29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jara London 12.11.2007 1:07

Tohle platí obecně

Pokud politici nebudou ctít kontinuitu státní správy a nebudou si vážit kvalifikované práce lidí v jenodtlivých složkách, půjde celý systém řízení státu do p ... , tedy vlastně do kytek. Respektive on už tam je.

Inžinier Buľa 12.11.2007 8:21

Re: Tohle platí obecně

Copak o ten systém řízení státu politikům někdy šlo? Pokud ano, pak jenom jak jej nasměrovat do vlastní kapsy, strany, spřízněné firmy atd...

Lubomír Ptáček 12.11.2007 0:35

Funkční systém

Funkční systém - to je přesně to, oč je nutno usilovat.

obzalovany Kerik 12.11.2007 0:26

NY police

Jenze zrovna minuly tyden byl obzalovan z korupce, zpronevery, kriveho svedectvi policejni boss z New Yorku Bernard Kerik, kamos Rudolpha Giulianiho, kterymu ted pomuze projet volby. Policie je v rozkladu, ale Kubice je jeho jasnou soucasti. Navic Kubice a spol. neodchazeji z nejakych idealistickych pohnutek - odchazeji kvuli TUCNE RENTE, vetsinou kolem 50000 mesicne. Kdo by to prosim vas nebral?

Mišák 12.11.2007 1:13

Re: NY police

Vy když zaslechnete cokoliv o penězích, jste zřejmě zcela bez sebe. Jasně, Kubice odchází jen kvůli "tučné" rentě, viz článek: Kubice bude po odchodu pobírat rentu 11,5 tisíce. Není už mladík, boj s Paroubkem ho už nebaví a s takovým ohromným balíkem se mu přece bude skvěle žít až do smrti, proč by dál pracoval, že. No kdo by to nebral? 

kuťapára 12.11.2007 5:25

Re: Re: NY police

Chtěl jsem reagovat podobně.R^

loula 12.11.2007 6:23

Re: Re: NY police

To není boj s Paroubkem, Paroubek tam už více než rok není.  Kubice a jeho postup dostal plnou podporu od Langra a Topolánka ( smlouva s voliči - nenecháze spadnout pod stůl Kubiceho zprávu, budeme pravidelně informovat o postupu vyšetřování zločinů CSSD), Langer vyměnil kompletně vedení policie. Z lukrativního místa se neodchází, když nenáviděný šéf je už rok v háji a nový šéf řeší problémy. Myslím, že ani ta výsluha neobstojí jako důvod odchodu desetiny útvaru. Prostě to vidím tak, že Kubiceho zpráva měla posloužit jako část předvolební kampaně, nikoliv jako součást trvalého boje proti korupci. Proto nemají politici zájem na vyšetření těchto kauz, proto by nejraději na ni zapomněli. To bych jako důvod odchodu docela chápal.

Petr Kohout 12.11.2007 7:27

Re: Re: Re: NY police

Pan Kubice tvrdí, že odchází z důvodů únavy prací a já mu věřím - cca deset let je opravdu v takové náročné funkci důchodový věk.

loula 12.11.2007 7:32

Re: Re: Re: Re: NY police

Ale oni odcházejí i jeho náměstci a 45 detektivů a mluvčí. Že by byli všichni unaveni?

Kika 12.11.2007 8:32

Re: Re: Re: Re: Re: NY police

Unaveni asi ne, ale slušně řečeno otráveni. Dovedu si představit, že pokud špičkoví vyšetřovatelé a policisté vidí pod pokličky spousty nezákonností, jsou schopni je objasnit, pracují na tom, a pak přijde pokyn shůry, že "tohle nemůžete uveřejnit a dotáhnout do konce, protože dotyčný je členem strany nebo tam má kamarády a není to jaksi ve veřejném zájmu", tak to přece každého po nějaké době přestane bavit. No a výsluha? Co je na ní špatného? Copak si nikdo nepamatuje policisty, kteří museli po evidentním selhání odejít, a než jim stačili dát výpověď, odešli sami, a inkasovali k měsíční rentě i odstupné?! Můj názor je, že Kubice  a  jeho kolegové si tyhle peníze zaslouží (na rozdíl od mnoha dalších) a že odchod  Kubiceho mančaftu bude mít dopad na zastavení vyšetřování nejrůznějších kauz, které tiše usnou, to je jasné už teď.

loula 12.11.2007 8:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: NY police

Proti výsluze ( pokud policajt neuteče do důchodu před potrestáním za nějakou svinárnu) naprosto nic nemám. Co se týče té otrávenosti, tak tady souhlasím. Jak jsem nesouhlasil a nesouhlasím se způsobem zveřejnění Kubiceho zprávy, tak si myslím, že když už ie na veřejnosti, tak by mělo být zájmem všechny kauzy vyšetřit a Topolánek by měl předstoupit - ostatně to slíbil ve své smlouvě s voliči - a jmenovitě říci: kauza č.1 - tak a tak, kauza č.2 - tak a tak. ....Nejhorší je, když to upadne v zapomnění a modří budou tvrdit, že zpráva potvrdila korupci, a růžoví budou tvrdit, že se nic neprokázalo. At tedy soud - nic lepšího nemáme - zaujme k jednotlivým kauzám jednoznačné stanovisko. Jenže toho se právě politici bojí.

Jura Jurax 12.11.2007 11:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NY police

R^R^R^

Ivan 12.11.2007 13:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NY police

Ono už bylo zjištěno a dokázáno, že Kubiceho zpráva je snůška lží. Topolánek to ovšem nikdy neřekne, ten lže i v případech, kdy jeho lež je zcela zjevná. Co chcete od ODS, která si například v Brně postaví do čela poslance, který několik dnů lhal veřejnosti o tom, že nebyl opilý, když jel jednosměrkou v protisměru a nakonec musel přiznat pravdu.  Usvědčený lhář.  Kubice dokázal ve spolupráci s Langrem zcela znechutit práci policistům útvaru. Teď může mouřenín odejít a navíc to bude ještě u prostomyslných vypadat, jako že ostatní odcházejí ze solidarity s ním.

Jura Jurax 12.11.2007 11:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: NY police

R^R^R^