6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Pouze vlastní góly

Z reakcí, které se v poslední době vyrojily, to vypadá, že ruská propaganda dokáže přes sociální média ovládat svět. Ano, cílená propaganda tu je. Její vliv se ale přeceňuje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vintr 24.5.2018 8:01

Re: Autor zapomíná

Rusi neovládají svět, ale dokážou velmi účinně škodit a rozeštvávat. Mají v tom téměř stoletou praxi a také motivaci. Je jí mindrák z toho, že jejich obrovská země není zdaleka tak významná, jak by odpovídalo její velikosti. Amerika si nic dokazovat nepotřebuje.

J. Vintr 24.5.2018 7:54

Re: Autor zapomíná

Jestli jste si nevšiml, tak je ze strany vedení EU stálá snaha salámovou metodou omezovat samostatnost jednotlivých zemí podřídit je centralizovanému řízení. Ještě to nemají pevně v hrsti, ale pracuje se na tom.

R. Gramblička 24.5.2018 7:51

Re: Autor zapomíná

Jistě, to že jste paranoidní, neznamená, že po vás nejdou, nicméně, stejné smýšlení lze pozorovat u většiny lidí, podléhajících konspiracím, ať už jde o ilumináty, emzáky, chemtrails a já nevím co ještě. Potíž s těmito představami je, že vyžadují příliš složité konstrukce. Stejně jako vy věříte na Rusové ovládají svět, můžu věřit já, že jsou za tím Amíci a budu blíž k pravdě, protože v technologické vyspělosti i v množství prostředků jsou na tom lépe. Nicméně, realita bude mnohem prozaičtější. Copak nám o tom říká Occam se svou břitvou?...

R. Langer 24.5.2018 7:29

Re: Autor zapomíná

Ha ha ha. Tak ten byl dobrej. :-D

P. Zinga 24.5.2018 7:12

Re: Autor zapomíná

A Vy jste se akorát probudil?

P. Zinga 24.5.2018 7:11

Můj geopolitický soupeř

Rusko není. Ani nevím,jestli nějakého mám.A ani nevím,proč bych měl s někým geopoliticky soutěžit.

Myslím,že autor taky ne.

A. Reček 24.5.2018 6:38

Re: Autor zapomíná

O řízení celé EU se mýlíte. Každá členská země je samostatná a svobodně se může chovat a vyjadřovat. Potvrzují to i nedávné činy vlád Polska a Maďarska. Nikdo z členských zemí EU nemá zájem o vystoupení z tohoto společenství.

J. Vintr 24.5.2018 1:55

Autor zapomíná

že rafinovaná propaganda nemusí být prvoplánová. Že za tou viditelnou, snadno prohlédnou, se může skrývat další "vrstva", která manipuluje lidi žádoucím směrem, aniž by to tušili. Jako příklad bych uvedl často používanou pohrůžku, že když se odvrátíme od EU, skončíme v náručí Ruska. Přitom je to asi jako v tom vtipu o myši, která si ukroutila hlavu, protože se nemohla rozhodnout mezi slaninou a špekem. Co když jsme v náruči Ruska právě díky područí EU, kterou ve skutečnosti ovládá Moskva? Copak je tak nepravděpodobné, že těch několik lidí, kteří ve skutečnosti zcela nedemokraticky řídí celou Unii, může být ve službách Moskvy? Například o Merkelové se to dá říct skoro s jistotou.