8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Pozor na Ústavní soud

Poslední nálezy Ústavního soudu obnažily dvě závažné skutečnosti. Za prvé je zcela evidentní, že máme aktivistický levicově pokrokářský Ústavní soud, který bude minimálně celou další dekádu aktivně fungovat jako nesmírně silný nástroj k přebudování společnosti podle představ levicových ideologů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Švejnoch 27.7.2017 10:06

Re: Richarde

Koukám, že máte přehled o sexuální orientaci našich "reprezentantů" více než dokonalý... Vedete si seznamy? :-)

Argument pana Stirskyho je nesmysl, a Vy jste ho ještě dotáhl ještě o kus dál.

Čtětě slovo "levicový" v článku jako "pokrokářský" (tedy opak "konzervativního" čili "pravicového"), a vůbec se nemusíte zabývat filosofickými úvahami nad tím, zda pravičák může nebo nemůže být homosexuál. To je totiž vzhledem k obsahu článku úplně irelevantní.

M. Valenta 27.7.2017 10:04

No tě Bůh.

Normalizační IVK se zřejmě nechal inspirovat Kaczynkého tažením proti nezávislé justici v Polsku, kde místo jistě potřebné reformy soudnictví ( na tu se Klausovy i jiné vlády u nás vybodly zcela a záměrně), demontují demokracii jako takovou. A Zemanovi soudci? Copak Klausovi nebylo jasné, když tak vehementně podporoval volbu Zemana, kým bude asi tak obsazovat uvolněné posty.

Environmentální kontrolor topení - co to je? Ale asi tím míní úředníka co se snaží, aby lidé netopili petkama, což v okolí Hanspaulského zámečku není asi tak častý případ.

M. Šejna 27.7.2017 10:01

Re: Richarde

pokud se nepletu, tak TOP09 je stejně "pravicová", jako ODS. Takže po stranické linii byl Pospíšil sice prodejná děvka, ale ideově zůstal na pravici.

M. Moravcová 27.7.2017 9:57

Re: A to Weigela nenapadne,

přesně tak,

V. Klepetko 27.7.2017 9:57

Dobře napsáno.

Celkem přesně hodnocení.

Asi by nikdo nepochyboval o odborné způsobilosti Ruth Ginsburgové a Antonina Scalii (kteří po velmi dlouhou dobu reprezentovali dvě odlišné tváře Nejvyššího soudu USA). Přesto každý z nich byl z jiného světa: levicově-liberálního světa amerických demokratů a pravicově-konzervativniho světa "klasických liberálů", v evropské terminologii. V Americe ale bývá poměr soudců s různým názorovým zaměřením vcelku vyvážený - jak se tam střídají u moci demokrati a republikáni , tak si vždy prezident obsadí volňujicí se u Nejvyššího soudu misto někým ze své "myšlenkové stáje"... Nesmírná hodnota amerického Nejvyššího a našeho Ústavního soudu má být právě v jeho názorové vyváženosti!

U nás je situace dána tím, že prezident Miloš Zeman je svým myšlenkovým ukončením původně levicový liberál. Takže je asi logické, že si obsazuje Ústavní soud zakuklenými a dobře maskovanými levičáky. S tím nic nenaděláme. Kdyby se stal prezidentem Kubera nebo třeba František Kinský, dala by se asi očekávat při obsazování soudu nějaká názorová korekce směrem ke konzervativnejšímu pohledu na svět... Naopak prof. Drahoš by tam nejspíše nanominoval levičáky nezakuklené a nijak nemaskované :-))))))

M. Moravcová 27.7.2017 9:56

Re: Richarde

však on si to taky rozmyslel, jak se hledal a vlezl do TOPky, taková "děvka prodejná"

L. Popovský 27.7.2017 9:55

USA versus ČR

Dovolím si zde uvést úryvek z e-mailu od občana USA týkající se Nejvyššího soudu:

"Ano, pravověrní republikáni, co Donalda nemusí, ho nakonec podpořili hlavně proto, aby zabránili Hillary vybrat soudce. Konzervativní legendární soudce Antonin Scalia umřel loni, Obama se pokoušel dosadit svého, ale Mitch McConnell s většinou v Senátu to odmítl poslední rok před volbami projednávat s tím, ať se rozhone podle toho, kdo bude zvolen prezidentem. Z prezidentských voleb se pak stalo kromě jiného "referendum" o směřování Nejvyššího soudu. Gorsuch je "jazýčkem na vahách", v devítičlenném NS teď je poměr 5:4 ve prospěch konzervativců... což je i pro mě výdech. Je možné, že v příštích 4-8 letech odejdou do důchodu další 2 soudci. Pokud si republikáni udrží v Senátu většinu, tak se tam žádný progresívní soudce-aktivista nemá šanci dostat a na generaci až dvě je vystaráno."

Tolik k důležitosti Ústavního a Nejvyššího soudu. Souhlasím s panem Weiglem.

M. Šejna 27.7.2017 9:45

starejte se o svůj mozek, spratku nevychovanej

já sám upozorňuji Richarda Tesaříka, že sexuální orientace nemá s politickou orientací nic společného. To jen vy nechápete psaný text.

M. Šejna 27.7.2017 9:42

pane Švejnochu

chcete mi snad sdělit, že Vám vadí i ta delší procedura, kdy úřad varuje hříšníka, aby přestal topit sr@čkami? Chcete mi snad sdělit, že člověk si může doma topit, čím se mu zlíbí?

Já tvrdím že ne. Vy máte pocit, že ano. Prostě se neshodneme.

M. Prokop 27.7.2017 9:39

Re: Kecy

Není. Blbnou oba, ale rozeznatelně (proto taky mohou měnit nicky a stejně jsou hned k poznání).

P. Götze 27.7.2017 9:39

Re: Richarde

Pokud byste myslel mozkem, musel byste sam prijit na to, ze sexualni orientace s politickym nazorem nesouvisi. A presto ze mate urcitou sexualni orientaci, jeste to neznamena, ze ji budete politicky prosazovat.

P. Götze 27.7.2017 9:38

Re: Richarde

Myslite, ze treba tri chlapy nekdo v Cesku odda a jeste jim necha adoptovat dite? Nebo tri zenske a chlapa? Tak daleko jeste nesjme, ale mate pravdu, dva chlapi nebo tri chlapi, dve zenske nebo tri zenske, nebo grupa, vsechno jedno jest vidte.

M. Šejna 27.7.2017 9:37

Richarde

Vy si opravdu myslíte, že pravičák nemůže být homosexuální?

Tak to byl nejspíš bývalý ministr spravedlnost Pospíšil v ODS asi omylem, že jo? A nebo poslanec za ODS Kupka je také asi pravičákem jen omylem, že?

M. Prokop 27.7.2017 9:36

Re: A to Weigela nenapadne,

" Sexuální orientace nemá s politickými a ekonomickými názory svých nositelů opravdu, ale opravdu nic společného."

Možná ne, ale skupinová práva vymýšlejí a prosazují jedině levičáci a pomatenci.

P. Götze 27.7.2017 9:35

Re: A to Weigela nenapadne,

Vy jste ten clanek proste jen vubec nepochopil. To je cele.

P. Švejnoch 27.7.2017 9:34

Re: pane Švejnochu

A co se delší procedurou mění na principu?

Kolik už jste viděl ouřadníčků, fízlů či jiných "úředních osob" odsouzených na základě Vámi zmíněného paragrafu? Byly to jednotky, či alespoň nízké desítky odsouzených? A znamená to tedy, dle Vašeho ekspertního právního názoru, že se "úřední osoby" šikany dopouštějí jen v těchto raritních případech?

Každá silniční kontrola, milý pane Šejno, mě přesvědčuje o opaku...

R. Tesařík 27.7.2017 9:28

Re: A to Weigela nenapadne,

Jste matlal. Vy jste při tom průvodu dělal anketu?

R. Tesařík 27.7.2017 9:27

Re: Kecy

Hofman...

M. Šejna 27.7.2017 9:26

Hanzale

vy pro změnu víte kulový, k tématu nejste schopen napsat nikdy ani písmeno, ale navážet se do diskutujících zvládáte dostatečně.

M. Krátký 27.7.2017 9:26

Re: Právo USA nad právo ČR!

Jsou to obyčejná komunistická hovada - hezký den. Ale musím vás pochválit - sepsal jste to nádherně. Serou nám do našeho hnízda!

M. Šejna 27.7.2017 9:23

tak jste se duševně vyblil, a teď zkuste ...

tak jste se duševně vyblil, a teď zkuste napsat něco k tématu.

J. Hanzal 27.7.2017 9:22

Re: klasická rodino Frauknechte

Cha, cha hezký, pane Švrčku, trefil jste se do černého. Já bych ho přirovnal k Brouku Pytlíkovi - FVFZ s.r.o. ( fšechno vím, fšechno znám). :-))

D. Stirský 27.7.2017 9:18

A to Weigela nenapadne,

že děcko mohou klidně adoptovat dva echt-gay pravičáci, třeba majitelé firmy se zaměstnanci? Sexuální orientace nemá s politickými a ekonomickými názory svých nositelů opravdu, ale opravdu nic společného. Je to tedy hra falešnými kartami. Ostatně, akcí v týdnu PRAGUE PRIDE se účastní tisíce lidí s naprosto odlišným a různým politickým přesvědčením.

M. Klas 27.7.2017 9:16

Právo USA nad právo ČR!

Ústavní soud ČR povýšil právo dvou občanů USA nad právní úpravu ČR,ačkoliv měl rozhodnout,že postavení a práva občanů USA podléhají na území ČR právu ČR a tedy dítě může mít dle práva ČR jen matku a otce .Ne tedy dle práva USA dva otce a biologickou matku,ačkoliv je to biologický a společenský nesmysl.To by třeba ČR mohla mít několik premiérů a Vatikán i několik papežů(to už to bylo a říkalo se tomu schizma...).Ústavní soud to prostě podělal,protože nyní bude muset uznat právo třeba Saudských Arabů na několik manželek( na území ČR) a zajistit jejich platnou reflexi právem ČR s ohledem třeba na to,že nemůže zavírat oči před rovným postavením všech náboženství na Zemi a jejich rovným postavením dle zásad multi-kulti....Jsou ti naši někteří( i ústavní) soudci prostě vemena...!!!Nyní stačí jet třeba na dovču do nějaké islámské země,tam se dle práva šaria(přestoupit dále na islám) oženit třeba s třemi nebo rovnou pěti ženami či dívkami(i třeba nezletilými!!) a vrátit se do ČR a ústavní soud to bude muset vzít jako fakt a třeba sociálka nemůže ani ceknout.Jsou to borci,ti naši ústavníci!

M. Moravcová 27.7.2017 9:13

Re: Kecy

už máte naolejovaný zadek a růžová péra v něm na pochod hrdosti?

M. Moravcová 27.7.2017 9:11

Re: Kecy

to je Jílek, (jinak ona skrytá před vojnou)

M. Moravcová 27.7.2017 9:11

Re: Kecy

co je to v kykinově?

R. Tesařík 27.7.2017 9:09

Re: Kecy

Je to známej weltman Hofman....

Z. Švrček 27.7.2017 8:54

Re: Kecy

Klid pardále, tohle je druhý Šejna, potažmo odmocnina z Šejny. Diskuse s ním nikam nevede, ačkoliv chápu - těžko se jeden ubrání aby mu něco neřekl.

Z. Švrček 27.7.2017 8:51

Re: klasická rodino Frauknechte

Hoši, hoši,hoši, nediskutujte s Šejnou, je to přežvýkavec bezpohlavního chatakteru, nebo spíš zlomyslný ušatec a prudí ze zábavy. Prudil na Virtually a kdoví kde ještě a má z vás psinu. Vůbec mu nejde o princip, jen o to, aby nasr*al