi?

Jste jedna slizka mlzici chobotnice,spojujici perfektne vsechny blbce a hovada sveta proti slusnym,schopnym a podnikavym lidem.Vy se tou svou zavisti jednou udusite!Ale lidi maji PAMET-kdo byl kdo- a az budete lezet pos.rani v LDNce,tak uz vam ty zboznovane vykolaborovane prachy nepomuzou.Preji vam 96 let.

P. Vítek 15.2.2014 11:38

Re: ----

Mate pravdu.Jen dodavam,ze kdyby nebylo statniho majetku,nebylo by ani protikorupcni hysterie.A protoze je clovek slozite klubko emoci,o to nejistejsi je spolehat se na na jeho dobrotu.At si ji zavedou ve sve firme,treba se jim podari prezit.

Kapitalismus(maximalni prirodni svoboda) proti socialismu(umele zasahy tech,kteri vubec netusi,jaky je cil prirody) ma ten genialni for,ze vyuziva lidske agresivity a SOBECKOSTI k praci pro druhe.Pokud silna statni moc vas za uplatek neochrani pred konkurenci,tak se k prachum nedostanete jinak,nez co nejlepsi sluzbou jinym.A chcipnete hlady(nebo vytvorite Eu)

J. Jehlík 15.2.2014 11:36

Re: Logické vystoupení

Stačí se podívat na její životopis.

M. Liška 15.2.2014 11:35

Autor je idiot

Autor tohoto článku má v hlavě  misto mozku  z piva kostku nebo je to placená klaka pseudopravicových bolševiků , zlodějů a bezpátřeních kreatur,  shromážděných v ODS

P. Vítek 15.2.2014 11:23

Re: Logické vystoupení

Fakt byla ve strane?

P. Vítek 15.2.2014 11:22

Re:

Pekne!Jeste dodavam,ze kdyby se Klausovi podarilo dotahnout rychle odstatneni,tak by ani vetsiny ani mensiny nemely nad cim vladnout.Jen nad tim,co by si kazdy sam v tvrde konkurenci vydelal.

Zaseklo se to cele v puli cesty-stare struktury zprivatizovaly,znechutily masam kapitalismus ated vytvorily to co chtely -kockopsa-silnou centralni moc,ktera je ochrani pred konkurenci.Kdyby se stihnul Klausuv plan(v dobe kdy ho podporovaly),tak by dnes musely opravdu "makat" a ne jen bojovat se sobe podobnymi typky o dotace a (o odirani lidi inflaci a fotovoltaikou napr)

J. Jehlík 15.2.2014 11:21

Logické vystoupení

Co jiného chtít od komoušky a úči na plzeňských »právech« .

V. Váňa 15.2.2014 11:07

Re: Hezké Petře.

Vážený pane Janyško,

co je proboha na článku odvážného?

Něco podobného už několik dní píše kde kdo. Novináři, přispěvatelé, diskutující.

To chce opravdu statečnost!

M. Kosejk 15.2.2014 11:05

Re: ----

Souhlasím s tím, že korupci může snížit pouze zmenšení objemu přerozdělování.

Ale nesouhlasím s převažující mentalitou obyvatelstva, které řeší jen to, aby si náhodou někdo něco nepřikradl. A nesouhlasím s mediální interpretací "indexu vnímání korupce". Jak říkám: Kdyby v 30. letech v Německu sestavili metodou TI "index vnímání židovských zločinů", tak by jim také vyšlo, že Němci vnímají "alarmující problém židovských zločinů" - o tom totiž to "vnímání" je - a tak to tenkrát Němci vnímali.

Pokud někdo paranoicky vidí korupci za vším - tak to tak vidí - a úplně vše mu ten názor potvrzuje. "Jsme tím, co si myslíme. Ze svých myšlenek stavíme svůj svět" - řekl prý Buddha.

Zkuste si třeba jeden den prožít tak, že lidi budete považovat v podstatě za dobré - a budete se na ně na ulici usmívat. Výsledek? Lidé se na vás také budou usmívat a budou většinově na Vás příjemní. Čímž se Vám "potvrdí", že lidé jsou vlastně fajn. Ale druhý den vyjděte z toho, že lidi jsou šmejdi - a mračte se na ně. A výsledek? Lidi se na Vás také budou mračit. Čímž se Vám "potvrdí", že lidé jsou vlastně nepříjemní šmejdi.

V kostce: Lidé mají tendence do svého vnitřního světa přijímat jen taková fakta a takové pohledy, které souhlasí s jejich konceptem myšlení - a tak většina lidí není schopná přehodnotit to, v co už věří - a naopak do konceptu přijímají jen to, co je v souladu s jejich vírou. A pokud lidé např. věří v obrovskou korupci, tak neexistuje nic, co by je přimělo změnit názor - a naopak budou čím dál více věřit v to, v co už věří.

P. Vítek 15.2.2014 11:00

Re: Vážený pane Štěpánku!

Mame tendenci si lidi idealizovat a spolehat se na spasitele(Bradacova)

L. Novák 15.2.2014 10:57

Re: Hezké Petře.

Kulové "odvážné". Štěpánek si jenom populisticky vybral téma, kde se může zapojit do "proudu". Jinak o právu a jeho uplatňování nemá ánung a většinou nechápe ani souvislosti v zákonech.

P. Vítek 15.2.2014 10:55

Re: Vážený pane Štěpánku!

Tak dlouho operovat?!(A kolik to cele stalo mych penez?)Vzdyt mezitim pacient vykrvaci a napadne ho infekce z Babisu

L. Novák 15.2.2014 10:55

Re: Vážený pane Štěpánku!

Čtěte znovu....  Mimochodem, ti dva pitomci toho tvrdili mnohem víc, a nic z toho zatím neprokázali.

P. Vítek 15.2.2014 10:47

Re: Právnická sebevražda

Kecy drben z ulicniho vyboru.Jediny dukaz o duveryhodnost Ceska(za Necase)i byl 1,8% urok nasich dluhopisu(Recku za 6).Soukromnik nam je ochoten pujcit svoje penize za par supu!!vsechno ostatni jsou krivarny eu uredniku,kteri nenavidi zlobive dite,ktere ohrozuje jejich nezaslouzene platy a pripravovanou moc nad majetky soukromniku

J. Hejna 15.2.2014 10:46

Re: Vážený pane Štěpánku!

Z vaší "důležité" maličkosti ovšem neplyne, že Nečasova vláda nebyla spojena s organizovaným zločinem.

Nejste náhodou Ištvan nebo Šlachta?

B. Rudolf 15.2.2014 10:41

Literární styl pana Štěpánka

Připadá mi, že literární styl pana Štěpánka se ocitl v půlce cesty mezi mluvou opilého dlaždiče a slohem Rudého práva. Ani jedno až tak důkladně neznám, takže možná křivdím dlaždičům, možná Rudému právu nebo dokonce panu Štěpánkovi.

M. Kosejk 15.2.2014 10:39

Re: ----

Prosím, přečtěte si jestě jednou, co píšu. Vaše interpretace mého textu je totiž úplně mimo.

J. Hejna 15.2.2014 10:37

Re: ----

Podle vás měla policie přijít za Rathem a poprosit ho, aby řekl, že zmanipuloval (se ziskem), co zmanipulovat mohl?

To je tedy bezprecedentní prostoduchost.

P. Vítek 15.2.2014 10:33

Re: ----

Klin klinem,hlidaci hlidacu,....furt dokola.To nemuze nikdy fungovat.Stat se neda zalgoritmizovat do zakonu(vecna vira vsech sebevedomych levicackych materialistu)-lidi jsou mnohem vynalezavejsi nez urednici.

Zvolme skutecne pravicove strany,ktere dusledne minimalizuji spolecny majetek a tim i moc uredniku.A vysvetleme duchodcum,ze je to dobre i pro ne.Pozn-doufam,ze se taky Vseholit Istvam na vseholidovost solaru

K. Janyška 15.2.2014 10:18

Hezké Petře.

A odvážné... Dzp.

F. Lesniak 15.2.2014 10:17

Re: Právnický mišmaš pohledem p.Štěpánka.

Ale přece nemůžete chtít, aby nějaký drknač na kytaru něco odhaloval?

M. Kosejk 15.2.2014 9:21

Re: ----

A ještě se vraťme ke kauze Rath. Nechci tvrdil, že Rath nic špatného neudělal, ale tvrdím, že dnes to vypadá, že i tato akce byla účelová - a měla se stát takovou propagačkou pro trestní orgány, které chtěly vyjít vstříc volání lidu pro ulovení velké ryby - a tak si vylepšit obraz u lidu. 

Kauza Rath se zdála absolutně čistá - chytli ho s prachama, měli to nahráno. Tak co řešit, že? Jenže potom jsme se začali dozvídat o obrovském rozsahu odposlechů  a štěnic v této kauze. A já se tedy ptám: Takto normálně funguje česká policie? Takhle všechny odposlouchává? U všech případů nasazujete takový rozsah odposlechů? Jestli ano, tak je to špatně. Ale jestli se v případě Ratha jednalo o  bezprecedentní nasazení odposlouchávací techniky, tak je to taky špatně - a účelovost takového chování bije do očí. Co tím chci říct? žŽe mám dojem, že naše trestní orgány spíš hrají mediálně vděčné hry a o spravedlnost jim vůbec nejde. Ostatně - jak se říká - nejhorší formou nespravedlnosti je účelová spravedlnost.

M. Kosejk 15.2.2014 9:19

----

Ištvanovo šílené řádění je jen viditelnou třešničkou na dortu arogantního a psychotického chování našich trestních orgánů. Ne všechno se dostane do médií. Například se množí případy, kdy státní zástupce stíhá kompletní obecní zastupitelstva za čistě politická rozhodnutí - a stačí jim k tomu jeden blbý posudek, který tvrdí, že něco mohlo být pro obec výhodnější. Někdy jsou i stíhání samotní autoři posudků na základě druhého posudku, který si nechala vypracovat policie. Že s touto logikou by šlo udělat i třetí podudek, podle kterého by šlo stíhat i autora toho druhého posudku - to je nad chápání našich trestních orgánů. Na denním pořádku je i stíhání lidí, kteří něco od někoho koupili - policie usoudila, že to koupili moc levně (optikou trestních orgánů kupující ošidili prodávající). Prostě lze říct, že trestní orgány začínají projevovat velkou dávku šílenství - na úkor svobody a demokracie. Nikdo si už nemůže být pomalu jistý, za co všechno ho můžou naše trestní orgány šikanovat.

A mám dojem, že např. kauzy Nečas, Parkanová nebo kauza Svobodovy pražské rady jsou čistě účelové a mají politické pozadí, ve kterém se střetávají zájmy státních zástupců a zájmy Andreje Babiše. Státní zástupci si takto upevňují moc a ovlivňují veřejné mínění ve svůj prospěch - aby jim lid umožnil další šílené řádění. A Babiš má eminentní zájem zlikvidovat občanskou pravici.

M. Nemecek 15.2.2014 9:15

Právnický mišmaš pohledem p.Štěpánka.

Je to opravdový mišmaš a ani  pan Štěpánek zde neodkryl nic nového,napříč sáhodlouhlému traktátu.Jen trocha kulturnosti ve vyjadřování by neuškodila.Ale nakonec,proč?Bývalý premier Rusnok,blahé paměti,se také pěkně jaderně vyjadřoval.A to,že se pan Štěpánek zde /chtě nechtě/ zastal P.Nečase spíše ukazuje na to,že mu především leží v žaludku pánové Ištván a Šlachta.Ten Nečas se tam připletl jaksi náhodou.

P. Lenc 15.2.2014 8:50

Také jsem

si poslechl L.Bradáčovou ke kauze Rittig a jsem zvědavý, jak psychopat Ištvan zareaguje.Zatím se angažuje ve zlatnictví, asi hledá, jak přihodit šperky Nečasové k těm čtyřiceti kg zlata tak zázračně objeveným.Paní Válkovou jsem si také poslechl, mohu napsat pouze to, že to byl opravdu blábol.

P. Lenc 15.2.2014 8:37

Re:

Připojuji se, tleskám.

J. Boleslav 15.2.2014 8:22

Re: Likvidace demokracie

Naprosto s Vámi souhlasím. Jen ten boj o demokracii a svobodu bych nevzdával, emigrace nic neřeší. :-)

J. Boleslav 15.2.2014 8:21

Re: Vážený pane Štěpánku!

Šílence Uštvána se Šlachtou je třeba neprodleně zastavit, už těch swiňáren napáchali dost.

J. Boleslav 15.2.2014 8:19

Válková se vybarvuje

jako pěkná nána. Co bychom ale měli chtít od někoho, kdo jde dělat poskoka bolševicko-estébácké stvůře?

L. Novák 15.2.2014 7:48

Re: Vážený pane Štěpánku!

Souhlasím s vámi. Nicméně označení Ištvana se Šlachtou rozumím, Oni se tak prostě od samého začátku chovají. Začněte od vypuštění dezinformací do médií o spojení Nečasovy vlády s organizovaným zločinem... A všiml jsem si důležité "maličkosti" ve večerním zpravodajství ČT po zadržení Ivo Rittiga, k němuž se vyjadřovala Lenka Bradáčová, vrchní státní zástupkyně v Praze. Řekla, že kauza (Rittig nejmenován) nemá žádnou souvislost s kauzou Nagyová. Tím zcela jednoznačně popřela tvrzení Šlachty s Ištvanem pro média těsně po razii provedené v červnu 2013 i na úřadech vlády ČR. A v tom je ten zásadní rozdíl mezi racionáln ím tvrzením založeným na prokazatelných faktech (Lenka Bradáčová) a blábolením Ištvana, Šlachty a spol. Ono to skutečně vypadá tak, že ti dva to nemají v hlavě úplně v pořádku, ikdyž s použitím Occamovy břitvy může jít jen o obyčejnou lidskou hloupost a neschopnost a ne projev psychopatie. To ať posoudí psychiatři. Ostatně si myslím, že na takových funkcích by měli být uchazeči umísťováni až po náročných psychologických testech, které by dokázaly odhalit "úchylky" v chápání práva a jeho praktického výkladu v konkrétních souvislostech.