4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Brabec 29.7.2009 2:49

Re: Bendové jsou prokletím parlamentu-mladší a náhubkový zákon...

Benda je bez vzdělání , v životě se neživil poctivou prací. Od začátku sedí v parlamentě. Je to odporný skřet !

Brabec 29.7.2009 2:47

Re: Většinový volební systém - vítěz vládne

Ale to se hluboce mílíte

chim 28.7.2009 22:00

Re: Politický analytik, ředitel pochybného institutu a předseda jakési pidistrany.

Chtěl bych vidět článek, který jste už někdy napsal Vy. Zkuste něco a pochlubte se. Kritizovat dokáže každý blb.

jeff 28.7.2009 21:51

Hamrský mimo planých keců

neuvedl jediné pozitivum které by vzniklo vytvořením velké koalice. 

Frank 28.7.2009 20:36

Politický analytik, ředitel pochybného institutu a předseda jakési pidistrany.

To všechno je nějaký Hamerský. Další pindal, který ví, jak na to, ale se svoji stranou schůzuje ve výtahu. A protože ví, že to lepší nebude, tak rozdává svoje rozumy na počkání. A když má pauzu, tak pindá jeho dvorní poskok váleček Procházka. Chytří jsou jak rádio, ale nikdy jsem se nedozvěděl, k čemu je jejich institut K.H.B. dobrý. Teda kromě slušného zaopatření.

Martin 28.7.2009 19:15

Re: Většinový volební systém - vítěz vládne

Proboha,jak jste přišel na takovou blbost ? Mají 14-16%, probuďte se.

vládík 28.7.2009 18:18

Co udělala velká koalice (ta, zvaná opoziční) víme

O čem nás chcete přesvědčit?  S velkými koalicemi je vždy potíž - uzavřené kompromisy nemají vlasnosti kompromosů. jsou pouhým obchodem.

Pamětník I. 28.7.2009 16:41

Rafinovaný poťouchlík Hamerský

Hamerský je přes deset let v politice silně angažován a ani za študáckých dob nechyběl na žádné veřejné politické prezentaci např. při televizních besedách. Z naivity bych jej tedy nepodezíral ani náhodou. A protože dobře ví, jaký byla opoziční smlouva průšvih, pleduje pro její opakování, aby množství a míra naštvání občanů je vyprovokovala k volbě alternativních stran. Já jsem si ovšem jist, že by si koalice ODS a ČSSD tentokrát důkladněji posichrovala realizaci změny volebních pravidel. A dávná ideální dohoda Klause se Zemanem zavést systém dvou stran eliminací všech ostatních, by byla realizována navždy. Proto považuji nápad Hamerského za nebezpečně přerafinovaný.

janoryna 28.7.2009 16:41

Re: Většinový volební systém - vítěz vládne

to chcete, aby vyhráli komunisti ? vyloučit to nejde, současná vládnoucí garnitura tomu nahrává !

hafusak2 28.7.2009 13:30

Re: Většinový volební systém - vítěz vládne

Jak už jsem psal níže - většinový systém by přinesl spíše zakonzervování problému nežli jeho vyřešení, protože pokud by nějaká "reforma"  i vznikla, byla by pouze stanoviskem jednoho momentálního volebního vítěze a není vyloučeno, že po dalších volbách by se opět předělávala a po dalších volbách opět předělávala atd atd atd donekonečna.

M.S. 28.7.2009 13:28

Re: Většinový volební systém - vítěz vládne

 Většinový systém je použitelný pouze ve státech s vysokou politickou kulturou a ne u nás. Mizernou politickou kulturu žádný volební systém neeliminuje. To uvádí  zahraniční odborníci, kteří o ČR nikdy nemohli slyšet. Ve Velké Britanii spolu tvrdě soupeří pol. strany, ale vzájemně se respektují. U nás by vítězná strana okamžitě měnila veškeré zákony své předchůdkyně. V dalším volebním období by došlo ke stejnému v obráceném gardu. Výsledkem by bylo, že žádné zákony by prakticky nemohly být  využity a nastal by chaos větší než dnes.

ludva 28.7.2009 12:43

Re: Většinový volební systém - vítěz vládne

Jak jste na to přišel ? Senát je volen většinově a v podstatě kopíruje složení sněmovny. Bude 200 volebních obvodů a v každém zvítězí jeden poslanec - za libovolnou stranu. Prasárna současného volebního systému je v okrádání malých stran. Ty potřebujou na mandát více hlasů.

milanS 28.7.2009 12:07

Většinový volební systém - vítěz vládne

Všechny koaliční vlády mají jednu nevýhodu: Úspěchy si připisuje každá strana, neúspěchy svádí na ty druhé. Velká koalice je opravdu o ničem - průsečíkem pravicového a levicového programu je umrlec, bez života bez nápadů.

Jsem pro aby vítěz voleb dostal šanci ukázat co umí a pak musel sám skládat účty. Bez vykrucování. A to lze dosáhnout jen většinovým volebním systémem. Pak budou volby i pro voliče zajímavé, protože v nich o něco pujde. Takle je politika neustálým přešlapováním na místě. A zneužití moci nehrozí, od toho je Ústavní soud, aby mohl posoudit zda nějaký zákon nezasahuje přes míru do Ústavou daných práv.

Ludva 28.7.2009 11:35

Už se to zmeškalo

Velká koalice měla vzniknout po patu v roce 2006. Teď už sotva, ten kdo vyhraje, se nerozdělí. Taky proč ?

hafusak2 28.7.2009 8:48

Co je lepší?

Monohem lepší je velká koalice nežli politika "nulové tolerance". V této společnosti je nashromážděna hromada problémů, které jdou vyřešit pouze jednomyslnou shodou napříč spektrem, jinak se problémy potáhnou dál. Ať už je to zdravotnictví, školství nebo důchody. Zájmy občanů státu jsou důležitější než ideologie jednotlivých stran. Strany a politici přicházejí a odcházejí, ale stát a jeho občané jsou tu stále. Nutné reformy jsou nutné na desítky let dopředu a ne jenom na jedno volební období "někoho" to je nutné si uvědomit.

ladislav 28.7.2009 8:33

Pozitiva velké koalice

Vážení s krátkou pamětí, díky velké koalici došlo k stabilizaci ekonomiky,bankovního sektoru a nastartování růstu.Kdyby místo ní byly vlády typu Topol plus Buršan, tak už dávno nemáme co žrát !!!!

Jarka 28.7.2009 8:25

Re: Bendové jsou prokletím parlamentu-mladší a náhubkový zákon...

Marek Benda jen dokazuje pravou tvář rádoby demokratů v parlamentu i na Hradě http://www.webvize.cz/play.php?vid=491

No... 28.7.2009 7:35

Bendové jsou prokletím parlamentu-mladší a náhubkový zákon...

Mělo by se zakotvit, že příbuzní...například sestry Pajerovi-druhá Jackues jaujau atp. Jenže to by tady nesměl být absurdistán a člověk s dvěma miliardami nesměl ovládat všechny politiky....

No... 28.7.2009 7:32

Zaplať pámbu za Klause,jinak už jsme součást třetí (D+F) říše

Podepsat LS je totéž, jako ve svatební den podepsat stoh čistých papírů s tím, že si tam druhá polovička kdykoli doplní co bude potřebovat.Byť jsem v Evropě rád, zas tak obrovsky bezmeznou důvěru k zemím, které nás prodaly v Mnichově, nebo  k zemi, která už několikrát začala válečný konflikt NEMÁM. Takže nepodepisovat a děkuji Pane Presidente Klausi !

Fafa 28.7.2009 6:22

Tomasi

to mate sice pravdu, ale kupodivu velka koalice se o zmenu pokusila. Ale bohuzel zemrel pan senator Benda a jeho hlas strasne chybel. Tak jsme si misto nej zvolili pana senatora Fischera. A dopadli jsme jak zakaznici Tomi Tour.  

Tomas Pansky 28.7.2009 1:25

Pane Hamersky, ono to zni logicky. Ale reknete mi, zmenila neco ...

... predesla velka koalice?  Nic.  Predesla velka koalice jen ukazala, jak je mozne si rozdelit politicke uzemi a vliv.  Jak na to reagovala spolecnost?  Zadanim zmeny?  Ano.  Zvolenim zmeny?  Ne.  A tady je problem vasi kalkulace.  Velka koalice by jen opet rozdelila sferu vlivu bez nutnosti cokoliv zmenit.  top0625top@hotmail.com