24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Právnická sebevražda ministryně spravedlnosti

Obrovským zklamáním je první větší televizní vystoupení (Události, komentáře, ČT24, 12. 2. 2014) nové ministryně spravedlnosti Heleny Válkové. Předcházela ji totiž pověst racionálně uvažující právničky. Leč učí se zřejmě rychle.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Moravcová 15.2.2014 7:37

Re: Vážený pane Štěpánku!

"copak může ministr spravedlnosti vyprávět do kamery", tak ať tam neleze, když nemá odvahu nebo neumí říct do kamery.

M. Moravcová 15.2.2014 7:35

Re:

bravo.

M. Moravcová 15.2.2014 7:33

Re: Pan autor je, myslím, profesně...

A co s vámi, i nádivku byste zkazil.

J. Holiš 15.2.2014 6:46

Právnická sebevražda

Článek Petra Štěpánka jsem nedočetl do konce, tolik blitin

na tak malém prostoru jsem dlouho nečetl. Nevím, kde tento občan žije, že nevidí ten "švajnerajn", který v této zemi vládne a kdo to hlavně dopustil. Jak je naše země hodnocena ve světě, jak rychle ztrácíme dobrou pověst, v korupci máme dvojnásobek průměru EU, nejhorší čerpání evropských fondů stále větší zadluženost, tak bych mohl pokračovat do nekonečna. Kdy to skončí? Asi také nemá oči a uši, že to nevidí. Někdo se spokojí s ukradenou kanálovou mříží, jiným nestačí kradení milionů, šilhají po miliardách, za účinného přispění těch nejvyšších, kteří pak za dobré služby udělí těmto výtečníkům amnestii a stanou se z nich opět lilie

V. Váňa 15.2.2014 6:41

Vážený pane Štěpánku!

Nezlobte se, ale zdá se mi spíše, že jste se zbláznil Vy.

Copak může ministr spravedlnosti vyprávět do kamery, že nevěří závěrům jednoho ZE DVOU vrchních zastupitelství, které v zemi máme? A jakpak víte Vy, že  Ištvan je regulérní blázen a Robert Šlachta mstivý křivák?

Škoda, že když máte tak jasno, nepracujete v nějakém odpovědném úřadě, abyste všem předvedl, jak se to má dělat správně.

Nechtěl byste se všemi závěry počkat až do ukončení? Tohle je jen agitka. Nemáte-li přístup do spisu, nemáte se k čemu vyjádřit, protože nic moc nevíte. Usuzujete jen z toho, co přináší média. Jenže ta jsou objektivní jako Vy.

Já samozřejmě také, tak jako většina zde diskutujících. Jenže nedělám závěry, když je nemám podložené. Ale jak vidím, Vy s tím problém nemáte. Vy jste i nad  právním vzděláním nové ministryně.

J. Krásenský 15.2.2014 6:37

Re: "...zoufalý stav české demokracie..."

Zoufalý stav nejen naší demokracie začal od chvíle, kdy se zjevilo heslo: "Demokracie není diktaturou většiny!" A od té doby se za demokracii vydává diktatura menšin.  Demokracie byla  nejlepším ze všech nejhorších řešení, dokud zajišťovala většině obyvatel svobody a práva. U "demokracie" menšin je v podstatě jedno, zda-li je ta menšina skupinou plukovníků, intelektuálů, ajatoláhů, čelných představitelů neodvolatelné vládní strany, šlechtou, královskou rodinou, skupinou ideologických ztřeštěnců, podnikatelů či majitelů medií.  V naší zemi toto zvrácené pojetí demokracie zavedl jiný Václav a jeho přátelé včetně řady právníků, kteří nedokázali změnit socialistické právo, ale za to s jim podařilo zavést diktaturu menšin. Všiml jste si, že ke své vládě nepotřebují volby? Že je pro ně důležité rozdrobit společnost na prvočinitele, aby se jejich opět vědeckým a pokrokovým nápadům nedokázaly postavit?

Jo Klausovi můžete vyčítat leccos, ale nikoli "žalostný stav české demokracie". Chybná diagnóza bývá nejčastější příčinou úmrtí pacienta.

P. Maleček 15.2.2014 6:01

Štěpánek odkryl svou duši

Štěpánku nad tvým druhým odstavcem o bláznu Ištvánovi a křiváku Šlachtovi musí "Frojd" hýkat nadšením. Takovému potvrzení jeho teorie o projevu podvědomí přes hysterické výlevy dané osoby, se mu jen tak nedostává.

A jinak, ten zoufalý stav české demokracie má z 90% na krku tvůj miláček Klaus když z pojmu pravice a jejích základových kvádrů nelhat a nekrást, udělal ve své chorobné touze po moci odpudivě smrdící bláto prolezlé modrými červy korupce a zlodějen na stáním, krajském i komunálním. Nazdar.

P. Boublíková 15.2.2014 5:29

Re: Likvidace demokracie

Stoprocentní souhlas, Šabatovou z kuřimské kauzy dali všemu korunu.

M. Kopřiva 15.2.2014 1:44

Re: Likvidace demokracie

Bože, celá Martička Semelová.

M. Kopřiva 15.2.2014 1:35

Pan autor je, myslím, profesně...

...prý jakýsi brnkač na nějaký nástroj. Nic víc !!  Nechť se tedy drží raději tohodle. "Každý, kdo má v hlavě oči, uši a hlavně mozek, dnes již samozřejmě ví, že Ivo Ištvan je regulérní blázen a jeho služební ratlík Robert Šlachta mstivý křivák." a " Zbláznila se ta nebohá žena? "

Pane Štěpánku, jen již dále nezveřejňujte, co tedy máte v hlavě Vy ? Slušnost Vás minula, inteligence asi nic moc, co s Vámi ?

I. Procházková 15.2.2014 1:12

Likvidace demokracie

Ta nebohá žena se nezbláznila, je to zřejmě politické zadání. Všechno je to lumpárna, připravená k pozvolné likvidaci demokracie; možná pak někomu dovolí semtam podnikat, ale to bude tak všechno. Korunu všemu nasadila páteční volba ombudsmana, ale k tomu se radši nebudu vyjadřovat. Jen lituju, že nejsem mladší, to bych uvažovala o emigraci, nejlépe do Austrálie nebo na Nový Zéland. Souhlasím s autorem článku, je to moc dobře napsané.