6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Pouští a prérií

Jelikož už od dětství a od Vinnetoua vím, že je potřeba pozorovat nepřítele, abychom byli schopni odhadnout, jak a kde zaútočí, dívám se občas na webové stránky některých znepřátelených kmenů. Dnes mě velmi zaujal volební program oranžových.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
x2u 25.4.2009 17:18

Re: O co ti jde?

O to právě jde. Z největších soudruhů jsou ti největší kapitalisti. Dodávám, že i nejtvrdší (k těm dole).

Neoliberalismus je jejich koránem - alespoň do doby, než jejich banka potřebuje (díky jejich geniálnímu managementu) státní dotace. Pak si na lůzu vzpomenou. Teda, na jejich peníze.

Hrad 25.4.2009 17:04

Re: To bylo doře nebo špatně?

V každém případě to bylo rozumnější, než když dnes mají 1000 násobek platu horníka. Neobtěžuj se vysvětlovat, že jsem "korunovaný". Jsme na různých "lodích". O těchto pravdách se nediskutuje, za tyto pravdy se bojuje. A jsou skuteční mrtví. Již 19 let nikdo nemůže tvrdit, že mu strana a vláda brání poznání. Libri prohibiti zmizely. Studovat a přemýšlet.  Marc Ferro, Dějiny kolonizací;Moisés Naím, Černá kniha globalizace; David Landes, Bohatství a bída národů; David Korten, Když korporace vládnou světu;  .....  a desítky dalších čekají na tvé lačné srdce. Nebo ne? To nic. I z hovězího krku se dá udělat dobrý guláš.

Flaskowec 25.4.2009 16:22

Re: A JE TO TAK JEDNODUCHÉ

Nováku, maj to v hlavě nějaké popletené. Pokud mám malou mzdu, tak se buď uskromním a nebo hledám jiný zdroj příjmů. Rozhodně to neřeším tak, že si půjčuju na kdejakou blbost. Zeitgeist je opravdu luxusní manipilace :)

Flaskowec 25.4.2009 16:18

Re: A JE TO TAK JEDNODUCHÉ

Sobotka byl historicky nejhloupější ministr financí v českých krajích.Obávám se, že tato manažerská a ekonomická nula (omlouvám se opravdové nule) bude sestavovat od podzima další rozpočty :(

dhimmi 25.4.2009 15:11

Mastný bachráč z RAJE nabízí novou šanci

pro náš utlačovaný lid,tato šance jsou jeho skvělí odborníci-taktorista VLČEK,udavač FALMER,hydrocefalus TEJC,psychopat RATH,bachaři IBL a VONDRUŠKA,180kilová matka justiční mafie BENEŠOVÁ,papaláš z ROH ŠTĚCH,mlátič mládeže BUBLAN,inkontinentní bolševik JIČÍNSKÝ ... Stačí jen těch pár jmen a je mi na blití.

H.K. 25.4.2009 15:03

Re: O co ti jde?

 ....uchponí moci a vytvoření privilegované vrstvy, která si přizpůsobí zákony tak, aby sloužily k jejich osobnímu prospěchu na úkor zbytku občanů....

V pedesátých letech, když veškerou moc ve státě uchopili komunisté, se jednalo o  uchponí moci a vytvoření privilegované vrstvy, která si přizpůsobí zákony tak, aby sloužily k jejich osobnímu prospěchu na úkor zbytku občanů. K zařazení do této vrstvy bylo potřeba jenom to vlastnit rudou knížku. To byla jediná potřebná kvalifikace, která vypovídala o vlastníkovi, že je schopný všeho  a jeho slovo znamená zákon.

Tito lidé se po roce 1989 neskončili v propadlišti, ale nadále zde působí. Jsou to lidé, kteří spolu mluví. Oni se znají z VUMLU.

Chacha 25.4.2009 14:14

Re: Myslím, že autor troch zaspal

   Správně, ODS kňučí, ale, přátelé, kdopak nám to tady chrochtá? Tři čuníci jdou, pěkně za sebou - Paroblb, Hašek, Týc a ještě k tomu neidentifikovatelný DrRát.;-D;-D;-D

Marat 25.4.2009 14:13

Re: O co ti jde?

Heráku, ještě malou otázku. Kdepak ti dnešní buržouti vzali miliony na ty své továrny a podniky? Kdopak to mohl privatizovat? Vždyť ti nový továrnicí, milionáři a dokonce už i miliardáří, to jsou přece někdejší soudruzi z nomenklatůr, tehdejší chudáci, podle vás. Chudší jak ti horníci a slevači.

Marat 25.4.2009 14:08

Re: O co ti jde?

Heráku, byl jste někdy v bytě soudruhu ředitelu? Nebo okresních či krajských tajemníku? Ukazovali vám snad výplatní pásku? Nikoliv, ani výplatní pásky neměli a jejích platy byly tajné, soudruhu Héráku. Nebo jste ráčil být horníkem či slévačem ?

Zdeněk Mlynář píše (Mráz přichází s Kremlu), že za pár měsícu co dělal tajemníka ÚV-KSČ si našetřil tolik, že z těch úspor žil až do doby kdy opustil Čsl. (Asi dva roky) Píše jak všude kam přijel do továren a všech podniku, vždy dostával velkolepé dary.

Marat 25.4.2009 14:02

Re: O co ti jde?

Malý Astone, ani za socialismu nebyli všichni chudí. V ČSSR bylo také spousta bohatých jen se svým bohatstvím nemohli chlubit což je nesmírně bolelo, zvláště jejích soudružky manželky. Souduzi z nomenklatůr rozhodně chudí nebyli. Nebyl chudý ani Paroubek, tehdy "bratr" ale tajně soudruh. Ředitelé továren a soudruzi už od okresních tajemníku KSČ žili životem někdejší buržoasie. Ovšem bez rizika někdejších ředitelu a ti nekdejší buržoustí neměli služební auta s placeným řidičem, pánským kočím jak se jím říkalo A ti soudruzi měli i služky, což se tajilo a tají..

zeolit 25.4.2009 13:55

Re: Myslím, že autor troch zaspal

Už samotný výrok o "KŇUČENÍ" stojí za velkou pozornost, tak sprostě se ještě žádný politik nevyjádřil.

Také jsem se "kňučení" podivil. Co ale říct na jeho další prohlášení o tiché podpoře komunistů /!/ a v případě opětného patu slova o Velké koalici? Zlatej Zeman, Gross, Špidla. Možná, jestli se dočkáme Ratha v Paroubkově funkci, vezmu na milost nakonec toho Paroubka. To jsou vyhlídky... Lidi, probuďte se, ještě je pořád čas!

Ypsilon 25.4.2009 13:51

Svatá prostoto

Co budete omezovat jako poslední, když budete mít vysoko do žlabu? Nákup  žrádla a to pokud možno levnýho žrádla.  Pokud  levný hypersuper nemáte za rohem, budete nakupovat i na co  nejdelší dobu, abyste měl co nejmenší náklady na dopravu. Jak prosté , milý Watsone, že.:-D

Richard III. 25.4.2009 13:43

Re: Myslím, že autor troch zaspal

Netroufal bych si tvrdit, že autor zaspal. Paroubek mění své výroky s rychlostí hodnouspíš olympiády než politiky.

Ypsilon 25.4.2009 13:39

Re: Nečas neslintá. Nečas koná

Zaregistroval jsem nespokojenost s tímto nápadem spíše z pravé než z levé strany . Nemám teď čas moc sledovat, co se kde šustne, ale kritiku od někoho z ČSSD jsem nezaregistroval. Paroubek má zatím zpoždění, někde tvrdil, že program pro podzimní volby bude hotov v červnu. Takže ten ještě nemá nakrájenou ani cibuli.... a Nečas už servíruje....

Starý J. 25.4.2009 13:34

Re: O co ti jde?

.....milionové měsíční platy menežerů ve státem vlastněných podnicích, vysoké platy úředníků kteří nenesou odpovědnost......

To je zajímavé. Ještě jsem si nevšiml, že by lidem Vašeho typu třeba vadily platy našich "fotbalových hvězd"! Kam se na ně hrabou platy na př. politiků! Ajak je zle a jak se nelíbí soudruhu Paroubkovi, že si mají fotbaloví bafuňáři zaplatit policii, aby umravňovala fotbalové magory na stadionech, což musíme jinak všichni zaplatit z našich daní!

Starý J. 25.4.2009 13:27

Myslím, že autor troch zaspal

a nějak ještě nepostřehl, že Paroubek své sliby začíná trochu korigovat. V dnešním celostránkovém rozhovoru v MfD pod nadpisem (vytrženým z jeho odpovědi): AŤ SI ODS KŇUČÍ, BUDU TVRDĚ ÚTOČIT, prohlašuje, že jejich předvolebním TRHÁKEM je heslo: Chcete návrat vlády Mirka Topolánka? A to prý bude na voliče zcela stačit.

Asi mu již někdo poradil, že pokud toho hodně naslibuje a nesplní, dopadne s preferencema tak, jaké měla ČSSD, když on přebíral vládu. Proto vymyslel trik s tím, že sliby začne plnit až po konci krize a jejich splnění termínuje až po ukončení dvou volebních období, čímž si dopředu sám sobě zaručuje vládu na 8 let, protože na neplnění slibů může reagovat tak, že ještě neuplynulo oněch 8 let, takže vlastně má čas. Je zajímavé, že inventuru slibů a programu koaliční Topolánkovy vlády dělal prakticky hned, ještě si ani ministři do křesel nesedli a již vypočítával, co všechno neudělali, přičemž do toho pletl i to, co měla udělat ČSSD za 8 let své vlády a ani na to nesáhla (jako je reforma financí, zdravotnictví, důchodů).

Jinak je rozhovor samozřejmě plný obviňování, arogance, nabubřelosti a vychloubání - přesně tak, jak to dokáže jen on. Všechny otázky, které mu byly  položeny v diskuzi na webu iDnes tento týden, byly sprosté, útočné a hrubé a má je na svědomí a položila je PR agentura ODS. On prostě není schopen pochopit a přiznat si , že ne úplně celý  národ ho vroucně miluje. Už samotný výrok o "KŇUČENÍ" stojí za velkou pozornost, tak sprostě se ještě žádný politik nevyjádřil. Je to politik plný zloby, zášti a zcela otevřeně vyhrožuje, jak to všem, co "z něj dělají stvůru duševní i fyzickou" vlastně vrátí. 

Georgg 25.4.2009 13:23

Pěkný odkaz,

zejm. ten ucelený Bártek....

H.K. 25.4.2009 13:16

Re: To bylo doře nebo špatně?

Herakleitos 25.4.2009 12:58

Re: Nečas neslintá. Nečas koná

Takže to je v pořádku. Já vám to někdy připomenu.:-)

Starý J. 25.4.2009 12:55

Na krizi nesmí doplácet ti

kteří ji nezavinili. Někdo ji ale zaplatit bude muset. Zřejmě Paroubek ví, kdo ji musí zaplatit a tedy kdo ji zavinil!

A to by mě strašně zajímalo, koho u nás určí jako viníka krize. Zavinili ji bohatí? A jak konkretně ji zavinili? Tím, že jsou bohatí? Strašně by mě zajímalo, jak zdůvodní, že krizi u nás zavinili ti bohatí a tudíž ji musí zaplatit.

Jak zde přede mnou již kdosi správně napsal, může zdanit bohaté jak chce, třeba 90% daní. Těch bohatých zase není tolik, aby jejich zdaněním zaplatil vše, co nasliboval a slibuje těm "co krizi nezavinili". Komunisté po roce 48 měli daleko větší prostor pro zlikvidování bohatství bohatých, sebrali jim nejen platy, ale i naprosto všechny majetky. A přesto to nestačilo a museli v padesátém třetím sebrat i všechny úspory chudých v měnové reformě. Na to zde mnoho těch, co se třesou na "bohatství bohatých" nějak zapomíná. Na to, že stejně došlo na všechny.

Herakleitos 25.4.2009 12:55

Re: O co ti jde?

Zase lžeš!Např. slevači, horníci, měli větší platy jak ředitelé (za totality)!

Starý J. 25.4.2009 12:42

Re: Nečas neslintá. Nečas koná

Ten řev kolem Nečasova úmyslu přidat je právě a jen kvůli tomu, že to chtěla udělat ČSSD a on jim to chce jaksi "vyfouknout". Gulášek se chystal vařit Jyrka!

kmotrdrobek 25.4.2009 12:40

Re: O co ti jde?

Na wikipedii existuje abecední seznam korupčních a politických afér u nás. postupuji tedy podle názvů afér a vyhledávám k nim fakta a názory. Občas při tom narazím na nějakou aféru, která v seznamu není. Aféry označuji barvami stran, kterým jsou přisuzovány, bez ohledu jedná-li se o Bursíkovy domy, Používání služebního vozu synem posl. Němcové, nebo Financování Mštinova bordelu. A´t dělám co dělám, na ČSSD nikdo nemá. Samotný Kavan měl víc afér, než všechny ostatní strany dohromady. Mrkni na to a pak uvažuj, koho volit.>-!!!!

Pavel 25.4.2009 12:16

Re: Samé jalové slinty

To, že utratí beze zbytku vše co na daních vyberou není taková tragédie jako výše sekery, kterou každoročně zatnou.

Pavel 25.4.2009 12:13

Re: Žijeme v magickém světě,

Tento permanentní stav, kdy tlak na výši příjmů a zadlužování se jako standartní životní styl (kreditní karty, kontokorenty, hypotéky) na straně obyvatelstva a neodpovědné zádlužování státu, krajů, obcí a dalších subjektů, které nevytváří žádnou přidanou hodnotu logicky musí vést ke znehodnocování měny a tedy úspor. Proto je požadavek na přechod z průběžného Bismarkova penzijního systému na spořící zločin vůči průměrně vydělávajícímu občanu, převážně zaměstnanci nebo drobnému OSVČ. A bude hůř jen co nastoupí soc. dem a zatne daleko mohutnější sekyru než Kalousek.

H.K. 25.4.2009 12:04

Re: Žijeme v magickém světě,

R^R^

Jiří Heincl 25.4.2009 11:45

Re: Žijeme v magickém světě,

Já jako ekonom si dovolím tvrdit, že masové žití na dluh, nebo-li včera jsme snědli to, co bylo určeno až na zítřek, je hlavní příčinou velikosti a rychlosti krize. Krize z nadvýroby, o tu se totiž jedná, je zákonitá a dostavuje se cyklicky. Jen její současný obrovský rozsah je způsoben hlavně poptávkou, vybičovanou úvěry, na všechno, bez ohledu na schopnost dlužníků splácet své dluhy.

To, že se krize dostavila až po více než 60 letech od konce 2. světové, bylo způsobeno ohromnou devastací průmyslu zejména Evropy a části Asie. To, co se budovalo desítky a stovky let a bylo v krátké době zničeno, muselo být nahrazeno. Odtud pochází hospodářský růst trvající nepřetržitě několik desetiletí. Západní Evropa již byla koncem 80. letech na pokraji hospodářské krize, tu však oddálil o 20 let pád "tábora míru a socialismu" a otevření nových trhů pro tržní ekonomiky

Další příčinu současné globální krize vidím v odtržení výše platu od odvedené práce. Nadnárodní firmy již dávno nejsou klasickým soukromým vlastnictvím. Jejich manažery nemá kdo kontrolovat. Platy manažerů jsou nesmyslně vysoké a proto se manažeři brání většinou jen naoko požadavkům odborářů na neoprávněné zvyšování mezd. Jsou si totiž vědomi, že mají sami máslo na hlavě. Stálé zvyšování platů se řeší jednak růstem produktivity práce, jednak zdražováním čili inflací. Muziku odborářů tvrdí novináři zprávami, které vyvolávájí nespokojenost a závist čtenářů. Neustále zdůrazňování, kolik lidí žije pod hranicí životního minima, kolik lidí dostává méně než průměrný plat, nic jiného než nespokojenost s vlastním platem přinést nemůže. Přitom naše hranice životního minima je pro většinu lidí v rozvojových zemích velice vysokou životní úrovní. Vidíme snad v EU zbídačené obyvatele v roztrhaném šatstvu a vychrtlé hlady?

Většina lidí je v relativním klidu v domnění, že se jich krize nedotkne. Ale nemylme se, horší časy teprve přicházejí a budou trvat déle, než si myslíme.

Malý Aston 25.4.2009 11:35

Re: Patláme, patláme

Nějak se mi nezdá to co mi vykládají u Janečka v televizi a co vidím každý den u Kaufladu. Všichni tvrdí,krize je tu a nákupní koše přetékají žrádlem. Pokud je krize taková jak ji vidím každý den není to špatné.:-D

Georgg 25.4.2009 11:33

Myslím,

že lidé toto již pochopili, kdo je kde....vždyť: 1.nový letní předseda vlády - bývalý (?) komunista, s.Kohout + s.Fulle dtto, 2. zájemce o ČSA s.Šimáně..., 3. recyklovaný s.Dlouhý se tam opět dere (NERV),.... etc. etc. Normální občané + drobní a střední podnikatelé jsou tu od toho držet hubu a krok, platit daně, když se jim neplatí..., no, bylo by toho mnoho...

Malý Aston 25.4.2009 11:32

Re: O co ti jde?

Je otázka,kdo je chudý a podle čeho se to má porovnávat. My jsme 41 let zkoušeli systém kdy všichni byli chudí a nikdo nikoho nevykořisťoval a také to nefungovalo. I ti bývalí ředitelé měli výplaty jen trošku lepší než normální kvalifikovaný dělňas a také to neřídili nějak geniálně i když měli VUML. Tak co soudruhu navrhuješ? Jaký systém ? Aby zase všichni měli kulové?:-P